Gość: N.C. IP: *.satkabel.com.pl 25.01.03, 13:44 Kawko, czy jesteś może szczęśliwą posiadaczką książek p. Haliny Popławskiej "Renesansowa przygoda" i "Cień dłuższego ramienia"?, czy też po prostu czytałaś to i znałaś tytuły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kawka Re : do N.C. IP: *.avamex.krakow.pl 25.01.03, 19:17 Hej ,to znowu ja. Książek,o które pytasz ,nie mam w swoich prywatnych zbiorach .ale w pewnym sensie mogą one znależć się w 'zasięgu mojej ręki" ("Renasansowa przygoda" na 100 % ).Bardzo dobrze je pamiętam ,gdyż swego czasu "polowałam " na książki tej autorki.Kilkakrotnie wracałam na przykład do -chyba mało znanej- "Klawikord i róża " z ilustracjami A.Uniechowskiego. Lubiłam też cykl:,w którym była "Szpada na wachlarzu " ,"Na wersalskim trakcie" itd. Te książki powinny być wciąż w bibliotekach.Najtrudniej będzie dotrzec do "Cienia dłuższego ramienia",bo wydany był b.dawno(chyba w serii "Z Kogutem" ), a wznowień raczej nie było. Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.C. Trudno je dostać IP: *.satkabel.com.pl 26.01.03, 08:37 Klawikord i róża to mam własne. Ale pozostałych niestety nie (aha, mam jeszcze chyba Talerz z Napoleonem, ale u Mamy, na drugim końcu Polski). W księgarniach tego nie ma, w bibliotekach w moim mieście (Wałbrzych) zostały już tylko karty w katalogu po tych książkach. I jak tu się cieszyć :-)? A najgorsze jest to, że nawet nikt ze znajomych tego nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kawka Re: Trudno je dostać IP: *.avamex.krakow.pl 26.01.03, 09:10 Spodziewałam się tego.Jutro spróbuję sprawdzic ,czy będzie mozliwe ich WY POŻYCZENIE (powiedzmy na miesiąc).Co Ty na to?Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.C. Hurra!!!! IP: *.satkabel.com.pl 26.01.03, 11:14 Kawko jesteś cudo Mój e-mail: selenara@wp.pl Czekam na wieści, jeżeli możesz, odpisz na meila Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.C. Kawko, czytałaś to? IP: *.satkabel.com.pl 27.01.03, 20:29 Bo nie wiem, czy tak czy nie? W każdym bądź razie czekam niecierpliwie, mocno zaciskając kciuki, by coś się udało. Możesz pisać tu lub na maila selenara@wp.pl Swoją drogą, szkoda, że ciekawych ksiązek dla młodzieży się nie wznawia. A przy okazji Popławska wydała rok, dwa temu nową książkę Jest to: W przyćmionym świetlę. Książka dla młodzieży, ale mam nadzieję, że jeszcze całkiem nie wyrosłam :-) Opis jest taki: Pewnego majowego dnia Damian, student prawa Uniwersytetu Warszawskiego, w parku wilanowskim słyszy wołanie o pomoc. Bez wahania staje w obronie pięknej nieznajomej. I w ten sposób rozpoczyna się jego szalona, pełna dramatycznych wydarzeń przygoda z historią. Towarzyszy mu Aleksy Horst, niezwykły przybysz z odległej epoki. Damian nie wie, że Aleksy stara się uchronić go przez śmiertelnym niebezpieczeństwem... Zapowiada się ciekawie pozdrawiam czekając na wieści Odpowiedz Link Zgłoś