Gość: kolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 20:24 kto waszym zdaniem pisze najpiękniej o historii? Dla mnie to Norman Davis i Paweł Jasienica. A z powieści historycznych Mika Waltari. A jak u was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mops Re: książki o historii IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.05, 20:44 Jak to kto? Polacy. Kraszewski, Sienkiewicz, Bunsch, Parnicki, Kossak - Szczucka Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: książki o historii 12.07.05, 00:35 Barbara Tuchman.Sierpniowe salwy np. Wysoka wieza.To klasa niespotykana ....a przynajmniej rzadko spotykana.Ach spac.. Odpowiedz Link Zgłoś
kaye Re: książki o historii 12.07.05, 12:14 Ja lubię Georges'a Duby (choć to było ładnych parę lat temu i nie konfrontowałam ostatnio swoich ówczesnych opinii z czasem teraźniejszym:-)) Z beletrystyki historycznej podziwiam "Królów przeklętych" Maurice'a Druon Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: książki o historii 12.07.05, 12:15 Duby, oui, et Jacques Le Goff aussi :-) Odpowiedz Link Zgłoś