Dodaj do ulubionych

Co czytacie we wrześniu?

03.09.16, 10:23
Ja nadal "Braci Hioba"Gable. Fajnie sié czyta, mimo że to cegła.
Obserwuj wątek
    • maniaczytania Re: Co czytacie we wrześniu? 03.09.16, 11:25
      ja mam chwilowy zastój ;)
      Ale przeczytałam ostatnio "Sidney Chambers. Cień śmierci" J. Runcie - świetny kryminał w stylu 'angielskim', główny bohater to młody ksiądz, akcja toczy się w 1953 i 54 roku. Naprawdę fajne, czekam na drugi tom :)
    • 21mada Re: Co czytacie we wrześniu? 03.09.16, 12:33
      'Przez dziurkę od klucza' Siesickiej. Urocze domowe scenki, babcia i wnuczka pichcą razem w kuchni. Sama kiedyś tak miałam. Teraz czytam o tym w książkach...
    • angazetka Re: Co czytacie we wrześniu? 03.09.16, 13:43
      "Nielubianą" Nele Neuhaus. Lubię jej kryminały - to nie Mankell, a czytadło, ale miłe.
    • chiara76 Re: Co czytacie we wrześniu? 03.09.16, 15:31
      Ja skończyłam "Trzy połówki jabłka" Antoniny Kozłowskiej , bardzo mi się podobała.
    • Gość: rubrykam Re: Co czytacie we wrześniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.16, 21:04
      Ja kończę właśnie "Tajne życie Violet Grant". Wciągające połączenie historii dwóch kobiet, okraszone delikatnych wątkiem kryminalnym, ale bez banalnych rozwiązań. Czyta się to rewelacyjnie. Jestem ogromnie zaskoczona niską oceną tej książki na lubimyczytac, ale może to dlatego, że tych ocen jest na razie kilka. Na goodreads ma kilkanaście tysięcy czytelników i ocena prawie 4/5 co jest dla mnie bardziej zrozumiałe. Wciągająca historia i już cieszę się na kolejną dawkę w postaci "Małych sekretów Tiny". :)
    • chiara76 "Przysługa". Kate Atkinson. nt 05.09.16, 14:49

• chiara76 "Kiedy nadejdą dobre wieści?". K. Atkinson nt 09.09.16, 06:42

• kadykianus Re: Co czytacie we wrześniu? 09.09.16, 22:57
      "Małe życie" Hanya Yanagihary.
    • 5000lib Re: Co czytacie we wrześniu? 10.09.16, 08:53
      Wzięłam się w końcu za czytadełko "Cień wiatru"dla rozluźnienia. Czytam "Głód" Martina Caparrosa, ale nie wiem czy wytrwam w lekturze...
    • 5000lib Re: Co czytacie we wrześniu? 10.09.16, 08:56
      Przeczytałam we wrześniu Ganbare! Katarzyny Boni.
      (Dla osób chętnych: moje wrażenia lektury tutaj: 5000lib.wordpress.com/2016/09/06/253-2394-tylko-cykady-brzmia-jak-dawniej-podobno-w-nich-muzyce-slychac-glosy-zmarlych/ ).
    • moorsoldaten Re: Co czytacie we wrześniu? 10.09.16, 10:38
      Przeczytałem w swoim życiu bardzo dużo książek, ale prawdziwego wstrząsu doznałem po przeczytaniu tego co napisał Florian Czarnyszewicz. Ten nieznany u nas autor czterech genialnych książek, wywarł na mnie wrażenie przede wszystkim swoją naturalnością, swobodą pisania i cudownym, przepięknym kresowym językiem. Gorąco polecam na początek jego arcydzieło "Nadberezyńcy".
    • maniaczytania Re: Co czytacie we wrześniu? 10.09.16, 10:41
      dwie - "Śnieżny wędrowiec" Elisabeth Herrmann (drugi tom cyklu kryminalnego, pierwszy "Wioska morderców" był świetny!) oraz "Marianna" Magdaleny Wala.
    • angazetka Re: Co czytacie we wrześniu? 10.09.16, 17:48
      Zaczęłam "Ulicę marzycieli", zgarniętą z półki u przyjaciółki na zasadzie impulsu. I zobaczymy...
    • 0mirka2 Re: Co czytacie we wrześniu? 11.09.16, 12:45
      Kilka dni temu skończyłam "Góra Tajget" Anny Dziewit-Meller, teraz czytam wciągającą i niepokojącą powieść, klasyfikowaną jako thriller, choć bardziej jej do dramatu obyczajowego i psychologicznego - "Gdzie jest Mia?" Alexandry Burt.
    • chiara76 "Zagadki przeszłości". Kate Atkinson. nt 13.09.16, 11:36

• optymistka45 Re: Co czytacie we wrześniu? 14.09.16, 17:15
      "Prowadzący umarłych" Liao Yiwu Wstrząsająca historia ludzi z nizin społecznych w okresie rządów Mao w Chinach. Tylko dla ludzi o silnych nerwach.
      "Heban" Kapuścińskiego Reportaż z walki o przeżycie w Afryce.
    • chiara76 "Olive Kitteridge". Elizabeth Stout 24.09.16, 18:02
      Bardzo dobra.
    • handzia.kaziukowa Re: Co czytacie we wrześniu? 25.09.16, 19:19
      Skończyłam"Bukareszt. Krew i kurz" M. Rejmer - syntetycznie przedstawione wycinki rumuńskiej historii i współczesności, polecam, zwłaszcza tym, którzy słabo znają ten kawałek Europy, b. dobrze napisana.
      Jestem w trakcie "Neuromancera" Gibsona, ciężko się czyta, ale dotrwam do końca.
      Z półki wygląda na mnie "Oddział chorych na raka" Sołżenicyna - leży tam już od kilku lat, chyba w końcu się doczeka,
      lekturą obowiązkową w tym miesiącu są "Sprawiedliwi zdrajcy", aczkolwiek u mnie poczekają raczej do października.
    • Gość: Paweł140 Re: Co czytacie we wrześniu? IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.09.16, 19:59
      A ja zaproponuję od niedawna publikowaną w internecie książkę: htq-nysaria.pl. Może komuś przypadnie do gustu :)
    • mamaafg Re: Co czytacie we wrześniu? 26.09.16, 10:21
      Skończyłam "Światła września" Zafona, "Dziennik Mai" Allende I "Oszpeconą" Al-Baz. Dziś zabieram się za "Matecznik" Agnieszki Grzelak.
    • paulineczkapatllineczka Re: Co czytacie we wrześniu? 27.09.16, 11:35
      Kamila Denis "Nieukarani" obecnie;) Ale już wypożyczyłam sobie "Złego" Leopolda Tyrmanda
    • mim_maior Re: Co czytacie we wrześniu? 27.09.16, 13:06
      "Hardą" Cherezińskiej (nie ma wstydu), "Dziewczynę z Summit Lake" Donlea (trochę nuda - to wszystko już było, wiele razy), "Jedwabnika" Galbraitha (kawał dobrego kryminału w starym stylu), kolejny odcinek "Belgravii" Fellowesa (hmm, nadal nie wiem, co myśleć). I jeszcze biografię M. Thatcher.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka