Gość: aneta IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.08, 12:47 Lubie ksiazki przy ktorych moge sie wzruszyc,taka ksiazka to np. LIST W BUTELCE. Czy ktos moze mi polecic jakies ciekawe pozycje??? bede naprawde wdzieczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ls48 Re: Ksiazki dla Pan ! 22.05.08, 13:46 mój typ, to "Zaklinacz koni" i kontrowersyjna [a dla mnie piękna} Dom nad rozlewiskiem,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRyz Re: Ksiazki dla Pan ! IP: *.chello.pl 22.05.08, 13:46 P.S. Kocham Cie. Cecilii Anhern. Powinno ci sie spodobać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez loginu Re: Ksiazki dla Pan ! IP: *.ghnet.pl 22.05.08, 14:13 możesz sprawdzić polską pozycję Gonić Króliczka, Marioli Zaczyńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Ksiazki dla Pan ! IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.08, 19:23 bardzo dziekuje za te propozycje, napewno przeczytam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornatka Re: Ksiazki dla Pan ! IP: *.ostrowmaz.mm.pl 23.05.08, 19:23 A może Brida Coelho? Sporo się ostatnio o niej mówi, pewnie z racji, że niedawno się ukazała... Przeczytałam i ja, i myślę, że śmiało paniom można ją polecać. Temat miłości jest w zasadzie przewodni, choć jak u tego autora reflaksyjnie potraktowany. Czyta się jednak wyśmienicie:) Odpowiedz Link Zgłoś
katatarka Re: Ksiazki dla Pan ! 27.05.08, 15:48 Zdecydowanie popieram. Brida jest bardzo wzruszająca chociaż jak to zwykle w jest w przypadku książek Coelho bardzo optymistyczna i świetnie nastraja czytelnika :) jak dla mnie to jest pozycja obowiązkowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez loginu Re: Ksiazki dla Pan ! IP: *.ghnet.pl 26.05.08, 00:32 no książka Zaczynskiej mnie zwaliła z nóg, a List w butelce czyjego autorstwa jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Ksiazki dla Pan ! IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.08, 14:30 List w butelce jest autorstwa Nicholasa Sparksa, dzieki za Twoja propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
stella25b Re: Ksiazki dla Pan ! 27.05.08, 13:27 Na podstawie tej ksiazki powstal film z Kevinem Costnerem "Message in a Bottle"- bardzo wzruszajacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez loginu Re: Ksiazki dla Pan ! IP: *.ghnet.pl 28.05.08, 22:26 o fajnie, poszukam i filmu, fajnie najpierw przeczytac ksiazkę a później zobaczyc swoich ulubionych aktorów w filmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abelardka Re: Ksiazki dla Pan ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 19:49 Polceam trzy razy "S" czyli autorki bardzo optymistycznych książek: Szwaję,Sowę, Szymańską Odpowiedz Link Zgłoś
iza-1980 Re: Ksiazki dla Pan ! 27.05.08, 19:31 Uwielbiam takie książki na letnie wypady, (kiedyś nawet jakieś babskie czasopisma dorzucały je w postaci gratisów), ale czasem równie chętnie sięgam po coś co mnie wyciszy i skłoni do zastanowienia, jak przywołana tu książka Coelho, Brida. Wprawdzie nie czytałam jej jeszcze, ale znajoma juz mi ją zareklamowała odpowiednio:) więc tylko czekam na chwilę spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Ksiazki dla Pan ! IP: *.118.vip-net.pl 27.05.08, 22:59 Nie tylko dla pań polecam: "Tybet. Kraj zakazany otwiera swoje wrota" Uhlig "Holoubek. Rozmowy" Terlecka-Reknis "Dzieniki" Iwaszkiewicza "Próbka reprezentatywna" Janowska, Mucharski "Pod mocnym aniołem" Pilch "Twórcy" Johnson Gorąco zachęcam do dalszych poszukiwań "na własną rękę" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Ksiazki dla Pan ! IP: *.dip.t-dialin.net 29.05.08, 17:54 Przeczytalam P.S.Kocham cie i jest super, wczesniej czytalam Na koncu teczy, tej samej autorki i rowniez byla dobra i znalazlam w internecie ze w nastepnym tygodniu wyjdzie jej kolejna ksiazka p.t. Gdybys mnie teraz zobaczyl. W niemczech ksiazki tej autorki zawsze stoja na polce bestselerow. polecam wszystkim Pania. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Ksiazki dla Pan ! 02.06.08, 02:35 Jesli komus nie wchodza ani Coelhliowie, ani Grochole tego swiata, a chcialby lektury dobrej, chociaz moze nie ultraambitnej - po prostu tego, co nazywane jest 'dobra ksiazka' i ma ochote poczytac o swiecie z wyraznie kobiecej perspektywy, polecam serie 'z miotla' WAB-u. Czyalam pare z niej pozycji i kazda prezentowala bardzo przyzwoity poziom ('Przystupa' Plebanek, '39,9' Rakusy, 'Kwietniowa czarownice' Majgull i 'Przypomnij sobie' Hirvonen) . Nazwa serii glupia, ale sadzac z tego, co juz przeczytalam, ksiazki w niej wydane nie maja nic wspolnego z chick-litem i literatura wagonowa, ktora sie, bardzo niestety, z 'ksiazka dla pan' kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Ksiazki dla Pan ! 02.06.08, 10:11 Dlaczego nazwa głupia?.. Mnie się kojarzy ta miotła z czarownicą, nie sprzątaniem;) Podpisuję się pod polecanką serii. Odpowiedz Link Zgłoś