Dodaj do ulubionych

Chęci przy nowym partnerze

30.08.10, 15:29
Dlaczego tak jest, że chce się nam kusić i uwodzić kogoś nowego, a nie
własnego partnera czy partnerkę?
Skąd bierze się to lenistwo?
Obserwuj wątek
    • symmetryisall Re: Chęci przy nowym partnerze 30.08.10, 16:55
      Bo:
      - ktoś nowy jest kimś nowym, oferuje nowe doznania, nowe reakcje, ogólnie -
      nowość. Nowa zabawka zawsze jest fajniejsza od starej zabawki.
      - ktoś nowy pozostaje niezdobyty i chcąc-nie chcąc trzeba go uwieść, żeby go
      posiąść.
      - ktoś raz uwiedziony jest już uwiedziony i po co się starać dwa razy,
      zwłaszcza, jak uwiedziona osoba nie zmusza drugiej strony do nieustannego uwodzenia.
    • incepcja Re: Chęci przy nowym partnerze 30.08.10, 17:03
      Sama się nad tym ostatnio zastanawiam. Jestem z moim facetem od 4 lat, mieszkamy
      razem od roku. Na początku jak widywaliśmy się raz na tydzień to kochaliśmy się
      już w drzwiach jak wchodził do domu. Jechaliśmy na 3-4 dni w jakieś fajne
      miejsce i całymi dniami nie wyłaziliśmy z łóżka. Przerobiliśmy wiele pozycji,
      zabaw, filmowanie itd. Wcześniej byłam z facetem, który kompletnie mi w łóżku
      nie odpowiadał, nie pasowaliśmy do siebie. Bardzo rzadko miewałam orgazm i
      wydawało mi się, że seks to takie położył się i zrobił. Jak poznałam mojego
      misia to świat mi się przewrócił do góry nogami. W życiu bym się nie
      podejrzewała o takie wyzwolenie w łóżku.
      Ale nie mam złudzeń, nic nie trwa wiecznie i ta początkowa fascynacja nieco
      opada. Już nie ma szału, mieszkamy razem, mamy kłopoty, raz lepsze raz gorsze
      dni, czasem mi się w ogóle nie chce seksu czasem jemu się nie chce. Od wielkiego
      święta zakładam pończoszki i ustawiamy kamerę koło łóżka, już się tak nie
      staram, nie uwodzę, bo...po co :)
      Ale i tak go uwielbiam, uwielbiam się z nim kochać i czasem tylko przykro, że to
      już nie to samo co kiedyś...
    • wrinks Re: Chęci przy nowym partnerze 30.08.10, 17:26
      ...też tak mam ;)
      to straszne...czasem jak sobie pomyślę, że mam tak lizać te cukierki przez
      papierek do końca życia i nie zażyć nic nowego to mnie depresja łapie...
    • martus101 Re: Chęci przy nowym partnerze 30.08.10, 23:03
      Ja uwodzę w dalszym ciągu i wciąż swojego partnera.Oczywiście patrzę na
      innych,ale nie potrzebuję nowych doznań.Jestem szczęśliwa. To chyba kwestia
      spotkania właściwej osoby.
    • urquhart Habituacja 31.08.10, 09:56
      pl.wikipedia.org/wiki/Habituacja
      To szersze zjawisko niż tylko kuszenie i uwodzenie.
      Mozna zmieniać partnera by zmienić coraz słabsze pobudzenie na te same bodźce.
      Ale można zastanowić się i przedsięwziąć jak zmieniać bodźce z tym samym partnerem(ką).

• cyklista6 Re: Habituacja 31.08.10, 11:18
        Myślę, że zrozumienie tego zjawiska i poszukiwanie rozwiązań ze stałym partnerem
        jest jednym z objawów dojrzałości.
    • marta.kolacka Re: Chęci przy nowym partnerze 02.09.10, 15:44
      Miałabym duuużo mniej pracy, gdyby ludziom chciało się uwodzić stałego partnera:)
      A tak na poważnie - chyba zbyt często ludzie wpadają w pułapkę pewności, że
      skoro jest dobrze z parterem, to już zawsze tak będzie, po ślubie / paru latach
      nie trzeba się już starać. Bo skoro już jest, to nie odejdzie. W efekcie wkrada
      się nuda, rutyna i albo związek jest "wydmuszką" albo się rozpada.
      Pozdrawiam
      Marta Kołacka
      www.psychologseksuolog.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka