Dodaj do ulubionych

postmodernizm

IP: *.autocom.pl 13.08.04, 13:08
co sądzicie o postmoderniźnie????czy tro są bzdury??
Obserwuj wątek
    • Gość: Radek Wiśniewski Re: postmodernizm IP: 156.17.253.* 13.08.04, 14:16
      ja tam jestem za głupi. w wydaniu "filozofii potocznej", takiej masowej to
      każdy kierunek myslenia mozna sprowadzic do zera i bełkotu. Był tutaj wątek
      przy okazji ksiązki Sokala "Modne Bzdury"
      odszukaj go sobie, fajny jest
      Pozdrawiam
      • Gość: milena Re: postmodernizm IP: *.autocom.pl 13.08.04, 14:56
        juz czytalam.ale tam wiekszosc wypowiedzi byla mocno nieprofesjonalna.znależli
        się domorosli filozofowie z dyplomami z fizyki.....pozdrawiam
        • divino ...wysmiewajacy domorosłych fizyków 13.08.04, 15:02
          z dyplomami z filozofii...

• Gość: milena Re: ...wysmiewajacy domorosłych fizyków IP: *.autocom.pl 13.08.04, 15:07
            mógłbys zauwazyc ze ksiązka sokala tyczyła książek filozoficznych i tego , w
            jaki sposób w filozofii funkcjonuja metafory z języka fizyki(a nie chodziło o
            sama fizykę)--troche rzetelnosci wymagam, nic więcej
            • divino Osiagnięcia fil. postmodernizmu - dla idioty 13.08.04, 15:29
              " Sokal bez zająknięcia stawiał tezę, że fizyczna rzeczywistość jest
              tylko "społecznym i lingwistycznym konstruktem", a naukowa obiektywność to mit,
              na szczęście obalony przez feministyczną krytykę. Cytował Jacques'a Derridę,
              papieża filozofii dekonstrukcji, który stwierdził, że "stała Einsteina to nie
              stała" (ale zmienna), i sam wyrokował, że także liczba ? [stosunek obwodu
              okręgu do jego średnicy], wcześniej uważana za stałą, dziś okazuje się
              uzależniona od historii. Proponował też, by teorie naukowe oceniać nie ze
              względu na ich zgodność z rzeczywistością, lecz użyteczność polityczną - na
              przykład matematyka powinna stać się feministyczna i emancypacyjna. (...)
              . Jacques Lacan, kontynuator Freuda, uważany za jednego z najwybitniejszych
              myślicieli XX w., "uściślał" swoją teorię psychoanalityczną za pomocą wyższej
              matematyki, choć mylił jej podstawowe pojęcia. Jego naukowe analogie mają
              natomiast niepodważalny walor humorystyczny, jak przyrównanie "organu
              erekcyjnego" do liczby urojonej ?-1.

Badaczka feministyczna Luce Irigaray wpadła natomiast na trop wstydliwych
              sekretów współczesnej fizyki - jeśli fizycy zajmowali się dotąd mechaniką ciała
              stałego w większym stopniu niż mechaniką cieczy, to z pobudek seksistowskich.
              Mechanika cieczy jest bowiem dziedziną kobiecą, podczas gdy mechanika ciała
              stałego to sprawa typowo męska - jak wiadomo, kobiece narządy płciowe
              wydzielają czasem płyny, męskie zaś wystają i sztywnieją."

Na "postmodernizm" czasem trafiam w powieściach i nic nie rozumiem. Dlatego
              błagam o krótkie streszczenie "postmodernzmu" (temat).
              Muszę już lecieć
              Z wyrazami szacunku

Iwo
              • Gość: lil Streszczenie? IP: 194.150.96.* 13.08.04, 15:35
                Na przyklad "Postmodenizm od podstaw" - zabawnie przedstawia i streszcza. W
                ksiegarni drogo, na Allegro widziałam ostatnio taniej.
              • Gość: milena Re: Osiagnięcia fil. postmodernizmu - dla idioty IP: *.autocom.pl 13.08.04, 15:41
                to chyba nie takie proste.zzdaje się ze wszyscy powoli przyzwyczaili sie do
                czytania streszczeń....tymczasem trochę wysiłku(i zdolności) i moze wreszcie
                ktoś mógłby napisac cos ciekawego, niekoniecznie kolejny pamflet wynikający z
                niezrozumienia....pozdro (mia)
              • Gość: milena Re: Osiagnięcia fil. postmodernizmu - dla idioty IP: *.autocom.pl 13.08.04, 15:46
                po co nazzywać się idiotą??to jakiś masochizm słowny??
    • bobofruit99 Apel do Mileny 13.08.04, 16:26
      Błagam - bez takich wątków na forum, zaraz zleci się chmara dyletantów i
      inkwizytorów (już tu są). To są bardzo skomplikowane sprawy i zupełnie nie na
      forum, ale raczej na parę lat studiów z kilku dziedzin. Jeśli już, to
      rozmawiajmy o konkretnych kwestiach (np. mimesies, wzniosłość itd. itp.),
      unikając jak ognia ogólników i prasowych rewelacji.
      • Gość: milena Re: Apel do Mileny IP: *.autocom.pl 13.08.04, 16:30
        ale przynajmniej będzie dyskusja.....to ważne:-)
        a ztym dehorsem to bym uważała:P
        • bobofruit99 Re: Apel do Mileny 13.08.04, 16:33
          Ja się z dyskusji wokół Sokala wypisuję i z tłumaczenia na forum, co to jest
          postmodernizm.
          Ale masz rację z tym dehorsem - to miejsce największych nieporozumień.
          • Gość: milenka Re: Apel do Mileny IP: *.autocom.pl 13.08.04, 16:47
            dlatego dobrze byłoby o tym fachowo pogadac:P nawet w obecności dilletantes:P
            zreszta ostatnio cały czas o tym mysle........(mia)
            • bobofruit99 Re: Apel do Mileny 13.08.04, 16:54
              Milenko, czy Ty przypadkiem nie jesteś Michałem Pawłem Markowskim i nie
              wpuszczasz nas w maliny? Jeśli tak, to serdecznie pozdrawiam Pana Profesora.
              • Gość: mimo wszystko mil Re: Apel do Mileny IP: *.autocom.pl 13.08.04, 16:58
                no daj spokoj.one sie nie wdaje w polemiki ze studentami.a ja chce troche:P
                • Gość: mimi Re: Apel do Mileny IP: *.autocom.pl 13.08.04, 17:00
                  chodzę za to do niego na zajecia:)
                  • bobofruit99 Re: Apel do Mileny 13.08.04, 17:12
                    Panie Profesorze, czy "Anty-Hermes" już gotowy? Kiedy się ukaże?
                    • Gość: uparciuchu:-) Re: Apel do Mileny IP: *.autocom.pl 13.08.04, 17:26
                      jestem prohermesem:P
                      • bobofruit99 Re: Apel do Mileny 13.08.04, 17:36
                        Zwrot??? Co też z Panem w tym Harvardzie zrobili!?
                        • Gość: milia Re: Apel do Mileny IP: *.autocom.pl 13.08.04, 18:20
                          mniej uporu, więcej czytania między wierszami:P
            • broch a propos postmodernistycznych dyletantow 13.08.04, 17:39
              dilletantes - nie ma takiego slowa
              DILETTANTE(S) (ang) - jest

Wnioski (a propos definicji dyletanta(ow))?

Generalnie wyglada na "pseudopostmodernistyczne" bicie piany (you beat around
              the bush).
              • bobofruit99 Re: a propos postmodernistycznych dyletantow 13.08.04, 17:52
                biję pianę, ale ani post, ani pseudo - tak zwyczajnie:)
                • broch Re: a propos postmodernistycznych dyletantow 13.08.04, 18:03
                  1. z cukrem czy bez?
                  2. odwracasz talerz "do gory nogami" dla sprawdzenia jakosci?
                  • bobofruit99 Re: a propos postmodernistycznych dyletantow 13.08.04, 18:16
                    1 tym razem trochę cukru pod koniec - nie wiem, czy wyjdzie
                    2 jeszcze jestem przed odwracaniem, ale mam zamiar
                  • Gość: mila Re: a propos postmodernistycznych dyletantow IP: *.autocom.pl 13.08.04, 18:21
                    może powrócimy do meritum????czytałeś coś ważnego dla tematu rozmowy??czy
                    interesują cie tylko puste postmodernistyczne igraszki słowne?:P
                    • broch Re: a propos postmodernistycznych dyletantow 13.08.04, 19:07
                      ....
                      oczywiscie, ale to strasznie szerokie ujecie tematu: z Twojego postu trudno sie
                      domyslec co Ty uwazasz za postmodernizm: worek do ktorego wszystko sie wrzuca i
                      co jest w opozycji do modernizmu? Czy jestes za podzialem/definicja Jameson'a
                      czy masz innego faworyta? Moze masz wlasna ciekawa definicje?
                      Czy np Gibson lub Nelson albo Ballard to postmodernisci czy tylko tacy jak:
                      Acker, Barth, Pynchon, Bartheleme, Borges, Calvino, Ashberry zaliczaja sie do
                      szanownej grupy?
                      Pozostaje tez pytanie o zakres: np filozofie, muzyke, architekture itp. zakladam
                      ze ma byc literatura (sadzac po nazwie forum), filozofia byla juz omawiana z
                      zabawnym z reszta skutkiem.

Przepraszam, ale lubie "puste igraszki slowne" (jak chyba wiekszosc
                      forumowiczow), wystarczy ze w pracy musze byc serio.

Zwroc uwage Milu (nie wytykajac palcem) ze bobofruit99 wlasnie ubija piane
                      (radze dodac troche soli, szybciej sie ubije).
                      Z przyjemnoscia wymienie opinie, ale nigdy nie bede w 100% serio. Przeciez forum
                      to forma lekkiej zabawy.

A wracajac do Twojej definicji...
                      • Gość: mi postmodernizm to brzydkie słowo IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:22
                        więc go nie uzywam, chyba ze w waypadkach komunikacji zbiorowej:Pjak tu, gdzie
                        niuanse słowne ni są wychwytywane i trzeba walić cepem po oczach
                        ale pozdrawiam:)
                        • broch Re: postmodernizm to brzydkie słowo 13.08.04, 19:25
                          czyli jednak bicie piany. Radze dodac tej soli
              • Gość: mila Re: a propos postmodernistycznych dyletantow IP: *.autocom.pl 13.08.04, 18:19
                The true poet is not an eccentric creature, not a mere
                artist living only for art, not a dreamer or a dilettante,
                sipping the nectar of existence, while he keeps aloof from
                its deeper interests. --J. C.
                Shairp.
    • Gość: pszemcio Re: postmodernizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 16:45
      w literaturze??? ......no to tak jakbyś wzięła Pulp Fiction i napisała na jej
      podstawie książkę...byłaby postmodernistyczna:)
      • Gość: milia Re: postmodernizm IP: *.autocom.pl 13.08.04, 16:48
        nie jestem taka pewna.jesli książka byłaby doskonale mimetyczna(ale jak to
        mozliwe byłoby to nie wiem...) to byłaby wcieleniem idei dalekiej wcale od
        postmoderny....pozdro:P
        • Gość: pszemcio Re: postmodernizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 18:52
          no nie sądze bym mógł się z tobą zgodzić. Gdybyś napisała książkę według Klanu
          to może tak ale celowo wybrałem film który tez jest postmodernistyczny...a poza
          tym może to nie był dobry przykład (ale raczej dobry:)...postmodernizm to
          mieszanie konwencji (gatunkowych, stylistycznych i jakich jescze byś chciała)
          postmoderniści wychodzą z załozenia że wszystko juz było a jedyne co moze robić
          twórca postmodernistyczny to zabawa tymi konwencjami, przekształcanie,
          odzyskiwanie ich nowych sensów przez to że zestawia sie obok siebie rózne
          konwencje, poetyki itd
          • Gość: mi Re: postmodernizm IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:00
            eeeeeeetam.co postmodernistycznego byłoby w zwykłym odzwierciedleniu materiału
            filmowego w materiale tekstowym???
            • Gość: pszemcio Re: postmodernizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 19:02
              jak byś odzwierciedliła sztandarowy fim postmodernistyczny (Pulp fiction) no to
              by była książka postmodernistyczna....chyba jasne
              • Gość: mi Re: postmodernizm IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:05
                wcale nie takie jasne, bo ważny jest mechanizm tworzenia przede wszystkim. w
                tym wypadku byłby on klasyczny az do bolu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!n'est-ce pas???
                • Gość: pszemcio Re: postmodernizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 19:10
                  no zalez jakbyś to przetwożyła...jeśli opisywałabys np sceny parodiujące
                  kryminał językiem kryminałów a romansowe (tak sie mówi??) jezykiem romansu to
                  by był postmodernizm
            • Gość: klip Re: postmodernizm IP: *.chello.pl 13.08.04, 19:07
              Otóż nie ma czegoś takiego jak "zwykłe odzwierciedlenie". Przekład materii
              filmowej na literacką jest sam w sobie zabiegiem postmodernistycznym.
              • Gość: mia Re: postmodernizm IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:14
                a dlaczego tak twierdzisz????czy na przyklad ilustracja scen biblijnych za
                pomoca srodkow malarskich (w dowolnej epoce art) tez bylaby zabiegiem post?to
                twez przeciez multimedialny zabieg:P takich dzialan było zawsze duzo w
                kulturze......tłumaczen, transpozycji, takich tam
                • Gość: klip Re: postmodernizm IP: *.chello.pl 14.08.04, 00:34
                  I owszem, istniały zawsze ,ale w pewnym momencie historycznym tak je nazwano i
                  zaczęto tak interpretować. To tak jak z pojęciem "klasycyzm", które również
                  zaczęto stosować wstecz. Postmodernistyczny jest "Tristam Shandy" i obrazy z
                  serii "gabinet osobliwości" choć ich twórcom nawet się o tym nie śniło.
          • Gość: milia a platonix? IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:02
            a jesli w dialogu platona miesza sie konwencja literacka(dialogu właśnie) z
            konwencją filozoficzna(argumentacja na rzecz tezy) to juz jest postmodernizm???
            w takim razie wszyscy sa postmo:Pale pozdrawiam:P
            • Gość: pszemcio Re: a platonix? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 19:07
              wydaje mi się że róznica polega na tym że dialog ma logiczną całośc , jakąś
              myśl przzewodnią..platon ma argumenty, dowodzi ich, pokazuje jak ten sokrates
              tam wszystkich zaginał itd....w postmoderniźmie logika nie jest na pierwszym
              planie....postmoderniści zwatpili w fabularność..fabuła nie istnieje bo jest
              niezgodna z rzeczywistością...zreszta nie ma co porównywac takiego platonskiego
              dialogu z Ullisesem Gra w klasy czy królewna snieżką- postmodernistycznym
              sztandarowymi dziełami...to zupełnie inne bajki
              • Gość: mia Re: a platonix? IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:16
                o nieeeeee.brednie jakies za przeproszeniem z tą fabułą
                rzeczywistościa.....balagan widze:P ale u ciebie raczej niz u postów

to rzeczywiscie inne bajki.......
                • Gość: pszemcio Re: a platonix? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 19:24
                  jak to brednie....fabuła w ujęciu w jakim istnisła do tej pory nie jest możliwa
                  dzisiaj bo jest oszustwem....po odkryciach psychologi (choćby freuda) pojęcie
                  fabuły zmieniło się diametralnie. postmoderniści nie wierza w fabułę!!! bo
                  fabuła to fałsz..postmodernizm neguje pojęcie mimezis.widzenie świata w taki
                  sposób jak to czyniła literatura 19 wieczna na przykład. jest oszustwem. stąd
                  próby nowych wynalazków w literaturze (np strumien świadomości, monolog
                  wewnetrzny)
                  • Gość: mi Re: a platonix? IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:26
                    i'm no longer in my college:P
                  • Gość: lola Postmodernisci chca byc przeciez tacy prawdziwi/BT IP: 194.150.96.* 13.08.04, 19:28
                    .
                    • Gość: mi Re: Postmodernisci chca byc przeciez tacy prawdzi IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:31
                      co ty usilujesz powiedziec lola???
                      • Gość: lola Jednokladnie to samo /BT IP: 194.150.96.* 13.08.04, 19:33
                        .
                    • Gość: pszemcio Re: Postmodernisci chca byc przeciez tacy prawdzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 19:31
                      dlatego że chca byc prawdziwi neguja jezyk dotychczasowy język powieści ...bo
                      nie mówi prawdy....bo np pomija całą sferę podswiadomości człowieka
                      • Gość: lola Watpie, zeby chcieli byc prawdziwi... IP: 194.150.96.* 13.08.04, 19:34
                        ...to raczej gra w prawdziwosc. Mam nadzieje, ze sie myle.
                        • Gość: pszemcio Re: Watpie, zeby chcieli byc prawdziwi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 20:01
                          mylisz się:)
                          • Gość: lola Jesli tak, jestem u Twoich stop, posiadasz... IP: 194.150.96.* 13.08.04, 20:23
                            ..bowiem wielka moc, wiesz, co postmodernisci (i nie tylko) mysla naprawde.

Albo sie mylisz, i nie lapiesz kolejnej gry.
                            • Gość: pszemcio Re: Jesli tak, jestem u Twoich stop, posiadasz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 02:57
                              zdobycze 20w. odsłoniły całkiem nowy kontekst dla literatury. postmoderniści
                              zrozumieli że sposób opisywania rzeczywistosci w sposób charakterystyczny dla
                              19 wiecznej powiesci jest fałszywy. rzeczywistosc nie istnieje bowiem
                              obiektywnie (a jesli istnieje to my nie możemy jej udowodnic gdyz postrzegamy
                              subiektywnie)i ten subiektywizm (a wiec jedyną możliwą prawdę) przedstawia np
                              strumień świadomości............i nie musisz ironizować
                              • bobofruit99 Re: Jesli tak, jestem u Twoich stop, posiadasz... 14.08.04, 03:08
                                eee, o tym subiektywizmie to już pewien biskup z Cloney w XVIII wieku wiedział
                                i paru starożytnych też. Ja tam uparcie twierdzę, że postmodernizm nie istnieje.
                                • bobofruit99 errata 14.08.04, 03:49
                                  Cloyne
                                  • Gość: lola I wielu innych przed nim n/t IP: *.ramtel.com.pl 14.08.04, 08:31
                                    .
                              • Gość: lola Co nie wyklucza... IP: *.ramtel.com.pl 14.08.04, 08:29
                                ...tezy, ze to kolejna gra, bo tylko gra pozostaje - wszystko "prawdziwe" jest
                                wzgledne. Poza tym nikt nie udowodnil, ani ostatecznie nie obalil tezy, ze
                                rzeczywistosc nie moze istniec/byc w jakis sposob postrzegana obiektywnie - o
                                tym ucza na pierwszym roku filozofii, z tego co pamietam.

I nie musisz mi wtykac, ze ironizuje.
                      • Gość: Radek Wiśniewski Re: Postmodernisci chca byc przeciez tacy prawdzi IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.04, 15:42
                        w kwestii podświadomości człowieka domagac sie prawdy to zajęcie karkołomne
                        conajmniej. Niby dlaczego, na pdostawie jakich filozoficznych fundamentów gra w
                        klasy ma byc bardziej prawdziwa psychologicznie niż Lord Jim.
                        No wolne żarty.
                        Ja rozumiem, że komus może być bliższe to i owo, ale robic z tego obowiązująca
                        wersje prawdy to conajmniej nadużywający zabieg.
                  • Gość: Radek Wiśniewski freud psychologiem?! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.04, 15:39
                    jakie to osiągnięcia naukowe odbierają wiarygodnosc fabule w ujeciu literackim?
                    Prosze opowiedz mi! A uznawanie Freuda za psychologa i nazywanie jego pism
                    odkryciami to rzeczywiście bardzo postmodernistyczny zabieg -
                    postmodernistyczny, w ujeciu brukowym.
                    Pozdrawiam
            • bobofruit99 hehe 13.08.04, 19:07
              widzę twardą rekę profesora MPM
              • Gość: pszemcio Re: hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 19:08
                a kto to taki?
                • Gość: mi Re: hehe IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:11
                  to moj profesor z polonistyki.dobry fachowiec:P
                • bobofruit99 Re: hehe 13.08.04, 19:13
                  www.kultura.org.pl/lupa.php?nid=1095
                  • Gość: pszemcio Re: hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 19:19
                    czyli że ten post to chyba nie do mnie a do mili.......bo jam z
                    Katowickiego......tzn żem był bo jużem skończył
                    • bobofruit99 Re: hehe 13.08.04, 19:21
                      jasne, przepraszam za zniekształcenie hierarchii
                      • bobofruit99 Re: hehe 13.08.04, 19:23
                        eee, nie, nic nie pomyliłem
                  • Gość: mil psiakość IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:19
                    nie ma tu niestety zadnych dyskutantow wyrafinowanych, na ktorych moglabym
                    przecwiczyc swoj polonistyczny umysl:P a ty co studiujesz??
                    • bobofruit99 Re: psiakość 13.08.04, 19:28
                      jak dla mnie nadal za ogólnie - za dużo odpowiedzi padło na pytanie, co to jest
                      postmodernizm
                      • Gość: mi Re: psiakość IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:29
                        chyba powrócę do garów:P
                    • Gość: pszemcio Re: psiakość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 19:29
                      przemądrzała studentka co to wszystkie rozumy pozjadała
                      • Gość: mi Re: psiakość IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:30
                        coś w tym guście:P ale umiem gotować i jestem ładna:P
                        • Gość: pszemcio Re: psiakość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 19:32
                          mi by starczyła taka.......
                          • Gość: mi Re: psiakość IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:34
                            szukasz kucharki?
                            • Gość: pszemcio Re: psiakość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 20:02
                              ładnej kucharki
    • bobofruit99 Postmodernizm? 13.08.04, 19:31
      Postmodernizm nie istnieje.
      • Gość: mi Re: Postmodernizm? IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:32
        jakbym gdzies to słyszała:P
      • Gość: mi apel do bobofrutu:-) IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:38
        chyba się orientujesz w grze:-)ciekawe o czym piszesz na codzien i czym sie
        zajmujesz:-)może chcesz u mnie pisać doktorat?:P
        • bobofruit99 Re: apel do bobofrutu:-) 13.08.04, 19:42
          a Ty u mnie nie napiszesz?
          • Gość: mi Re: apel do bobofrutu:-) IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:43
            już jestem zajęta pod tym względem:P
    • bobofruit99 Ogłoszenie matrymonialne 13.08.04, 19:39
      Szukam żony; kandydatka powinna umieć gotować, być ładna i chodzić na zajęcia
      Michała Pawła Markowskiego.
      W zamian: umiem gotować, jestem przystojny, chodziłem na zajęcia Tadeusza
      Komendanta.
      Oferty proszę składać na gazetowy e-mail.
      • Gość: Polokrates Czy kandydatka na zone IP: 194.150.96.* 13.08.04, 19:42
        moze byc postawnym facetem z blyskiem w oku i konkretna maszyneria?

• bobofruit99 Re: Czy kandydatka na zone 13.08.04, 19:44
          [Teraz zupełnie na poważnie]. Łapię dowcip, nie odpowiem dowcipnie, bo padło
          nazwisko osoby publicznej, którą osobiście bardzo cenię i wiele jej zawdzięczam
          - tym bardziej, że sam jestem tu anonimowo.
          • Gość: mi Re: Czy kandydatka na zone IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:47
            po raz pierwszy czegoś nie łapie.czy zona to cos złego?:P
            • bobofruit99 Re: Czy kandydatka na zone 13.08.04, 19:50
              Rzeczywiście nie łapiesz. Nie mogę wyjaśnić publicznie.
              • Gość: miau Re: Czy kandydatka na zone IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:52
                no dobrze.ale jestem ciekawska jak młody kot:P
      • Gość: mi Re: Ogłoszenie matrymonialne IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:42
        komendant???zbyt introwertyczny.mógł miec negatywny wpływ. mąż musi być
        extra.pod kazdym względem.
        • bobofruit99 Re: Ogłoszenie matrymonialne 13.08.04, 19:46
          no właśnie - to intro/ekstra zawsze nas różniło i było powodem konfiktów
          • Gość: mi Re: Ogłoszenie matrymonialne IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:48
            jakich nas?
            • bobofruit99 Re: Ogłoszenie matrymonialne 13.08.04, 19:49
              TK i mnie
              • Gość: mi Re: Ogłoszenie matrymonialne IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:51
                ahaaaa.to znaczy ze ty jestes extra (ale bystra sztunia).skonczyłes juz
                polonistyke/filozofie warszawską?
                • bobofruit99 Re: Ogłoszenie matrymonialne 13.08.04, 19:52
                  Obrona we wrześniu.
                  • braineater Oż k.rwa! Temat zawiera niedozwolone słowo (...) 13.08.04, 19:55
                    a to mnie wmawiają, że jestem pierdolnięty...:)
                    Pozdrowienia i kontynuujcie, kontynuujcie...!
                    • bobofruit99 Re: Oż k.rwa! Temat zawiera niedozwolone słowo (. 13.08.04, 20:04
                      Zapewne mylisz konstatowanie z performancją - dlatego uczestników zabawy uważasz
                      za pierdolniętych.
                      • braineater się niedokładnie 13.08.04, 20:05
                        wyraziłem - słowo na 'p' to w tym wypadku najwyższej rangi komplement...
                        Pozdrowienia:)
                      • bobofruit99 PS 13.08.04, 20:06
                        Czy przedstawiający śmierć Colombiny Pierrot jest winny jej śmierci?
                        • Gość: mi Re: PS IP: *.autocom.pl 13.08.04, 20:11
                          każde przedstawienie jest śmiercią, śmiercią przedmiotu i śmiercią
                          przedstawiającego. jego gesty niosą ze sobą nieuchronność:P
                          • bobofruit99 Re: PS 13.08.04, 20:19
                            Czy Colombina zasłużyła sobie na to?
                            • bobofruit99 Re: PS 13.08.04, 20:22
                              Tak podejrzewałem, że to drażliwy dla Ciebie temat.
                              • Gość: mi Re: PS IP: *.autocom.pl 13.08.04, 20:24
                                :)
                  • Gość: mia Re: Ogłoszenie matrymonialne IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:56
                    to gratulacje.ale w takim razie nie mozesz jeszcze promowac doktoratów.
        • Gość: Zdanka Re: Ogłoszenie matrymonialne IP: *.devs.futuro.pl 13.08.04, 19:54
          He,he,he...Pojawiła sie nam kafejka:) Bolecki tu nie pasuje:P
          • Gość: miau Re: Ogłoszenie matrymonialne IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:55
            a ty kim jestes?????tak pytam z sympatią:)
            • Gość: Zdanka Re: Ogłoszenie matrymonialne IP: *.devs.futuro.pl 13.08.04, 19:57
              Przechodziłam i wpadłam:))))))))))
              • Gość: mi Re: Ogłoszenie matrymonialne IP: *.autocom.pl 13.08.04, 19:58
                miło:)tez jestes z branzy??:P
                • Gość: Zdanka Re: Ogłoszenie matrymonialne IP: *.devs.futuro.pl 13.08.04, 20:00
                  Topytanie brzmi straszliwie campowo:) Delikatnie sugeruję, że branż jest
                  wiele...
    • bobofruit99 Odpowiedź na pytanie, co to jest postmodernizm 13.08.04, 20:15
      Myślę, że czytając ten wątek, wbrew pozorom możemy odnaleźć w nim (w naszej
      lekturze?) wiele znamion postmodernizmu. Nic nowego, jest ludycznie, różne
      style, kilka rebusów (niektóre bez poprawnej odpowiedzi), sporo
      meta/interteksualności, kłopoty z autonomią podmiotu wzniosłość przemieszana z
      ironią (nawet Lyotard i de Man by się ucieszyli), a wszystko podszyte
      pornografią. Jak się wyświetli wszystkie posty na raz, to nawet kłącza można się
      dopatrzeć.
      Pozdrawiam :)))
      PS Śmierć autora - ten wątek pisze się sam!
      • braineater Kryptocytat 13.08.04, 20:18
        w dodatku ukradziony a.adasiowi...
        Co to jest postmodernizm?:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=14885024&a=14885024
        • bobofruit99 Brawo, brawo... 13.08.04, 20:20
          Kto da więcej?
      • bobofruit99 W dodatku 13.08.04, 20:46
        tego się nie da czytać linearnie.
    • www.szukacz.net Pytanie: 13.08.04, 20:26
      Czy liberaturę można zaliczyć do post?
      • Gość: miłka odp IP: *.autocom.pl 13.08.04, 20:28
        ależ już tu się zgiodzilismy ze nie ma post
        • bobofruit99 Re: odp 13.08.04, 20:34
          a jakie są warunki, jeśli idzie o doktorat?
        • Gość: Zdanka Re: odp IP: *.devs.futuro.pl 14.08.04, 09:47
          Kalambur nachalny: to co wysłałam, to właśnie post:)
      • bobofruit99 Re: Pytanie: 13.08.04, 20:30
        Nie, bo zaniestnieje natychmiast!
        • Gość: mi Re: Pytanie: IP: *.autocom.pl 13.08.04, 20:34
          ja już sobie idę na dobre.ale będę zagladała jutro, od brzasku
          poczynając.dzięki!!!!!!!!!

tratatata(będę słuchała ulubionego tębacza):)
        • www.szukacz.net Czyli co? 13.08.04, 20:57
          Awangarda siakas? Niewiadomoco?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka