Gość: aser IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 22:48 Rok 2006 zbliża sie ku końcowi, więc może czas już typować ksiązki do nagrody NIKE Według mnie książką roku 2006 jest "Traktat o łuskaniu fasoli" A Wasz typ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cichom22 Re: NIKE Typujemy 07.12.06, 22:52 Typowanie książki do Nagrody NIKE niestety nie jest równoznaczne z typowaniem "książki roku"... C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: typujacy Re: NIKE Typujemy IP: *.centertel.pl 07.12.06, 23:19 Myśliwski, Krall, Pilch, Stasiuk, Szczygieł, Tokarczuk. Na pewno trzech z tych autorow beda w finale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Typujacy Re: NIKE Typujemy IP: *.centertel.pl 07.12.06, 23:22 ... bedzie w finale. Chcialem oczywiscie napisac po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uran Re: NIKE Typujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 15:51 To zafascynowanie Szczygłem ma podłoże najpewniej w nieznajomosci innych książek. No ja bym wolał, żeby Nike nie dostała się komuś za bełkotliwą książeczkę, do czytania której sam autor ciągle namawia - ostatnio w Teleexpresie, albo w czymś takim prosił, żeby kupować jego książkę: żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
oj.lala Re: NIKE Typujemy 08.12.06, 21:58 Zdaje sie, ze co tydzien w Teleexpresie najwieksi pisarze zachecaja do czytania swojej ksiazki formula, ze widzom Teleexpresu polecam, bo... coś tam... Sama widziałam Tokarczuk. Książka jest swietna, ostatnio Apiecionek (chyba fachowiec, ktory czyta duuużo innych ksiazek polecal Szczygla jako wybitną) i tez w Newsweeku byla nazwana "wybitną'. Ja tam typuję Szczygła, Tokarczuk, Myśliwskiego, Krall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yuo Re: NIKE Typujemy IP: *.ji-net.com 14.12.06, 13:17 Jak sie nie ma innych albo zadnych argumentow to sie zarzuca innym, ze nie czytaja.Zenada! Ksiazka szczygla jest naprawde znakomita. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Typujący3 Re: NIKE Typujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 22:32 Stasiuk, Krall, Szczygieł - kupiłem go po przeczytaniu entuzjastycznej recenzji w "Tygodniku Powszechnym" - zadziwiłem się niezwykłością tej książki, niezwykłością prostoty jakiej używa. A moja mama znalazła recenzję w... "Życiu na Gorąco", więc jest to zagadka, że od pisma dla gospodyń po pismo dla intelektualistów się zachwycają. Krall - wybitnie niekralliczna, inna od poprzednich, z akcją, fabulacją. Zakończenie daje do myślenia i pozornie wiemy, że kocha się na własną odpowiedzialność, ale tu jest to podane jak w laboratorium zoologicznym, na stole sekcyjnym. Stasiuk - doskonała opowieść o niczym, właściwie nie wiadomo o czym. O tym, że pisarz może pisać o czym chce. Odpowiedz Link Zgłoś
knura Re: NIKE Typujemy 09.12.06, 10:03 Oczywiście Myśliwski i długo, długo, długo nikt po nim. Odpowiedz Link Zgłoś
olabu Re: NIKE Typujemy 16.12.06, 23:40 Krall i Tokarczuk. Albo może Tokarczuk i Krall. Smoleński też niezły. Ale Nike niestety zawsze największe buce dostają, dobre książki - jak dotąd - odpadały najpóźniej w finale. No cóż. Odpowiedz Link Zgłoś
krzaczaste_brwi Re: NIKE Typujemy 17.12.06, 15:25 Dałbym Nike za Krakowską żałobę Moniki Piątkowskiej. Wszystko jest w tej książce piękne. Odpowiedz Link Zgłoś