funkcjonariusz_angua 20.04.09, 21:04 Czytaliście? Polecacie? Opis książki brzmi dość zachęcająco, ale słyszałam na jej temat skrajne opinie i się waham.Więc jak, opłaca się wydać 35zł?:> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pavvka Re: miasto ślepców 21.04.09, 08:59 Sam miałem dość mieszane uczucia przy jej czytaniu, ale chyba bym jednak polecał. Chociaż jeśli jesteś mocno wrażliwa, to lepiej nie czytaj - są fragmenty dość drastyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyda Re: miasto ślepców IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.04.09, 12:32 moim zdaniem książka bardzo wciąga... Faktycznie drastyczna, z bardzo specyficznym klimatem. Niczego podobnego dotychczas nie czytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: miasto ślepców 21.04.09, 17:59 tja, saramago. czytalem dwa razy. swietna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: miasto ślepców IP: *.szczecin.mm.pl 21.04.09, 19:22 Książka dobra, wciągająca, ale jak dla mnie - na jeden raz. Czyli nie kupowałabym. Wystarczyła biblioteka... Odpowiedz Link Zgłoś
mettea Re: miasto ślepców 21.04.09, 22:29 Zdecydowanie polecam przeczytac! Wchłonęłam tę ksiązke w ciagu weekendu rzucając w kat inne, naglace obowiazki. Nieczesto sie to zdarza, wiec tym bardziej zachecam do lektury. Wciaga, zmusza do refleksji. Napisana stylem bardzo charakterstycznym, plastycznie oddaje klimat ksiazki...idealna ksiazka do sfilmowania. Bardzo ciekawy pomysł - zarazliwa slepota i straszliwe skutki tej choroby. Jak ktos napisal - miejscami drastyczna, niemniej to nie powinno juz dziwic w dzisiejszych czasach, kiedy przemoc wylewa sie z ksiazek, filmow... Co do zakupu - hm, ja mialam z bilblioteki, raczej nie kupilabym(zwlaszcza z julainne moore na okladce, nie przepadam za nia, hehe). Nie wiem, czy do niej wróce, jest to bardzo specyficzna lektura, ale goraco polecam moim znajomym. Odpowiedz Link Zgłoś
funkcjonariusz_angua Re: miasto ślepców 22.04.09, 12:24 Biblioteka odpada. Zawsze jak wypożyczałam książkę z biblioteki to przydarzał jej się straszny wypadek :)albo po prostu ją gubiłam( co dziwne, z książkami,które kupuję nic się złego nie dzieje) i potem straszyli mnie firmami windykacyjnymi:D Dlatego już od dawna tylko kupuję książki;) Odpowiedz Link Zgłoś
mettea Re: miasto ślepców 23.04.09, 23:38 He, he, u Ciebie dzieja sie dziwne rzeczy z ksiazkami z biblioteki...a u mnie z ksiazkami pozyczonymi od znajomych;) Wole nie pozyczac, bo rowniez spotyka je zly los - do tego stopnia, ze oddawalam znajomym swiezo odkupione, pachnace egzemplarze. Moze dlatego tak lubia mi pozyczac ksiazki? Serio - teraz czytam pozyczony Zmierzch. Obawiam sie, ze tez bede musiala odkupic. Coraz czesciej mam ochote rzucic te ksiazke w kat... Odpowiedz Link Zgłoś