Gość: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 07:16 Opłaca się tam kupowac książki merlin.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ropuch_Pelagiusz Re: merlin? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 08:11 co to znaczy - opłaca? Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: merlin? 08.04.06, 08:17 pytasz, czy stwierdzasz? Opłaca finansowo, czy pod innym względem? Ja sobie chwalę, znam wiele osób, które mają podobnie. Na forum trafilo sie jednak też kilka opiniiosób, które mają niemiłe doświadczenia. Albo przejrzyj forum z użyciem wyszukiwarki, albo po prosturaz coś zamów :-) Ja uważam, że warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psi Re: merlin? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 13:03 brawa dla ciebie za temat! wg mnie, jeśli oferują jakieś promocje (z 40 zł na 15 zł) to się opłaca, w przeciwnym razie - nie (resztę kwoty księgarnianej dopełnia przecież przesyłka:) Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: merlin? 09.04.06, 13:37 Jeśli nie masz czasu na cudowne praktykowane za studenckich czasów myszkowanie po księgarniach i bibliotekach, a wolny czas lubisz poświęcać na lekturę, to warto. Jeśli kupuje się stale i dużo, to obniżają kwotę, za którą jeśli zamówisz to dostarczą za darmo. Ja mam już 50 zł i można powiedzieć, że zaprzyjaźniłam się z kurierami. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_bianca Re: merlin? 09.04.06, 17:08 a) regularnie są promocje polegające na tym, że jeśli zamówisz jedną z książek biorących udział w promocji, całe zamówienie przysyłają bez dodatkowych opłat. b) jest też możliwość "wypracowania sobie" zniżki lub zupełnie darmowych przesyłek: www.merlin.com.pl/frontend/static_pages/info_100za100_page c) poza tym książki są średnio 5-10% tańsze niż w księgarni. Nie jest to dużo, ale jeśli kupuje się dużo książek, połączenie powyższych trzech punktów sprawia, że się opłaca :))) Nie korzystałabym z Merlina aby raz na rok kupić jedną książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
vanin Re: merlin? 10.04.06, 09:37 Ja mam w ogóle darmową wysyłkę, ale od kurierów powoli się odzwyczajam. Przez dłuższy okres byłem bardzo zadowolony z dostaw kurierskich, zwłaszcza zestawiając wygodę z tzw. "usługami" Poczty Polskiej, jednak kilka dostaw zostało zrealizowanych albo z opóźnieniem, albo nie o takiej porze jak prosiłem. Teraz odbieram sobie paczki sam w księgarni na Złotej w Warszawie, zwłaszcza że to 5 min. piechotą od mojej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: merlin? 10.04.06, 10:08 Nie opłaca się kupowanie książek. A czy w merlinie? Chyba też. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: merlin? 10.04.06, 14:37 ja kupuje poniewaz nie mam czasu na chodzenie po sklepach, uwielbiam ksiegarnie ale co z tego kiedy moge sie do nich wybrac raz na kilka tygodni bo wciaz brakuje czasu? w merlinie kupuje regularnie od kilku lat i bardzo sobie chwale Odpowiedz Link Zgłoś