shatzy_shell 04.10.05, 08:47 Jesienne demony jakoś mało straszne, ale potoczyste, Pan Lodowego Ogrodu - sam mniut :) coraz lepszy jest Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chiara76 Re: Grzędowicz - lubicie? 04.10.05, 09:54 u nas w domu podzieliliśmy się;) Ja przeczytałam ( za rekomendacją z FK nawiasem mówiąc) "Księgę Jesiennych Demonów" a mój Mąż "Pana Lodowego Ogrodu" , oboje jesteśmy zadowoleni. Ja dodatkowo, za moim zdaniem, wspaniałą polszczyznę. Oby tak dalej;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawek Re: Grzędowicz - lubicie? IP: 195.42.249.* 05.10.05, 14:07 Muszę przyznać, że "Pan Lodowego Ogrodu" bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Świetna książka. Z niecierpliwością czekam na następne tomy. Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Grzędowicz - lubicie? 05.10.05, 19:37 jako i chiara siegnąłem po Księgę Demonów pozytywami z forum zmotywowany, i oj tak - dobrze wymyślone, dobrze napisane, dobrze się czyta i ma się chcicę na więcej A Pani Ogrodu to fantasy, czy jakiś inszy gatunek literacki? P:) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Grzędowicz - lubicie? 05.10.05, 19:58 Spytałam się Drugiej Połowy i twierdzi, że to połączenie sf i fantasy. Myślę,że wie, co mówi, bo Jego książki, to praktycznie jedynie te gatunki;) Ja muszę nadrabiać za to z całą resztą. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
shatzy_shell Re: Grzędowicz - lubicie? 07.10.05, 13:29 Jeśli kiedyś czytałeś "Trudno być bogiem", to "Pan..." jest ciekawszy i bogatszy. Świetnie napisany również, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
bumm Re: Grzędowicz - lubicie? 06.10.05, 10:45 No ja muszę przyznać, że choć "Demonów" zdeklarowanym (nawet na tym forum :-) jestem zwolennikiem, to "Pan" nie do końca mnie zadowolił: są tam świetne rozdziały, ale są i takie sobie, a na końcu, mam wrażenie, nieco to przeszarżowane. Grzędowicz pisze świetnie, zrobił tu niebanalny mariaż sf i fantasy, wykreował atmosferę gęstej grozy (wrażliwe osoby nie powinny tego czytać nocą, hehe), ale w finale pojawia się koncept bardzo ciekawy, tyle że rwący - przynajmniej dla mnie - nici prawdopodobieństwa. Przeczytać warto, bez dwóch zdań, ale ja bym wolał jednak coś bardziej pod "Księgę"... Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Grzędowicz - lubicie? 06.10.05, 11:25 no ja po tę książkę sięgnęłam właśnie po Twoich zachwytach Bumm... i nie zawiodłam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: divad Re: Grzędowicz - lubicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 18:12 mnie ksiazka rozlozyla na lopatki. dawno nie czytalem czegos co mnie tak wciagnelo. genialna rzecz!!! tyle ze ta koncowka...:( naprawde jest przegieta!!:( i mam nadzieje ze bedzie sie oplacalo poczekac troszke wiecej niz do lata przyszlego roku zeby autor popracowal troszke jeszcze nad fabula a nie spieszyl sie za bardzo. bo chyba gonily go terminy jesli wezmie sie pod uwage ostatnie kilkanascie stron ksiazki (w porownaniu do genialnej porzedzajacej te kilkanascie stron reszty). w kazdym badz razie czekam z niecierpliwoscia na kolejne tomy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FOXIE77 Re: Grzędowicz - lubicie? IP: 170.134.133.* 09.10.05, 21:03 Ja tez sie na Grzedowicza zalapalam, za namowa ktoregos z forumowiczow. Jakkolwiek nie jestem zwolenniczka tego typu literatury, mam na mysli{science fiction}, czy tez spraw "nadprzyrodzonych", musze przyznac, ze obie pozycje mi sie podobaly, i czytalam z przyjemnoscia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś