Gość: mamiko9 IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.02, 19:47 opowiada niestworzone historie. Czytaliście? Pozdrawiam z Sudetów Środkowych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamiko9 Re: 'Nikt z przydomkiem' 17.11.02, 13:33 Gość portalu: mamiko9 napisał(a): > opowiada niestworzone historie. Czytaliście? Pozdrawiam z Sudetów Środkowych Jeśli nie czytaliście zapraszam do witryny internetowej www.mamiko.pl W zapowiedziach możecie przeczytać notę o autorze i obejrzeć jego zdjęcie. Wiersze z zapowiadanego tomiku obecnie tłumaczone są na jęz. niemiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muu Re: 'Nikt z przydomkiem' IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.02, 18:58 Gość portalu: mamiko9 napisał(a): > opowiada niestworzone historie. Czytaliście? Pozdrawiam z Sudetów Środkowych "Nikt z przydomkiem" - czy to nie o Ignatzu mowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wieniedikt J. Re: 'Nikt z przydomkiem' IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.02, 20:38 Gość portalu: Muu napisał(a): > Gość portalu: mamiko9 napisał(a): > > > opowiada niestworzone historie. Czytaliście? Pozdrawiam z Sudetów Środkowy > ch > > "Nikt z przydomkiem" - czy to nie o Ignatzu mowa? A wszystko byc może, albowiem w mojem ciele wielu mieszka Nikt czyli Każdy Odpowiedz Link Zgłoś
mamiko9 Re: 'Nikt z przydomkiem' 23.11.02, 16:47 Gość portalu: Wieniedikt J. napisał: > Gość portalu: Muu napisał(a): > > > Gość portalu: mamiko9 napisał(a): > > > > > opowiada niestworzone historie. Czytaliście? Pozdrawiam z Sudetów Śro > dkowy > > ch > > > > "Nikt z przydomkiem" - czy to nie o Ignatzu mowa? > A wszystko byc może, albowiem w mojem ciele wielu mieszka > Nikt czyli Każdy Jedna z historii: KTOŚ Z PRZYDOMKIEM BEHEMOT WYZNAJE WSZYSTKO (Nowy Jork, Waszyngton, wtorek rano) nie rozśmieszaj mnie zasiekami, śledztwem na nie spotykana skalę. to nie ja, chociaż widziałem ich wczoraj; szli z odbiciem bezchmurnej fasady World Trade Center w oczach. już wiedzieli, że nie idą do hurys przy rajskich fontannach. trochę skłamałem, ale przyznasz, że stworzyłem doskonały spektakl. jedenasty września. wcześniej był sierpień, luty, marzec - tokio, warszawa, drezno, hamburg, hiroszima. nie mam rysów semickich, śniadej skóry, wyznaję taką religię jaką trzeba, nie nacisnąłem spustu, nie miałem w dłoni noża, brzydzę się krwią. mówią, że wysyłam mową uczynkiem i wolą - nielicznych przeciw licznym tak bardzo. gdy ja tylko mówię wszystko bez ogródek, bez skrótów, bez nienawiści. to motłoch krzyczy gdy ma przed oczami kość i strzęp mięsa, w tym samym rytmie od zawsze - zabij zabij zabij od wczoraj chcą zarżnąć arabskich śmierdzieli. niedługo im też pozwolę zatańczyć na ulicach. Usłyszysz, to blisko. zrozum - nie lubię tej roboty ale daję im czego chcą. jestem niewinny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: 'Nikt z przydomkiem' IP: 217.197.165.* 23.11.02, 17:09 Czesc Mamiko. A teraz wez te wszystkie literki ktore wystukalas, wloz do sloika, wymieszaj i rozsyp na nowo. Jak sie nie uda, proboj znowu. I znowu, i znowu, az do skutku. I wtedy nam to pokazesz, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamiko9 Re: 'Nikt z przydomkiem' IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.02, 17:18 Może używam innych słoików - z poniemieckiej apteki, dlatego ten wysyp Ci się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: 'Nikt z przydomkiem' IP: 217.197.165.* 23.11.02, 17:25 Mamiko, zle mnie zrozumialas. Nie dopisuj nic, bo teraz musisz zebrac te nowe literki i znowu dosypac je do sloika. Jesli bedziesz sie dopisywac w tym watku to nigdy nie skonczysz. Nic juz nie pisz, bo miejsca w sloiku zabraknie. Mieszaj i rozrzucaj, mieszaj i rozrzucaj... Napisz dopiero wtedy, kiedy na pewno bedziesz gotowa. Pamietaj - na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamiko9 Re: 'Nikt z przydomkiem' IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.02, 17:40 "Niech się dzieje wola słowa", napewno nie słoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: 'Nikt z przydomkiem' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.02, 19:42 No i kolejne literki do sloika. Odpowiedz Link Zgłoś
mamiko9 Re: 'Nikt z przydomkiem' 30.11.02, 14:27 Następna historia do czytania i dyskutowania, co nie znaczy ,że o pierwszej nie można w nieskończoność, w kółko itd.. NIKT Z PRZYDOMIKEM JURODIWYJ MÓWI O JEDYNYM ANIELE połknąłeś haczyk z piór i kości. uderzyło do głowy skrzypienie sprężyn spływające nierównościami sufitu mansardy. pneumatyczny anioł - wersja de luxe - zasysał wilgoć. rozbryzgiwała się o krawędzie mglistej postaci, przeistoczonej w kontur najwierniejszej nicości. nawet to co brałeś za tętno było echem pracy twoich naczyń. nie ocaliły cię wybałuszone dziuple buków na przeciwstoku, napięte kręgosłupy gór, łzy Pani Elżbiety z ulicy Zdrojowej, rozmodlony beret niebieski Pana Jureczka, liczenie taktów wybijanych przez koła ekspresów zewsząd donikąd. albowiem ścieżka prowadziła zawsze w dół, między kamieniste jary, błotniste wykroty; na wieczne perony chlaśnięte w twarz drzwiami wagonu; przed wywalone w gały kalendarzy sznytowanych datami spotkań. zawsze w dół, nawet gdy ocierałeś pot a przyciąganie nieziemskie zmuszało do wbicia wstecznego. Skrzydła aniołów unoszą nie wyżej do czwartego piętra bloku, dwudziestej trzeciej kondygnacji centrali, gdzie rybie pęcherze nadymają się na obraz i podobieństwo. Wyżej tylko sam na własnych nogach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: 'Nikt z przydomkiem' IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 26.11.02, 15:43 Gość portalu: mamiko9 napisał: > opowiada niestworzone historie. Czytaliście? Pozdrawiam z Sudetów Środkowych bardzo mnie cieszy, że ktoś promuje poezje, proze polską młodych artystów, atystów niszowych itd. Tylko bardzo proszę aby na tym forum nie robić sobie i przyjaciołom (zapewne) darmowej rekamy w stylu oto abitna literatura zczynając coraz to nowe wątki na forum prowadzące do jednego celu: www.mamiko.pl Prośbę swoją kieruję do mamiko9 jak również innych mamików 1, 2, 3, 4 itd. mających podobne zakusy. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: 'Nikt z przydomkiem' 26.11.02, 22:03 O, widzę przybywa kawaleria? Oby to nie byli tylko przebrani indianie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: 'Nikt z przydomkiem' IP: *.waw.cdp.pl, / *.crowley.pl 27.11.02, 10:42 ignatz napisał: > O, widzę przybywa kawaleria? Oby to nie byli tylko przebrani indianie :-) Ponieważ chwilowo jest to jedyna kawaleria w "indiańskiej" okolicy to chyba musisz ufać w szczerość jej intencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: 'Nikt z przydomkiem' IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 28.11.02, 15:43 ignatz napisał: > We dwójkę raźniej :-) W rzeczy samej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: 'Nikt z przydomkiem' - do ignatza IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 28.11.02, 16:04 Gość portalu: abc napisał(a): > ignatz napisał: > > > We dwójkę raźniej :-) > > W rzeczy samej A skoro nawiązała się już tu nić prozumienia to zapytam czy również zauwżyłeś że zawsze mówi się mówi się młodzi poeci? Wyrażenie starzy poeci jakoś nie funkcjonuje, ciekawe dlaczego? Czy dlatego że starość jest mało medialna? Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: 'Nikt z przydomkiem' - do ignatza 28.11.02, 16:49 Zapewne, a zbyt mała medialność źle wpłynęłaby na sprzedaż znanego nam wydawnictwa, położonego w literackim centrum Europy. Mnie osobiście młodzi poeci (oprócz w/w wydawnictwa) kojarzą się z draką - wiesz, nieco niewyparzone pióro, ostre słowa, zero kompromisów. A to też się sprzedaje - tyle że ja nie potrzebyuję poezji :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: 'Nikt z przydomkiem' - do ignatza IP: *.waw.cdp.pl, / *.crowley.pl 29.11.02, 15:47 Mnie "twórczość" młodych poetów zdecydowanie kojarzy się z czymś dołującym (mordercza dawka pesymizmu), coś otym że życie jest smutne, na świecie jest dużo strasznych wojen na które nikt nie zwraca uwagi itp. itd. i wszystko to bardzo odkrywcze. Jeżeli chodzi o mnie to nie lubię się dołować dodatkowo, wystrczą mi wiadomości w TV (pewnie tam idą pracować młodzi poeci po przekroczeniu progu dorosłości, dobierają tematy reportaży) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: 'Nikt z przydomkiem' - do ignatza IP: *.waw.cdp.pl, / *.crowley.pl 29.11.02, 15:47 Mnie "twórczość" młodych poetów zdecydowanie kojarzy się z czymś dołującym (mordercza dawka pesymizmu), coś otym że życie jest smutne, na świecie jest dużo strasznych wojen na które nikt nie zwraca uwagi itp. itd. i wszystko to bardzo odkrywcze. Jeżeli chodzi o mnie to nie lubię się dołować dodatkowo, wystrczą mi wiadomości w TV (pewnie tam idą pracować młodzi poeci po przekroczeniu progu dorosłości, dobierają tematy reportaży) Odpowiedz Link Zgłoś