Gość: i_na_makulaturę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 21:12 Ta książka to prawdziwy "Gnój" dla spragnionych gnoju. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Weber A dla mnie to objawienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 21:47 Od czasu debiutu Olgi Tokarczuk (która niestety po "Prawieku" moim zdaniem rozmieniła talent na drobne) nic nie zrobiło na mnie takiego wrażenia w polskiej literaturze jak twórczość Kuczoka. Daleki jestem od twierdzenia, że "Widmokrąg" musi się podobać wszystkim (co widać w pierwszym, niestety raczej chamskim wpisie na tym forum), ale w zalewie literackiej chały spod znaku Grocholi warto dostrzec ten tomik opowiadań. Facet po prostu umie pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llllllllllllllll Re: A dla mnie to objawienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 11:36 gnój jeszce mozna zniesc natomiast pseudofilozowiczn e(nawet jezeli zamierzone ) wypociny w "widmokręgu" denerwóją jak mało co -chociar zsam "scenariusz :jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Co_jest_grane? GW zwalczała HERBERTA, teraz chwali KUCZOKA ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 20:59 Jak takie parszywe medium jak Gazeta Wyborcza kogoś wychwala, to trzeba brać to ostrożnie. Wszak pamiętamy wsciekłe ataki Michnika na naprawdę wybitnego twórcę jakim był Zbigniew Herbert. Jaki mieć więc stosunek do hymnów pochwalnych GW pianych dla Kuczoka? Myślę, że czas pokaże o co tu chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks Re: GW zwalczała HERBERTA, teraz chwali KUCZOK IP: 213.195.180.* 05.10.04, 07:43 Herberta Michnik zwalczał z powodów politycznych, a nie literackich. Przeczytaj książkę potem się zastanawiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majuka Re: GW zwalczała HERBERTA, teraz chwali KUCZOK IP: *.toya.net.pl 12.10.04, 16:43 autorowi tej opinii proponowalabym czytanie ksiazek, zamiast dociekania kto i dlaczego kogos nie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borewicz Re: A dla mnie to objawienie IP: 82.160.72.* 04.10.04, 21:50 dokładnie! a jak ten pan co pierwszy się wpisał naprawdę tak uważa to niech sobie czyta rzeczoną Grocholę, albo Wisniewskiego, bo prozy Kuczoka to on nie zrozumie. Zresztą może był w dzieciństwie bity? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Nowa książka Kuczoka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 23:16 Spadaj,gnoju.Kuczok jest świetny. Z tym, ze życzyłabym sobie usłyszec z usta lepszego krytyka niż pan Nowacki. Jak czytam takie zdania: "proza Wojciecha Kuczoka jest nad wyraz ozdobna i wielokształtna w formie oraz zupełnie nieoczywista w treści",to wymiękam. Odpowiedz Link Zgłoś
bobofruit99 Re: Nowa książka Kuczoka 04.10.04, 01:09 Gośka, tępa jesteś, kształć się. Chcesz spis lektur? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corto koledzy, koledzy IP: *.aster.pl 04.10.04, 16:56 nie odbieram talentu synowi starego k., powiem wiecej - gorąco kibicuję kuczokowi od samych jego początków, ale szacowna GW mogłaby zlecić napisanie recenzji jego nowej książki komuś, kto z autorem nie ma doświadczeń knajpiano- kolezeńskich. chociaz w tym kraju to chyba niemożliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks Re: koledzy, koledzy IP: 213.195.180.* 05.10.04, 07:45 Mówi sie w Polsce,a nie w tym lub tamtym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majuka Re: koledzy, koledzy IP: *.toya.net.pl 12.10.04, 16:48 Maks,sledze Twoje wypowiedzi i podobasz mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mara Re: Nowa książka Kuczoka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 20:27 A ja Kurczoka nie przeczytam - jak che mi się deprechy, to otwieram Fakty czy inne wiadomości kryminalne i mam. A tworam gazetę i to samo To co , jeszcze mam książkę kupować zeby się dołować ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: estylka mam nadzieję,że książka jest lepsza od recenzji, IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.04, 20:52 choć sądzac po cytacie ("on był, ja byłam...")- cóż... wart pac pałaca Odpowiedz Link Zgłoś
belle jadowite frazesy 04.10.04, 21:02 Denerwuje mnie, cholernie denerwuje mnie jak ludzie ubliżają ludziom, którym ,,się udało". Można lubić bądź nie lubić Kuczoka - podobno kwestia gustu, ale chyba w tej sytuacji także wychowania - ale żeby od razu po rozdaniu Nagrody Nike przelewać swoje frustracje w jadowite frazesy? Ja osobiście nie pałam miłością do prozy Kuczoka i ośmielę się twierdzić, że ogólnie tegoroczna Nike wypadła chyba najsłabiej w całej swojej krótkiej karierze, ale nie muszę przez to nikogo obrażać. Odpowiedz Link Zgłoś
bobofruit99 Re: jadowite frazesy 04.10.04, 21:05 w 100% zgoda, mam nadzieję, że jadu nigdzie nie wylałem, jeśli tak, to przepraszam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: jadowite frazesy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 21:57 może to o mnie źle świadczy, ale chwilowo mam to w nosie, chciałam tylko powiedzieć, że jest to pierwsz Nike, którą przeczytałam od dechy do dechy bez specjalnego przymusu, albo, że wypada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryan Re: Nowa książka Kuczoka IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.10.04, 03:03 promocja trwa - kurwa, i potem ludzie mówią, że demokracja to system, w którym wszyscy mają teoretycznie równe możliwości zaistnienia, bo przecież wszyscy są kurwa równi wobec prawa ! A ja się pytam, czym się ten system różni od komuny lat 80 ? Wtedy żeby być pupilkiem władzy trzeba było mieć koneksje - dziś mamy do czynienia z tym samym. Najedźmy więć czym prędzej jeszcze jeden kraj na Bliskim Wschodzie, zabijmy trochę ludzi i zaprowadźmy im tam demokrację ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Handy A mógłbyś to jeszcze raz napisać... IP: 62.108.178.* 05.10.04, 08:13 .. ale z sensem? I bez kurw co chwila? Nie bardzo wiadomo o co ci chodzi - zanim zacznie się narzekać na wszystko dookoła, warto zacząć od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: A mógłbyś to jeszcze raz napisać... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.10.04, 08:49 a ja uważam, że Kuczok to świetny pisarz, a jego "Gnój" zasługiwał na Nike, na pewno jednak nie zasługuje na recenzje pisane tak koszmarnym językiem jak ta autorstwa p. Nowackiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majuka Re: Nowa książka Kuczoka IP: *.toya.net.pl 12.10.04, 16:53 ryan,z drzewka sie urwales/as/? Odpowiedz Link Zgłoś