agasz21 17.11.06, 10:55 Jestem właśnie w trakcie czytania jednej z książek Michela Fabera i musze przyznać ze wywiera ona na mnie duże wrażenie-podobnie było z książką "Pod skórą" którą też miałam okazje przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nioma Re: Książki Michela Fabera-czytał ktoś?? IP: *.devs.futuro.pl 17.11.06, 12:49 "Płatkiem" sie zachwycilam, zrobil na mnie wielkie wrazenie Teraz czytam "pod skora" i nie idzie mi zupelnie, taka nijaka i mialka. Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Książki Michela Fabera-czytał ktoś?? 18.11.06, 10:44 Zaskoczyłaś mnie. Wszystko bym mogła powiedzieć o Pod skórą, ale nie to, że jest nijaka. Moim zdaniem jest niepodobna do żadnej innej ksiązki, a więc jest JAKAŚ jednak. A czy miałka? Ile już stron przeczytałaś? Moim zdaniem autor chciał, w sposób może egzaltowany, ale jednak, przekazać dość ważkie prawdy. Mnie się ta książka bardzo podobała. Odpowiedz Link Zgłoś
agasz21 Re: Książki Michela Fabera-czytał ktoś?? 18.11.06, 13:57 Michel Faber jest dla mnie naprawde wybitnym pisarzem-jego książki wciągają do końca...Jestem na etapie czytania ksiązki "Szkarłatny płatek i biały"-niesamowita książka-polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Re: Książki Michela Fabera-czytał ktoś?? 18.11.06, 23:46 probowałam przeczytac Płatek, ale się poddałam na 15 stronie. narracja mnie znuzyła, a od opisów zrobiło mi się niedobrze. ale wiem, ze wielu osobom sie podobała Odpowiedz Link Zgłoś
danab71 Re: Książki Michela Fabera-czytał ktoś?? 19.11.06, 08:08 Zachęcona wypowiedziami i zachwytami chciałam kupić "Szkarłatny płatek i biały", jednak cena mnie odstraszyła - uważam, że kwota ok. 50,00 zł za książkę ( nawet tak wychwalaną ) to lekka przesada - cóż, poczekam i znajdę na aukcjach używaną, być może tańszą... o_u Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Książki Michela Fabera-czytał ktoś?? 19.11.06, 12:38 Moim zdaniem 50zl to za duzo za TAKA ksiazke .... Odradzam ! Z trudem przebrnalem do konca . Jego pierwsza ksiazke Pod Skora uwazam za slaba - pomysl byl dobry ale na nowele a nie na powiesc !! Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: Książki Michela Fabera-czytał ktoś?? 19.11.06, 23:15 Zaczęłam kiedyś czytać "Pod skórą", ale poległam na jakiejś 50-tej stronie. Warto przeczytać do końca? Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Książki Michela Fabera-czytał ktoś?? 19.11.06, 23:23 Myslę, że warto. Około 50 strony dopiero pewne rzeczy zaczynaja się ujawniać, powoli, stopniowo, autor prowadzi z czytelnikiem swoją grę. Widzę, że tu na forum książka nie ma wielu zwolenników, dla mnie była to niezwykła lektura. Odpowiedz Link Zgłoś
poledownunder Re: Książki Michela Fabera-czytał ktoś?? 20.11.06, 03:40 dla mnie rowniez, jedna z niewielu ktore polecilam znajomym. zwykle wstrzymuje sie od polecania, bo nie naleze do osob, ktore instynktownie rozpoznaja dziela wybitne ale ta ksiazka poruszyla mna na tyle, ze polecalam nie martwiac sie jak to swiadczy o moim guscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nioma Re: Książki Michela Fabera-czytał ktoś?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 09:22 Odpowiadam na pytanie: W "pod skora" utknelam na 110 stronie. Przeczytam do konca ale wciaz mi sie nie bardzo podoba. Moze to sie zmieni za kilka stron. Platek natomiast jest jedna z najpiekniejszych ksiazek jakie w zyciu czytalam. Niesamowicie do mnie przemowil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Książki Michela Fabera-czytał ktoś?? IP: *.toya.net.pl 27.01.07, 14:46 książki fabera są niesamowite-co prawda cięzko przejsc przez początek ale to chyba w każdej książce... polecam gorąco-a z innej beczki dziwie sie ze sa osoby na forum które tylko chcą zaznaczyc swoja obecność nie wciągając się w dyskusję... odpowiedz "nie" wcale by mnie nie satysfakcjonowała ;) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Książki Michela Fabera-czytał ktoś?? 27.01.07, 15:04 "Pod skór" mniej mi się podobała, za to "Szkarłatny Płatek i biały" bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
wielka.litewska.bogini Re: Książki Michela Fabera-czytał ktoś?? 27.01.07, 15:15 "Pod skórą" jest nawet do przeczytania, niezły pomysł. Mógłby powstać z tego ciekawy film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shush Re: Książki Michela Fabera-czytał ktoś?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 03:27 Właśnie skończyłam czytać "Płatek..." i uważam, że to bardzo dobra książka. Nie pamiętam kiedy ostatnim razem jakaś historia wciągnęła mnie tak bardzo! I zakończenie... Przez ostatnie sto stron nie mogłam doczekać się rozwiązania. Na szczęście moje obawy, że nieodpowiednie zakończenie zupełnie zmieni moje dobre zdanie o tej książce, nie potwierdziły się. Teraz nawet format ponad ośmiuset stronicowej "cegły" nie wydaje się tak przytłaczający jak na początku ;) A na półce czeka już "Pod skórą"... Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: Książki Michela Fabera-czytał ktoś?? 29.01.07, 21:01 Płatek to po prostu kawał dobrze napisanej prozy, niby klasycznej, ale nie do końca...polecam. Odpowiedz Link Zgłoś