Dodaj do ulubionych

Wasza lektura

IP: *.zvid.net 16.02.05, 21:12
Jaka teraz przerabiasz lekture??
Obserwuj wątek
    • Gość: ry.bk.a Re: Wasza lektura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 21:26
      :-D
      "Książkę kucharską"
      (świetny wątek..)

• lipa55 Re: Wasza lektura 16.02.05, 21:29
        a ja I tom "Jonathana Strange i pana Norrella".
        • Gość: noida Re: Wasza lektura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 22:14
          Ja też "Jonathana Strange i Pana Norrela". Do tego fragmentami "Anię na
          Uniwersytecie", bo jestem chora i Pan Norrel w oryginale źle mi jakoś wchodzi.
    • braineater Re: Wasza lektura 16.02.05, 22:55
      Ja właśnie przerabiam taką ksiązke, co ją napisał pan Akunin, i się
      nazywa "Diamentowa Karoca' ale nie wiem czemu, bo tam jeżdżą na rowerach i w
      ogóle ta ksiązka, co ją kazali przerobić nie podoba mi się za bardzo, ale pani
      kazała, to czytam. Bohaterowie są niedobrzy cały czas się kłucą i zabijają a ja
      tak nie lubie i jeszcze mówiom dużo po japońsku a to ja nie rozumiem, ale
      przerobię bo kazali. I taka jest tam jedna pani fajna, co mi sie podoba i ten
      głowny pan ją kocha, ale to się chyba źle skończy, bo pani oczy ma skośne i złe
      i napewno coś zlego myśli. Ale pani już powiedziała, że potem będziemy
      przerabiac 'Naszom Szkapem" a to o o koniach jest a ja konie to tak lubiem, że
      och...
      • lipa55 Re: Wasza lektura 17.02.05, 07:58
        ojejejjejejej,
        a ja juz czytam II tom tej Diamentowej karocy i zupełnie nie rozumiem, dlaczego
        w pierwszym tomie wszystko sie dzialo w 1905 roku w Związku Radzieckim (chyba),
        a w II tomie oni są w Japonii w 1878, to się chyba coś pomyliło pisarzowi,
        co????
    • nutta Re: Wasza lektura 17.02.05, 09:22
      Zastanawiam się na co przerobić Sapkowskiego. Na makulaturę? Na Sienkiewicza?
      • Gość: noida Re: Wasza lektura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 10:53
        No więc przerobiłam już trochę Jonathana Strange- dołożyłam mu trochę z Ani i
        teraz jest całkiem rudy a nie tylko rudawy. Pana Norrela zaś przerobiłam na
        Małgorzatę Linde. Doskonale się skomponowali w jedno. Przerobiłam też inne
        okoliczności powieści, np. teraz dzieje się ona w ciepłych tropikach, bo
        zarówno w Anglii jak i na Wyspie Księcia Edwarda jest zbyt zimno i bohaterowie
        mi marzną. Poza tym Anię prześladuje na tym Uniwersytecie pewien mało
        sympatyczny duszek w zielonym i grozi, że porwie ją do krainy elfów, czego
        przecież zawsze chciała. Ania nie może się skupić na nauce, jest ostania w
        klasie i ledwo zdaje a Gilbert się na nią obraził, bo się zadaje z podejrzanymi
        typami.
        Dobrze przerobiłam?
    • lalka_01 Re: Wasza lektura 17.02.05, 11:00
      "Tejmiczy plomien krolowej Loany" Eco przerabiam. Przerobilam juz 130 stron i
      ze strachem patrze w przyszlosc...jeszcze trzy razy tyle! Jesli ktos juz to ma
      za soba uprzejme prosze o refleksje. Jakiekolwiek....
      • lalka_01 Tajemniczy, sorry ntxt 17.02.05, 11:00
      • lipa55 Re: Wasza lektura 17.02.05, 11:02
        można pozostałe strony przerobić na podstawki do kwiatów
        • Gość: noida Re: Wasza lektura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 12:21
          Jak? W sensie, że zamiast doniczek czy że wodę będą zbierać? Czy pod wazon?
          Przyda się, jak będę przerabiać Tolkiena, bo on strasznie gruby...
          • lipa55 Re: Wasza lektura 17.02.05, 12:29
            trzeba przejrzec Elle Decoration i Cztery Kąty, tam jest dużo porad, jak
            uskutecznic takie konstrukcje
            • noida Re: Wasza lektura 17.02.05, 13:45
              Ale na co poźniej przerobić Elle?
              • lipa55 Re: Wasza lektura 17.02.05, 13:59
                na szafkę na Cztery Kąty
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka