violent_green 22.02.06, 17:28 Forumowicze, czy kupowialiscie moze na amazon.co.uk uzywane ksiązki? Mam na mysli prywatnych sprzedawcow. Czy byly problemy z dostawa i ile to kosztowalo? Bede wdzieczna za Wasze uwagi. Pozdrawiam sedecznie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zdanka Re: Amazon - uzywane książki IP: *.4web.pl 22.02.06, 17:33 Anglicy robią straszne problemy, wcześniej ze Stanów się doczekasz:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Amazon - uzywane książki 22.02.06, 17:44 Czekam juz ponad miesiac na Fuentesa ze Stanow, grrrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Re: Amazon - uzywane książki 22.02.06, 19:36 a czemu zamówiłas zzaoceaniczny? na pewno będzie napisany w ichnim dialekcie z tym zabawnym rrrrr ;) ja nigdy nie miałam kłopotów z uzywanymi ksiazkaimi kupowanymi od tubylców na amazonie Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Amazon - uzywane książki 22.02.06, 19:39 Bo w naszym nie bylo Fuentesa :-( Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Re: Amazon - uzywane książki 22.02.06, 19:40 ja jakoś nigdy sie nei zdecydowałam na kupno od zagraniczniaków. raz tylko odważyłam sie licytowac cos z sąsiedniej wyspy - ale przegrałam Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Amazon - uzywane książki 22.02.06, 21:12 A Fuentes jak pisze jak np kto? (nidgy nie zamawialam z Amazon) Venus Odpowiedz Link Zgłoś
violent_green Re: Amazon - uzywane książki 22.02.06, 21:52 Fuentes to lit. iberoamerykanska, jesli czytalas Marqueza, Cortazara lub Carpentiera i Ci sie podobalo, to i Fuentes sie spodoba :) Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Amazon - uzywane książki 22.02.06, 21:55 Dziekuje, czytalam Sto Lat. podobala mi sie, moze kiedys wezme sie za te literature glebiej. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Amazon - uzywane książki 22.02.06, 21:13 problem w tym, ze Polacy nie moga korzystac z opcji Marketplace :/ mi zawsze zamawia moja przyjaciolka z Niemiec i zawsze wsyztsko docieralo, zarowno z Usa, jak i z UK Odpowiedz Link Zgłoś
violent_green Re: Amazon - uzywane książki 22.02.06, 21:55 Kurcze, tego sie wlasnie obawialam :( Trzeba bedzie ladnie poprosic zagranicznych przyjaciol... Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Amazon - uzywane książki 22.02.06, 22:07 zobaczcie tu: www.alibris.com/landingpage/referral2.cfm?S=R&siteID=6W_xCb.0Oks-.G13SPnO8fTfiPDM.Vtmvw i tu: search.ebay.ca/used-books_W0QQfclZ4QQkwdZusedQ20booksQQxpufuZ1 i tu: www.abebooks.com/?cm_ven=ggl&cm_cat=ca-search&cm_pla=usedbooks&cm_ite=used%20books&afsrc=1 moze wam sie to przyda. zaznaczam ze znalazlam to pod 'used books' na guglu. Poza tym to jest chyba dobre - wyszukuje gdzie: www.usedbooksearch.co.uk/ Chapters Indigo mam na miejscu i czasem u nich zamawiam. Sa ok. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
hanula Re: Amazon - uzywane książki 22.02.06, 22:38 Kupowałam "używane". Jedna okazała się rzeczywiście używana, z lat jeszcze chyba pięćdziesiątych czy sześćdziesiątych, papierowa obwoluta lekko znoszona, ale książka w idealnym stanie. A potem kupowałam jeszcze inne książki i kiedy do mnie dotarły, wyglądały na nówki, chyba nikt ich przede mną nie czytał. Za każdym razem od innego sprzedawcy - naprawdę jestem zadowolona. Raz za pośrednictwem Amazon.co.uk ściągałam książkę z USA, rzeczywiście szła chyba z półtora miesiąca. Ale jak doszła, to też wyglądała na nówkę... Odpowiedz Link Zgłoś
uosia Koszt? Płatność? 23.02.06, 01:21 Jaki z grubsza bywa koszt przesyłki? Np. ze Stanów? I jak załatwiasz płatności? Też nie mogę z tym zagranicznym kupowaniem zastartować. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula Re: Koszt? Płatność? 23.02.06, 01:27 Ja mieszkam w Anglii, więc dla mnie to nie problem. Do Polski rzeczywiście zamówić książek z marketplace nie można. Tu więcej informacji: www.amazon.co.uk/exec/obidos/tg/browse/-/14044781/ref=cs_hd_lp_7/202-7743352-3813461 Odpowiedz Link Zgłoś