Dodaj do ulubionych

WŁOCHY - zabrakło

21.09.05, 13:19
Czy Wy również mieliscie problem z nabyiem płatnego przewodnika po Włoszech z
sobotnią GW ? Miał być dodruk, ale póki co, nic się jeszcze nie ukazało.
Obserwuj wątek
    • mirabi Re: WŁOCHY - zabrakło 21.09.05, 13:23
      Ja kupiłam spokojnie i to raczej nie był ostatni egzemplarz. Mam na to jedną
      receptę - poświęcić się i wstać wcześnie w tę sobotę do kiosku :) pozdrawiam,
      mam nadzieję, że jeszcze uda Ci się zdobyć ten przewodnik..
    • Gość: anka Re: WŁOCHY - zabrakło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 13:23
      Gdańsk,sobota,kupiłam o 14 bez problemu - gazet z przewodnikami sterty ;)
      • jogardii Re: WŁOCHY - zabrakło 21.09.05, 13:27
        Dzięki za odpowiedź. Nie było mnie w kraju, wysłałam posłańców. Do kiosku
        przybyli po 13-tej i juz dawno nie było przewodników. Ale to chyba problem
        dystrybucji - mieszkam w małej miejscowości na południu Polski. Chociaż do tej
        pory nie miałam problemów z innymi kolekcjami...
        • Gość: cobold Re: WŁOCHY - zabrakło IP: *.su.krakow.pl 22.09.05, 21:23
          To nie jest problem tylko małych miejscowości. Wrociłem do Krakowa we wtorek i
          nigdzie juz "Włoch" nie było. A kioskarze pukali się w czoło ("Panie, trzy
          dostałam, a ludzi chyba ze dwudziestu pytało..."). A w telewizji
          mówią: "Podróże marzeń do nabycia z GW przez cały tydzień".

Pozdrawiam i zyczę sukcesu w kupnie.
          • jogardii Re: WŁOCHY - zabrakło 23.09.05, 08:44
            No właśnie - otrzymałam podobna odpowiedź - dostali tylko 3 egzemplarze. Panie
            kioskarki zrobiły dodatkowe zamówienie i teraz cierpliwie czekam. A w sobotę
            robie sobie pobudkę o ... 5.30.
            Pozdrawiam.
    • kubissimo Re: WŁOCHY - zabrakło 23.09.05, 18:17
      jezeli ktos jest z Warszawy, to moze nadal dokupic w redakcji na Czerskiej (w
      kiosku w holu)
      wiem, bo sam dzis tam kupilem :)
    • Gość: anka Re: WŁOCHY - zabrakło IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.05, 21:05
      www.allegro.pl/show_item.php?item=65249738 widze, że na allegro ktoś się
      chce pozbyć 1 sztuki...
      • Gość: julka Re: WŁOCHY - zabrakło IP: *.gdynia.mm.pl 25.09.05, 09:52
        u mnie (Gdynia) i owszem przewodniki sa w wystarczajacej ilosci. To co mnie
        wkurza to w jakim stanie one przyjezdzaja. Panowie z transportu wogole nie
        szanuja ksiazek,ktore lataja po calym samochodzie jak ziemniaki. Skutek taki ze
        kazdy przewodnik przed kupnem trzeba dokladnie ogladac bo najczesciej maja
        popekane grzbiety, pogiete okladki. Na moje szczescie mam zaprzyjazniona
        kioskarke, ktora mi zostawia ten w najlepszym stanie ale co maja powiedziec
        inni?
        • Gość: anka Re: WŁOCHY - zabrakło IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.09.05, 10:34
          hehe, a na mnie kioskarz był niemalże obrażony, kiedy powiedziałam, że nie chce
          książki z pogiętą okładką (bo przecie sprzedaje się jak świeże bułeczki i tylko
          wybrzydzam), jego zdaniem była pofałdowana niewiele - wniosek: maruda ze mnie ;)
          • kubissimo Re: WŁOCHY - zabrakło 25.09.05, 11:38
            to samo z kolekcja XIX wieku
            te obwolutki sa w fatalnym stanie
            dlatego wole kupowac w Traffiku i Empiku, bo tam mozna sobie samodzielnie
            wybrac :)
        • Gość: marek Re: WŁOCHY - zabrakło IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.10.05, 01:03
          Fakt, spora część przewodników z kolekcji ma poobijane i pogniecione grzebiety.
          Zdecydowanie za duża. :-(
      • Gość: anka Re: WŁOCHY - zabrakło IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.09.05, 19:26
        www.allegro.pl/show_item.php?item=65738203
        widzę, że sprzedaż przewodnikow gw na allegro to niezły sposób na robienie
        kasy.. Egipt - cena wywoławcza 30 zł..
        • kubissimo Re: WŁOCHY - zabrakło 26.09.05, 23:29
          a w Warszawie przewodniki znowu zalegaja w Empikach
          ciekawe, czy ktos kupi na allegro? :)
          • Gość: anka Re: WŁOCHY - zabrakło IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.09.05, 14:58
            Jak po Włoszech ktoś kupił na allegro za 67 zł, to już mnie nic nie zdziwi...
          • Gość: anka Re: WŁOCHY - zabrakło IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.09.05, 15:05
            www.allegro.pl/show_item.php?item=65780113
            www.allegro.pl/show_item.php?item=65764636
            polowanie na jelenia trwa :(
    • kubissimo Włochy - merytorycznie 25.09.05, 11:57
      dopiero wczoraj na spokojnie przejrzalem sobie ten przewodnik i niestety jest
      on taki sobie
      czesc zolta jest bardzo dobra (niemniej polemizowalbym z pisownią vademeKum),
      natomiast czesc niebieska, ta która powinna być częścią główną przewodnika jest
      bardzo powierzchowna :/ mamy piekne zdjecia i minimum informacji. a to chyba z
      zalozenia mial byc przewodnik, a nie pamiatkowy album :/
      ok, jedynym plusem jest to, ze informacje sa bardzo aktualne, ale wiekszosc
      dobrych przeowdnikow jest regularnie aktualizowana. gdybym mial jechac w
      podroz, to jednak wybiore Lonely Planet, Rough Guide, ewentualnie Pascala
    • nchyb A Egiptu wszędzie pełno 28.09.05, 07:54
      W kioskach, empikach, sklepikach...
      • Gość: c# Re: A Egiptu wszędzie pełno IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.10.05, 06:33
        Wrocław - nowootwarty Empik w Centrum Bielany (Tesco). Sobota - pełno Włoch i
        Turcji.

Mnie się te przewodniki podobają. Nawet dla żółtej części i fotografii będę je
        kupował. To właściwie są albumy (kto wydaje przewodniki z twardą okładką i na
        kredowym papierze?). Przecież do plecaka tego się nie wrzuci. Lonely Planet
        żaden nie dorówna, tylko są one nie dla wszystkich z powodu języka...
        • jogardii Re: Mam wreszcie upragnione WŁOCHY !!! 03.10.05, 14:06
          Zgadza sie u mnie na prowncji również rzucono jeszcze raz te Włochy i teraz mam
          juz wszystkie przewodniki jakie do tej pory wydano.
          Równiez jestem zachwycona zdjeciami, ale takze rysem historycznym oraz pięknym
          wydaniem. Poza tym cena jest naprawde zachecajaca w stosunku do
          np.przewodników Wiedzy i Życia.
          • nchyb Re: Mam wreszcie upragnione WŁOCHY !!! 04.10.05, 07:17
            W Szczecinie również pełno: Turcji, Włoch, Tunezji i tylko pewnie znajdą się
            teraz tacy, co na brak Meksyku ponarzekają...
            • Gość: ela Re: Mam wreszcie upragnione WŁOCHY !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 08:36
              nchyb napisała:

> W Szczecinie również pełno: Turcji, Włoch, Tunezji

Tunezja już była????
              • nchyb Re: Mam wreszcie upragnione WŁOCHY !!! 04.10.05, 09:25
                Nie, nie była. Chodziło mi o Egipt, też Afryka i blisko. A akurat miałam pod
                ręką dodatek z Podróży o Tunezji i tak mi się źle napisało. W piersi się
                biję... :-)

Przy okazji, widzieliście ten dodatek o Tunezji - już na pierwszej stronie,
                mapa i błąd. Sidi bou Said na tej mapie niemal na Saharze znalazłam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka