yoovanka 31.07.08, 11:21 Witajcie, szukam pomysłu na książkę, która mogłaby być prezentem na ślub moich znajomych - wyjątkowa, pięknie wydana, taka 'dla dwojga'. I niekoniecznie dotyczaca kamasutry... Z gory dziekuje za pomysly. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarka63 Re: ksiązka - prezent na ślub 31.07.08, 11:38 "Prezes i Kreska" Łukasza Orbitowskiego - nawet jeśli państwo młodzi nie są szczególnymi miłośnikami kotów,bo to rzecz o kobiecie i mężczyźnie raczej niz o kocie i kocicy.A wydana bardzo ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: ksiązka - prezent na ślub 31.07.08, 11:47 brońcie boże Pani Bovary! Odpowiedz Link Zgłoś
cynamoon6 Re: ksiązka - prezent na ślub 31.07.08, 12:06 Z tego co zauwazyłam, eraz trendy jest obdarowywac na sluby Historia Piękna i Historią Brzydoty Umberto Ecco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: ksiązka - prezent na ślub IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 12:49 ja bym poleciła pięknie wydaną książkę kucharską, może być z przepisami włoskimi, francuskimi czy innymi, takie książki są drogie, więc nie zawsze są to pierwsze zakupy, prezent jest na lata a może obojgu dac wiele radości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo-asiunka Re: ksiązka - prezent na ślub IP: *.aster.pl 31.07.08, 13:36 chcę kupić trzytomową encyklopedię pwn, właśnie też szykuje mi się taka impreza w rodzinie. Myślalam też o twóch tomach Eco, nie wiedziałam ze są trendy, a mam i wiem, że świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: ksiązka - prezent na ślub 31.07.08, 14:35 encyklopedia w dobie internetu? wiecej informacji mozna znalezc w sieci niz w trzech tomach encyklopedii pwn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozerny Re: ksiązka - prezent na ślub IP: *.pools.arcor-ip.net 31.07.08, 15:18 Dup...ny pomysl na prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
sigrid.storrada Re: ksiązka - prezent na ślub 31.07.08, 17:25 Hmm jeśli mają kompletnie urządzone mieszkanie, nie potrzeba im nic z prezentów typowo ślubnych (sztućce, ręczniki, porcelana, ramki na zdjęcia).. to ja bym się w dalszym ciągu zastanawiała, czy książka to dobry pomysł na prezent ślubny. Na ślub raczej daje się coś co będzie służyło im obojgu, jakoś ich łączyło, a książki nie będą czytać jednocześnie. Kucharska - ewentualnie - jeżeli wiesz, że lubią wspólnie gotować. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: ksiązka - prezent na ślub 31.07.08, 23:05 moja przyjaciolka wychodzac za maz poprosila o ksiazki zamiast kwiatow, cena zblizona a przyjemnosc bez porownania wieksza. Odpowiedz Link Zgłoś
natalijasz Re: ksiązka - prezent na ślub 31.07.08, 23:38 ja pomysły nie dam, ale tylko dlatego, że chwilowo nic nie przychodzi mi do głowy, jednak bardzo popieram tego typu prezenty. i choć przyjęło się kupowanie mikserów lub po prostu obdarowywanie pieniędzmi, to wolałabym książki i jeszcze raz książki. pozdrawiam!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniaz Re: ksiązka - prezent na ślub IP: *.retsat1.com.pl 02.08.08, 19:22 A ja jestem zwolenniczką orygnialnych prezentów. Zadne kwiaty nie wchodza w grę. Ostatnio byłan na slubie koleżanki i wreczyłam jej bombonierkę czekoladowych penisków i flamastry do malowania ciała. Oryginalnie i dowcipnie. Zainteresowanym polecam sklep rudefood.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
zielona_mscicielka Re: ksiązka - prezent na ślub 03.08.08, 18:35 Rzeczywiście, nie ma to jak przyprawić teściową o zawał przy pomocy czekoladowych penisków. Można umrzeć ze śmiechu, hahahaa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromba Re: ksiązka - prezent na ślub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 01:30 Gość portalu: aniaz napisał(a): Oryginalnie i dowcipnie. Czy obdarowana też podzieliła twoje zdanie? A pana młodego zignorowałaś? Niskie i bez klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owca Re: ksiązka - prezent na ślub IP: 217.11.139.* 01.08.08, 11:28 a może Isabel Allende "Afrodyta"?Poniżej fragment opisu: "Afrodyta to pochwała istoty życia i pochwała tego, co w życiu najprzyjemniejsze: miłości i dobrej kuchni. Stronice książki przesycone są subtelnym erotyzmem, zmysłowością, czułością, smutkami i zapachami, a nadto swoistym, ciepłym poczuciem humoru. Niczym współczesna Szeherezada Isabel Allende snuje opowieść za opowieścią, sztuka miłości przeplata się tu nieustannie ze sztuką kulinarną, a sugestywny sposób narracji pozwala przypuszczać, że ciąg dalszy historii kryje się w wypróbywaniu na włąsnej skurze skutków przesyconych afrodyzjakami potraw. Połowę książki wypełniają przepisy na oryginalne sosy, przystawki, zupy, drugie dania i desery przeznaczone na zaspokojenie - a także podsycenie - apetytów dwojga głodnych kochanków. Jeżeli nawet nie okażą się tak podniecające, jak zapewnia autorka, prostota przepisów i oryginalność pomysłów, kunszt, by od lektury przejść do przygotowania niezwykłej kolacji - bądź niewielkiej uczty - pełnej rzadkich w naszej tradycji zestawów kulinarnych, stanoią wystarczającą zachętę do lektury." Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: ksiązka - prezent na ślub 01.08.08, 12:17 a moze ksiazka w stylu" milion miejsc, ktore warto zobaczyc" w domysle: we dwoje? sa takie cudne albumy podroznicze, z takimi cudnymi miejscami na Ziemi, ktore warto obejrzec, ze moze to byc swietna inspiracja i zyczeniem kolorowego wymarzonego zycia.... np.tiny.pl/2j94 Odpowiedz Link Zgłoś
zielona_mscicielka Re: ksiązka - prezent na ślub 03.08.08, 18:42 Proponuję coś ku przestrodze. Na przykład dla niej "Samotność w sieci" a dla niego "Co się wydarzyło w Madison County". Albo na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blesia Re: ksiązka - prezent na ślub IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.08, 15:35 Uberto Ecco bedzie ok bo zawsze mozna razem ogladac i dzielic sie wrazeniami:) ALbo własnie cos o podrozach - mozna planowac wpsolne podroze Gotowania bym ie kupowala bo skonczy sie na tym ze ona bedzie gotowac a on jesc:) Mozna tez kupic jakies zupelnei rozne ksiazki i beda czytac i dzielic sie wrazeniami:) Odpowiedz Link Zgłoś