IP: *.satkabel.com.pl 25.01.03, 13:44
Kawko, czy jesteś może szczęśliwą posiadaczką książek p. Haliny
Popławskiej "Renesansowa przygoda" i "Cień dłuższego ramienia"?, czy też po
prostu czytałaś to i znałaś tytuły?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kawka Re : do N.C. IP: *.avamex.krakow.pl 25.01.03, 19:17
      Hej ,to znowu ja. Książek,o które pytasz ,nie mam w swoich prywatnych
      zbiorach .ale w pewnym sensie mogą one znależć się w 'zasięgu mojej ręki"
      ("Renasansowa przygoda" na 100 % ).Bardzo dobrze je pamiętam ,gdyż swego
      czasu "polowałam " na książki tej autorki.Kilkakrotnie wracałam na przykład
      do -chyba mało znanej- "Klawikord i róża " z ilustracjami A.Uniechowskiego.
      Lubiłam też cykl:,w którym była "Szpada na wachlarzu " ,"Na wersalskim trakcie"
      itd. Te książki powinny być wciąż w bibliotekach.Najtrudniej będzie dotrzec
      do "Cienia dłuższego ramienia",bo wydany był b.dawno(chyba w serii "Z
      Kogutem" ), a wznowień raczej nie było. Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie.
      • Gość: N.C. Trudno je dostać IP: *.satkabel.com.pl 26.01.03, 08:37
        Klawikord i róża to mam własne. Ale pozostałych niestety nie (aha, mam jeszcze
        chyba Talerz z Napoleonem, ale u Mamy, na drugim końcu Polski). W księgarniach
        tego nie ma, w bibliotekach w moim mieście (Wałbrzych) zostały już tylko karty
        w katalogu po tych książkach. I jak tu się cieszyć :-)?
        A najgorsze jest to, że nawet nikt ze znajomych tego nie ma
        • Gość: Kawka Re: Trudno je dostać IP: *.avamex.krakow.pl 26.01.03, 09:10
          Spodziewałam się tego.Jutro spróbuję sprawdzic ,czy będzie mozliwe ich WY
          POŻYCZENIE (powiedzmy na miesiąc).Co Ty na to?Pozdr.
          • Gość: N.C. Hurra!!!! IP: *.satkabel.com.pl 26.01.03, 11:14
            Kawko jesteś cudo
            Mój e-mail: selenara@wp.pl
            Czekam na wieści, jeżeli możesz, odpisz na meila
            Serdecznie pozdrawiam
            • Gość: N.C. Kawko, czytałaś to? IP: *.satkabel.com.pl 27.01.03, 20:29
              Bo nie wiem, czy tak czy nie? W każdym bądź razie czekam niecierpliwie, mocno
              zaciskając kciuki, by coś się udało. Możesz pisać tu lub na maila selenara@wp.pl
              Swoją drogą, szkoda, że ciekawych ksiązek dla młodzieży się nie wznawia. A przy
              okazji Popławska wydała rok, dwa temu nową książkę
              Jest to: W przyćmionym świetlę. Książka dla młodzieży, ale mam nadzieję, że
              jeszcze całkiem nie wyrosłam :-)
              Opis jest taki:
              Pewnego majowego dnia Damian, student prawa Uniwersytetu Warszawskiego, w parku
              wilanowskim słyszy wołanie o pomoc. Bez wahania staje w obronie pięknej
              nieznajomej. I w ten sposób rozpoczyna się jego szalona, pełna dramatycznych
              wydarzeń przygoda z historią. Towarzyszy mu Aleksy Horst, niezwykły przybysz z
              odległej epoki. Damian nie wie, że Aleksy stara się uchronić go przez
              śmiertelnym niebezpieczeństwem...

Zapowiada się ciekawie
              pozdrawiam czekając na wieści

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka