Dodaj do ulubionych

Saga Howarda Fasta

IP: *.up.wroc.pl 01.09.14, 08:40
Znacie? lubicie? ja właśnie kończe czytać i myślałam sobie jak mogłaby wyglądac ekranizacja a ponieważ wczoraj obejrzałam Blue Jasmine i tak pomyślałam że Cate Blanchettt taka jak tam byłaby idealna na Jean Seldon- Lavette.
Obserwuj wątek
    • kazze Re: Saga Howarda Fasta 01.09.14, 09:41
      Jej, to ktoś go jeszcze wydaje, a nawet czyta? Moja mama kiedyś czytała jego książki, m.in. Ostatnią granicę.
      Był komunistą, ale rozczarował go ten system, jak wynika z notki na Wiki. Lubię starocie. Warto po niego sięgnąć?
      • Gość: Lena Re: Saga Howarda Fasta IP: *.up.wroc.pl 01.09.14, 09:48
        Ja pożyczyłam z biblioteki, faktycznie stare wydanie.
        Nawet nie wiem czy był komunistą, z Sagi jakoś nie wynika:) to opowieść o imigrantach którzy osiedlali się w 19 wieku w stanach i często dochodzili do dużej fortuny, opisane dzieje pewnej rodziny. Może nie zachwyca do bólu ale moim zdaniem wciąga i ciekawie się czyta.
    • kazze Re: Saga Howarda Fasta 01.09.14, 09:47
      Nawet znalazłam to wydanie. Gdy byłam dzieckiem, bardzo działało mi na wyobraźnię.
      allegro.pl/ostatnia-granica-howard-fast-i4550830085.html
    • kazze Re: Saga Howarda Fasta 01.09.14, 09:49
      A pisząc o sadze, masz na myśli ten cykl?

Imigranci (tom: 1)
      Drugie pokolenie (tom: 2)
      Elita (tom: 3)
      Dziedzictwo (tom: 4)
      • Gość: Lena Re: Saga Howarda Fasta IP: *.up.wroc.pl 01.09.14, 09:55
        Tak, ten!
    • jarka63 Re: Saga Howarda Fasta 02.09.14, 13:59
      "Imigranci" byli wydani w latach 90.
    • yanga Re: Saga Howarda Fasta 19.09.14, 15:07
      Fast to świetny autor, ale wydawcy po 90. roku bali się jego książek ze względu na tę etykietkę "komunisty". Oprócz sagi poleciłabym jeszcze "Maksa" - to zbeletryzowana historia kinematografii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka