Dodaj do ulubionych

ksiazki o hetero-opresji, zwierzecym patriarchacie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 20:35
chejka!

szukam ksiazek o takiej tematyce, gdzie bohaterki /najlepiej lesski,
ewentualnie trans albo gay/ walcza z heteromatrixem i patriarchalna
opresja ... chetnie tez podyskutuje o dominujacych ciagle w literaturze
patriarchalnych schematach i gender oppression itd ... a moze czytaliscie/
czytalyscie jakies dobre ksiazki o spolecznym wykluczeniu spowodowanym przez
homomalzenstwa lub homoadopcje?

Les-Ka
Obserwuj wątek
    • Gość: ann Re: ksiazki o hetero-opresji, zwierzecym patriarc IP: *.chello.pl 03.05.05, 20:52
      normalne, zdrowe kobiety juz w ogóle się nie liczą?
      • gatta5 Re: ksiazki o hetero-opresji, zwierzecym patriarc 03.05.05, 20:59
        a te co walczą z patriarchalną kulturą to są nienormalne?
        • Gość: Les-Ka Re: ksiazki o hetero-opresji, zwierzecym patriarc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 21:08
          brawo gatta5!

niestety patriarchalne normy hetero-opresji gleboko wniknely w schematy wielu
          kobiet nieswiadomych swojego zniewolenia i podswiadomej samonienawisci ...
          jeszcze dluga walka przed nami - burzycielkami hetero-babilonu i pogromczyniami
          kaplanow fallocentryzmu!

Chcialo by sie krzyc- czytajcie Graff! czytajcie Dunin ! Dosc heteromatrixu!

Les-Ka
    • Gość: Zdanka Re: ksiazki o hetero-opresji, zwierzecym patriarc IP: *.4web.pl 03.05.05, 21:05
      :))))))))Cholernie podoba mi sie pojęcie heteromatrix:)))))))Hmmm, w takim
      razie synonimem raju jest homoreal?:)
      • Gość: Les-Ka Re: ksiazki o hetero-opresji, zwierzecym patriarc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 21:10
        rajem jest swiat poza schematami poza wykluczeniem poza katagoriami ... rajem
        jest wolnosc i tolerancja ... rajem jest to co postuluje radykalny feminizm
        ekologowie i veganie ... czy kiedys taki raj bedzie? juz nasza w tym glowa!

Les-Ka
        • Gość: Zdanka Re: ksiazki o hetero-opresji, zwierzecym patriarc IP: *.4web.pl 03.05.05, 21:15
          No ja tam jestem tylko skromą wegatarianką, ale szczerze mówiąc to za wegański
          (!) raj dziękuję:)))) Za bardzo lubię sery:)
    • Gość: ann Re: ksiazki o hetero-opresji, zwierzecym patriarc IP: *.chello.pl 03.05.05, 21:10
      Twój post brzmi jak zawołanie amerykańskiego reportera na wojnie: czy jest tu
      czarnoskóre, zgwałcone i mówiące po angielsku dziecko? taka śmiesznostka...
    • Gość: ann Re: ksiazki o hetero-opresji, zwierzecym patriarc IP: *.chello.pl 03.05.05, 21:16
      "a te co walczą z patriarchalną kulturą to są nienormalne?"

czy nie przypomina to trochę "walki o pokój na świecie"...
      na początek proponowalabym przeprowadzenie uczciwej walki wewnętrznej:)))
      wynik może być niejednoznaczny:)
      jestem hetero, przepadam za mężczyznami i odczuwam opresję ze strony less, gay
      i tym podobnych stworzeń, zwłaszcza tych mniej rozgarniętych a tym samym
      bardziej wojowniczych i hałasliwych
      a ja nie znoszę zbędnych hałasów:)
    • Gość: ann Re: ksiazki o hetero-opresji, zwierzecym patriarc IP: *.chello.pl 03.05.05, 21:17
      jeszcze jedno: gaye, lesbijki i inne osoby ze skomplikowanym profilem
      seksualnym to nic innego jak produkt uboczny patriarchatu właśnie.
      • Gość: Les-Ka Re: ksiazki o hetero-opresji, zwierzecym patriarc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 21:28
        HOMOFOBIE MOZNA LECZYC!!! IDZ SIE LECZYC HOMOFOBKO!!!!

PRECZ Z FASZYZMEM!!1 PRECZ Z RASIZMEM !!! PRECZ Z HOMOFOBIA!!

Les-Ka
        • Gość: ann Re: ksiazki o hetero-opresji, zwierzecym patriarc IP: *.chello.pl 03.05.05, 21:35
          wielkie dzięki za lekcję tolerancji i szacunku:)))))))
        • autumna Re: ksiazki o hetero-opresji, zwierzecym patriarc 04.05.05, 09:15
          I bedziemy walczyć o tolerancję, aż kamień na kamieniu nie zostanie, a wszystkich homofobów do gazu!

Książkę sobie sama napisz i wydaj, to będziesz miała.
        • Gość: cwirruss Re: ksiazki o hetero-opresji, zwierzecym patriarc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.05.05, 09:39
          he he heterofobka
    • braineater JA CHCĘ WIĘCEJ!!!:P N/TXT 03.05.05, 23:00

• Gość: Les-Ka Re: ksiazki o hetero-opresji, zwierzecym patriarc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 14:24
      UP!

pomozcie mi walczyc z represja hetero-patriarchatu!!!!!

Les-Ka
      • Gość: wqrwiony Statek-autorem Łysiak największy ideolog feminizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 00:34
    • Gość: hanutka Białe małżeństwo-T.Różewicz IP: *.weil.com 06.05.05, 18:14
      dramat napisany przed ponad 30 laty,a nadal bardzo aktualny,m.in. wlasnie o
      tym,czy da się uciec schematowi,w jaki wciągane są kobiety w patriarchalnym
      społeczeństwie,to także jeden z pierwszych głosów w polskiej literaturze
      przeciwko przymusowej heteroseksualności
      • Gość: ann Re: Białe małżeństwo-T.Różewicz IP: *.chello.pl 06.05.05, 19:32
        obawiam się, że panna Les Ka potrzebuje czegoś bardziej uderzeniowego - juz tu
        pokazała swoje pazurki:)))
        lepiej kawa na ławę, a jeszce lepiej obuchem w głowę... żeby NIKT nie miał
        wątpliwości
        • speer Re: Białe małżeństwo-T.Różewicz 06.05.05, 20:35
          Les-ko, jest specjalne forum Srebrna Obraczka - tam geje, lesbijki i przyjaciele dyskutuja na takie tematy. Tu jest forum Ksiazka... hmmm...
          Wiesz, generalnie ja tez jestem gejem, ale to chyba nie jest to forum :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka