amrita Re: ksiązka na dlugi weekend 14.08.05, 21:35 Cień wiatru, jestem w trakcie, świetna książka, bardzow ciąga. Eugenidesa dobre są przekleństwa niewinności (albo w starm tłumaczeniu - Samobójczynie), Nie polecam Rozbuchanej wyobraźni Olivii Jules, bo tej autorce spodziewałam się czegoś równie smacznego jak Bridget Jones, A niestety, przygody panny Jules są strasznie rozczarowywujące - książka est przwwidywalna i bardzo wtórna - jakbym to juz gdzies czytala...( Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: ksiązka na dlugi weekend 15.08.05, 01:45 "diabel ubiera sie u prady" - co prawda tlumacznie tytulu (poza tytulem, nie znam tlumaczenia polskiego) budzi watpliwosci czy tlumaczka prawidlowo oddala tresc oryginalu, ale ksiazka idealna na sezon ogorkowy w kazdym razie, super lektura w oryginale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xtrania Re: ksiązka na dlugi weekend IP: 82.139.27.* 15.08.05, 21:29 "Pochwała macochy" Mario Vargas Llosa oraz "Bialy Hotel" Thomasa. W obu występuje śmiały erotyzm, ale sa naprawde ciekawe, napisane w inny, niecodzienny sposób. Stanowczo odradzam "Śniadanie u Tiffaniego", ale to moje osobiste zdanie. A i jeszcze "Chłopów" można czytać bez końca :) Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia_01 Re: ksiązka na dlugi weekend 15.08.05, 21:45 !) Jonathan Caroll ''Calujac Ul'' @)''Smak swierzych malin'' ..tak dla swietego spokoju #)''Maria'' autor Ptaska :) Odpowiedz Link Zgłoś
zolzietta Re: ksiązka na dlugi weekend 16.08.05, 10:13 Gorąco polecam książki(książeczki) Erica-Emanuela Schmitta "Dziecko Noego", "Pan Ibrahim i kwiaty Koranu", "Oskar i pani Róża". Książki, które przeczytałam jednym tchem i ciągle mam w pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kejt Re: ksiązka na dlugi weekend IP: *.car.michelin.com / 141.194.7.* 16.08.05, 12:15 "Los powtórzony" Janusza L. Wiśniewskiego. W konfrontacji z "Samotnością w sieci" wcale nie wypada blado. Mądra, życiowa i pięknie napisana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ligia Re: ksiązka na dlugi weekend IP: *.class144.petrotel.pl 17.08.05, 13:52 i może trochę inna niż pozostałe tego autora, niemniej jednak warta polecenia "Małe zbrodnie małżeńskie" - świetna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majalina Re: ksiązka na dlugi weekend IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 20:48 "Kroniki rodzinne" Parsonsa, "Uchodźcy" Grynberga, "Kraina Chichów" Carolla to przeczttałam w dwa ostatnie weekendy. Wszystko czytało mi sie znakomicie. Choć Grynberga trudno nazwać czytadłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KS? Re: ksiązka na dlugi weekend IP: *.matcom.com.pl 17.08.05, 13:22 Polecam "Video z Jezusem" !! Szczegóły: www.gandalf.com.pl/b/video-z-jezusem/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tiger Re: ksiązka na dlugi weekend IP: *.autocom.pl 22.08.05, 22:36 Jakakolwiek ksiazke Haruki Murakami (z tych grubszych) lub ''Male zbrodnie malzenskie'' Erica-Emmanuela Smitta (ale to tak na pol godziny ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
good_morning Re: ksiązka na dlugi weekend 22.08.05, 23:12 Gość portalu: Tiger napisał(a): ''Male zbrodnie > malzenskie'' Erica-Emmanuela Smitta (ale to tak na pol godziny ;-)) zbyt drastyczne? ;) czy stroniczek tak malo? Odpowiedz Link Zgłoś
zolzietta Re: ksiązka na dlugi weekend 24.08.05, 11:07 Tak, książka ma niewielkie rozmiary i bardzo wciąga. Gorąco polecam. W księgarni Znaku kupisz ją za 19 zł :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalyna Re: ksiązka na dlugi weekend IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 14:24 polecam biała masajka Corrine Hofamann, oparte na faktach.Baaaaaaardzo wciąga chociaz na poczatku czytając bylam strasznie zla na autorke,ze tak postepowala. Odpowiedz Link Zgłoś
karinax Re: ksiązka na dlugi weekend 26.08.05, 09:55 polecam "Muzykę życia" Andrei Makine - ale to raczej na deszczowy wieczór (bo cieniutkie, choć pełne treści) a na weekend tegoż autora "Francuski testament" Odpowiedz Link Zgłoś