Dodaj do ulubionych

Głupcy umierają - PUZO

11.07.05, 08:29
Poleciła mi ta ksiązke koleżanka, która razem z autorem zapewniała że będę
przy niej płakać wzruszać się i śmiać. Tymczasem mam wrażenie że to były
obiecanki cacanki. Książka nadęta, płytka, charaktery szkicowe naciagane. CZy
Wy tez mieliście takie odczucia? A może zbyt wiele oczekiwałam...
Obserwuj wątek
    • confutatis Re: Głupcy umierają - PUZO 11.07.05, 12:23
      witam jaczytalam "rodzine borgiow" i pozostal mi sam niesmak; fatalny styl,
      prymitywny jezyk i chyba juz wiecej maria czytacnie bede :-)
      pozdrawiam

tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;54;51/st/20050225/n/Bombel/dt/-6/k/57e3/age.png
    • Gość: asica Re: Głupcy umierają - PUZO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 15:04
      Czytałam. Zachwytów nie piałam, ale i nie odrzucało mnie. Świat kasyn,
      szulerów, pieknych prostytutek, ale nie ma jak "Ojciec chrzestny" :-DDDD
      • Gość: bill Re: Głupcy umierają - PUZO IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.05, 19:13
        Niezła jest "Mroczna arena"
    • Gość: Krop Re: Głupcy umierają - PUZO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 02:20
      Ja z trudem dobrnąłem do końca tej książki, może ja jestem jakiś dziwny ale
      zachowania bohaterów tej książki jak i ich motywacje były mi tak obce i
      niezrozumiałe że niesamowicie się męczyłem by dobrnąć do końca. Generalnie -
      nie polecam. Nie wiem czym tam można się było wzruszyć, śmiać może szybciej
      choć poczucie humoru też delikatnie rzecz nazywając nieco wulgarne.
      • pomme Re: Głupcy umierają - PUZO 12.07.05, 08:00
        cieszę się, że nie jestem odosobniona w swojej ocenie. Dla mnie ta ksiązka też
        była cieżka do przebrnięcia i tak bardzo naiwna i naciągana...
        • Gość: noida Re: Głupcy umierają - PUZO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 19:33
          Bo już jesteś za stara na tę książkę :-) Nie obrażaj się, to nie jest wcale
          zniewaga. Ja ją przeczytałam jak miałam 15 lat od deski do deski z wypiekami na
          twarzy i podobała mi się strrrasznie. Teraz już bym jej pewnie nie przebrnęła.
          A wtedy te klimaty kasyna strasznie mnie kręciły. Poza tym człowiek młody to i
          literacko niewyrobiony i go nie dziwi psychologiczne nieprawdopodobieństwo
          bohaterów ;-)
          Poza tym tytuł jest przetłumaczony beznadziejnie i nie wiem, dlaczego
          postanowiono go zmienić. W poprzednim wydaniu brzmiał "Śmierć frajerom".
          • Gość: Krop Re: Głupcy umierają - PUZO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 03:18
            Coś w tym może być - takie marzenia 15 latka o tym jak wygląda dorosła
            rzeczywistość... Niestety dorosła rzeczywistość nijak tak nie wygląda a i
            dorośli ludzie w zdecydowanej swej większości też tak się nie zachowują...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka