Gość: Tamara IP: *.kappa.com.pl / 10.0.0.* 24.03.03, 19:35 Nie bardzo rozumiem co autor tego artykułu chciał mi powiedziec, nam powiedziec. Bo jesli nic to musze mu pogratulowac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diabligrodzianin Re: Marcin Świetlicki 28.03.03, 18:30 książka jest genialna ja zawsze uwielbiałem ŚWIETLIKA i zdanie podtrzymuję recenzja ta nie oddaje wielkosci zawartych tam tekstów przytoczę wiersz "WINIENIE": Znowu wygrał wybory Aleksander Kwaśniewski Znowu to wina korekty i jeszcze "OBIECYWANIE": I Będziemy Nosili spodnie -dopóki sił nam starczy! PO PROSTU BOSKI JEST! PS:dzięki jego tekstom "ŹLENIE" i "KATECHECI I FRUSTRACI" WYGRAŁEM KONKURS RECYTATORSKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: Marcin Świetlicki 'Czynny do odwołania' IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 13:17 byłam na spotkaniu ze Świetlickim w Kłodzku i dopiero terez jak go znam" osobiśćie" wiersze jego są bardziej czytelne przeczytałam tomik od deski do deski a potem jeszcze na wyrywki wracałam do tych które bardziej mi się spodobały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary Re: Marcin Świetlicki 'Czynny do odwołania' IP: 62.233.209.* 04.04.03, 18:37 Podzielam Twój pogląd i mam mieszane uczucia.... Prawdę powiedziawszy nie bardzo rozumiem te wiersze (???) i być może dlatego nawet nie bardzo mogę je krytykować. Nie chcąc być ignorantem - proszę o pomoc w zrozumieniu literatury współczesnej. POzdrawiam. mary Odpowiedz Link Zgłoś
diabligrodzianin Re: Marcin Świetlicki 'Czynny do odwołania' 07.04.03, 16:36 prosisz mary by Ci pomóc -bardzo chętnie choć musze przyznać ,że ja również mam problem z niektórymi wierszami jeśli jesteś zinteresowana korespondencją na temat tej poezji to napisz maila-zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś