anetkarobert 24.07.04, 08:45 Chciałabym spisać swoje wszystkie książki i pokatalogować. Czy jest może do tego jakiś program komputerowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja ka Re: Katalog książek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.04, 20:48 Ja też kiedyś o tym myślałam. Znajomi doradzali mi utworzenie bazy danych w Accessie lub po prostu wpisanie książek do utworzonych tabel w Excelu i nałożenie filtra. Do dziś listę moich książek mam w głowie :)a nie w komputerze. O profesjonalnych programach nic mi nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Katalog książek 25.07.04, 20:57 Book Colector v.2.3 - download.chip.pl/download_69165.html oraz miesiąc urlopu na wstukanie wszystkiego - lepiej już chyba zawierzyć pamięci podręcznej:) Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica zaczęłam już wklepywać... 25.07.04, 21:01 tworzyć bazę książek (bookcollector) i przepisów kulinarnych (outcookexpress) - miesiąc urlopu to zdecydowanie za mało... ale przyjemnie jest tworzyć takie bezy danych. pozdrawiam, l. Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Katalog książek cz.2 25.07.04, 21:01 A tu jest stronka z softem wszelakim do organizowania biblioteczek, rozpisywania pozyczonych zwróconych ksiązek, robienia notek na ich temat - www.trussel.com/books/booksoft.htm co nie zmienia faktu, że i tak jest potrzebny ten miesiąc urlopu:) Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
brruno katalog w skrzynce 25.07.04, 21:03 Ja tam zrobiłam po prostu w Wordzie, bo obsługi innych programów nie łapię. Wyszukiwanie przez "znajdź" i działa. Ale taki katalog to w sumie żadna przyjemność. Miłych rzeczy do poczytania szukam jednak w starym fiszkowym, w takiej specjalnej drewnianej skrzynce, fiszki ręcznie pisane, z notkami, skąd jest która książka i dlaczego... Ostatnio dokładam karteczki z adresami e- booków gromadzonych w komputerze. W tę stronę też można :) Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: katalog w skrzynce 25.07.04, 21:06 ja własnie rozpaczliwie poszukuję jakiegoś sprytnego programu do skatalogowania e-booków z dysków twardych (bo z tymi na cd to żaden problem na szczęscie) - gdyby ktoś znalazł to poproszę o info... Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Re: katalog w skrzynce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 18:42 Ma może ktoś ten program Book Collector w pełnej wersji i mógłby mi go przesłać? Byłbym bardzo wdzięczny, gdyż spisałem już 100 książek a w domu mam ich prawie 600. Pomóżcie. Nie chciałbym, żeby ten czas był zmarnowany. Proszę. I może będę się mógł w jakiś sposób odwdzięczyć. Pisze prace, recenzje i wypracowania. Dzięki alekalus17@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Re: katalog w skrzynce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 23:44 Tyle osób pobrało ten program, a nikt mi go przysłać nie może? Ponawiam ofertę. Proszę Odpowiedz Link Zgłoś