sana Re: Co teraz czytacie ? 23.09.07, 19:03 Ja właśnie męczę się nad "Katedrą w Barcelonie" - Ildefonse Falcones. Straszny gniot. Nie polecam :-( Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Co teraz czytacie ? 28.09.07, 17:57 Cudzoziemkę, a wybieram się po Balladę o Januszku. :) Potrzebna mi do prezentacji maturalnej. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica Tajga IP: *.ikatel.pl 29.09.07, 22:16 własnie czytam ostatnia (3) część sagi o zesłamiu Polaków na Syberię. Czyta się super, chwyta za serce, aż zal kończyć... Odpowiedz Link Zgłoś
agmusz Re: Co teraz czytacie ? 29.09.07, 23:01 Bracia Dalcz i s-ka- Dołegi Mostowicza Odpowiedz Link Zgłoś
gbur-is-one Re: Co teraz czytacie ? 02.11.07, 20:12 Skończyłem Kłamstwa Locka Lamory. Świetnie zapowiadająca sie saga (Kłamstwa to pierwszy tom). Szybka akcja pokręcona fabuła nieliniowość magia przyjaźń nienawiść i zemsta. Tak mniej więcej to wygląda. Do tego pełnowymiarowi bohaterzy - mają swoje mocne i słabe strony, nikt nie jest nieśmiertelny a pokonać można nawet tego który wydaje się być niepokonanym. Naprawdę poolecam. Odpowiedz Link Zgłoś
andzik82 Re: Co teraz czytacie ? 14.06.09, 08:23 Zgadzam się w 100%. Drugi tom: "Na szkarłatnych morzach" nie odstaje poziomem od pierwszego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judytta Re: Co teraz czytacie ? IP: *.zabrze.net.pl 02.11.07, 20:24 "Blaski i cienie europejskich dworów" Pasierbiński. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabalek Re: Co teraz czytacie ? 02.11.07, 21:31 "Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki" Mario Vargas Llosa Odpowiedz Link Zgłoś
judytta Montefiore 04.11.07, 17:31 "Szkatułka z motylem " Montefiore Santa judytta.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
szjeta8 Re: Co teraz czytacie ? 04.11.07, 19:18 czytam "czekolade" joanne Harris. generalnie szukam ksiazki na zyciowe problemy,zeby sie zatopic i zapomniec. ale na dzis pragne lektury, ktory nie pograzy mnie bardziej w odmetach depresji. moze ktos cos poleci. cos, co dodaje skrzydel. i pomaga w trudnych chwilach. kaze wierzyc..ze bedzie all right. czekam Odpowiedz Link Zgłoś
judytta Wileki kłmaca 01.12.07, 10:00 KOńczę czytać książkę : "Wielki kłamca" Milleny Black. Interesująca pozycja na temat podwójnego życia małżonka. judytta.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha,ha, hi, hi Re: Co teraz czytacie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 21:15 Jeśli potrzebujesz pozytywnej lektury to sięgnij po Szymańską ("Gra o miłość", "Miłosna szarlotka") albo Chmielewską, która zawsze się sprawdza w trudnych momentach :) Odpowiedz Link Zgłoś
armina_vanderbilt Re: Co teraz czytacie ? 01.12.07, 10:09 Nie czytam,ale za to postanowiłam pisać na forum.Na forum można dowiedzieć się wszystkiego.Książki to nuda. armina Odpowiedz Link Zgłoś
zorija Re: Co teraz czytacie ? 01.12.07, 11:55 armina_vanderbilt napisała: > Nie czytam,ale za to postanowiłam pisać na forum.Na forum można > dowiedzieć się wszystkiego.Książki to nuda. > > armina No co ty?! Niektóre to owszem, ale wiele jest ciekawych. Odpowiedz Link Zgłoś
papetka1 Re: Co teraz czytacie ? 04.12.07, 22:41 obecnie, z obowiązku, czytam: "Cierpienia młodego Wertera" Goethego, "Śluby panieńskie" Aleksandra Fredry, "Cesarza" Ryszarda Kapuścińskiego, a tak dla siebie: "Wielkiego kłamcę" Milleny Black Odpowiedz Link Zgłoś
kyos Re: Co teraz czytacie ? 05.12.07, 23:14 w ciągu ostatnich dwóch tygodni: Orkan na Jamajce (Richard Hughes) Jemszan. Opowieści Czerwonych i Czarnych Piasków (Moris Simaszko) Biuro matrymonialne (Hervé Bazin) Pierwsza hrabina Wessex (Thomas Hardy) Albo – albo (Kingsley Amis) --właśnie kończę polecam każdą z powyższych pozycji :) Odpowiedz Link Zgłoś
judytta Re: Co teraz czytacie ? 06.12.07, 07:31 W końcu czytam moją wyczekaną książkę to: "Dom w Riverton". Po przekroczeniu rezydencji Riverton znalazłam się w zupełnie innym świecie. Początku zachwytu nad produkcją pierwszych samochodów, pierwsze telefony. Uwielbiam takie opowieści. judytta.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbmm Re: Co teraz czytacie ? IP: *.chello.pl 07.12.07, 13:23 Czytam codziennie coś innego, więc trudno by było odpowiedzieć;) Zapraszam po szczegóły: prowincjonalnenauczycielstwo.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
judytta Re: Co teraz czytacie ? 09.06.08, 10:29 "Rok w podróży. Dziennik pasjonatki" Frances Mayes Włąściwie to wczoraj mocno w nią wsiąkłam, wcześniej tylko wyrywkowo do niej zaglądałam. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Co teraz czytacie ? 10.06.08, 10:15 "lowce autografów" zadie smith. czytalam juz kilka lat temu, ale jakos do mnie nie trafilo (w przeciwienstwie do innych jej ksiazek) i moze teraz trafi. czekaja na mnie "bagaze franza kafki" Grzeli. Odpowiedz Link Zgłoś
vikt0ria Re: Co teraz czytacie ? 10.06.08, 20:31 Skusiłam się na Bridę Coelho, kiedyś czytałam Na brzegu rzeki... i nie specjalnie mi sie podobało, ale postanowiłam jeszcze raz przekonać się na czym polega siła Coelho:) Cóż, moge powiedzieć, że Brida jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynamoon6 Re: Co teraz czytacie ? IP: *.chello.pl 10.06.08, 21:07 Shantaram. G.D.Robertsa. Już kończe, niestety i cierpie ze koncze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila_Róża Re: Co teraz czytacie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 11:26 Józef Mackiewicz-Karierowicz. Przeczytałam jednym tchem, siedzi mi jeszcze w głowie. Świetna literatura. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
woi.mi Re: Co teraz czytacie ? 11.06.08, 20:42 "Traktat o łuskaniu fasoli" Myśliwskiego . Super, czy on jeszcze coś napisze... Na wakacje polecam trylogię Paulliny Simons "Jeżdziec miedziany","Tatiana i Aleksander", "Ogród letni". Romans,historia,sensacja,przygoda,dla kazdego . Ten wątek to nie spis towaru w księgarni, dopiszcie chociaż jak się Wam czyta to co czytacie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewaluna222 Re: Co teraz czytacie ? 11.06.08, 21:10 a ja "półbrata" i muszę się pożalić - chociaż dawkuję sobie tę przyjemność, nieubłaganie zbliżam się do końca. szkoda, bo pewnie mało co mi się teraz będzie podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walentyna Re: Co teraz czytacie ? IP: *.ostrowmaz.mm.pl 11.06.08, 22:02 Miał być "Malowany welon", ale zajrzałam do "Bridy" Coelho i wciągnęłam się na tyle, że jutro powinnam skończyć, bo całkiem interesująco się czyta:) Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Co teraz czytacie ? 12.06.08, 11:24 skonczylam wlasnie "W sieci pajaka" Pettersona i "Szyfr Szekspira" A teraz nei mam co czytac, musze sie wybrac do empkiu, z merlina juz nie chce zamawiac Odpowiedz Link Zgłoś
a_kordek Re: Co teraz czytacie ? 26.06.08, 16:02 Czy udało ci się przeczytać Malowany welon, o którym wspomniałaś? Podobał się?, bo dostałam w prezencie, ale jakoś nie mogę się przybrać do tej książki. Bo co do Bridy, jako fanka Coelho nie mam wątpliwości, że się tak podobała, jak piszesz. Ja również tak mam, że czytam dotąd, aż przeczytam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marika Re: Co teraz czytacie ? IP: *.ostrowmaz.mm.pl 23.06.08, 21:12 No właśnie, ja w związku z tym mam mieszane uczucia. Nigdy nie czytałam Coelho a opinie o nim są dość skrajne: od popadania w euforię po epitety pseudofilozoficzne. A "Bridę" nawet kupilam, ale jeszcze nie zaczęłam czytac i jakoś odwleka się to w czasie, może spróbuję przybrać się do niej na urlopie:) Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: Co teraz czytacie ? 12.06.08, 15:46 alex no to ciekawa jestem czy teraz trafi, ja czytałam całkiem niedawno pierwszy raz. czytałam to za duzo powiedziane ja męczyłam ta ksiązkę a dziś własnie skończyłam barbare radziwiwłłówne i zaczęłam ledwie co herbaciarnie pod Morwami Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Co teraz czytacie ? 20.06.08, 14:35 pomme napisała: > alex no to ciekawa jestem czy teraz trafi, ja czytałam całkiem > niedawno pierwszy raz. czytałam to za duzo powiedziane ja męczyłam > ta ksiązkę tym razem lepiej trafila (mowa o "lowcy autgrafow" zadie smith), choc zachwytu nie bylo. porownujac do "bialych zebow" i "o pieknie" (czytalam wiele niepochlebnych opinii na tym forum) nadal utrzymuje sie we mnie zdziwienie, ze to ksiazka zadie smith. "lowca autografow" przypominal mi klimatem "w pewnym wieku" Tamy Janovitz, mimo ze wydaje mi sie ze autorka tej drugiej nie ma takich ambicji co smith. a propos meczenia ksiazek: ja meczylam niedawno "Emme" Jane Austen. przeczytala moze z 50 stron w przeciagu 3 tygodni i sie poddalam. co za gniot! Odpowiedz Link Zgłoś
brightwitch Re: Co teraz czytacie ? 31.03.09, 21:57 > a propos meczenia ksiazek: ja meczylam niedawno "Emme" Jane Austen. przeczytala > moze z 50 stron w przeciagu 3 tygodni i sie poddalam. co za gniot! Cóż, ja też nie przeczytałam. Podchodziłam do niej dwa razy - za pierwszym razem przeczytałam ledwie kilka stron, za drugim mniej więcej 1/4. Męczy mnie ta powieść okrutnie, nawet film ostatnio na tvn style oglądałam, żeby się zachęcić i nic! (Inna sprawa, że film też mi nie leżał.) Nie umiem przez nią przebrnąć. A "Duma i uprzedzenie" mnie zachwyciła. Chyba na tym skończę moją przygodę z JA. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek_mysiulek Re: Co teraz czytacie ? 13.06.08, 14:05 "Widnokrąg" Myśliwskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Co teraz czytacie ? IP: *.centertel.pl 13.06.08, 18:48 a ja "Gotowych na wszystko" Richarda Glovera. Naprawdę można się pośmiać, facet pisze o życiu codziennym w zabawny sposób... I aż dziw bierze, że książkę dla kobiet (naprawdę dobrą), napisał facet. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
ola.77 Re: Co teraz czytacie ? 13.06.08, 18:54 Łącząc przyjemne z pożytecznym (czytanie + szlifowanie angielskiego) - "Be careful what you wish for" Alexandry Potter. -- blue-valentine.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornatka Re: Co teraz czytacie ? IP: *.ostrowmaz.mm.pl 14.06.08, 10:17 Ja się skuszę na pewno, bo tytuł nawiązuje do mojego ulubionego serialu:)Poza tym , na chwilę obecną nic nie czytam, chyba, że wziąć pod uwagę wpisy tutaj: drugapolowka.net/wpisy.php?limit=100 Wzięłam udział w konkursie BRIdy i trzeba teraz wybadać konkurencję:) Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Co teraz czytacie ? 14.06.08, 20:49 "Sense and Sensibility" Austen :) "Pompon w rodzinie Fisiów" Joanny Olech - dziecku, ale głównie sobie ;) "Opowieści o królu Arturze i rycerzach Okrągłego Stołu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: Co teraz czytacie ? IP: *.lublin.mm.pl 14.06.08, 21:47 Skończyłam czytać "ZłODZIEJ TWARZY" autor-JACEK DĄBAŁA.Trochę straszna,trochę śmieszna,ale ogólnie warto przeczytać.Teraz czytam :TANGO Z MOTYLEM'.Polecam też 'Dziewice do boju"-Moniki Szwai.Szukam teraz pierwszej części "dziewic"- Klub mało używanych dziewic",spokojnie można przeczytać drugą część,bo są tylko te same bohaterki a temat inny,usmiałam się chwilami po pachy. Odpowiedz Link Zgłoś
judytta Wyspa - Hislop 16.06.08, 10:12 Czytam wspaniałą naprawdę bardzoo wciągającą pozycję którą już mogę polecić: "Wsypa" Victorii Hislop. 2/3 książki za mną, wczoraj do późna ją czytałam. Praktycznie na tym forum nic o niej się nie wspomina i mnie by umknęła gdybym nie miała okazji się o niej dowiedzieć. Trzecia najlepiej sprzedająca się książka w Wielkiej Brytanii w 2006 roku (ponad 700 tys. egzemplarzy!) W zarysie: merlin.pl/Wyspa_Victoria-Hislop/browse/product/1,559603.html judytta.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mochnik Wyspa-zabiorę się za nią zaraz po obecej lekturze 16.06.08, 23:49 Kupiłem w końcu i ja Bridę Coelho, żeby sprawdzić, na ile te zachwyty nad książką są warte. Czyta się w miarę dobrze, więc jak skończę mogę sięgnąć po kolejną lekturę, choćby taki bestseller. Odpowiedz Link Zgłoś
judytta Do Mochnika 17.06.08, 11:24 I jak czyta się Tobie Bridę? Wyczytałam że jest podobna do pozycji " 11 minut" -a ta książka bardzo mi się podobała więc może się skuszę na Bridę. Jest już w paru bibliotekach choć ciągle w wypożyczeniu lecz gdy nadejdzie stosowny czas to chyba po nią sięgnę. W sumie miałam taki przesyt po przeczytaniu paru jego pozycji i już bardzo dawno nic Coelho nie czytałam. A "Wyspę" skończyłam i jest niasamowita! Aż chciałoby się wiedzieć co dalej z bohaterami i ciężko było mi sie z nimi rozstawać, toteż dopiero nad ranem skończyłam ostatnie strony. judytta.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mochnik Re: Do Mochnika 19.06.08, 22:49 Zacznę od tego, że pierwsza napisana była Brida, więc wydaje mi się bardziej subtelna w podejściu do tematu niż 11 minut, choć również mówi o miłości, a raczej o tęsknocie za nią, poszukiwaniu jej, odkrywaniu swojej drugiej połówki jako miłości życia. Czyta się natomiast bardzo dobrze, przynajmniej w moim przypadku:) Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadne aj waj :) IP: *.cable.ubr08.grth.blueyonder.co.uk 08.07.09, 11:11 Ja aktualnie czytam Białą Masajkę Corinne Hofmann, zaczęłam dlatego, że nie spotkalam nikogo kto by po przeczytaniu nie krzyczal ze cudowna i wspaniala, ale mnie troche juz nudzi... i lekko denerwuje styl pisania pani Hoffman Może jednak innym przypadnie do gustu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stary_gruby_kot Re: Wyspa - Hislop 09.07.08, 10:12 rewelacyjna ksiazka. nie moglam sie oderwac i zarwalam przez nia noc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bmka1 Re: Co teraz czytacie ? 15.04.09, 22:15 coś pożyczonego- E. Giffin polecam, wciągaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
angry_mob Re: Co teraz czytacie ? 17.06.08, 09:00 A ja czytam "To the Lighthouse" również pani Woolf :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cynamoon6 Re: Co teraz czytacie ? 18.06.08, 19:43 Właśnie zaraz zabiorę się za "Półbrata". Własnie go zdobyłam, po wielu przejsciach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesołowska Re: Co teraz czytacie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 01:25 a ja zabrałam się właśnie za taką nowość merlin.pl/Natychmiast-mocno-naprawde_Daniel-Handler/browse/product/1,597187.html zaczyna się calkiem ok, autora porównują do Nabokova. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Co teraz czytacie ? IP: *.smrw.lodz.pl 18.07.08, 12:30 "Schodami w górę schodami w dół"Choromańskiego :))) Odpowiedz Link Zgłoś
szelest_tafty Re: Co teraz czytacie ? 19.06.08, 09:25 Drugi tom "Pana Lodowego Ogrodu" Grzędowicza - przednia literatura... Odpowiedz Link Zgłoś
smutasko Re: Co teraz czytacie ? 19.06.08, 10:29 W końcu udało mi się pożyczyć od koleżanki najnowszą pozycję Coelho - "Bridę" - wczoraj zacząłem czytać i już ponad połowę przeczytałem :D jak na razie podoba mi się bardzo, ale w sumie to Coelho jeszcze nigdy mnie nie rozczarował więc można się było tego spodziewać :D Odpowiedz Link Zgłoś
mochnik Re: Co teraz czytacie ? 19.06.08, 22:58 To możesz jeszcze zachęcić judyttę, która pytała o porównanie Bridy z 11 minutami. Mnie Brida również się podobała, ale nie jestem pewien czy te książki można porównać pod względem jakości:) Co o tym sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
judytta Do Mochnika :) 26.06.08, 10:39 Czuję się zachęcona choć chyba będę musiała mieć odpowiedni nastrój by sięgnąć po Bridę. Jednak prędzej ją wypożyczę niż kupię. judytta.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
judytta Murakami 26.06.08, 10:40 Zaczęłam pierwszą książkę z dorobku Murakamiego: "Tańcz, tańcz, tańcz " tzw. jestem w jej połowie i baaardzo mi się podoba. judytta.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ky-a Re: 28.06.08, 21:20 Merde rok w Paryżu :) ubaw i przyjemność czytania polecam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
judytta Murakami i N. Evans 29.06.08, 19:59 Pochłonęłam "Przygodę z owcą" I zaczęłam "Przepaść" Evans'a. judytta.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iewona Re: Cornwell Tygrys Co teraz czytacie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 21:00 Tygrys. Kampanie Richarda Sharpa - to Cornwella. Przygody Sharpa, w ktorego wcielil sie Sean Bean, w epoce napoleonskiej. Tym razem w Indiach, poscigi, milosc, walki.... Odpowiedz Link Zgłoś
mindsailor Re: Cornwell Tygrys Co teraz czytacie ? 04.07.08, 14:45 "jesień patriarchy" marqueza "niesamowita słowiańszczyzna" janion "zwyczajne zycie" autorki nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
judytta Kobiety u władzy 07.07.08, 20:05 Czytam właśnie tą pozycję i baardzo mi się podoba: merlin.pl/Kobiety-u-wladzy_Christine-Ockrent/browse/product/1,564410.html judytta.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
cynamoon6 Slepa wierzba i spiaca kobieta- Murakamiego 07.07.08, 23:24 Te opowiadania zauroczyly mnie. Jakos dotad go nie lubilam, nie moglam sie wczytac w zadna ksiazke a teraz nadszedl przelom ;) Jak tylko skoncze, siegam po reszte. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_gruby_kot Re: Co teraz czytacie ? 09.07.08, 10:13 "Swiat bez konca" Folleta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milla Re: Co teraz czytacie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 18:40 "Blondynka wśród łowców tęczy" - mniam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żyrafa Re: Co teraz czytacie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 23:03 Właśnie skończyłam "Waleta pikowego" Akunina. Uwielbiam go, jest idealny na wakacje, jak cała seria z Fandorinem. Teraz zabieram się za "F.M" tegoż autora w oryginale i boję się, że zamiast połykać książkę będę się męczyć ze słownikiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: Co teraz czytacie ? 15.07.08, 08:27 The God Delusion Richarda Dawkinsa, a przedtem Contact Carla Sagana. Gorąco polecam;) Odpowiedz Link Zgłoś
judytta Re: Co teraz czytacie ? 15.07.08, 15:51 Ptak Nakręcacz- Murakami judytta.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś