jogardii 21.09.05, 13:19 Czy Wy również mieliscie problem z nabyiem płatnego przewodnika po Włoszech z sobotnią GW ? Miał być dodruk, ale póki co, nic się jeszcze nie ukazało. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mirabi Re: WŁOCHY - zabrakło 21.09.05, 13:23 Ja kupiłam spokojnie i to raczej nie był ostatni egzemplarz. Mam na to jedną receptę - poświęcić się i wstać wcześnie w tę sobotę do kiosku :) pozdrawiam, mam nadzieję, że jeszcze uda Ci się zdobyć ten przewodnik.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: WŁOCHY - zabrakło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 13:23 Gdańsk,sobota,kupiłam o 14 bez problemu - gazet z przewodnikami sterty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jogardii Re: WŁOCHY - zabrakło 21.09.05, 13:27 Dzięki za odpowiedź. Nie było mnie w kraju, wysłałam posłańców. Do kiosku przybyli po 13-tej i juz dawno nie było przewodników. Ale to chyba problem dystrybucji - mieszkam w małej miejscowości na południu Polski. Chociaż do tej pory nie miałam problemów z innymi kolekcjami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cobold Re: WŁOCHY - zabrakło IP: *.su.krakow.pl 22.09.05, 21:23 To nie jest problem tylko małych miejscowości. Wrociłem do Krakowa we wtorek i nigdzie juz "Włoch" nie było. A kioskarze pukali się w czoło ("Panie, trzy dostałam, a ludzi chyba ze dwudziestu pytało..."). A w telewizji mówią: "Podróże marzeń do nabycia z GW przez cały tydzień". Pozdrawiam i zyczę sukcesu w kupnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jogardii Re: WŁOCHY - zabrakło 23.09.05, 08:44 No właśnie - otrzymałam podobna odpowiedź - dostali tylko 3 egzemplarze. Panie kioskarki zrobiły dodatkowe zamówienie i teraz cierpliwie czekam. A w sobotę robie sobie pobudkę o ... 5.30. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: WŁOCHY - zabrakło 23.09.05, 18:17 jezeli ktos jest z Warszawy, to moze nadal dokupic w redakcji na Czerskiej (w kiosku w holu) wiem, bo sam dzis tam kupilem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: WŁOCHY - zabrakło IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.05, 21:05 www.allegro.pl/show_item.php?item=65249738 widze, że na allegro ktoś się chce pozbyć 1 sztuki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: WŁOCHY - zabrakło IP: *.gdynia.mm.pl 25.09.05, 09:52 u mnie (Gdynia) i owszem przewodniki sa w wystarczajacej ilosci. To co mnie wkurza to w jakim stanie one przyjezdzaja. Panowie z transportu wogole nie szanuja ksiazek,ktore lataja po calym samochodzie jak ziemniaki. Skutek taki ze kazdy przewodnik przed kupnem trzeba dokladnie ogladac bo najczesciej maja popekane grzbiety, pogiete okladki. Na moje szczescie mam zaprzyjazniona kioskarke, ktora mi zostawia ten w najlepszym stanie ale co maja powiedziec inni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: WŁOCHY - zabrakło IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.09.05, 10:34 hehe, a na mnie kioskarz był niemalże obrażony, kiedy powiedziałam, że nie chce książki z pogiętą okładką (bo przecie sprzedaje się jak świeże bułeczki i tylko wybrzydzam), jego zdaniem była pofałdowana niewiele - wniosek: maruda ze mnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: WŁOCHY - zabrakło 25.09.05, 11:38 to samo z kolekcja XIX wieku te obwolutki sa w fatalnym stanie dlatego wole kupowac w Traffiku i Empiku, bo tam mozna sobie samodzielnie wybrac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: WŁOCHY - zabrakło IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.10.05, 01:03 Fakt, spora część przewodników z kolekcji ma poobijane i pogniecione grzebiety. Zdecydowanie za duża. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: WŁOCHY - zabrakło IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.09.05, 19:26 www.allegro.pl/show_item.php?item=65738203 widzę, że sprzedaż przewodnikow gw na allegro to niezły sposób na robienie kasy.. Egipt - cena wywoławcza 30 zł.. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: WŁOCHY - zabrakło 26.09.05, 23:29 a w Warszawie przewodniki znowu zalegaja w Empikach ciekawe, czy ktos kupi na allegro? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: WŁOCHY - zabrakło IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.09.05, 14:58 Jak po Włoszech ktoś kupił na allegro za 67 zł, to już mnie nic nie zdziwi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: WŁOCHY - zabrakło IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.09.05, 15:05 www.allegro.pl/show_item.php?item=65780113 www.allegro.pl/show_item.php?item=65764636 polowanie na jelenia trwa :( Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Włochy - merytorycznie 25.09.05, 11:57 dopiero wczoraj na spokojnie przejrzalem sobie ten przewodnik i niestety jest on taki sobie czesc zolta jest bardzo dobra (niemniej polemizowalbym z pisownią vademeKum), natomiast czesc niebieska, ta która powinna być częścią główną przewodnika jest bardzo powierzchowna :/ mamy piekne zdjecia i minimum informacji. a to chyba z zalozenia mial byc przewodnik, a nie pamiatkowy album :/ ok, jedynym plusem jest to, ze informacje sa bardzo aktualne, ale wiekszosc dobrych przeowdnikow jest regularnie aktualizowana. gdybym mial jechac w podroz, to jednak wybiore Lonely Planet, Rough Guide, ewentualnie Pascala Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb A Egiptu wszędzie pełno 28.09.05, 07:54 W kioskach, empikach, sklepikach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c# Re: A Egiptu wszędzie pełno IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.10.05, 06:33 Wrocław - nowootwarty Empik w Centrum Bielany (Tesco). Sobota - pełno Włoch i Turcji. Mnie się te przewodniki podobają. Nawet dla żółtej części i fotografii będę je kupował. To właściwie są albumy (kto wydaje przewodniki z twardą okładką i na kredowym papierze?). Przecież do plecaka tego się nie wrzuci. Lonely Planet żaden nie dorówna, tylko są one nie dla wszystkich z powodu języka... Odpowiedz Link Zgłoś
jogardii Re: Mam wreszcie upragnione WŁOCHY !!! 03.10.05, 14:06 Zgadza sie u mnie na prowncji również rzucono jeszcze raz te Włochy i teraz mam juz wszystkie przewodniki jakie do tej pory wydano. Równiez jestem zachwycona zdjeciami, ale takze rysem historycznym oraz pięknym wydaniem. Poza tym cena jest naprawde zachecajaca w stosunku do np.przewodników Wiedzy i Życia. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Mam wreszcie upragnione WŁOCHY !!! 04.10.05, 07:17 W Szczecinie również pełno: Turcji, Włoch, Tunezji i tylko pewnie znajdą się teraz tacy, co na brak Meksyku ponarzekają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Mam wreszcie upragnione WŁOCHY !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 08:36 nchyb napisała: > W Szczecinie również pełno: Turcji, Włoch, Tunezji Tunezja już była???? Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Mam wreszcie upragnione WŁOCHY !!! 04.10.05, 09:25 Nie, nie była. Chodziło mi o Egipt, też Afryka i blisko. A akurat miałam pod ręką dodatek z Podróży o Tunezji i tak mi się źle napisało. W piersi się biję... :-) Przy okazji, widzieliście ten dodatek o Tunezji - już na pierwszej stronie, mapa i błąd. Sidi bou Said na tej mapie niemal na Saharze znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś