Dodaj do ulubionych

pozytywne skutki braku seksu w małżeństwie :-))

27.08.10, 20:07
witam. byłam tzw. "szczęśliwą mężatką" przez wiele lat aż poznałam JEGO. W
moim (byłym) małżeństwie seks prawie nie istniał - raz na kilka miesięcy,
prawie wyłącznie jeśli to ja go zainicjowałam, żadnych fajerwerków, bo dla
męża wszystko - nawet pocałunek z języczkiem - było perwersją. Dopiero ON
pokazał mi jak może wyglądać sex i uświadomiłam sobie, jak bardzo jest dla
mnie ważny. Z mężem zawsze byliśmy papużki-nierozłączki - tyle, że on po
prostu miał bardzo niskie libido a ja byłam przekonana, że moim obowiązkiem
jest to znosić przez te wszystkie lata. Mój obecny partner jest maszyną do
seksu ;-) Nasz związek trwa od 10 miesięcy i kochamy się 3-5 razy dziennie. I
pomyśleć, ile mogło by mnie ominąć, gdybym nie zdecydowała się na ten
związek.... ;-)) a zrobiłam to tylko z powodu braku seksu w małżeństwie -
wszystkie pozostałe sfery były OK... w moim przypadku okazało się, że jeśli
seks jest OK, to wszystkie pozostałe niedociągnięcia o wiele łatwiej znieść.
Myślę, że zawsze lepiej zmienić nieodpowiadający nam stan rzeczy, niż być
wiecznie nieszczęśliwym ;-))
Obserwuj wątek
    • jesod Mały szczegół 27.08.10, 20:16
      siedem_tecz napisała:
      > a zrobiłam to tylko z powodu braku seksu w małżeństwie -
      > wszystkie pozostałe sfery były OK...

A jak się odnalazł w Twoim szczęściu były mąż? :)
      • gacusia1 A kogo to obchodzi??? 28.08.10, 00:27
        Skoro sa po rozwodzie to teraz zupelnie nieistotne jest jak on sie
        odnalazl. Ona znalazla to,czego potrzebowala i jest szczesliwa. Z
        matematycznego rachunku wychodzi +1.
    • vitek_1 Re: pozytywne skutki braku seksu w małżeństwie :- 28.08.10, 01:54
      > Nasz związek trwa od 10 miesięcy i kochamy się 3-5 razy dziennie

Poczekamy, zobaczymy. 80% wątków na tym forum zaczyna się tak: przez pierwsze
      2-3 lata był/a wulkanem seksu...
      • siedem_tecz Re: pozytywne skutki braku seksu w małżeństwie :- 28.08.10, 11:53
        vitek_1, nie strasz nie strasz.. ;-)) na razie jest bosko i mam nadzieję, że
        będzie tak jak najdłużej - może nie kilka razy w ciągu każdego dnia, ale
        przynajmniej częściej, niż raz na kilka miesięcy.. ;-))
      • izka-izka Re: pozytywne skutki braku seksu w małżeństwie :- 10.03.11, 21:21
        W moim 20-letnim związku mąż jest wulkanem seksu do dziś....i zawsze taki był, nie tylko przez pierwsze 2-3 lata. A skoro jesteśmy w takiej mniejszości to może z nami jest coś nie tak?
    • bigbadpig Re: pozytywne skutki braku seksu w małżeństwie :- 28.08.10, 11:42
      Gratulacje odwagi która pozwoliła zmianę życia na lepsze jednakże...
      Zaskakujący jest dla mnie tok rozumowania który pozwala Ci stwierdzić,
      że zostawienie ogólnie dobrego partnera, tylko ze względu na brak seksu
      jest pozytywnym skutkiem braku seksu.
      Brzmi jak klasyczne myślenie życzeniowe.
      • siedem_tecz Re: pozytywne skutki braku seksu w małżeństwie :- 28.08.10, 12:01
        widzisz, to jest tak, że ten nowy partner też jest "ogólnie dobry" a do tego
        jest jeszcze świetny w łóżku (takie dwa w jednym :-). to tak jak żyć w ciepłych
        krajach i zamienić "ogólnie dobry" samochód bez klimatyzacji na taki sam ale z
        klimą - obydwa modele pozwalają na swobodne przemieszczanie się, ale ... bywają
        momenty, że zastanawiasz się jak mogłaś przez tyle lat wytrzymać bez klimy ;-)
        być może rzeczywiście jest to myślenie życzeniowe, ale póki co - uważam, że
        warto było :-)
        • bigbadpig Re: pozytywne skutki braku seksu w małżeństwie :- 28.08.10, 19:28
          piszesz: "pozytywne skutki braku seksu", jeżeli brak seksu ma
          pozytywne skutki to nie lepiej było przy tym braku zostać?

powiedzmy, więc że brak seksu psuje związek jak człowieka męczy
          duchota w rozgrzanym samochodzie. zmieniamy w końcu samochód, stwierdzamy, że nowy jest równie dobry jak stary i cieszymy się na
          forum z pozytywnych skutków braku klimy, czyli zmiany samochodu na
          taki z klimą.

to co nas różni od sytuacji kogoś kto od razu ma klimę to czas
          stracony na mękach w piekarniku.

według mnie opisujesz jak skutecznie usunęłaś ze swojego życia brak
          seksu wraz z jego negatywnymi skutkami. jeszcze raz gratulacje :D
          • siedem_tecz Re: pozytywne skutki braku seksu w małżeństwie :- 28.08.10, 20:49
            dziekuje :-)
    • www7wodasodowa Re: pozytywne skutki braku seksu w małżeństwie :- 28.08.10, 20:36
      Gratuluje decyzji!
      Seks to pół sukcesu udanego związku
      • siedem_tecz Re: pozytywne skutki braku seksu w małżeństwie :- 28.08.10, 20:53
        nie była to łatwa decyzja, ale uważam, że zawsze należy patrzeć w przyszłość, a
        nie wstecz. dziękuję za miłe słowa i wszystkim, którzy się wahają mówię, to, co
        mój obecny partner mówi do mnie: "GO BABY, GO FOR IT!" ;-))
        • verra6 Re: pozytywne skutki braku seksu w małżeństwie :- 15.02.11, 21:25
          Jestem w związku od 7 lat a od 4 lat w małżeństwie niestety nie radze sobie z negatywnymi emocjami związanymi z brakiem seksu w naszym związku, dlatego też jestem tutaj dziś na forum . Mój mąż już przed ślubem nie chciał się ze mną kochać. Nie widze żadnych pozytywnych skutków braku seksu w małżeństwie W moim przypadku czuje że oddalamy się od siebie Z roku na rok jest coraz gorzej. Dziecko jest w drodze ale ja jestem nieszczęśliwa czegoś mi brakuje, czuje się okropnie wiedząc że zostatne przy mężu ze względu na dziecko które powinno mieć ojca i matkę. Nie wiem kiedy miłość przerodzi się w zwykłe przyzwyczajenie ale chyba tak bedzie, mąż stanie się tylko przyjacielem. Kiedyś nie miałam wątpliwości że zakochałam się we właściwym człowieku i wszystko porzuciłam dla niego teraz mam coraz częstsze wątpliwości. Nawet nie mam z kim o tym porozmawiać żeby się wypłakać komuś...Może mąż ma problemy z hormonami? a może nie... Na to jednak trzeba mieć pieniądze żeby iść do seksuologa i chęci męża a w moim przypadku nie ma ani jednego ani drugiego. Pocieszam się że nie jestem sama na świecie z takim problemem, może na tym forum odpisze ktoś kto czuje się podobnie niepotrzebny i odrzucany jak ja, tylko taka osoba naprawde mnie zrozumie!
          • killarney5 Re: pozytywne skutki braku seksu w małżeństwie :- 15.02.11, 22:56
            Nie rozumiem, dlaczego zdecydowałaś się na ślub z facetem, który już przed ślubem nie chciał się z Tobą kochać - czyli już wtedy Ciebie odrzucał. A do tego jeszcze zdecydowałaś się z nim na dziecko!!! No cóż - współczuję dziecku, bo Ty wybrałaś swój los sama, a ono będzie rosnąć w domu pozbawionym bliskości pomiędzy rodzicami.
            • verra6 Re: pozytywne skutki braku seksu w małżeństwie :- 16.02.11, 12:34
              To oczywiste że jak się kogoś bardzo kocha to chce się ślubu i dzieci Chodzi mi o to że nie da się wszystkiego budować tylko na udanym seksie a i odwrotnie nie da się normalnie szczęśliwie żyć bez niego, bez udanego pożycia. W takim właśnie przypadku stoi się w środku i nie wiadomo w która strone zrobić krok. Jestem optymistką i cały czas mam nadzieje że mój mąż będzie potrzebował bliskiej intymności ze mną, zapewnia mnie przeciez że cały czas mnie bardzo KOCHA. Tak wybrałam swój los sama ale nie wyobrażałam sobie wtedy zrobić inaczej.
              • killarney5 Re: pozytywne skutki braku seksu w małżeństwie :- 16.02.11, 14:56
                > To oczywiste że jak się kogoś bardzo kocha to chce się ślubu i dzieci.

Ponawiam pytanie: jak można kochać i wyjść za mąż za kogoś, kto odrzucał Cię jako kobietę już przed ślubem? Bo brak zainteresowania seksem nawet w pierwszym, zwykle gorącym etapie związku dokładnie to oznacza. Nie budowałaś "tylko" na udanym seksie - ale budowałaś na samych deklaracjach, że Cię kocha. A co do optymizmu - poczytaj to forum. Później niestety jest tylko gorzej..

• diara Re: pozytywne skutki braku seksu w małżeństwie :- 27.03.11, 01:45
                  a ja doskonale rozumiem, sama zrobilam to samo. I teraz co? Sprawa rozwodowa w sądzie. Dwoje dzieci. One najbardziej cierpia. Tez sądziłam ze miłośc najważniejsza. Niestety jak seks nie tak to cały związek nie tak.
                  • salma75 Re: pozytywne skutki braku seksu w małżeństwie :- 27.03.11, 11:46
                    diara napisała:

> Niestety jak seks nie tak to cały związek nie tak.

A w drugą stronę działa? ;).
                    Jak seks tak, to cały związek tak? ;)
                    • songo3000 Re: pozytywne skutki braku seksu w małżeństwie :- 27.03.11, 12:31
                      Tylko u biseksualistów bo oni mogą działać w obydwie strony ;P
                    • errare_humanum_est Re: pozytywne skutki braku seksu w małżeństwie :- 30.03.11, 15:15
                      salma75 napisała:
                      > A w drugą stronę działa? ;).
                      > Jak seks tak, to cały związek tak? ;)

Jak seks jest bardzo na TAK to wielu NIE u partnera po prostu się nie zauważa lub daje się łatwiej tolerować, ergo związek postrzega się pozytywniej. Partnerowi pozytywnie postrzeganemu przez pryzmat łóżka łatwiej się wybacza różne niedociągnięcia, takoż dobra atmosfera w łóżku ułatwia utrzymanie dobrej atmosfery poza łóżkiem.
                      • kag73 Re: pozytywne skutki braku seksu w małżeństwie :- 31.03.11, 00:48
                        "Jak seks jest bardzo na TAK to wielu NIE u partnera po prostu się nie zauważa lub daje się łatwiej tolerować, ergo związek postrzega się pozytywniej. Partnerowi pozytywnie postrzeganemu przez pryzmat łóżka łatwiej się wybacza różne niedociągnięcia, takoż dobra atmosfera w łóżku ułatwia utrzymanie dobrej atmosfery poza łóżkiem".

No nie wiem. Zalezy w jakich i w ilu sprawach jest na NIE. Sama milosc i sam seks nie wystarczy, niestety.
              • zakletawmarmur Re: pozytywne skutki braku seksu w małżeństwie :- 16.02.11, 19:01
                Świadomie weszłaś w taki związek, ponosisz więc konsekwencje swojego własnego wyboru... Nie czekałabym na cud a wzięła się na poważnie za ratowanie związku.
            • zakletawmarmur Re: pozytywne skutki braku seksu w małżeństwie :- 16.02.11, 14:12
              No wiesz, był kiepski w łóżku ale może dobrze zarabia lub posiada inne pozytywne cechy:-)
    • alicjann Re: pozytywne skutki braku seksu w małżeństwie :- 19.02.11, 12:05
      Achhh, żeby mnie się przytrafiło coś takiego...
      • gravedigger1 Re: pozytywne skutki braku seksu w małżeństwie :- 21.02.11, 11:37
        Wrzuć na luz - przytrafi się wcześniej czy później (sądzę, że wcześniej :) )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka