Dodaj do ulubionych

Danuta Wawiłow

09.05.07, 17:14
pamiętacie Rupaki?
Obserwuj wątek
    • mamarcela Re: Danuta Wawiłow 09.05.07, 17:45
      Pamiętamy, mamy i nigdy nie oddamy :)
      Czytujemy, cytujemy i nawet nie mamy serca oddać maskotki przedziwnej
      pomarańczowo-różowo-zielonej, co to była rupakiem mojej córki kilkanaście lat
      temu. no chyba, ze w jakieś bardzo kochające małe rączki :)
    • yanga Re: Danuta Wawiłow 09.05.07, 22:16
      Rupaki, ich autorkę, ale przede wszystkim Ciebie, Pieranko! Gdzie się
      podziewałaś???????
      • pieranka Re: Danuta Wawiłow 09.05.07, 22:20
        ooo dluga opwiesc, podrozowalam, z satysfakcja powiem, ze bylam w Bhutanie
        ale juz jestem, no i dostalam w prezencie od rodziny Twoja ksiazke!
        Czytalam na glos mojej Koterii :-)
        • yanga Re: Danuta Wawiłow 09.05.07, 22:37
          Bardzo się cieszę, bo moje podziękowania w przedmowie były między innymi do
          Ciebie! A wracając do tematu Twojego wątku: uwielbiam wiersze DW! Teraz jej
          śladem podąża córka, dla której je pisała - nie wiem czy wpadł Ci w ręce
          album "333 koty" z wierszykami Natalii Usenko? Miałyśmy wspólną promocję w
          Krakowie, to była dla mnie dodatkowa przyjemność, bo wiele DW zawdzięczam.
          • pieranka Re: Danuta Wawiłow 09.05.07, 22:57
            Och! Widzialam podziekowania, pokazywalam rodzinie mowiac "Patrzcie, to my,
            forumowicze"

Aaa, fantastycznie, ja te wiersze sylabizowalam sobie sama w wieku lat pieciu,
            wiele, wiele lat temu.
            Zachwycam sie nimi nadal, jakby tych wielu, wielu lat nie bylo, tyle, ze teraz
            doceniam tez ich forme i lapidarnosc.

Album ie wpadl mi rece, ale poszukam
            • yanga Re: Danuta Wawiłow 10.05.07, 09:37
              Wydał Egmont, niestety okropnie drogi ten album (100!), ale piękny... Może na
              Targach będzie tańszy.
    • smoczykowka Re: Danuta Wawiłow 10.05.07, 12:12
      Wiersze Wawiłow uwielbiamy i czytujemy namiętnie, zarówno w rodzince jak i w
      księgarni. "Zarażam" uwielbieniem jak mogę ;) A co do córki pani Wawiłow to
      wydała właśnie nowy zbiorek wierszyków pod tytułem "Niesmacznik", polecam...
      bardzo smaczny!
      • kasia.bubelko Re: Danuta Wawiłow 10.05.07, 13:17
        a ja właśnie wczoraj mojemu 3 latkowi zaczęłam czytać wiersze Danuty Wawiłow.
        Oczywiście Rupaki, Kopareczkę i Mama ma zamartwienie musiałam chyba po 10 razy
        czytać :) Ja uwielbiam Danutę W. i jej KLAN, haiku itd... całe moje nastoletnie
        życie
        • irmeline Re: Danuta Wawiłow 10.05.07, 13:26
          Też z sentymentem wspominam "Rupaki". Chętnie bym poczytała teraz o nich mojej
          córeczce, ale chyba nie ma tego zbiorku w sprzedaży? Chyba że w jakichś
          utworach zebranych? Wiecie?
          • smoczykowka Re: Danuta Wawiłow 10.05.07, 15:33
            Rupaki są w zbiorku "Wierszykarnia" Naszej Księgarni oraz w zbiorku wyd.
            Siedmioróg.
            • kasiulek_mysiulek Re: Danuta Wawiłow 10.05.07, 16:23
              Ja miałam tę przyjemnośc, że Danka Wawiłow przeczytała mój wiersz i jej się
              spodobał. W Jej imieniu odpisała mi dziewczyna, która pomagała Dance segregować
              listy dotyczące poezji napływające do "Filipinki":-)
              • yanga Re: Danuta Wawiłow 10.05.07, 18:35
                A mnie zmusiła do przetłumaczenia pierwszej książki. I w ten sposób po
                pięćdziesiątce zmieniłam zawód.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka