Gość: milena IP: *.autocom.pl 13.08.04, 13:08 co sądzicie o postmoderniźnie????czy tro są bzdury?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Radek Wiśniewski Re: postmodernizm IP: 156.17.253.* 13.08.04, 14:16 ja tam jestem za głupi. w wydaniu "filozofii potocznej", takiej masowej to każdy kierunek myslenia mozna sprowadzic do zera i bełkotu. Był tutaj wątek przy okazji ksiązki Sokala "Modne Bzdury" odszukaj go sobie, fajny jest Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milena Re: postmodernizm IP: *.autocom.pl 13.08.04, 14:56 juz czytalam.ale tam wiekszosc wypowiedzi byla mocno nieprofesjonalna.znależli się domorosli filozofowie z dyplomami z fizyki.....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
divino ...wysmiewajacy domorosłych fizyków 13.08.04, 15:02 z dyplomami z filozofii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milena Re: ...wysmiewajacy domorosłych fizyków IP: *.autocom.pl 13.08.04, 15:07 mógłbys zauwazyc ze ksiązka sokala tyczyła książek filozoficznych i tego , w jaki sposób w filozofii funkcjonuja metafory z języka fizyki(a nie chodziło o sama fizykę)--troche rzetelnosci wymagam, nic więcej Odpowiedz Link Zgłoś
divino Osiagnięcia fil. postmodernizmu - dla idioty 13.08.04, 15:29 " Sokal bez zająknięcia stawiał tezę, że fizyczna rzeczywistość jest tylko "społecznym i lingwistycznym konstruktem", a naukowa obiektywność to mit, na szczęście obalony przez feministyczną krytykę. Cytował Jacques'a Derridę, papieża filozofii dekonstrukcji, który stwierdził, że "stała Einsteina to nie stała" (ale zmienna), i sam wyrokował, że także liczba ? [stosunek obwodu okręgu do jego średnicy], wcześniej uważana za stałą, dziś okazuje się uzależniona od historii. Proponował też, by teorie naukowe oceniać nie ze względu na ich zgodność z rzeczywistością, lecz użyteczność polityczną - na przykład matematyka powinna stać się feministyczna i emancypacyjna. (...) . Jacques Lacan, kontynuator Freuda, uważany za jednego z najwybitniejszych myślicieli XX w., "uściślał" swoją teorię psychoanalityczną za pomocą wyższej matematyki, choć mylił jej podstawowe pojęcia. Jego naukowe analogie mają natomiast niepodważalny walor humorystyczny, jak przyrównanie "organu erekcyjnego" do liczby urojonej ?-1. Badaczka feministyczna Luce Irigaray wpadła natomiast na trop wstydliwych sekretów współczesnej fizyki - jeśli fizycy zajmowali się dotąd mechaniką ciała stałego w większym stopniu niż mechaniką cieczy, to z pobudek seksistowskich. Mechanika cieczy jest bowiem dziedziną kobiecą, podczas gdy mechanika ciała stałego to sprawa typowo męska - jak wiadomo, kobiece narządy płciowe wydzielają czasem płyny, męskie zaś wystają i sztywnieją." Na "postmodernizm" czasem trafiam w powieściach i nic nie rozumiem. Dlatego błagam o krótkie streszczenie "postmodernzmu" (temat). Muszę już lecieć Z wyrazami szacunku Iwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil Streszczenie? IP: 194.150.96.* 13.08.04, 15:35 Na przyklad "Postmodenizm od podstaw" - zabawnie przedstawia i streszcza. W ksiegarni drogo, na Allegro widziałam ostatnio taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milena Re: Osiagnięcia fil. postmodernizmu - dla idioty IP: *.autocom.pl 13.08.04, 15:41 to chyba nie takie proste.zzdaje się ze wszyscy powoli przyzwyczaili sie do czytania streszczeń....tymczasem trochę wysiłku(i zdolności) i moze wreszcie ktoś mógłby napisac cos ciekawego, niekoniecznie kolejny pamflet wynikający z niezrozumienia....pozdro (mia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milena Re: Osiagnięcia fil. postmodernizmu - dla idioty IP: *.autocom.pl 13.08.04, 15:46 po co nazzywać się idiotą??to jakiś masochizm słowny?? Odpowiedz Link Zgłoś
bobofruit99 Apel do Mileny 13.08.04, 16:26 Błagam - bez takich wątków na forum, zaraz zleci się chmara dyletantów i inkwizytorów (już tu są). To są bardzo skomplikowane sprawy i zupełnie nie na forum, ale raczej na parę lat studiów z kilku dziedzin. Jeśli już, to rozmawiajmy o konkretnych kwestiach (np. mimesies, wzniosłość itd. itp.), unikając jak ognia ogólników i prasowych rewelacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milena Re: Apel do Mileny IP: *.autocom.pl 13.08.04, 16:30 ale przynajmniej będzie dyskusja.....to ważne:-) a ztym dehorsem to bym uważała:P Odpowiedz Link Zgłoś
bobofruit99 Re: Apel do Mileny 13.08.04, 16:33 Ja się z dyskusji wokół Sokala wypisuję i z tłumaczenia na forum, co to jest postmodernizm. Ale masz rację z tym dehorsem - to miejsce największych nieporozumień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milenka Re: Apel do Mileny IP: *.autocom.pl 13.08.04, 16:47 dlatego dobrze byłoby o tym fachowo pogadac:P nawet w obecności dilletantes:P zreszta ostatnio cały czas o tym mysle........(mia) Odpowiedz Link Zgłoś
bobofruit99 Re: Apel do Mileny 13.08.04, 16:54 Milenko, czy Ty przypadkiem nie jesteś Michałem Pawłem Markowskim i nie wpuszczasz nas w maliny? Jeśli tak, to serdecznie pozdrawiam Pana Profesora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimo wszystko mil Re: Apel do Mileny IP: *.autocom.pl 13.08.04, 16:58 no daj spokoj.one sie nie wdaje w polemiki ze studentami.a ja chce troche:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Apel do Mileny IP: *.autocom.pl 13.08.04, 17:00 chodzę za to do niego na zajecia:) Odpowiedz Link Zgłoś
bobofruit99 Re: Apel do Mileny 13.08.04, 17:12 Panie Profesorze, czy "Anty-Hermes" już gotowy? Kiedy się ukaże? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uparciuchu:-) Re: Apel do Mileny IP: *.autocom.pl 13.08.04, 17:26 jestem prohermesem:P Odpowiedz Link Zgłoś
bobofruit99 Re: Apel do Mileny 13.08.04, 17:36 Zwrot??? Co też z Panem w tym Harvardzie zrobili!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milia Re: Apel do Mileny IP: *.autocom.pl 13.08.04, 18:20 mniej uporu, więcej czytania między wierszami:P Odpowiedz Link Zgłoś
broch a propos postmodernistycznych dyletantow 13.08.04, 17:39 dilletantes - nie ma takiego slowa DILETTANTE(S) (ang) - jest Wnioski (a propos definicji dyletanta(ow))? Generalnie wyglada na "pseudopostmodernistyczne" bicie piany (you beat around the bush). Odpowiedz Link Zgłoś
bobofruit99 Re: a propos postmodernistycznych dyletantow 13.08.04, 17:52 biję pianę, ale ani post, ani pseudo - tak zwyczajnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
broch Re: a propos postmodernistycznych dyletantow 13.08.04, 18:03 1. z cukrem czy bez? 2. odwracasz talerz "do gory nogami" dla sprawdzenia jakosci? Odpowiedz Link Zgłoś
bobofruit99 Re: a propos postmodernistycznych dyletantow 13.08.04, 18:16 1 tym razem trochę cukru pod koniec - nie wiem, czy wyjdzie 2 jeszcze jestem przed odwracaniem, ale mam zamiar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: a propos postmodernistycznych dyletantow IP: *.autocom.pl 13.08.04, 18:21 może powrócimy do meritum????czytałeś coś ważnego dla tematu rozmowy??czy interesują cie tylko puste postmodernistyczne igraszki słowne?:P Odpowiedz Link Zgłoś
broch Re: a propos postmodernistycznych dyletantow 13.08.04, 19:07 .... oczywiscie, ale to strasznie szerokie ujecie tematu: z Twojego postu trudno sie domyslec co Ty uwazasz za postmodernizm: worek do ktorego wszystko sie wrzuca i co jest w opozycji do modernizmu? Czy jestes za podzialem/definicja Jameson'a czy masz innego faworyta? Moze masz wlasna ciekawa definicje? Czy np Gibson lub Nelson albo Ballard to postmodernisci czy tylko tacy jak: Acker, Barth, Pynchon, Bartheleme, Borges, Calvino, Ashberry zaliczaja sie do szanownej grupy? Pozostaje tez pytanie o zakres: np filozofie, muzyke, architekture itp. zakladam ze ma byc literatura (sadzac po nazwie forum), filozofia byla juz omawiana z zabawnym z reszta skutkiem. Przepraszam, ale lubie "puste igraszki slowne" (jak chyba wiekszosc forumowiczow), wystarczy ze w pracy musze byc serio. Zwroc uwage Milu (nie wytykajac palcem) ze bobofruit99 wlasnie ubija piane (radze dodac troche soli, szybciej sie ubije). Z przyjemnoscia wymienie opinie, ale nigdy nie bede w 100% serio. Przeciez forum to forma lekkiej zabawy. A wracajac do Twojej definicji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi postmodernizm to brzydkie słowo IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:22 więc go nie uzywam, chyba ze w waypadkach komunikacji zbiorowej:Pjak tu, gdzie niuanse słowne ni są wychwytywane i trzeba walić cepem po oczach ale pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
broch Re: postmodernizm to brzydkie słowo 13.08.04, 19:25 czyli jednak bicie piany. Radze dodac tej soli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: a propos postmodernistycznych dyletantow IP: *.autocom.pl 13.08.04, 18:19 The true poet is not an eccentric creature, not a mere artist living only for art, not a dreamer or a dilettante, sipping the nectar of existence, while he keeps aloof from its deeper interests. --J. C. Shairp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: postmodernizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 16:45 w literaturze??? ......no to tak jakbyś wzięła Pulp Fiction i napisała na jej podstawie książkę...byłaby postmodernistyczna:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milia Re: postmodernizm IP: *.autocom.pl 13.08.04, 16:48 nie jestem taka pewna.jesli książka byłaby doskonale mimetyczna(ale jak to mozliwe byłoby to nie wiem...) to byłaby wcieleniem idei dalekiej wcale od postmoderny....pozdro:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: postmodernizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 18:52 no nie sądze bym mógł się z tobą zgodzić. Gdybyś napisała książkę według Klanu to może tak ale celowo wybrałem film który tez jest postmodernistyczny...a poza tym może to nie był dobry przykład (ale raczej dobry:)...postmodernizm to mieszanie konwencji (gatunkowych, stylistycznych i jakich jescze byś chciała) postmoderniści wychodzą z załozenia że wszystko juz było a jedyne co moze robić twórca postmodernistyczny to zabawa tymi konwencjami, przekształcanie, odzyskiwanie ich nowych sensów przez to że zestawia sie obok siebie rózne konwencje, poetyki itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: postmodernizm IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:00 eeeeeeetam.co postmodernistycznego byłoby w zwykłym odzwierciedleniu materiału filmowego w materiale tekstowym??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: postmodernizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 19:02 jak byś odzwierciedliła sztandarowy fim postmodernistyczny (Pulp fiction) no to by była książka postmodernistyczna....chyba jasne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: postmodernizm IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:05 wcale nie takie jasne, bo ważny jest mechanizm tworzenia przede wszystkim. w tym wypadku byłby on klasyczny az do bolu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!n'est-ce pas??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: postmodernizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 19:10 no zalez jakbyś to przetwożyła...jeśli opisywałabys np sceny parodiujące kryminał językiem kryminałów a romansowe (tak sie mówi??) jezykiem romansu to by był postmodernizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klip Re: postmodernizm IP: *.chello.pl 13.08.04, 19:07 Otóż nie ma czegoś takiego jak "zwykłe odzwierciedlenie". Przekład materii filmowej na literacką jest sam w sobie zabiegiem postmodernistycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: postmodernizm IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:14 a dlaczego tak twierdzisz????czy na przyklad ilustracja scen biblijnych za pomoca srodkow malarskich (w dowolnej epoce art) tez bylaby zabiegiem post?to twez przeciez multimedialny zabieg:P takich dzialan było zawsze duzo w kulturze......tłumaczen, transpozycji, takich tam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klip Re: postmodernizm IP: *.chello.pl 14.08.04, 00:34 I owszem, istniały zawsze ,ale w pewnym momencie historycznym tak je nazwano i zaczęto tak interpretować. To tak jak z pojęciem "klasycyzm", które również zaczęto stosować wstecz. Postmodernistyczny jest "Tristam Shandy" i obrazy z serii "gabinet osobliwości" choć ich twórcom nawet się o tym nie śniło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milia a platonix? IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:02 a jesli w dialogu platona miesza sie konwencja literacka(dialogu właśnie) z konwencją filozoficzna(argumentacja na rzecz tezy) to juz jest postmodernizm??? w takim razie wszyscy sa postmo:Pale pozdrawiam:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: a platonix? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 19:07 wydaje mi się że róznica polega na tym że dialog ma logiczną całośc , jakąś myśl przzewodnią..platon ma argumenty, dowodzi ich, pokazuje jak ten sokrates tam wszystkich zaginał itd....w postmoderniźmie logika nie jest na pierwszym planie....postmoderniści zwatpili w fabularność..fabuła nie istnieje bo jest niezgodna z rzeczywistością...zreszta nie ma co porównywac takiego platonskiego dialogu z Ullisesem Gra w klasy czy królewna snieżką- postmodernistycznym sztandarowymi dziełami...to zupełnie inne bajki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: a platonix? IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:16 o nieeeeee.brednie jakies za przeproszeniem z tą fabułą rzeczywistościa.....balagan widze:P ale u ciebie raczej niz u postów to rzeczywiscie inne bajki....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: a platonix? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 19:24 jak to brednie....fabuła w ujęciu w jakim istnisła do tej pory nie jest możliwa dzisiaj bo jest oszustwem....po odkryciach psychologi (choćby freuda) pojęcie fabuły zmieniło się diametralnie. postmoderniści nie wierza w fabułę!!! bo fabuła to fałsz..postmodernizm neguje pojęcie mimezis.widzenie świata w taki sposób jak to czyniła literatura 19 wieczna na przykład. jest oszustwem. stąd próby nowych wynalazków w literaturze (np strumien świadomości, monolog wewnetrzny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: a platonix? IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:26 i'm no longer in my college:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Postmodernisci chca byc przeciez tacy prawdziwi/BT IP: 194.150.96.* 13.08.04, 19:28 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Postmodernisci chca byc przeciez tacy prawdzi IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:31 co ty usilujesz powiedziec lola??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: Postmodernisci chca byc przeciez tacy prawdzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 19:31 dlatego że chca byc prawdziwi neguja jezyk dotychczasowy język powieści ...bo nie mówi prawdy....bo np pomija całą sferę podswiadomości człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Watpie, zeby chcieli byc prawdziwi... IP: 194.150.96.* 13.08.04, 19:34 ...to raczej gra w prawdziwosc. Mam nadzieje, ze sie myle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: Watpie, zeby chcieli byc prawdziwi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 20:01 mylisz się:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Jesli tak, jestem u Twoich stop, posiadasz... IP: 194.150.96.* 13.08.04, 20:23 ..bowiem wielka moc, wiesz, co postmodernisci (i nie tylko) mysla naprawde. Albo sie mylisz, i nie lapiesz kolejnej gry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: Jesli tak, jestem u Twoich stop, posiadasz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 02:57 zdobycze 20w. odsłoniły całkiem nowy kontekst dla literatury. postmoderniści zrozumieli że sposób opisywania rzeczywistosci w sposób charakterystyczny dla 19 wiecznej powiesci jest fałszywy. rzeczywistosc nie istnieje bowiem obiektywnie (a jesli istnieje to my nie możemy jej udowodnic gdyz postrzegamy subiektywnie)i ten subiektywizm (a wiec jedyną możliwą prawdę) przedstawia np strumień świadomości............i nie musisz ironizować Odpowiedz Link Zgłoś
bobofruit99 Re: Jesli tak, jestem u Twoich stop, posiadasz... 14.08.04, 03:08 eee, o tym subiektywizmie to już pewien biskup z Cloney w XVIII wieku wiedział i paru starożytnych też. Ja tam uparcie twierdzę, że postmodernizm nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Co nie wyklucza... IP: *.ramtel.com.pl 14.08.04, 08:29 ...tezy, ze to kolejna gra, bo tylko gra pozostaje - wszystko "prawdziwe" jest wzgledne. Poza tym nikt nie udowodnil, ani ostatecznie nie obalil tezy, ze rzeczywistosc nie moze istniec/byc w jakis sposob postrzegana obiektywnie - o tym ucza na pierwszym roku filozofii, z tego co pamietam. I nie musisz mi wtykac, ze ironizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Wiśniewski Re: Postmodernisci chca byc przeciez tacy prawdzi IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.04, 15:42 w kwestii podświadomości człowieka domagac sie prawdy to zajęcie karkołomne conajmniej. Niby dlaczego, na pdostawie jakich filozoficznych fundamentów gra w klasy ma byc bardziej prawdziwa psychologicznie niż Lord Jim. No wolne żarty. Ja rozumiem, że komus może być bliższe to i owo, ale robic z tego obowiązująca wersje prawdy to conajmniej nadużywający zabieg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Wiśniewski freud psychologiem?! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.04, 15:39 jakie to osiągnięcia naukowe odbierają wiarygodnosc fabule w ujeciu literackim? Prosze opowiedz mi! A uznawanie Freuda za psychologa i nazywanie jego pism odkryciami to rzeczywiście bardzo postmodernistyczny zabieg - postmodernistyczny, w ujeciu brukowym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 19:08 a kto to taki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: hehe IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:11 to moj profesor z polonistyki.dobry fachowiec:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 19:19 czyli że ten post to chyba nie do mnie a do mili.......bo jam z Katowickiego......tzn żem był bo jużem skończył Odpowiedz Link Zgłoś
bobofruit99 Re: hehe 13.08.04, 19:21 jasne, przepraszam za zniekształcenie hierarchii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mil psiakość IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:19 nie ma tu niestety zadnych dyskutantow wyrafinowanych, na ktorych moglabym przecwiczyc swoj polonistyczny umysl:P a ty co studiujesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
bobofruit99 Re: psiakość 13.08.04, 19:28 jak dla mnie nadal za ogólnie - za dużo odpowiedzi padło na pytanie, co to jest postmodernizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: psiakość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 19:29 przemądrzała studentka co to wszystkie rozumy pozjadała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: psiakość IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:30 coś w tym guście:P ale umiem gotować i jestem ładna:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: psiakość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 19:32 mi by starczyła taka....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: psiakość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 20:02 ładnej kucharki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Postmodernizm? IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:32 jakbym gdzies to słyszała:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi apel do bobofrutu:-) IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:38 chyba się orientujesz w grze:-)ciekawe o czym piszesz na codzien i czym sie zajmujesz:-)może chcesz u mnie pisać doktorat?:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: apel do bobofrutu:-) IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:43 już jestem zajęta pod tym względem:P Odpowiedz Link Zgłoś
bobofruit99 Ogłoszenie matrymonialne 13.08.04, 19:39 Szukam żony; kandydatka powinna umieć gotować, być ładna i chodzić na zajęcia Michała Pawła Markowskiego. W zamian: umiem gotować, jestem przystojny, chodziłem na zajęcia Tadeusza Komendanta. Oferty proszę składać na gazetowy e-mail. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polokrates Czy kandydatka na zone IP: 194.150.96.* 13.08.04, 19:42 moze byc postawnym facetem z blyskiem w oku i konkretna maszyneria? Odpowiedz Link Zgłoś
bobofruit99 Re: Czy kandydatka na zone 13.08.04, 19:44 [Teraz zupełnie na poważnie]. Łapię dowcip, nie odpowiem dowcipnie, bo padło nazwisko osoby publicznej, którą osobiście bardzo cenię i wiele jej zawdzięczam - tym bardziej, że sam jestem tu anonimowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Czy kandydatka na zone IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:47 po raz pierwszy czegoś nie łapie.czy zona to cos złego?:P Odpowiedz Link Zgłoś
bobofruit99 Re: Czy kandydatka na zone 13.08.04, 19:50 Rzeczywiście nie łapiesz. Nie mogę wyjaśnić publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miau Re: Czy kandydatka na zone IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:52 no dobrze.ale jestem ciekawska jak młody kot:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Ogłoszenie matrymonialne IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:42 komendant???zbyt introwertyczny.mógł miec negatywny wpływ. mąż musi być extra.pod kazdym względem. Odpowiedz Link Zgłoś
bobofruit99 Re: Ogłoszenie matrymonialne 13.08.04, 19:46 no właśnie - to intro/ekstra zawsze nas różniło i było powodem konfiktów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Ogłoszenie matrymonialne IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:48 jakich nas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Ogłoszenie matrymonialne IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:51 ahaaaa.to znaczy ze ty jestes extra (ale bystra sztunia).skonczyłes juz polonistyke/filozofie warszawską? Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Oż k.rwa! Temat zawiera niedozwolone słowo (...) 13.08.04, 19:55 a to mnie wmawiają, że jestem pierdolnięty...:) Pozdrowienia i kontynuujcie, kontynuujcie...! Odpowiedz Link Zgłoś
bobofruit99 Re: Oż k.rwa! Temat zawiera niedozwolone słowo (. 13.08.04, 20:04 Zapewne mylisz konstatowanie z performancją - dlatego uczestników zabawy uważasz za pierdolniętych. Odpowiedz Link Zgłoś
braineater się niedokładnie 13.08.04, 20:05 wyraziłem - słowo na 'p' to w tym wypadku najwyższej rangi komplement... Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
bobofruit99 PS 13.08.04, 20:06 Czy przedstawiający śmierć Colombiny Pierrot jest winny jej śmierci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: PS IP: *.autocom.pl 13.08.04, 20:11 każde przedstawienie jest śmiercią, śmiercią przedmiotu i śmiercią przedstawiającego. jego gesty niosą ze sobą nieuchronność:P Odpowiedz Link Zgłoś
bobofruit99 Re: PS 13.08.04, 20:22 Tak podejrzewałem, że to drażliwy dla Ciebie temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: Ogłoszenie matrymonialne IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:56 to gratulacje.ale w takim razie nie mozesz jeszcze promowac doktoratów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdanka Re: Ogłoszenie matrymonialne IP: *.devs.futuro.pl 13.08.04, 19:54 He,he,he...Pojawiła sie nam kafejka:) Bolecki tu nie pasuje:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miau Re: Ogłoszenie matrymonialne IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:55 a ty kim jestes?????tak pytam z sympatią:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdanka Re: Ogłoszenie matrymonialne IP: *.devs.futuro.pl 13.08.04, 19:57 Przechodziłam i wpadłam:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Ogłoszenie matrymonialne IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:58 miło:)tez jestes z branzy??:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdanka Re: Ogłoszenie matrymonialne IP: *.devs.futuro.pl 13.08.04, 20:00 Topytanie brzmi straszliwie campowo:) Delikatnie sugeruję, że branż jest wiele... Odpowiedz Link Zgłoś
bobofruit99 Odpowiedź na pytanie, co to jest postmodernizm 13.08.04, 20:15 Myślę, że czytając ten wątek, wbrew pozorom możemy odnaleźć w nim (w naszej lekturze?) wiele znamion postmodernizmu. Nic nowego, jest ludycznie, różne style, kilka rebusów (niektóre bez poprawnej odpowiedzi), sporo meta/interteksualności, kłopoty z autonomią podmiotu wzniosłość przemieszana z ironią (nawet Lyotard i de Man by się ucieszyli), a wszystko podszyte pornografią. Jak się wyświetli wszystkie posty na raz, to nawet kłącza można się dopatrzeć. Pozdrawiam :))) PS Śmierć autora - ten wątek pisze się sam! Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Kryptocytat 13.08.04, 20:18 w dodatku ukradziony a.adasiowi... Co to jest postmodernizm?: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=14885024&a=14885024 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłka odp IP: *.autocom.pl 13.08.04, 20:28 ależ już tu się zgiodzilismy ze nie ma post Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdanka Re: odp IP: *.devs.futuro.pl 14.08.04, 09:47 Kalambur nachalny: to co wysłałam, to właśnie post:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Pytanie: IP: *.autocom.pl 13.08.04, 20:34 ja już sobie idę na dobre.ale będę zagladała jutro, od brzasku poczynając.dzięki!!!!!!!!! tratatata(będę słuchała ulubionego tębacza):) Odpowiedz Link Zgłoś