Dodaj do ulubionych

przesyłka za darmo

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 11:43
W których księgarniach internetowych przesyłka jest darmowam,albo zakup
ksiązek za okolo 100 zł ją niweluje...?
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: przesyłka za darmo IP: *.zdnet.com.pl 06.06.05, 12:37
      to zależy od ksiegarni. zwroc jednak uwage, ze ceny ksiazek sa tak rozne, ze
      czasami oplaca sie kupic w innej ksiegarni i zaplacic za wysylke, niz korzystac
      z "promocji". ksiegarnie to nie dzialalnosc dobroczynna i za darmo nic nie
      daja - przewaznie "darmowa" wysylka jest wliczona w cene ksiazek.
      • sol_bianca Re: przesyłka za darmo 06.06.05, 13:02
        W Merlinie jest przesyłka za darmo jeśli kupisz dwa razy za 100 zł, a jak się
        kupi u nich w ciągu 300 dni za 1000 zł, to wysyłka wszystkich kolejnych książek
        jest za darmo. Jeśli chodzi o ceny książek, to są tak (na oko) 5-10% niższe niż
        cena z okładki.
        • Gość: ja Re: przesyłka za darmo IP: *.zdnet.com.pl 06.06.05, 13:05
          to prawda, ale merlin jest drogi. czesto nawet wiecej niz 5-10%. 10% z 1000pln,
          to 100pln. czyli przeplacacsz 100pln, zeby miec wysylke gratis. wg mnie kiepski
          interes.
          • totalna_apokalipsa Re: przesyłka za darmo 06.06.05, 13:17
            W Gandalfie jest za 150 pln i radzę wam kupować tam, nie w Merlinie:) Szybko ,
            bezproblemowo, rzeczowo i milo, mozna zapłacic przelewem.
          • Gość: librero Re: przesyłka za darmo IP: 83.238.11.* 06.06.05, 14:03
            biorąc pod uwagę, że i tak kupiłabym te wszystkie książki, które kupiłam,
            wpolalam to zrobic w Merlinie. Taniej niz w księgarni i darmowa przesyłka. Nie
            śsądze, aby ktos wydal 1000 pln po to, zezby miec pozniej darmowa dostawe.
            Weiel razy porownywalam ceny ksiazek, ktore mnie interesoaly w roznych
            ksiegarniach (tradycyjnych i internetowych) i merlin zawsze wypadal
            najkorzystniej.
          • sol_bianca Re: przesyłka za darmo 06.06.05, 16:13
            > 10% z 1000pln,
            > to 100pln. czyli przeplacacsz 100pln, zeby miec wysylke gratis.

:))) Jak to przepłacam? Przecież nie płacę im tych 1000 pln za nic, tylko kupuję
            książki jakie chcę mieć, i tak bym je kupiła prędzej czy później. Skoro mam
            teoretycznie wydać 1000 pln na książki, to wolę w Merlinie (i mieć te książki
            parę zł taniej na egzemplarzu, prosto do domku z wysyłką za free) niż w
            księgarni. Ja tych 100 pln nie przepłacam, ja je zyskuję :))))
            Oczywiście trzeba kalkulować, czasem taniej można kupić gdzieś na wyprzedaży
            albo na allegro.
    • misasia Re: przesyłka za darmo 06.06.05, 14:30
      Księgarnia internetowa wydawnictwa Beck nie pobiera opłat za wysyłkę. Ale za to
      nie oferuje książek po niższych cenach niż kwota na okładce, chyba że zakupy
      przewyższą 100 zł, wtedy obowiązuje rabat.

Miło zdziwiłam się przy księgarni Liber z Warszawy www.liber.pl ktora ma
      opcje odbioru wlasnego. Ceny w ksiegarni internetowej 10% nizsze niz w ich
      sklepie, ale jak zamowi sie przez siec, mozna odebrac na miejscu - Krakowskie
      Przedmiescie. Ale to tylko opcja dla warszawiakow...
      • Gość: aa Re: przesyłka za darmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 21:46
        tak jest w każdym przypadku? na ich stronie nic na ten temat nie znalazłam. korzystałaś z tego?
        pozdrawiam
        • misasia Re: przesyłka za darmo 10.06.05, 10:24
          Tak, korzystałam. I z Becka i Libra, bo nie wiem, o które pytasz.
          Jeśli chodzi o Liber, to przy zamówieniu zaznacza się opcję "odbiór osobisty",
          oni potem przysyłają maila z potwierdzeniem, od kiedy i do kiedy książka będzie
          czekać na Krakowskim Przedmieściu
          • Gość: aa Re: przesyłka za darmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 12:23
            Dzięki, chodziło mi o Liber. Jeśli tak, to będę korzystać ile się da;)
            Pozdrawiam
    • Gość: ASia Re: przesyłka za darmo IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 07.06.05, 15:35
      W marlinie ostatnio spotakałam się z promocją organizowaną przez np wydawnictwo
      i polega ona na tym, że kupując książkę z danego wydawnictwa masz przesyłkę za
      darmo a możesz kupić duuuuuuużo jeszcze jakich chcesz.
      fajne, ja z tego raz skorzystałam
      • Gość: zainteresowana Re: przesyłka za darmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 15:55
        serdecznie dziękuję za podpowiedzi..widzę Merlin górą:-)...
        • fiftaszek Re: przesyłka za darmo 09.06.05, 22:10
          Witam, jestem klientką Merlina ponad rok i niestety nie mam dobrych wrażeń,
          zwłaszcza co do obsługi klientów. Książki warto kupować tylko wtedy, kiedy sa
          na nie promocje. Ja czasem kupuje książki w... Auchanie i to bynajmniej nie na
          wagę:)(np. Legendy, zbiór opowiadań fantasy,w Empiku 70 zł w Merlinie cos koło
          65 a w Auchanie 58!!! Co dziwniejsze w Rebisie - wydawca- 60 zł:) Także
          naprawdę warto się zastanowić co i gdzie kupić.
    • Gość: ni Re: przesyłka za darmo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.06.05, 22:22
      ksiazki.pl >100 pln gratis dostawa (kurierem)
    • Gość: Nick Re: przesyłka za darmo IP: 80.50.49.* 09.06.05, 23:06
      Najtańsze książki są w ksiazki.pl i Merlinie - najlepiej jednak sprawdzać każdy
      tytuł w kilku księgarniach internetowych i zamawiać po kilka tytułów. Czasem
      opłaca się kupić bezpośrednio w wydawnictwie: w PIW-ie ponosi się koszty
      wysyłki, ale ceny są niższe od księgarń o 25%, więc i tak wychodzi się na plus.
      Ponadto darmowa wysyłka jest w: Zielonej Sowie od 50 zł (i dodatkowo -10% od
      każdego tytułu), Rebisie od 70 zł, Znaku od 35 zł, PWN-ie od 150 zł,
      Wydawnictwie Literackim od 50 zł, Czytelniku od 60 zł (ale większość ich książek
      można znaleźć taniej w internetowych księgarniach), Noir sur Blanc od 50 zł.
      Kupuję mnóstwo książek i naprawdę opłaca się zamawiać przez Internet - na każdym
      tytule można zaoszczędzić po kilka złotych, co w skali miesiąca przy dużych
      zakupach daje kilkadziesiąt złotych oszczędności, czyli dodatkowe książki.
      • zla.kobieta Re: przesyłka za darmo 10.06.05, 12:27
        w auchan jest tanio, klub dantego ktory w empiku kosztuje 32zl kupilam za
        27,98zl
    • yanga Re: Gigant 10.06.05, 12:37
      A ja korzystam z Giganta, tam jest taniej niż w Merlinie. Za przesyłkę się
      płaci, ale można też odebrać osobiście, a siedzibę mają tuż przy stacji metra
      Warszawa Centrum. Darmową przesyłkę od pewnej kwoty ma też Prodoks.
      • Gość: Nick Re: Gigant IP: 80.50.49.* 10.06.05, 14:52
        Na ogół w Gigancie jest drożej niż w Merlinie, pierwsze z brzegu przykłady:
        Canetti, Auto da fe - Merlin 24 zł, Gigant 30,99.
        Kapuściński, Cesarz - Merlin 15,5 zł, Gigant 19,99.
        Bernhard, Wymazywanie - Merlin 37 zł, Gigant 39,9.
        Filostrat Starszy, Obrazy - Merlin 27,5 zł, Gigant 36 zł.
        Takich przykładów mam dziesiątki. Do tego w Gigancie są koszty przesyłki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka