penellopa 10.02.08, 11:19 jak to robić? Czytałam coś o problemach po praniu z hoppem - o co chodzi? Dodam, że ze strachu przed nieodpowiednim wypraniem, nie zrobiłam tego wcale, tylko do takiej Cyryla wsadziłam.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
werronka10 Re: pielęgnacja chusty 10.02.08, 11:26 na szczęście ja takich nie czytałam ;) wsadzasz do pralki, wsypujesz proszek - ja daje do kolorów, bo mojemu dziecku to nie przeszkadza. właczasz program 40 stopni z wirowaniem, później wieszasz na suszarce... i gotowe. jak dla mnie zero problemu ;)) Odpowiedz Link
budzik11 Re: pielęgnacja chusty 10.02.08, 15:15 Ja ją po prostu piorę z innymi rzeczami małego w Loveli, nic więcej nie robię. Odpowiedz Link
penellopa Re: pielęgnacja chusty 10.02.08, 16:04 No to ok. Bo czytałam gdzieś, że ktoś hoppa musiał przez 2 godziny po wyschnięciu prasować, żeby znów był sztywny i nie luzował.. Stąd moje pytanie:) Odpowiedz Link
werronka10 Re: pielęgnacja chusty 10.02.08, 18:29 no jasne ;) a ja czytałam, że jak ktos uprał hoppa z nati to mu hopp sechł 3 dni a nati jeden. ja mam nati i hoppa i schną dokładnie tyle samo, bo je piorę razem. i niec nie prasuję, bo ja z tych leniwych jestem. a co do hoppa, to masz super chustę i tyle :)) Odpowiedz Link
budzik11 Re: pielęgnacja chusty 10.02.08, 20:28 penellopa napisała: > No to ok. Bo czytałam gdzieś, że ktoś hoppa musiał przez 2 godziny po wyschnięc > iu prasować, żeby znów był sztywny i nie luzował.. No ale prasowanie właśnie zmiękcza chustę a nie usztywnia. Ja w ogóle nie prasuję, znęcam się nad nią jak mogę - siedzę na niej, zaplatam itd. Odpowiedz Link
wanderluster Re: pielęgnacja chusty 11.02.08, 09:29 Chodzi o to, zeby chusta nie byla sztywna :) Wlasnie lepiej sie potem ja nosi, wezel wychodzi mniejszy, a ciasniejszy, itd. Odpowiedz Link
burdziaa Re: pielęgnacja chusty 10.02.08, 18:29 wrzucam do pralki na 60 stopni, w normalnym proszku- staram sie w miare ładnie :-) rozwiesić do suszenia, potem pracuje i gotowe :-))) Odpowiedz Link
kukulka11 Re: pielęgnacja chusty 10.02.08, 20:44 Ja piore na 40 st z innymi rzeczami malego, wieszam na kaloryferze, nie prasuje, bo i tak sie nad nia znecam. Odpowiedz Link
opium74 Re: pielęgnacja chusty 10.02.08, 20:50 piorę na 40 lub 60 st jak mi sie akurat pralka ustawi :) i szusze w suszarce bębnowej - wyciagam miękka, ciepła i sucha :) Odpowiedz Link
annamamaalexa Re: pielęgnacja chusty 11.02.08, 09:33 z żadną chusta w praniu nic sie nie dzieje:) 40 lub 60 stopni, płyn najlepiej do tkanin delikatnych i to wszystko. nie ważne jaka marka ani jaki kolor. ja zaczne chusty prasować, bo niestety mam problem z ich złamaniem, a podobno to pomaga. Odpowiedz Link