sto100 Re: Co teraz czytasz? 11.11.05, 22:21 zmęczona nachalną codziennością, czytam Joannę Chmielewską, co wpadnie do ręki. Trzeba odczynić gadających za dużo, za często, za głupio. Ciach i spoko. I repley. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha9205 Agatha Christie 14.11.05, 21:09 Agathka rządzi!!!Uwielbiam jej książki. Teraz czytam "Pięć małych świnek"!!! Bardzo fajne, ale na razie nie czytałam lepszego kryminału od "Morderstwa w Orient Expresie".POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytanka Re: Agatha Christie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 23:16 Rano czytam Nowe przygody Mikołajka,pychotka. W porze obiadowej delektuję się powoli R.Cialdini Wywieranie wpływu na ludzi-dobre i pozyteczne. A dziś wieczorem połknęłam i swietnie mi poprawiła humor Hanny Samson Wojna żeńsko- meska i przeciwko światu. Ach na deser i na podwieczorek był Zubr żuł żurawine- wierszyki ortograficzne, zgroza jaki nasz język jest trudny do pisania, brr. Odpowiedz Link Zgłoś
kardiolog Re: Co teraz czytasz? 14.11.05, 22:29 Kupilem 9 ksiazek. Skonczylem ksiazeczke -broszurke Stasiuka, zdaje sie "Noc". Bardzo niedobre o duszy zabitego mafiozo. W weekend polkne Pierre'a Peju, a na urlop zabiore m.in. Petera Haffnera, nad ktorym pochylam sie w ciszy i z szacunkiem. Wlasnie bardzo delikatnie jezdze palcem po niebieskiej okladce. kardiolog Odpowiedz Link Zgłoś
kate22 Rytuały morza Golding William 15.11.05, 07:30 jak narazie ciężko mi idzie... licze ze się wu rozkręci Odpowiedz Link Zgłoś
stynka Re: Co teraz czytasz? 15.11.05, 21:28 Bułat Okudżawa "Iskusstwo krojki i życia" ("Sztuka kroju i życia"). st. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vg Re: Co teraz czytasz? IP: *.toya.net.pl 16.11.05, 13:18 Wahadło Foucaulta Odpowiedz Link Zgłoś
max9919 Re: Co teraz czytasz? 16.11.05, 22:50 Powieści Dana Browna. Może to nie literatura najwyższego lotu, ale warto przeczytać. Ma w sobie "coś". Odpowiedz Link Zgłoś
skakanka-1980 Re: Co teraz czytasz? 17.11.05, 22:03 "Cyfrowa twierdza"-super... jak podoba Ci się Brown polecam rowniez "Bractwo Świętego Całunu" nieBrown'a ale podobny (no moim zdanie nawet duzo lepszy) klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
piterek_82 Re: "...Babadag" Stasiuka 21.11.05, 10:16 Genet "Matka Boska Kwietna" Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Anthony Kiedis 19.12.05, 00:33 BLIZNA pełna muzyki i narkotyków autobiografia lidera RHCP pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Charles Bukowski 26.11.05, 22:56 skończyłam `Pięć ćwiartek pomarańczy` Joanne Harris /baaardzo polecam i zaczęłam `Z szynką raz!` Charlesa Bukowskiego /już mi się podoba pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanka_heathcliffa Re: Co teraz czytasz? 27.11.05, 01:04 Sandor Marai "Dzienniki" Carlos Fuentes"W to wierzę" Nance Fyson"Klejnoty świata" Odpowiedz Link Zgłoś
mar.tines Re: Co teraz czytasz? 02.12.05, 10:30 "Cień wiatru" - Carlos Ruiz Zafon - dopiero co skończyłem - odjazd - ciężki klimat Hiszpanii francistowskiej - miłość na smierć i zycie - intryga, morderstwa - polecam Odpowiedz Link Zgłoś
panna_a Co teraz czytasz? 03.12.05, 14:44 właśnie skończyłam czytać książke "wejść tam nie można" Ewy Błaszczyk i Krystyny Strączek.... książka dająca do myślenia... "intymny portret artystki" matki, której dziecko doznało ciężkiego urazu mózgu... Odpowiedz Link Zgłoś
tetys Re: Co teraz czytasz? 04.12.05, 16:52 Przedwczoraj przeczytałem "Kilka nocy poza domem" Piątka, wczoraj "W dżungli życia" Pawlikowskiej a dzisiaj czytam " Bezsenni" Matertona :) czytuję jedną dziennie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Co teraz czytasz? IP: *.chello.pl 27.12.05, 11:18 Skończylam "DOM KOBIET" Freed Lynn. Rewelacyjna opowieść o matce i córce, o ich tajemnicach, wspólnych i takich, które każda z nich zachowuje dla siebie; opowieść o namiętności... Wcześniej pochłonęłam jednym tchem "BEZSENNOSC W TOKIO" M.Bruczkowskiego i dlatego zaraz pędzę do biblioteki w poszukiwaniu "Singapur, czwarta rano". Odpowiedz Link Zgłoś
erykzary Re: Co teraz czytasz? 27.12.05, 11:48 A ja właśnie skończyłem: A.M.Sigmund "Kobiety Nazistów"-świetna książka choć w 100 procentach historyczna to nie ma w niej a ni odrobiny nudy jak to się często zdaża przy historycznej prozie!!!POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Co teraz czytasz? IP: *.chello.pl 28.12.05, 10:13 Miał być Bruczkowski, a ostatecznie namówiona waszymi postami przeczytałam wczoraj "Pachnidło". Trochę dziwne czytadło, ale przede wszytskim ciekawe... Teraz sięgam po "Przygodę z owcą" Murakami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onka Lhotse czwarta góra ziemi - A. Bilczewskiego :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.05, 22:46 Odpowiedz Link Zgłoś
chmuurka Re: Co teraz czytasz? 06.01.06, 14:18 Zawsze kilka książek i w zależności od nastroju sięgam po którąś z nich. Obecnie: po raz kolejny Czarodziejską gorę Manna; Zaginiony horyzont Hiltona, Jakimi rzeczy są. Wspólczesne wprowadzenie do buddyzmu Lamy Ole Nydahl, Schodów sie nie pali - Tochmana, Tantra - sztuka świadomego kochania - Muir(ów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 19:09 "SZkarlatna litere" N.Hawthorne'a Odpowiedz Link Zgłoś
makusia_p Re: Co teraz czytasz? 07.01.06, 19:06 Wladimira Kaminera "Podróż do Trulali" :) Odpowiedz Link Zgłoś
itslola Niania w Nowym Jorku 10.01.06, 02:39 Kiedys tez sie taka praca trudnilam w NY. Duzo wspomnien ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutna "Anatomia ludzkiej destrukcyjności" E.Fromma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 23:32 Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Co teraz czytasz? 14.03.06, 21:35 J.M. Coetzee - Wiek żelaza. have fun Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Co teraz czytasz? 23.04.06, 21:50 Mitch Albom - Pięć osób, które spotykamy w niebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margota Ucieczka do Indii oraz Imiona, których nikt IP: *.icpnet.pl 14.03.06, 22:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aja Rodzina Borgiów -Mario Puzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 22:50 Bardzo ciekawa ks.,świetnie oddane historyczne realia,charyzmatyczny papież Aleksander VI i nawet trucicielka Lukrecja wzbudza sympatię;) Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: Ucieczka do Indii oraz Imiona, których nikt 14.03.06, 23:30 "Wideo z Jezusem" Andreas Eschbach w porownaniu z tym, "Kod L. da Vinci" to jakas wielka pomylka Odpowiedz Link Zgłoś
whenicomearound Re: Ucieczka do Indii oraz Imiona, których nikt 14.03.06, 23:37 Ja wlasnie koncze "Die Liste" Grishama (czytam po niemiecku), po polsku tytul to chyba "Ostatni sedzia" Odpowiedz Link Zgłoś
jennie Re: Co teraz czytasz 15.03.06, 00:17 Wlasnie skonczylam "die Kalte hauch des Flieders" Judith Hawkes (ang. "Julian's House") o_______O Odpowiedz Link Zgłoś
tkasia1 Re: Co teraz czytasz? 15.03.06, 08:06 Po raz drugi Sapkowskiego 'Narrenturm'. Czytalam ta ksiazke zaraz gdy sie ukazala i jakos mi nie podeszla ale ostatnio przeczytalam wywiad beresia z sapkowskim i postanowilam sprobowac raz jeszcze. tym razem podobba mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
choc Re: Co teraz czytasz? 16.03.06, 01:17 "Instytut Giulianiego" Michel Vittoz. Nie mam jeszcze zdania na jej temat. Odpowiedz Link Zgłoś
kocura78 Re: Co teraz czytasz? 16.03.06, 11:04 "paragraf 22" i "ostatnie kuszenie Chrystusa". Nie skomentuję, bo wszystko jasne, mam nadzieję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena30wawa Re: Co teraz czytasz? IP: *.torun.mm.pl 16.03.06, 11:21 Krystyna Janda " Kameleon-zawodowiec" W kolejce czeka książka Isabelle Allende. Poleciła mi jej ksiązki koleżanka - zobaczymy.. Odpowiedz Link Zgłoś
en.door.fina Re: Co teraz czytasz? 16.03.06, 21:38 Głównie forum, a chwilach zmęczenia kompem Antonio Tabucchi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: Co teraz czytasz? 17.03.06, 09:06 "Sprawa Honoru" L. Olson & S. Cloud [ksiazka dedykowana Narodowi polskiemu] Odpowiedz Link Zgłoś
wampuka Re: Co teraz czytasz? 18.03.06, 01:58 "Dziwne losy Jane Eyre" C. Bronte, "Amatorki" E. Jelinek, "Ewangelię wg św. Marka". W kolejce 2xBernhard, "Don Kichote"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zANILK Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 10:03 po raz n-ty hamleta.z tęsknoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gablo1 Re: Co teraz czytasz? IP: 212.160.70.* 18.03.06, 12:06 Tracy Chevalier "Dziewczyna z perłą", Piotr Zwierzchowski "Sendilkelm", Patrick O'Brian "Dowódca Sophie", "Irlandia" - przewodnik z serii "GW" Pozdrówka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyzia Re: Co teraz czytasz? IP: *.85-237-182.tkchopin.pl 18.03.06, 19:24 Annie Proulx-Kroniki Portowe Odpowiedz Link Zgłoś
piterek_82 Re: Co teraz czytasz? 19.03.06, 10:30 Brantome "Żywoty pań swawolnych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justin Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 10:35 "Reisefieber" Łozińskiego Odpowiedz Link Zgłoś
lady.oracle Re: Co teraz czytasz? 19.03.06, 11:39 Stephen King "Jak pisać. Pamiętnik rzemieślnika". Artur Domosławski "Gorączka latynoamerykańska". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorwas Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 20:26 "Azyl" Williama Faulknera. Odpowiedz Link Zgłoś