Gość: Ola Re: Książki przeczytane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.08, 17:33 Większość książek Akunina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysza Re: Książki przeczytane IP: *.171.198.151.static.crowley.pl 21.07.09, 20:08 Acheron i Dance with the Devil Sherrilyn Kenyon, cała seria Black Dagger Brotherhood J. R. Ward, Zmierzch (Saga Twilight) Meyer. A najbardziej nie wyspana chodziłam jak zaczynałam serię o Anicie Blake Laurell K. Hamilton, czytałam po pracy do 2-3 godziny i wstawałam o 6 rano żeby czytać dalej - i ten maraton z Anitą trwał chyba z miesią bo wtedy do przeczytania było 16 tomów. Ale było warto :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mala_podrozniczka Re: Książki przeczytane 23.07.09, 20:48 ja właśnie na wakacje się wybrałam. Właśnie pochłonełam babską literaturę którą miałam i szukam w sieci czegoś nowego - może być z dreszczykiem:) znalazłam w sieci konkurs i mam nadzieję, że wygram:) www.stopklatka.pl/konkurs/konkurs.asp?a2i=3245 książka o tajemniczo brzmiącym tytule "W bagnie" i skandynawskiego autora - zapowiada się dobrze:) i książka i konkurs Odpowiedz Link Zgłoś
leito170 Re: Książki przeczytane 28.11.08, 00:31 Zdecydowanie Eragon, saga Dziedzictwo. Polecam też Glaedr www.eragon.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wik-ii R 28.11.08, 09:29 Mario Puzo- Sycylijczyk, o Salvatorze Giuliano, ktory snil sie po nocach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysia Re: R IP: *.leon.com.pl 11.05.09, 20:44 Pierwsza książka z lat dziecięcych to "Dzieci z Bulerbyn"!!!i pierwsza zarwana noc w wieku 9 lat! Ostatnio wciągnęłam się w książki D. Gabaldon z serii "Obca", mogę nic nie robić tylko czyta, czytać i czytać.... Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_pawelka Re: Książki przeczytane 28.11.08, 12:20 "Szkarłatny płatek i biały" Michel Faber. Odpowiedz Link Zgłoś
zuwinka Re: Książki przeczytane 30.11.08, 00:46 Oj całkiem sporo... XI/XII 1. siddhartha 2. witaj Ameryko 3. oczy smoka 4. opowiadania Maupassant 5. akutagawa - życie szaleńca, kappy 6. modlitwa za Owena .../Spotkałem człowieka tak nie oczytanego, że musiał cytaty z klasyków wymyślać sam/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janelane Re: Książki przeczytane IP: *.181.163.212.static.crowley.pl 16.12.08, 10:27 Rozmowa w "Katedrze"- Mario Vargas LLosa, "Bezsenność w Tokio" Marcin Bruczkowski książki Murakamiego, Kapuścińskiego, "Solaris" Lema, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Książki przeczytane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.08, 13:56 A ja ostatnio wchłonęłam "Sprężynę" M.Musierowicz...Często zresztą do jej książek wracam. A "Wiedźmin" Sapkowskiego to kilka niedospanych listopadowych nocy jakiś czas temu na studiach:D Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: Książki przeczytane 22.12.08, 13:51 Sporo ich było: Przeminęło z wiatrem Cień wiatru Milczenie owiec Imię róży każdy Harry Potter Wszystko czerwone i kilka innych Chmielewskiej Szkerłatny płatek i biały Wyznania gejszy Kolekcjoner (Fowles) Kochanica Francuza Mistrz i Małgorzata Zegarmistrz (Deaver) Mag (Deaver) Całuj dziewczęta (Patterson) Drzwi do grudnia (Koontz) Hrabia Monte Christo Kod Leonarda da Vinci Małe kobietki Plotkara Duma i uprzedzenie i wszystkie Austen Czarownice z Eastwick Kochanice króla I jeszcze pewnie bym znalazla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreconka Re: Książki przeczytane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 00:29 Oj dużo tego. Na pewno MIASTO ŚLEPCÓW (Saramago), wszystkie książki Doroty Terakowskiej, również książka jej córki: MOJA MAMA CZAROWNICA, kiedyś SAMOTNOŚĆ W SIECI. Ostatnio MISTRZ KALIGRAFII (J.Jackson), DOM NAD ROZLEWISKIEM (M.Kalicińska) i kolejne części. OPOWIEŚĆ DLA PRZYJACIELA H.Poświatowskiej. Cejrowski w GRINGO DLA DZIKICH PLEMION i RIO ANACONDA, SPÓŹNIENI KOCHANKOWIE (Wharton), PESTKA (Kowalska). A na koniec dodam AUTOPORTRET FOTOREPORTERA (Kapuściński) Odpowiedz Link Zgłoś
jaacek221 Re: Książki przeczytane 17.02.09, 19:30 Dla mnie była to zdecydowanie trylogia "Władca Pierścieni". Nad książkami spędziłem kilka nocy i jeszcze niczego innego nie czytało mi się tak dobrze. Co najśmieszniejsze to czytałem te ksiązki po... angielsku. Kupiłem sobie wszystkie za jednym razem z www.tradebooks.pl , żeby poćwiczyć język, a wyszło na to, że od tamtego czasu czytam same książki w języku angielskim :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
merangue Re: Książki przeczytane 21.02.09, 19:41 Jednym tchem czyta się coś co nam akurat pasuje. Kiedy miałam 15 lat to był:" Ascanio" Dumas, "Ogniem i mieczem" Sienkiewicz, książki Jacka Londona. Jako dziecko to była seria o Muminkach Jednym tchem to w ogóle czyta się książki o wojnie. Zresztą no jakiś czas nasz gust się zmienia ale też trzeba dorosnąć do jakichś tam książek. Myślę, że jednym tchem czyta się po prostu tak zwaną klasykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrianna Re: Książki przeczytane... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 16:20 Love story, na ebay kupiona...w oryginale przeczytana chyba w godzinę :D...super knizka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kordia Re: Książki przeczytane... IP: 83.238.99.* 17.12.08, 17:41 "Uślubieni", Adrian Markowski - na jeden dech akurat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia2101 Re: Książki przeczytane... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 22:40 Monika Szwaja - "Romans na receptę" Odpowiedz Link Zgłoś
sweetginger "ogien pod sniegiemi"palden gjatso autobiografia 20.12.08, 17:37 2 fowels"mag" 3 kapuscinski 4 oates "corka grabarza" 5 roy"bog rzeczy malych" mozna by wymieniac...za to przeciez kochamy,nie?min za to,ze nas potrafia pochonac bez reszty.. 6 smith"biale zeby" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: "ogien pod sniegiemi"palden gjatso autobiogra IP: *.chello.pl 20.12.08, 17:55 "Lubiewo" i "Barbara Radziwiłłówna z Jaworzna-Szczakowej" Michała Witkowskiego, "Z Głowy" Janusza Głowackiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: "ogien pod sniegiemi"palden gjatso autobiogra IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.08, 19:47 Od 3 dni kolejny, po wczesnej młodości, raz - dosłownie jednym tchem seria Jeżycjada Musierowicz. Mąż biega do biblioteki, a ja chora ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
oczarowana_ulegloscia Re: "ogien pod sniegiemi"palden gjatso autobiogra 21.12.08, 13:43 "Trzepot skrzydeł" Grocholi - przeczytanie dosłownie zajęło mi chwilę. Kilka lat temu jednym tchem przeczytałam autorstwa Robin Schone "Kobieta Gabriela", "Zbudź się kochanie" i "Kochanek". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lens Nicholas Sparks- Wybór IP: *.enterpol.pl 23.12.08, 23:05 wciąga jak cholera, przynajmniej mnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: Książki przeczytane jednym tchem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 18:49 Ostatnio? jedenaście Świetlickiego. Połknęłam w jedną noc:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annemagellan Re: Książki przeczytane jednym tchem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.09, 18:39 Świetlicki! Zgadzam się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Książki przeczytane IP: *.range86-166.btcentralplus.com 29.12.08, 22:18 Ojciec chrzestny - Mario Puzo Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka.poemat Serce i Sprężyna 03.01.09, 21:16 Też ''Sprężynę'' Musierowiczowej...ale w prawdziwy trns wpadlam jak zaczelam czytać ''Serce'' Edmudna de Amicis. To świetna książka, i nie tylko dla dzieci. Ryczałam jak bóbr nad nią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annemagellan Re: Książki przeczytane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.09, 18:40 Zgadzam sie, jednym tchem! Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Książki przeczytane jednym tchem 04.01.09, 12:38 Ostatnio przydarzyło mi sie to przy lekturze "Złodziejki książek" - wspaniała książka o losach ludzkich w czasie II wojny światowej, w której narratorem jest śmierć. Niby wydana przez Naszą Księgarnię, ale niekoniecznie dla dzieci i młodzieży. W przeszłości wiele takich książek, ale myślę, że należy rozróżnić książki czytane jednym tchem z racji swojej prostoty i błahości i te poważniejsze, które nas tak wciągnęły, że nie sposób się było od nich oderwać. Z błahostek, które dały mi wiele radości i pozytywnych przeżyć muszę wspomnieć "Błękitny zamek" Lucy M. Montgomery. Ostatnio kilka powieści Josepha Findera, skandynawskie kryminały - np. "Nie oglądaj się" Karin Fossum. W tej kategorii umieszczę też "Cień wiatru". Z rzeczy poważniejszych - "Mistrza i Małgorzatę" - po trudach przebrnięcia przez pierwszy rozdział (bodajże trzykrotnych), potem już tylko ekstaza czytelnicza :) W ostatnich latach - "Warunek" Rylskiego, "Wstyd" Santiago Roncagliolo, "Żar" Maraia, "Jedwab" Barricco", "Pachnidło" Suskinda. I mam nadzieję, że będzie się to powtarzać, bo takie utonięcie w lekturze to przemiłe uczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiu-la77 Re: Książki przeczytane 11.01.09, 19:17 ostatnio czytam "biała masajke"Corinne Hofmann.swietna ksiazka polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blesia Re: Książki przeczytane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 13:49 ostatnio Więzień urodzneia Archer - wkurzałam się na siebie, że za szybko czytałam i Nierządnica Izy żałowałam, że nie kupiłam dalszej części odrazu! Weź moją dusze - poznaną w tym wątku:) Odpowiedz Link Zgłoś
hania_86 Re: Książki przeczytane 12.01.09, 15:22 buszujacy w zbozu nie wiem dlaczego ale ta ksiazka bije wszystkie na głowe Hania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gavin Re: Książki przeczytane Jjednym tchem IP: *.acn.waw.pl 14.01.09, 00:51 Ostatnio - rozmowy z Leszkiem Kołakowskim. Pierwszy tom przełknąłem błyskawicznie. A drugi właśnie znalazłem po promocyjnej cenie w Merlinie, to zapewne sobie w najbliższym czasie sprawię, bo... no wywiad rzeka. Odpowiedz Link Zgłoś
seydlitz Folett Świat bez końca 15.01.09, 14:18 I kolejne tomiszcza History of United States Naval Operations in World War II ale to dla fanatyków:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperski Re: Książki przeczytane jednym tchem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 17:37 ja już z tej promocji skorzystałem, a drugi tom już przeczytany. i tak, też tak samo jak tom pierwszy - jednym tchem, prawie całą noc nad tym spedziłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zobaczcie Re: Książki przeczytane jednym tchem IP: 212.87.240.* 18.01.09, 13:04 s1.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=136705 Odpowiedz Link Zgłoś
ew_81290 Re: Książki przeczytane jednym tchem 27.01.09, 17:48 'Grek Zorba' Kazantzakis 'Miłość. O sztuce okazywania uczuć.', 'Radość życia. O miłości i akceptacji.', 'Sztuka bycia sobą' Leo F. Buscaglia Odpowiedz Link Zgłoś
maja.kozak Re: Książki prz 29.01.09, 00:48 No to będzie Diuna...Ostatni lord smok...wrota...Miasto w zieleni i błękicie...wakacje z duchami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MA-JA Re: Książki prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 01:26 "Tuan" Cizia Zyke - nie mogłam się oderwać Odpowiedz Link Zgłoś
take_that Re: Książki przeczytane 01.02.09, 12:09 Przyznam się, a co mi tam:) Medicus Noah Gordona Naprawdę był wciągający. Odpowiedz Link Zgłoś
kudlata13 Re: Książki przeczytane 01.02.09, 12:27 ostatnio wciągnęła mnie na cały dzień "Dziewczyna z perłą " i " Dama z jednorożcem"- kolejny dzień Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Książki przeczytane 01.02.09, 12:37 "Szkarlatny platek i bialy" oraz "Krakowska zaloba". Odpowiedz Link Zgłoś
moqui Re: Książki przeczytane 12.02.09, 12:23 Każdą książkę czytam "rzucając wszystko" ;), ostatnio J Krasicki ,,Spojrzeć poza widnokrąg" i M. Saramonowicz ,,Sanatorium"w kolejce czeka J Pilch ,,Miasto utrapienia" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mediamaster Re: Książki przeczytane jednym tchem 12.02.09, 17:04 Witam :) Hmmm.... Tak zupełnie ostatnio to 'Czarny zakon' James Rollinsa, a wcześniej Ken Follett - Niebezpieczna Fortuna. Druga w kolejności spośród tych pozycji była w istocie sugestią znajomych (nie zawiodłem się zresztą), a jeśli chodzi o Niebezpieczną Fortunę to wybór był w istocie oczywisty - Follett (obok Forsytha i Ludluma) jest jednym spośród kilku moich ulubionych autorów i (co nieczęsto mi się zdarza) przeczytanie tejże książki zajęło mi 1 dzień. Co do Rollinsa to już 'nieco' dłużej, bo aż 3 dni :). Mam jeszcze jedną pozycję w zanadrzu - nie raz się do niej zabierałem, ale jakoś tak się składało, że po kilkunastu lub kilkudziesięciu stronach robiłem przerwę... tak na kilka tygodni i potem od początku, a zależy mi na przeczytaniu tejże pozycji (mowa o Kodzie Da Vinci) choćby dlatego, by porównać opinie innych ze swoim własnym doświadczeniem. Na całe szczęście nie widziałem jeszcze filmu, a dlatego tylko, żeby najpierw przeczytać właśnie jego książkowy pierwowzór (jak można wnioskować z obiegowych opinii film jest dosyć słaby w porównaniu z książką). Odpowiedz Link Zgłoś
julkaa Re: 18.02.09, 14:34 "Kwietniowa czarownica" Majgull Axellson "Trzynasta opowieść" Diane Setterfield - może nie jednym tchem, bo początek był meczący, ale potem porzuciłam wszystko inne dla tej książki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytajka Odette i inne historie miłosne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.09, 18:44 Ja nie mogłam oprzeć się pokusie i walentynkowej atmosferze i kupiłam "Odette i inne historie miłosne" Erica Emmanuela Schmitta. Zbiór historii miłosnych ale napisanych innym językiem i inaczej ujętych. Wciąga niesamowicie i zaskakuje na każdej stronie, tak jak miłość :) Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber a ja 22.02.09, 12:03 Kilka takich bylo ale najbardziej lapczywie "Inny swiat" Herlinga. Odpowiedz Link Zgłoś
willon Re: a ja 24.02.09, 12:58 Ja jeszcze w podstawówce Sapkowskiego, w zasadzie moje pierwsze książki nie-lektury, to było coś :) Odpowiedz Link Zgłoś