sol_bianca 28.07.04, 12:32 Film widziałam - dobry, a książka? Czytaliście? A może ktoś czytał i oglądał, i pokusi się o porównanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kuron Re: 101 Reykjavik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 17:20 ksiazka lepsza, no ale na filmie islandie widac :) Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: 101 Reykjavik 28.07.04, 22:09 Czytałam książkę już dość dawno temu, dobra, ale film bardziej mi się podobał, mimo że jak to zwykle bywa bardziej "powierzchniowy" od książki. Odpowiedz Link Zgłoś
maira Re: 101 Reykjavik 31.07.04, 09:59 ja czytałam książkę i jakoś mam mieszane uczucia-zupełnie nie mogłam się wczuć w klimat książki,od połowy niestety zaczęłam nawet intensywnie kartkować;(ale film sobie chętnie obejrzę bo słyszałam parę pozytywnych opinii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noida Re: 101 Reykjavik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 15:52 A ja z kolei filmu nie widziałam, ale książka była bardzo dobra. Jedna z lepszych rzeczy jakie czytałam w ciągu ostatnich 5 lat. Główny bohater jest obrzydliwy i denerwujący, ale niektóre jego spostrzeżenia są zaskakująco prawdziwe. No i ten klimat... Albo cię to kręci albo nie masz co się męczyć do końca. Ja w każdym razie stanowczo polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
sutekh1 Re: 101 Reykjavik 14.08.04, 11:51 bohater nie jest obrzydliwy raczej uświadamia obrzydliwość otoczenia gdyby "prawdziwi" ludzie mieli takie receptory jak on to by dopiero texty wychodziły....nie wiem co robił tłumacz jak to tłumaczył-chyba był w siedemsetnym niebie to boska praca genialne texty .ksiażka nowoczesna jak żadna inna... Odpowiedz Link Zgłoś