skrybcia 01.04.08, 08:49 Jest gdzieś ładnie pokazany? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: Seks w książkach dla młodzieży 01.04.08, 11:28 Chyba tak. O ile pamiętam, na przykład w "Ludzie, ja go kocham" Grazyny Grzegorskiej-Wolin. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Seks w książkach dla młodzieży 01.04.08, 11:49 a co to znaczy "ladnie pokazany"? Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
skrybcia Re: Seks w książkach dla młodzieży 01.04.08, 11:59 "Ładnie pokazany" to opisany subtelnie, z uczuciem, bez wulgaryzmów... na przykład :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1125 Re: Seks w książkach dla młodzieży 02.04.08, 13:56 Polecam "Kamasutre", ale taka z tekstem,a nie obrazkami. Przeczytalam ja gdy bylam nastolatka i poza opisami technik milosnych, opisanych zreszta pieknym jezykiem, uderzylo mnie to jak kobieta ma byc traktowana przez mezczyzne, z szacunkiem i wielka miloscia.Cos zupelnie innego niz w naszej kulturze, na przyklad opis jaki powinien byc mezczyzna w stosunku do swojej partnerki- dziewicy.Oprocz pozycji sexualnych, mlodziez moze nauczyc sie jak nalezy z szacunkiem podchodzic do partnera, i jak traktowac sex. Oczywiscie, jezeli jestes mama, to najpierw sama przeczytaj. Milej lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
dominikjandomin Re: Seks w książkach dla młodzieży 01.04.08, 11:53 Ale to ma być poradnik, podręcznik, czy beletrystyka? Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Seks w książkach dla młodzieży 02.04.08, 00:28 acha. no sa i takie i takie ksiazki. przypadkiem jakis czas stemu dowiedzialam sie z TV ((alarm dla rodzicow co dzieci czytaja) ze jest taka beletrystyka gdzie sex ukazany jest jak w tanich erotycznych romansach, gdzie np. dziewczynki umawiaja sie na wieczor na sex oralny. taki trend "pieprznej" literatury dla mlodziezy od 12+ lat pojawil sie, niestety, juz jakis czas temu w amerykanskiej literaturze, przynajmniej. np taka seria Gossip Girls - Cecily von Ziegesar Rainbow Party - Paul Ruditis Virginity Club- Kate Brian tytulow po polsku nie znam ale moze po autorach traficie. W Rainbow Party - w/g opisu z Amazon - dziewczymy maluja usta roznego koloru szminkami a chlopcy sciagaja spodnie. po skonczeniu sexu oralnego chlopcy maja roznokolorowe "tecze" wokol penisow... literatura dla 13- 14 lat. nastaly takie czasy ze rodzice powinni dyskretnie sprawdzac co dzieci czytaja, czyli samo to czytac, i dyplomatycznie dyskutowac o takich ksiazkach, ich wartosci i przeslaniu. Minnie Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
dominikjandomin Re: Seks w książkach dla młodzieży 02.04.08, 10:33 skrybcia napisała: > Beletrystyka :) Nie kojarzę. Pewnie dlatego, ze seks w formie kulturalnej raczej kłoci mi się z młodzieżą. Chyba, żeby chodziło o seks rodziców. Ale i wtenczas nie trzeba dokładnych biologicznych opisów. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Seks w książkach dla młodzieży 02.04.08, 10:44 """Pewnie dlatego, ze seks w formie kulturalnej raczej kłoci mi się z młodzieżą.""" nie przesadzaj i to tak gigantycznie. odsetek mlodziezy dla ktorej sex to sport lub "zabawa" jest jednak znacznie mniejszy od tych dla ktorych jest to w dalszym ciagu wyrazem uczuc. akurat mam mlodziez w domu, i wiem jakie sa ich poglady na ten temat. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Seks w książkach dla młodzieży IP: 212.76.37.* 02.04.08, 13:11 o ile pamietam to u minkowskiego zawze było troche i tak wlasnie subtelnie...zresztą fantastyczny pisarz Odpowiedz Link Zgłoś
dominikjandomin Re: Seks w książkach dla młodzieży 02.04.08, 19:15 minniemouse napisała: > """Pewnie dlatego, ze seks w formie kulturalnej raczej kłoci mi się > z młodzieżą.""" > > nie przesadzaj i to tak gigantycznie. odsetek mlodziezy dla ktorej > sex to sport lub "zabawa" jest jednak znacznie mniejszy od tych dla > ktorych jest to w dalszym ciagu wyrazem uczuc. akurat mam mlodziez w > domu, i wiem jakie sa ich poglady na ten temat. 1. Raz kwestia wieku młodziezy, o której mówimy. "ksiązki dla młodziezy" to dla mnie dla nastolatków, a młodzież sięga podobno do 26 roku zycia. 2. Własnie dla tej częsci, gdzie seks jest pochodną uczucia, nie widze potrzeby dokładnych opisów. 3. Gratuluje wychowania własnych dzieci, ale tak słodko nie jest wszędzie - przypatrz się młodzieży w autobusach choćby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamar Re: Seks w książkach dla młodzieży IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.08, 13:31 W książce Jezioro Osobliwości Siesickiej jest opisana miłość młodych ludzi trochę bardziej szczegółowo, niż trzymanie się za rękę. Czytałam ją gdy sama byłam nastolatką - zrobiła na mnie wrażenie wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_azj Re: Seks w książkach dla młodzieży 03.04.08, 00:24 Gość portalu: kamar napisał(a): > W książce Jezioro Osobliwości Siesickiej jest opisana miłość młodych ludzi > trochę bardziej szczegółowo, niż trzymanie się za rękę. Czytałam ją gdy sama > byłam nastolatką - zrobiła na mnie wrażenie wtedy. W ksiązce nie - w filmie były takie sceny. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Seks w książkach dla młodzieży 03.04.08, 10:44 W książce jak najbardziej tak - przypomnij sobie jak Michał opowiada ojcu, że Marta zamiast na szkolną wycieczke przyjechała do niego na kilka dni pod nieobecność matki, i dlatego on prosi ojca, żeby nie czytał tych stron z pamiętnika Marty, które tamtego okresu dotyczą. NB film był beznadziejny, żywy przykład na to, jak można schrzanić doskonałą książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Seks w książkach dla młodzieży 03.04.08, 16:17 A Patryk całujący Martę w szyję, w taksówce. Czytałam to mając 13 lat i takie dreeeeeeeeszczwee mnie przechodziły, jak nigdy potem przy żadnej śmiałej erotyce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_azj Re: Seks w książkach dla młodzieży 03.04.08, 19:33 the_dzidka napisała: > W książce jak najbardziej tak - przypomnij sobie jak Michał opowiada > ojcu, że Marta zamiast na szkolną wycieczke przyjechała do niego na > kilka dni pod nieobecność matki, i dlatego on prosi ojca, żeby nie > czytał tych stron z pamiętnika Marty, które tamtego okresu dotyczą. > NB film był beznadziejny, żywy przykład na to, jak można schrzanić > doskonałą książkę. Co do filmu - zgadzam się. Natomiast to, co robili podczas wycieczki jest li i jedynie wytworem Twojej wyobraźni, więc trudno uznać, że w tej książce opisany jest seks. Kiedy ją czytałam, jeszcze w podstawówce, do głowy mi nie przyszło, że oni wtedy mogli robić cos więcej niż się całować ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
joali Re: Seks w książkach dla młodzieży 03.04.08, 12:03 Ja tez wspominam jezioro osobliwosci jako ksiazke z momentami, choc faktycznie bardziej przemilczanymi niz opowiedzianymi. Nie pamietam ile mialam lat gdy ja czytalam ale zrobila na mnie wrazenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ichi51e Re: Seks w książkach dla młodzieży IP: *.dslgb.com 02.04.08, 13:32 Jak pamietam z dawnych czasow to bylo tak: w ksiazkach dla nastolatek seksu raczej nie bylo (albo byl tylko sugerowany). Wydaje mi sie ze to lepiej niz jakby byl - jesli t postaci sugerowanej przez jedna z wczesniej wypowiadajacych sie (szminka!!!?)Jak chcesz normalnego delikatnego seksu tu kup sobie jakikolwiek romans z serii de capo albo harlequina - prosta historia, swintuszenia nie ma - w zasadzie idealne dla nastolatek :P Tylko ze z garbem uprzedzen... Odpowiedz Link Zgłoś
malina_ja Re: Seks w książkach dla młodzieży 02.04.08, 13:33 O ile dobrze pamiętam: "Świadectwo dojrzałości". Autora nie pamiętam, ale na pewno polska książka. To z moich własnych doświadczeń, chyba właśnie tam pierwszy raz przeczytałam opis sceny erotycznej i jakoś się nie zraziłam;) Jeden fantastyczny opis seksu jest też w "Przedwiośniu" Żeromskiego - scena w powozie. Film nawet w jednej setnej nie oddaje tego uroku, jaki nadał Żeromski!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adomas Re: Seks w książkach dla młodzieży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 15:29 Tak ta scena zapadła mi w pamięć. Potem jest nawet napisane coś w stylu że miała w sobie owoc jego rozkoszy czy coś takiego ;). Trochę się zaczerwieniłem jak czytałem jako nastolatek. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon010 Re: Seks w książkach dla młodzieży 02.04.08, 14:05 Oczywistą oczywistością jest fakt iż tego typu pozycja ksiażkowa istnieje. Proponuje założyć teraz kolejny temat i zapytać gdzie? Rozumnym się zdarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ksiaze Przeczytaj biblie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.04.08, 18:51 Sodoma i Gomora, Magda Magdalena i dziesiatki innych sprosnych watkow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Polecam... IP: *.chello.pl 02.04.08, 19:46 Ja poleciłbym w sposób szczególny "Pieśń nad pieśniami". Naprawdę warto... Na przykład: O jak piękna jesteś, przyjaciółko moja, jakże piękna! Oczy twe jak gołębice za twoją zasłoną. Włosy twe jak stado kóz falujące na górach Gileadu. Zęby twe jak stado owiec strzyżonych, gdy wychodzą z kąpieli: każda z nich ma bliźniaczą, nie brak żadnej. Jak wstążeczka purpury wargi twe i usta twe pełne wdzięku. Jak okrawek granatu skroń twoja za twoją zasłoną. Szyja twoja jak wieża Dawida, warownie zbudowana; tysiąc tarcz na niej zawieszono, wszystką broń walecznych. Piersi twe jak dwoje koźląt, bliźniąt gazeli, co pasą się pośród lilii. Nim wiatr wieczorny powieje i znikną cienie, pójdę ku górze mirry, ku pagórkowi kadzidła.(...) : Odpowiedz Link Zgłoś
malina_ja Re: Seks w książkach dla młodzieży 03.04.08, 01:41 gekon, jak już chcesz zwrócić na siebie uwagę, to przynajmniej rób to z sensem! Wyobraź sobie, że jest jeszcze wielu ludzi w tym kraju (a pewnie też na tym forum), dla których "oczywistą oczywistością" jest istnienie takiej pozycji książkowej jak "przedwiośnie". I wcale ci ludzie nie pytają, gdzie ją można znaleźć, bo to po protu WIEDZĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annataylor Re: Seks w książkach dla młodzieży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 21:16 "Lolita" ale to juz raczej nie dla mlodszych dzieci - troche dla starszej mlodziezy. jako tako seksu nie ma tam opisanego, ale jest delikatnie zasugerowany. no ale to byl seks 12 latki z 40 latkiem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galazka Re: Seks w książkach dla młodzieży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 00:51 annataylor, lolita to książka o zboczeńcu, była tak niesmaczna, ze nie mogłam jej doczytać! Może wypaczyć na całe zycie!! Fajna ksążka o miłości z momentami to np. ,,Letnia akademia uczuć''Hanny Kowalewskiej, poza tym , jak już ktoś napisał, książki Siesickiej...mają klasę:-) A najlepiej iść do biblioteki i przejrzeć książki dla młodzieży na półce :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dominikjandomin Re: Seks w książkach dla młodzieży 04.04.08, 12:18 Gość portalu: galazka napisał(a): > A najlepiej iść do biblioteki i przejrzeć > książki dla młodzieży na półce :-) Nie tak łatwo. Literatury młodzieżowej czytuję dość sporo - i właśnie seksu nie kojarzę. Choć faktycznie tzw. dziewczyńskich książek unikam, może tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Seks w książkach dla młodzieży 03.04.08, 17:02 Eee no nie wiem na jakiej podstawie uznajesz 'Lolitę' za książkę dla młodzieży. Chyba, że chodzi np. o przedział wiekowy 20-30 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Seks w książkach dla młodzieży 03.04.08, 04:18 A 'Szatan z siódmej klasy' Makuszyńskiego?:) Chyba tam kończy się niewinnymi całusami, ale świeże to takie... Echhh, żizń, żizń..:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o_o Re: Seks w książkach dla młodzieży IP: 156.17.79.* 03.04.08, 08:54 Minkowski "Dolina Światła" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef Cieśla Re: Seks w książkach dla młodzieży IP: *.org.pl 07.04.08, 00:03 faktycznie, pamiętam! Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Seks w książkach dla młodzieży 03.04.08, 09:05 Pamiętam pewną lekcję języka polskiego w 3 klasie liceum. Polonistka strasznie się zżymała, że "Nad Niemnem" jest takie anty-erotyczne i pozbawione żaru, no ale za to jak pięknie widać szalejące żądze w "Ludziach bezdomnych" - "toć on ją w tej scenie wzrokiem rozbiera!!" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Seks w książkach dla młodzieży 03.04.08, 10:12 spiesze wyjasnic ze wcale nie polecam ksiazek ktore wymienilam. napisalam o nich bo tak jakos zeszlo mi sie z tematu kiedy zaczelam rozmyslac o temacie, i jak jest teraz przedstawiony seks w ksiazkach dla mlodziezy. jak pisalam i takie sa, i takie... aktualnie ostrzegam aby rodzice zajrzeli raz czy dwa co ich mlodziez czyta.. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: Seks w książkach dla młodzieży IP: 212.191.6.* 03.04.08, 10:31 u osieckiej, np w "salonie gier". polecam Odpowiedz Link Zgłoś
masruba Re: Seks w książkach dla młodzieży 03.04.08, 12:22 polecam 'Słoneczniki' p. Hanny Snopkiewicz - dziewczęcy punkt widzenia i p. Edmunda Niuziurskiego 'Adelo, zrozum mnie' - chłopięcy. seksu tam tyle co kot napłakał, ale emocji i wzruszeń nie brakuje, a dla mnie były to fantastyczne lektury. pozdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
wyrywna Re: Seks w książkach dla młodzieży 03.04.08, 18:14 > Edmunda Niuziurskiego 'Adelo, zrozum mnie' - chłopięcy. seksu tam tyle co kot napłakał, ale emocji i wzruszeń nie brakuje, a dla mnie były to fantastyczne lektury. O, też mi się pomyślało o "Adelo zrozum mnie" mojego ulubionego pisarza z lat młodości;), choć momentów w tej książce nie pamiętam... Jako nastolatka czytałam też książkę "Testament Overmana" (nie pamiętam autora) i były tam fajny, niewulgarny opis inicjacji, który pamiętam do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anul8 Re: Seks w książkach dla młodzieży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 16:10 Jeat pokazany w powieściach Małgorzaty Gutowskiej- Adamczyk "Niebieskie nitki" i "110 ulic" Swoją drogą to świetne książki. Seks to tylko malutki wątek, przerywnik, ale to ten "pierwszy raz";) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulaczek Re: Seks w książkach dla młodzieży IP: *.chello.pl 03.04.08, 18:20 Zgadzam się, w Niebieskich Nitkach 'pierwszy raz' jest swietnie opisany, porusza wyobraznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_azj Re: Seks w książkach dla młodzieży 03.04.08, 19:43 skrybcia napisała: > "Ładnie pokazany" to opisany subtelnie, z uczuciem, bez > wulgaryzmów... na przykład :) No to w sumie "Niebieskie nitki" pasują, ale z drugiej strony... on jej nie kocha, chce zerwać, ale dziewczyna jest chętna, więc skwapliwie korzysta z okazji... "Pierwszy raz" jest też ładnie opisany w "Bez odwrotu" Jany Frey - ale cała książka, jest bardziej o konsekwencjach tego razu poczytajmi.blox.pl/2007/10/Bez-odwrotu.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: Seks w książkach dla młodzieży IP: *.rcb.vectranet.pl 03.04.08, 20:06 A pamitacie scenę z "Kroniki wypadków miłosnych" Konwickiego? Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: Seks w książkach dla młodzieży 03.04.08, 20:16 Tak, "Kronika..." jak najbardziej. Cudo! Ja bym dodała "Zawsze jakieś jutro" Janiny Wieczerskiej. Seksu "dosłownego" tam nie ma, ale to uczucie, to napięcie, to już, już, zaraz między Joasią a mareczkiem... mmm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Seks w książkach dla młodzieży IP: *.gdynia.mm.pl 03.04.08, 20:23 "100 pociągnięć szczotką przed snem" to ksiazka opowiadajaca o dziewczynie (nastolatce) ktora opisuje swoje doswiadczenia zwiazane z seksem. dosc niesmaczne wiec nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Krolewna Sniezka i siedmiu Krasnolodkow 04.04.08, 01:06 ..........nieeeeee. Mialo byc ladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Krolewna Sniezka i siedmiu Krasnolodkow IP: *.cable.smsnet.pl 04.04.08, 12:45 Była taka książka, którą czytałam jako nastolatka. "Nic dobrego" tytuł, napisał chyba Duncan Wallace i o ile sobie przypominam tam były ładnie opisane momenty. Książkę tak uwielbiałam jak miałam 13 lat, że ukradłam ją z biblioteki (wtedy była nie do dostania w sklepach), choć nigdy poza tym niczego nie ukradłam. Niestety, potem przez tydzień męczyły mnie straszliwe wyrzuty sumienia i przyniosłam ją z powrotem schowaną pod swetrem i postawiłam na półce. Ciekawe, jakbym teraz odebrała tę książkę, prawie o niej zapomniałam, dopiero ten wątek mi ją przypomniał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila_ Róża Re: Krolewna Sniezka i siedmiu Krasnolodkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 12:53 Pod wpływem wymieninaych tutaj książek z zakamarków pamięci wyłoniły mi się sceny, które mi się podobały ze względu na opisy miłosne: E. Hemingway: "Pożegnanie z bronią", W. Wharton: "W księzycową jasną noc", Konwicki:"Bohiń" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Krolewna Sniezka i siedmiu Krasnolodkow IP: *.aster.pl 04.04.08, 17:55 A ja pamiętam z lektury szkolnej Chłopów Reymonta i bardzo się czerwieniłam jak czytałam sceny z Jagną i Antkiem.Już nie lektura to Raz w roku w Skiroławkach,Uwodziciel,Wielki las - Nienackiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Krolewna Sniezka i siedmiu Krasnolodkow 07.04.08, 18:56 a ja pamietam z "Nocy i dni" gdy Agnieszka byla zakochana w kuzynie, bardzo mi te opisy dzialay na wyobraznie wowczas:-) Odpowiedz Link Zgłoś
koto.podobna ...... 04.04.08, 21:08 A może Hłaski "Pierwszy krok w chmurach"?... choć to z jakby innej perspektywy - ale pamiętam, że zrobiło na mnie to opowiadanko spore wrażenie swego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
dominikjandomin Re: Seks w książkach dla młodzieży 04.04.08, 21:42 Jest Isabel Abedi - Whisper. Nawiedzony dom. Nasza Księgarnia 2007 Seksu mało, ale ładnie pokazany. I do tego dziewczyna z traumą z poprzedniego "razu". I nadaje się dla młodzieży. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Seks w książkach dla młodzieży 04.04.08, 23:16 """Raz w roku w Skiroławkach..."" dla mlodziezy???? Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
dominikjandomin Re: Seks w książkach dla młodzieży 05.04.08, 09:00 minniemouse napisała: > """Raz w roku w Skiroławkach..."" > > dla mlodziezy???? Chyba nie... W moim pojęciu młodzieży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As "Zmory" Emila Zegadłowicza IP: 217.76.112.* 05.04.08, 17:08 Bohaterem jest młodzieniec, książka opowiada o jego problemach wieku dojrzewania, jest też pod koniec bardzo działający na wyobraźnię opis sceny miłosnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata79 Re: Seks w książkach dla młodzieży IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.08, 19:49 Kinga Dunin "Tabu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata79 Re: Seks w książkach dla młodzieży IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.08, 19:51 upss, temat brzmi: ładnie pokazany, więc powyższa pozycja niezbyt się nadaje ale warto przeczytać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Starla Re: Seks w książkach dla młodzieży IP: *.toya.net.pl 06.04.08, 10:34 Warto w tym temacie wspomnieć "Pannę Nikt". Pamiętam, że czytałam tę książkę mając lat trzynaście czy czternaście, ale zrobiła na mnie duże wrażenie. Ciężko powiedzieć czy pozytywne :/ , chyba raczej po prostu szokujące. Opisy w książce były dość śmiałe (przynajmniej jak na wiek w którym ją czytałam), a co więcej dotyczyły dość specyficznych aktów seksualnych i niekoniecznie pokazywały pierwsze inicjace w ciepły i ładny sposób.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: Seks w książkach dla młodzieży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.08, 14:36 Ostatnio byłam w ksiegarni i trochę z nudow przegladalam ksiazki dla młodzieży ,wpadla mi w rece jakas dosc mila opowiastka o mlodej dziewczynie ,ktora jest zmuszona zamieszkać w internacie dla dzieci bogatych rodzicow itd.ale opis pierszego razu troche mnie zszokowal ,nastolatki moga meic traume;) ,-opisy niesamowitego ,rozdzierającego bolu ,krwotoku ..po co cos takiego zamieszczac w ksiazce.Wiadomo ,ze takie doswiadczenie rzadko keidy jest wyjatkowo przyjemne no ale... Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Seks w książkach dla młodzieży 09.04.08, 07:46 ""Rzuć tytułem"" panie mecenasie... moze byc? ;) Minnie Odpowiedz Link Zgłoś