esteraj 30.08.10, 15:29 Dlaczego tak jest, że chce się nam kusić i uwodzić kogoś nowego, a nie własnego partnera czy partnerkę? Skąd bierze się to lenistwo? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
symmetryisall Re: Chęci przy nowym partnerze 30.08.10, 16:55 Bo: - ktoś nowy jest kimś nowym, oferuje nowe doznania, nowe reakcje, ogólnie - nowość. Nowa zabawka zawsze jest fajniejsza od starej zabawki. - ktoś nowy pozostaje niezdobyty i chcąc-nie chcąc trzeba go uwieść, żeby go posiąść. - ktoś raz uwiedziony jest już uwiedziony i po co się starać dwa razy, zwłaszcza, jak uwiedziona osoba nie zmusza drugiej strony do nieustannego uwodzenia. Odpowiedz Link
incepcja Re: Chęci przy nowym partnerze 30.08.10, 17:03 Sama się nad tym ostatnio zastanawiam. Jestem z moim facetem od 4 lat, mieszkamy razem od roku. Na początku jak widywaliśmy się raz na tydzień to kochaliśmy się już w drzwiach jak wchodził do domu. Jechaliśmy na 3-4 dni w jakieś fajne miejsce i całymi dniami nie wyłaziliśmy z łóżka. Przerobiliśmy wiele pozycji, zabaw, filmowanie itd. Wcześniej byłam z facetem, który kompletnie mi w łóżku nie odpowiadał, nie pasowaliśmy do siebie. Bardzo rzadko miewałam orgazm i wydawało mi się, że seks to takie położył się i zrobił. Jak poznałam mojego misia to świat mi się przewrócił do góry nogami. W życiu bym się nie podejrzewała o takie wyzwolenie w łóżku. Ale nie mam złudzeń, nic nie trwa wiecznie i ta początkowa fascynacja nieco opada. Już nie ma szału, mieszkamy razem, mamy kłopoty, raz lepsze raz gorsze dni, czasem mi się w ogóle nie chce seksu czasem jemu się nie chce. Od wielkiego święta zakładam pończoszki i ustawiamy kamerę koło łóżka, już się tak nie staram, nie uwodzę, bo...po co :) Ale i tak go uwielbiam, uwielbiam się z nim kochać i czasem tylko przykro, że to już nie to samo co kiedyś... Odpowiedz Link
wrinks Re: Chęci przy nowym partnerze 30.08.10, 17:26 ...też tak mam ;) to straszne...czasem jak sobie pomyślę, że mam tak lizać te cukierki przez papierek do końca życia i nie zażyć nic nowego to mnie depresja łapie... Odpowiedz Link
martus101 Re: Chęci przy nowym partnerze 30.08.10, 23:03 Ja uwodzę w dalszym ciągu i wciąż swojego partnera.Oczywiście patrzę na innych,ale nie potrzebuję nowych doznań.Jestem szczęśliwa. To chyba kwestia spotkania właściwej osoby. Odpowiedz Link
urquhart Habituacja 31.08.10, 09:56 pl.wikipedia.org/wiki/Habituacja To szersze zjawisko niż tylko kuszenie i uwodzenie. Mozna zmieniać partnera by zmienić coraz słabsze pobudzenie na te same bodźce. Ale można zastanowić się i przedsięwziąć jak zmieniać bodźce z tym samym partnerem(ką). _____________________________________ Facet niedojrzały to facet który myśli inaczej niż kobitka która z definicji jest dojrzała - by kawitator Odpowiedz Link
cyklista6 Re: Habituacja 31.08.10, 11:18 Myślę, że zrozumienie tego zjawiska i poszukiwanie rozwiązań ze stałym partnerem jest jednym z objawów dojrzałości. Odpowiedz Link
marta.kolacka Re: Chęci przy nowym partnerze 02.09.10, 15:44 Miałabym duuużo mniej pracy, gdyby ludziom chciało się uwodzić stałego partnera:) A tak na poważnie - chyba zbyt często ludzie wpadają w pułapkę pewności, że skoro jest dobrze z parterem, to już zawsze tak będzie, po ślubie / paru latach nie trzeba się już starać. Bo skoro już jest, to nie odejdzie. W efekcie wkrada się nuda, rutyna i albo związek jest "wydmuszką" albo się rozpada. Pozdrawiam Marta Kołacka www.psychologseksuolog.pl Odpowiedz Link