Gość: maya IP: *.zvid.net 16.02.05, 21:12 Jaka teraz przerabiasz lekture?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ry.bk.a Re: Wasza lektura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 21:26 :-D "Książkę kucharską" (świetny wątek..) Odpowiedz Link Zgłoś
lipa55 Re: Wasza lektura 16.02.05, 21:29 a ja I tom "Jonathana Strange i pana Norrella". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noida Re: Wasza lektura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 22:14 Ja też "Jonathana Strange i Pana Norrela". Do tego fragmentami "Anię na Uniwersytecie", bo jestem chora i Pan Norrel w oryginale źle mi jakoś wchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Wasza lektura 16.02.05, 22:55 Ja właśnie przerabiam taką ksiązke, co ją napisał pan Akunin, i się nazywa "Diamentowa Karoca' ale nie wiem czemu, bo tam jeżdżą na rowerach i w ogóle ta ksiązka, co ją kazali przerobić nie podoba mi się za bardzo, ale pani kazała, to czytam. Bohaterowie są niedobrzy cały czas się kłucą i zabijają a ja tak nie lubie i jeszcze mówiom dużo po japońsku a to ja nie rozumiem, ale przerobię bo kazali. I taka jest tam jedna pani fajna, co mi sie podoba i ten głowny pan ją kocha, ale to się chyba źle skończy, bo pani oczy ma skośne i złe i napewno coś zlego myśli. Ale pani już powiedziała, że potem będziemy przerabiac 'Naszom Szkapem" a to o o koniach jest a ja konie to tak lubiem, że och... Odpowiedz Link Zgłoś
lipa55 Re: Wasza lektura 17.02.05, 07:58 ojejejjejejej, a ja juz czytam II tom tej Diamentowej karocy i zupełnie nie rozumiem, dlaczego w pierwszym tomie wszystko sie dzialo w 1905 roku w Związku Radzieckim (chyba), a w II tomie oni są w Japonii w 1878, to się chyba coś pomyliło pisarzowi, co???? Odpowiedz Link Zgłoś
nutta Re: Wasza lektura 17.02.05, 09:22 Zastanawiam się na co przerobić Sapkowskiego. Na makulaturę? Na Sienkiewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noida Re: Wasza lektura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 10:53 No więc przerobiłam już trochę Jonathana Strange- dołożyłam mu trochę z Ani i teraz jest całkiem rudy a nie tylko rudawy. Pana Norrela zaś przerobiłam na Małgorzatę Linde. Doskonale się skomponowali w jedno. Przerobiłam też inne okoliczności powieści, np. teraz dzieje się ona w ciepłych tropikach, bo zarówno w Anglii jak i na Wyspie Księcia Edwarda jest zbyt zimno i bohaterowie mi marzną. Poza tym Anię prześladuje na tym Uniwersytecie pewien mało sympatyczny duszek w zielonym i grozi, że porwie ją do krainy elfów, czego przecież zawsze chciała. Ania nie może się skupić na nauce, jest ostania w klasie i ledwo zdaje a Gilbert się na nią obraził, bo się zadaje z podejrzanymi typami. Dobrze przerobiłam? Odpowiedz Link Zgłoś
lalka_01 Re: Wasza lektura 17.02.05, 11:00 "Tejmiczy plomien krolowej Loany" Eco przerabiam. Przerobilam juz 130 stron i ze strachem patrze w przyszlosc...jeszcze trzy razy tyle! Jesli ktos juz to ma za soba uprzejme prosze o refleksje. Jakiekolwiek.... Odpowiedz Link Zgłoś
lipa55 Re: Wasza lektura 17.02.05, 11:02 można pozostałe strony przerobić na podstawki do kwiatów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noida Re: Wasza lektura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 12:21 Jak? W sensie, że zamiast doniczek czy że wodę będą zbierać? Czy pod wazon? Przyda się, jak będę przerabiać Tolkiena, bo on strasznie gruby... Odpowiedz Link Zgłoś
lipa55 Re: Wasza lektura 17.02.05, 12:29 trzeba przejrzec Elle Decoration i Cztery Kąty, tam jest dużo porad, jak uskutecznic takie konstrukcje Odpowiedz Link Zgłoś