Dodaj do ulubionych

Marek Krajewski i Konrad Lewandowski

22.03.12, 10:05
Witajcie,
jesteśmy studentkami ostatniego roku informacji naukowej i bibliotekoznawstwa. Mamy do Was ogromną, przeogromną prośbę o wypełnienie krótkiej ankiety, a właściwie dwóch ankiet, które się wzajemnie uzupełniają.
Wypełnienie obu jest naprawdę ważne z uwagi na ich porównawczy charakter. Ankiety dotyczą kryminałów retro na przykładzie twórczości Marka Krajewskiego i Konrada T. Lewandowskiego.
Z góry wszystkim serdecznie dziękujemy!
Oto linki do ankiet:
moje-ankiety.pl/respond-21663.html
moje-ankiety.pl/respond-21676.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Mavericus Marek Krajewski i Konrad Lewandowski IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.12, 14:14
      Uważam, że Marek Krajewski nie napisał tak dobrej książki, jak Magnetyzer Kondrada Lewandowskiego. W książkach Lewandowskiego można odnaleźć powiew świeżości, ciekawą fabułę i dziwi mnie, że jego książki są tak mało popularne. Wobec rozdmuchanej reklamy książek Marka Krajewskiego mało kto zdaje sobie sprawę, że dobra reklama nie oznacza dobrego produktu.

Proponuję porównać i przekonać się, że nie ma sensu porównywać autora, który dobrze piszez autorem dość przeciętnym.

Mavericus
      illumien.blogspot.com (zapraszam)
      • blue.berry Re: Marek Krajewski i Konrad Lewandowski 23.03.12, 11:51
        rzecz gustu. mnie Magnetyzer bardzo średnio się podobał.
        • shiva772 Re: Marek Krajewski i Konrad Lewandowski 23.03.12, 12:15
          A mnie sie Magnetyzer wogóle nie podoabał :) Uważam, że akcja sie rozmyła i była mocno naciągnięta. Tło środowiskowe - czyli klimat przedwojennej Warszawy - żenująco ubogo oddany. Klimat przedwojennego Wro albo Lwowa w wykonaniu Krajewskiego - majstersztyk.
          • minniemouse Re: Marek Krajewski i Konrad Lewandowski 24.03.12, 02:19
            ja tam Krajewskiego bardzo lubie,
            poza tym jestem uprzednio z W-wia :)

Minnie
      • awenturyna1 Re: Marek Krajewski i Konrad Lewandowski 07.04.12, 20:11
        Każdy ma własne zdanie, a dla nas, jako osób robiących badania, jest ono bezcenne :). Dlatego mamy nadzieję drogi Mevericusie, że wypełniłeś powyższe ankiety. Co do porównywania - owszem, ma ono sens. Zarówno Lewandowski, jak i Krajewski piszą tzw. kryminały retro - nasze badanie ma służyć analizie czytelników tego gatunku, bazując na tych autorach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka