Dodaj do ulubionych

jaką książkę ostatnio kupiliście?

IP: *.waw.cdp.pl / 172.30.1.* 05.12.02, 11:28
i czy to był trafny wybór?

Bardzo czekam na Wasze opinie,
pozdr.
Obserwuj wątek
    • staua Re: jaką książkę ostatnio kupiliście? 05.12.02, 12:51
      Pynchon - "Tecza grawitacji". Nie przeczytalam jeszcze, ale kupilam w trakcie
      czytania "V." i uznalam, ze jesli ma byc JESZCZE lepsza, to kupuje.
      • Gość: lody Re: jaką książkę ostatnio kupiliście? IP: *.pde.philips.com 05.12.02, 13:19
        Wszystko jest względne - Stephen King, mistrzostwo, miłe spędzenie czasu
    • ignatz Re: jaką książkę ostatnio kupiliście? 05.12.02, 13:30
      Dwa egzemplarze "ostatniego brzegu" Nevile'a Shute'a. Oba na prezenty, oba wybory ze wszech miar trafne :-)
      • kasiulek Re: jaką książkę ostatnio kupiliście? 05.12.02, 14:18
        A ja "Biale zeby" Zadie Smith i "Czwarta reke" Irvinga - obie ksiazki dobrze
        rozrywkowe:)
    • Gość: abc Re: jaką książkę ostatnio kupiliście? IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 05.12.02, 14:32
      Baśnie-Hermana Hesse to moja pierwsza książka tego autora ale już myślę o
      następnych.
      A i jeszcze "Opowiedz mi o Kubie" J.Diaza (recenenja jest na stronie gazety)
      warto przeczytać.
    • pippin Re: jaką książkę ostatnio kupiliście? 05.12.02, 16:20
      Mamie kupiłem zbiór pierwszych lapidariów Kapuścińskiego.
      Sam nie kupuje - żona kazała mi najpierw przeczytać te co już mam. No i czytam Pachnidło kupione przed 2 laty. Fajowe.
      A czytanie tego co już mam zajmie mi jeszcze 3 lata w tym tempie.
    • bukowski27 a wiecie ze nie wiem co ostatnio kupilem? 05.12.02, 16:29
      hm...
    • Gość: Syrioosh Re: jaką książkę ostatnio kupiliście? IP: *.ludwikowice.sdi.tpnet.pl 05.12.02, 18:55

"Dolny Śląsk jakiego nie znacie - część 1" Joanny Lamparskiej. Bardzo ciekawy i
      dobrze napisany przewodnik. Z niecierpliwością czekam na następne części tej
      ciekawej książki.

Pozdrawiam - Syrioosh
    • dmf Re: jaką książkę ostatnio kupiliście? 05.12.02, 19:15
      "Pies z terakoty" Andrea Camilleri - jeszcze nie czytałam, ale po wcześniej
      lekturze "Kształtu wody" tego autora jestem pewna, że się nie zawiodę :)
    • hucz3 Re: jaką książkę ostatnio kupiliście? 06.12.02, 03:42
      "Pianistkę" E. Jelinek. Oglądnęłam niedawno film i czułam, że muszę przeczytać
      też książkę. Zamówiłam w Merlinie i od dwóch dni ją mam. Nie czytałam, bo na
      razie czytam "Pianistę", ale oglądam codziennie i podczytuję fragmenty.
      Zapowiada się bardzo ciekawie. e.
    • pippin Re: jaką książkę ostatnio kupiliście? 06.12.02, 16:09
      I właśnie mi się po zmieniało. Kupiłem "Zodiac - Thriller ekologiczny" najwcześniejszą z wydanych u nas powieści Neala Stephensona, którego Cryptonomicon wszystkim polecam.
      Nie wiem jeszcze czy już Zodiac jest dobry. Ale był b. tani, więc wziąłem. W końcu to Mikołaj ;-)
    • _dagny Re: jaką książkę ostatnio kupiliście? 06.12.02, 17:08
      Amir D. Aczel 'Tajemnica alefów'. Niezwykła opowieść o genialnym matematyku
      Georgu Cantorze, który wyprowadził wzór na naturę nieskończoności. Książka,
      która wykręca spojrzenie na matematykę i świat w ogóle :-)
    • olawoy Re: jaką książkę ostatnio kupiliście? 06.12.02, 22:25
      sinobrody-zbior opowiadan frisha, warto bylo.
      a wcesniej weisera, hmmm, no wiem, ze pozno ale mania kupowania udzielila mi
      sie dopiero teraz. oczywscie tez warto bylo a jakze, poelcam obie pozycje.
    • troicka karolina Vargi 08.12.02, 16:30
      no to juz w temacie jest to co ostatnio kupiłam mimo pretensjonalnego nazwiska
      bardzo bardzo... może to przez ten tytuł...
      teraz bedzie teqila!
    • caerme Re: jaką książkę ostatnio kupiliście? 08.12.02, 20:49
      oki...
      : dla siebie i przez siebie: w sklepie - rakowskiego m.f dzienniki polityczne
      1972-75 [pocz listopada]
      : dla siebie i przez siebie : internet - monografian nt czolgow serii bt [2.12]
      : dla mnie przez kogos innego : suworow - zukow cien zwyciestwa [6.12] mikolaj
      : dla mnie przez kogos innego : harper lee - zabic drozda [6.12] mikolaj
    • pinslip Re: jaką książkę ostatnio kupiliście? 09.12.02, 22:54
      "Kosci ksiezyca" J. Carrolla i jak najbardziej trafny wybor... trafil mi sie
      nawet egzemplarz z autografem.
    • Gość: Mema Re: jaką książkę ostatnio kupiliście? IP: *.gniezno.sdi.tpnet.pl 09.12.02, 23:37
      Ostatnich 10 książek? Ostatnich 20? Bo która z nich była najostatniejsza, to
      nie odgadne ;)
      Poza zawodowymi, to chyba było "Autostopem przez galaktykę" - D. Adamsa> Warto
      było :))

Miłej lektury

mema
    • deptaczek Re: jaką książkę ostatnio kupiliście? 11.12.02, 12:35
      "biale zeby" - w porzadku
      "kamien na szczycie" Ewy Bialoleckiej - zaczyna sie dobrze, a tyle przeczytalam
      "kuchnia Neli" - jeszcze nie wiem
      i nowego Sapkowskiego - zaczyna sie dobrze, jetem w trakcie (bo ja czytam kilka
      ksiazek rownolegle)
    • pijaw Re: jaką książkę ostatnio kupiliście? 26.12.02, 01:28
      Bardzo rzadko kupuje coś w "ciemno", więc jestem ze swoich zakupów zadowolony.
      A były hurtowe:
      Amelie Nothomb X 3
      Niccolo Ammaniti X 2
      Philip Dick X 1
      + parę brakujących tomików z serii "Na scieżkach nauki" - w prawdzie je głównie
      przeglądam i czytam wybiórczo (bo gdybym chciał przeczytać wszystkie, to bym
      nic innego nie czytał), ale staram sie mieć jakieś zdanie na poruszane tam
      tematy :-)

pozdrawiam,
      pijaw :-)
      • Gość: noida Re: jaką książkę ostatnio kupiliście? IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 28.12.02, 00:08
        "Smoki jesiennego zmierzchu" Margaret Weis i Tracy Hickman
        "Antologia czeskiego eseju" Hrabal, Kundera, Havel itp.
        "Ladies and Gentlemen" Terry Pratchet
        Wszystko na prezenty, ale ofiary są zadowolone, więc i ja jestem ;-)
    • Gość: N.C. Re: jaką książkę ostatnio kupiliście? IP: *.satkabel.com.pl 28.12.02, 10:39
      Bez silenia się na bycie oryginalną, czy też modną, kupiłam kryminałek Harlena
      Cobana Nie mów nikomu. I z przyjemnością przez dwie godziny zagłębiałam się w
      mroczny świat, opanowany przez zemstę i tajemniczych morderców, gdzie nie
      wiadomo, kto wróg, kto nie, kto żywy, a kto martwy...
      • Gość: ryża małpa Re: jaką książkę ostatnio kupiliście? IP: *.szel-sat.com.pl 28.12.02, 13:36
        " Piękni i przeklęci " F Scotta Fitzgeralda - amerykanskie książki mnie męcza
        ale ta wyjątkowo pociąga- może daltego , że lata 20 to lata 20?
        " Podróż w dwudziestolecie" MIłosza - dla pasjonatów okresu
        " Tatry i Podhale" - ładnie wydane, dużo obrazków, lektura kiblowa ( do
        czytanie w krótkich fragmentach)
        " Mistrz i Małgorzata:" _ bez komentarza
        "Rzeczy" Geoges Pereca - świetne, lektura obowiązkowa dla młodych snobów -
        ostrzeżenie jak wyglądają i co im grozi
        "Baśnie" Andersena z rysunkami Szancera - z sentymentu:-)
    • Gość: karpik Re: jaką książkę ostatnio kupiliście? IP: 212.182.91.* 04.01.03, 20:29
      Eco "Wahadlo Foucaulta" - ale nie swoimi rekami, tylko podpuscilam meza (pod
      choinke),a teraz po tej ksiazce nie moge przeczytac nic innego, bo za bardzo mi
      siedzi w glowie. A wydawalo mi sie, ze nie jestem podatna na paranoje...
      Samodzielnie kupilam Hrabala "Listy do Kwiecienki" - no i wlasnie nie moge sie
      za nie zabrac. A, i jeszcze z sentymentu zamowilam "Dziwne losy Jane Eyre", ale
      nie wiem, czy sie liczy, bo czekam od 4 grudnia, ale jeszcze nie przyszly.
    • gerkad Re: jaką książkę ostatnio kupiliście? 05.01.03, 00:44
      "Madame " Antoniego Libery - godna polecenia,ze wszech miar bardzo trafne
      przedsięwziecie,polecam.
      Pozdrawiam Gerard
      • Gość: magda Re: jaką książkę ostatnio kupiliście? IP: *.duna.pl 05.01.03, 19:32
        "Białe zęby" Zadie Smith-----bardzo bardzo bardzo mi sie podobała
    • Gość: Jan Baudolino i Czarodziejską Górę IP: *.hispeed.ch 05.01.03, 19:48
      bo już tyle razy pożyczałem (grube są), a chyba jednak doczytam.
      Ale teraz mogę odłożyć, bo już "posiadam" ;-)
      Na bieżąco korzystam z bibliotek, kupuję tylko to, co chcę mieć dłużej.

A i jeszcze: Hassan Gomaa "Designing Concurrent, Distributed and Real-Time
      Applications with UML"
      ale to z innej branży.
    • dafpos Re: jaką książkę ostatnio kupiliście? 05.01.03, 22:49
      Andree Bachound "Franco".
      Naprawdę warto.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka