Dodaj do ulubionych

poziom wypowiedzi na forum

IP: *.crowley.pl 27.01.05, 09:14
Nie to, żebym się mądrzył, ale wróciłem na forum po ok. roku i co? I nic się
nie zmieniło. Większość wątków kończy się krytykowaniem Whartona, Coelho,
Pilcha, Marqueza, ostatnio Browna. Ludzie, nie macie nic ciekawszego do
powiedzenia? A wypowiedzi w tematach typu "najlepsze, najgorsze ,
przereklamowane" to już kompletna bryndza, znajdzie się grupa nieskalanych
kiczem znawców i wyżywa się na całej nieuświadomionej reszcie.
Obserwuj wątek
    • marghot Re: poziom wypowiedzi na forum 27.01.05, 09:34
      Ja natomiast, jestem tutaj od kilku dni zaledwie. Zorientowałam się, że są
      zakładane różne wątki. Te mnieji bardziej mnie interesujące.
      Wydaje mi się, że skoro mamy do czynienia z forum skierowanych do wszystkich
      czytających książki (zarówno "lepsze" i "gorsze"), to będzie to miało
      odzwierciedlenie w tematach wątków. Pozostaje nie czytać tych informacji, które
      nas nie interesują.
    • Gość: mysz a może zaproponuj coś IP: *.bzmw.gov.pl / *.crowley.pl 27.01.05, 09:45
      ciekawego wg ciebie
      zobaczymy jak jesteś nowatorski
    • Gość: sylwek Re: poziom wypowiedzi na forum IP: *.acn.waw.pl 27.01.05, 14:17
      Polacy mało czytają, główną grupą tutejszych forumowiczów są więc absolwenci
      rozmaitych filologii, często zarażeni na studiach bakcylem tropienia kiczu
      gdzie tylko się da. Gdyby Polacy częściej sięgali po książkę, problem
      akademickich marudów byłby mniej widoczny. Nikt tu nie broni pisać o ulubionych
      pozycjach, zdarzają się wątki o harlequinach i rozmaitych dwustutomowych
      sagach. "Koneserzy" zwykle wtedy psioczą, mają prawo, ale nie zauważyłem, żeby
      przyjmowało to chamską formę. W porównaniu do innych forów Książki są oazą
      łagodności.
      • sobiepanna Re: poziom wypowiedzi na forum 27.01.05, 15:29
        Ci którzy na studiach zarazili się bakcylem tropienia kiczu, chyba powinni oddać
        dyplomy ;) Można czytać z równą przyjemnością wszystko od klasyki po sagi, jeśli
        u kogoś studia zabiły przyjemność czytania, to współczuję.

Co do wątków na forum - każdy może założyć temat, na który chce porozmawiać.
        "Koneserzy" też.
        • pomme Re: poziom wypowiedzi na forum 27.01.05, 15:51
          jestem po filologii i co z tego? nie uważam,żeby uprawniało mnie to do
          wyrokowania czy dana książka jest dobra czy nie.
          przedstawiam swoje zdanie tak samo jak inni
      • ada08 Re: poziom wypowiedzi na forum 27.01.05, 15:35
        Gość portalu: sylwek napisał(a):

> główną grupą tutejszych forumowiczów są więc absolwenci
        > rozmaitych filologii

Skąd ten wniosek ?
        Uważam, że ''absolwenci rozmaitych filologii'' są tu w mniejszości.
        Ale jeśli tu bywają, to bardzo dobrze! :-)
        Większość stanowią jednak zwykli :-) czytelnicy, do których i ja się
        zaliczam.
        A ostatnio bardzo forum obrodziło w maturzystów. Istna inwazja tegorocznych
        maturzystów! :-)I też dobrze :-)
        a.
    • Gość: asica Re: poziom wypowiedzi na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 16:13
      Tych znawców to jest bardzo mało, mam wrażenie. Faktycznie wiele wypowiedzi
      jest bardzo infantylnych- aż strach pomysleć, że miałyby pochodzić z ust
      filologa. Np w wątku z zapytaniem o to o czym jest "Mistrz i Malgorzata" są
      może jakieś dwie szczątkowe próby odpowiedzi na to pytanie. Reszta
      to "poklepywanie się po ramieniu"- z komentarzami w stylu: nie martw się, że
      nie rozumiesz; wszystko jest ok; no wiesz ja rozumiem, ale nie powiem, bo... mi
      się nie chce.
    • Gość: Ja Re: poziom wypowiedzi na forum IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.05, 16:34
      WIekszosc na tym forum to absolweni filologii? Ha ha ha
      Pogratulowac optymizmu.
      Wiekszosc to uczniowie gimnazjum/liceum i niech nam zyja za to, ze o
      literaturze chce im sie dyskutowac, a nie tylko o "brawogel" i nowej dupie
      britnej spyrs.
    • olimpia_cambel Skarga na forum 27.01.05, 16:42
      No tak, żeby się pochwalić, jaki to ja nie jestem elokwentny intelektualista to
      forum jest w sam raz. Doświadczyłam niestety jak przyszło mi poprosić o porade
      co do lektury. W zyciu żaden nauczyciel mnie tak nie zmieszał z błotem i nie
      okazał mi mojej całej małosci i płycizny umysłowej, jak co niektórzy osobnicy
      tego forum. A wszystko dlatego, że w wieku 16 lat nie pozjadałam jeszcze
      wszystkich rozumów i osmieliłam sie czegoś nie wiedzieć. Mimo to na forum
      zaglądam, nie wszyscy są tacy nieprzyjemni i nie wszystkie wątki są denne.
      • Gość: ja Re: Skarga na forum IP: *.chello.pl 28.01.05, 01:25
        Poziom ogólnie rozumianej kultury wypowiedzi na tym forum i tak wysoki w
        porównaniu z innimi np. banały z forum film mnie nudzą i nie czytam ich.
        Tu jest naprawdę przyjemnie !!!
        I ludzie takie raczej wyrozumiałe mnie się zdają , he, he..
        Ale ze wszystkich najbardziej kocham Braineatera !!! Kiedys wyznam mu to
        otwarcie
        Kręci mnie to że facet ma taki intelekt i jest w swych opiniach niepospolity i
        w ogóle. Uwielbiam jego posty ...
        A pozdrawiam wszystkich ....
        Zwykła nie po filologii choć humanistka ....
    • kubissimo Re: poziom wypowiedzi na forum 28.01.05, 02:00
      moze po prostu odejdz na kolejny rok
      albo dwa :)
    • Gość: itek Re: poziom wypowiedzi na forum IP: *.pomorzany.v.pl 28.01.05, 07:56
      Zgadzam sie z Toba. Problem jest w tym, ze jak to juz ktos napisal ludzie malo
      czytaja, a jak juz czytaja to nie rozumieja- stad nie maja nic interesujacego do
      powiedzenia- poza banalna krytyka lub rownie banalnym zachwytem. Sa nieliczne
      wyjatki, ktore jednak nie zmieniaja postawionej przez Ciebie diagnmozy. Pozdrawiam.
    • lalka_01 Re: poziom wypowiedzi na forum 28.01.05, 11:38
      jedyne co mi naprawde na tym forum przeszkadza, to maturzysci poszukujacy non
      stop listy lektur do zadanego (wybranego?) tematu. Nie dlatego, ze to jest
      nudne dla forumowiczow. Dlatego ze to pojscie na totalny skrot, w zasadzie zero
      wlasnej pracy.
      (mlodzi koledzy, wybaczcie ciotce marudzenie ;-))
    • Gość: cwirruss Re: poziom wypowiedzi na forum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.05, 11:43
      Mnie razi przede wszystkim mieszanie z blotem. Z tego wzgledu bardzo sie
      ciesze,kiedy ktos ,nawet sloganami,ale po prostu chwali.
    • Gość: kp Re: poziom wypowiedzi na forum IP: *.minus.uni.torun.pl 28.01.05, 12:54
      Zgadzam sie. Masz racje!! Też mi się nie podoba to mieszanie z błotem.
      Wywyższanie się ponad tych co czytaja książki popularne. Poz tym, to że np.
      czytam Chmielewską nie znaczy że nie czytam też "cięższych" książek. Dlatego
      też ostatnio rzdako tu zaglądam.
      A to że maturzyści zadaja pytania o książki to dobrze. Zmusza to reszte do
      myślenia, przypomin o jakiś dawno zapomnianych książkach.
      • lalka_01 Re: poziom wypowiedzi na forum 28.01.05, 13:23
        dla reszty dobrze, nie przecze. Gorzej dla maturzystow, choc sami nie maja o
        tym pojecia ;-)
        • Gość: kp Re: poziom wypowiedzi na forum IP: *.minus.uni.torun.pl 28.01.05, 13:33
          moze i racja. Patrzyłam tylko z mojej perspektywy, a mature mam już dawno za
          sobą :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka