Dodaj do ulubionych

Josephine Hart - znacie jej powieści?

IP: 195.216.116.* 03.10.03, 10:11
Wczoraj skończyłam czytać niewielka objętościowo powieśc JH pt. Niepamięć.
Ksiązka na tyle mnie poruszyła aby dowiedziec się cos więcej o jej autorce.
Wiem że w Polsce ukazały sie jeszcze: Grzech, Skaza i Zakrzepły dzień.
Niepamięć to powieść o śmierci i umieraniu bliskich nam osób w odmętach
naszej pamięci. To wstrząsajace relacje postaci które chciały byc zapamietane
ale rodzina szybko o nich zapomniała, to urocza i poruszajaca historia
miłości- jednej skończonej gwałtowną śmiercią i drugiej dopiero co rodzącej
się, to opowieśc o próbie zachowania naszych bliskich w pamięci, dniach kiedy
coraz barziej zaczynamy żyć swoim nowym życie juz po stracie ich. Polecam! I
czekam na Wasze opinie o tej psarce. Może czytaliście coś jeszcze, czego nie
wymieniłam. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: Druss film... IP: 81.210.22.* 03.10.03, 13:32
      Witaj :-)))
      Jest film na podstawie powieści "Skaza" z Jeremym Ironsem i Juliette Binoche w
      rolach głównych. Reżyserował Louis Malle. Te nazwiska to chyba rekomendacja....

Ukłony,
      Druss
      PS. Czy liście w mgle widoczne?? :-))
      • Gość: pati j.hart IP: *.chello.pl / *.chello.pl 03.10.03, 14:01
        czytałam "Skazę", to bardzo ciekawie napisana rzecz o obsesji, kłamstwie
        i ...literaturze. Poleciłabym.
        • Gość: monika_kot Re: j.hart IP: 195.216.116.* 03.10.03, 14:05
          Hej pati! teraz to bardzo zachęciłaś mnie do przeczytania Skazy. Niestety
          wydawca podaje że nakład tej powieści juz wyczerpany:((( Będę musiała poszukać
          po antykwariatach, Dziękuję z to krótkie straszczenie. Skutecznie zachęca:)))
          Pozdrawiam!
      • Gość: monika_kot Re: film... IP: 195.216.116.* 03.10.03, 14:03
        Druss!!!:))) Dziękuję za tą informację. Ksiązki Skaza nie czytałam, podobnie
        jak nie widziałam filmu ale obsada bardzo dobra co faktycznie gwarantuje dobre
        kino. Rozumiem że Ty widziałeś ten film... A liście rozproszyły mgłę i stały
        się bardzo widoczne:)))
        Pozdrawiam!:)
    • Gość: Druss Re: Josephine Hart - znacie jej powieści? IP: 81.210.22.* 03.10.03, 15:55
      Witaj ponownie,
      Malutkie ostrzeżenie - książkę Niepamięć wydał kilka lat temu Amber pod
      tytułem Zapomnienie, ale z opisu wynika, ze chodzi o tą samą pozycję...
      Ukłony,
      Druss
      PS. I kolejne 3 złote wydałem ;-))))))))))))
      • Gość: monika_kot Re: Josephine Hart - znacie jej powieści? IP: 195.216.116.* 03.10.03, 16:41
        Hi, hi ale zawsze można zapomnieć że coś rekomenduję:)))))))))))jak jednak ma
        sie stawka 3 zł do wartości dobrej ksiązki?:) Cieszę się z tego Twojego nowego
        zakupu...
        I pozdrawiam! Podyskutujemy jak przeczytasz:)))))
    • Gość: monika_kot Re: Josephine Hart - znacie jej powieści? IP: 195.216.116.* 17.10.03, 10:17
      Kilkanaście dni temu skończyłam drugą powieść Hart pt. Grzech. Jest zupełnie
      inna tematycznie od Niepamięci ale równiez warta przeczytania. Uwage miałabym
      jedynie do redakcji i korekty tej ksiązki. Wiele błędów językowych, jakby była
      robiona na czas. Druga jej powieść potwierdziła tylko poziom pierwszej i
      zachęca mnie do dalszych poszukiwań jej ksiązek. jeśli ktos z Was czytał Skazę
      albo Zakrzepły dzień czekam na opinie.Pozdrawiam!
      • Gość: noida Re: Josephine Hart - znacie jej powieści? IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 17.10.03, 12:02
        Ja czytałam Skazę, ale mnie nie powaliła. Owszem, czytało się przyjemnie ale
        większe wrażenie po niej nie zostało. W tej chwili za bardzo już nawet nie
        pamiętam, o czym była, a gdyby była bardzo dobra, to bym pamiętała.
      • Gość: Andre Re: Josephine Hart - znacie jej powieści? IP: *.wsp.czest.pl 17.10.03, 12:32
        "Skaza",pamiętam czytałem to ze 6 lat temu.Opowiesc o namiętności nad którą
        nie da się zapanować,której nie da się okiełznać nawet za cenę szczęścia
        (nieszczęścia) bliskich.Sugestywna,polecam!!
    • Gość: iwi Re: Josephine Hart - znacie jej powies´ci? IP: *.b.pppool.de 17.10.03, 17:43
      a ja czytalam "skaze", bardzo ciekawa powiesc, polecam!!!!
      film tez jest cudowny, powiedzialabym, ze nawet lepszy od ksiazki, co naprawde
      zadko sie zdarza:)))
      pozdrowienia
      iwi
      • Gość: monika_kot Re: Josephine Hart - znacie jej powies´ci? IP: 195.216.116.* 26.02.04, 08:11
        Witam! Do kolekcji ksiązek Josephine Hart dorzuciłam ostatnio Zakrzepły dzień
        (Zysk). To zupełnie inna ksiązke niż te które dotąd czytałam, jednak porusza
        znane juz problemy, ukazuje zagmatwane uczucia, problem iny i odkupienia,
        miłości i zazdości a wszystko w kostiumie niewspółczesnym. Bardzo mile mnie
        zaskoczyła ta opowieśc choć jest ponura i targa uczuciami Czytelnika. Polecam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka