Dodaj do ulubionych

z powodu braku seksu;)

21.12.13, 15:54
Święta za pasem. Wielkie życzenia spełnienia marzeń, ale tylko tych które Was nie zabiją;)
Ponieważ Was bardzo cenię...polećcie jakieś fajne filmy. Nie muszą być komedie, nie muszą być świąteczne. Muszą być "dobre". Pozdrawiam.Ciekawe czy mnie wykasują?:)
Obserwuj wątek
    • marek.zak1 Re: z powodu braku seksu;) 21.12.13, 16:46
      Nie spotkalem filmu,który zrobil na mnie wiekszego wrażenia anizeli ten:
      www.filmweb.pl/film/Przebudzenia-1990-1035
    • loppe Re: z powodu braku seksu;) 21.12.13, 18:06
      Wszystkiego najlepszego Zawle @ everybody.

Dostajesz pod choinkę dwa filmy które ostatnio oglądałem. Ostatnio oglądam może 10 filmów rocznie. Mój attention span strasznie się skurczył z wiekiem i internetem.

www.youtube.com/watch?v=0zWpCbIWV60
      Western "One-eyed Jacks", jedyny film wyreżyserowany przez Marlona Brando. Wyróżnia się również tym, że jest bodaj jedynym westernem w którym konni jeżdżą na tle oceanu. Cały Marlon.

www.youtube.com/watch?v=fo9QikM-Vh0
      "Separation" - arcydzieło współczesnego światowego kina obyczajowego i psychologicznego.
      • hello-kitty2 Re: z powodu braku seksu;) 21.12.13, 19:21
        Wszystkiego najlepszego.

Ode mnie Melancholia, przede wszystkim zdjecia i muzyka, zaglada ziemi i wariatka w roli glowej, jak mozna byc nieszczesliwym majac wszystko, opalac sie na nago w promieniach planety, ktora spowoduje zniszczenie, do tego jazda konna, ktora uwielbiam, choc ne jezdze i Charlotte Gainsbourg piekna, dwujezyczna brzydula ale nie wiem czy powinnas to ogladac.

www.youtube.com/watch?v=EuBTEdg4MRA
        (ups chyba jakies skandynawskie napisy :)
        • kag73 Re: z powodu braku seksu;) 21.12.13, 20:23
          Skandynawski "Jablka Adama", potem "Hotel Ruanda", "Blood Diamond", "Prestige", "Tipping the velvet"(lesbijska milosc). "Memories of Murder"
          Wesolych Swiat!
          • mojemail3 Re: z powodu braku seksu;) 21.12.13, 21:08
            kag73 napisała:

> Skandynawski "Jablka Adama", potem "Hotel Ruanda", "Blood Diamond", "Prestige",
            > "Tipping the velvet"(lesbijska milosc). "Memories of Murder"
            > Wesolych Swiat!

O "Jabłka Adama" to cudowny film, ja własnie pod choinkę znajomym protestantom przygotowałam, myśle,że im się spodoba;-)

A Ja Ci Zawle polecam...
            czeski film Milana Steindlera z Franciszkiem Pieczką w roli głównej :
            "Dzięki za każde nowe rano"

Uwielbiam ten film...
            www.filmweb.pl/film/Dzi%C4%99ki+za+ka%C5%BCde+nowe+rano-1993-5067
            I "Żelary" ...ale to chyba wszyscy znają?
            www.youtube.com/watch?v=tQK6snelUvk
            A na deser, też czeski...
            "Niedżwiadek" ( a to wybitnie o związkach, zdradach i miłości też)

www.filmweb.pl/film/Nied%C5%BAwiadek-2007-383478
            www.youtube.com/watch?v=i04FpULqfc0
            Polecam i życzę Wesołych Świąt...
          • bgz0702 Re: z powodu braku seksu;) 21.12.13, 21:11
            kag73 napisała:

> Skandynawski "Jablka Adama", potem "Hotel Ruanda", "Blood Diamond", "Prestige",
            > "Tipping the velvet"(lesbijska milosc). "Memories of Murder"
            > Wesolych Swiat!

"Na krawędzi nieba" polecam -watro- druga część trylogii "Miłość, śmierć i diabeł", trochę się naszukałam "Głową w mur" żeby zobaczyć też pierwszą część ale druga była bardziej interesująca dla mnie, a jaki ma tytuł część trzecia to nie wiem, nie doszukałam się;))

Spokojnych i bardzo przyjemnych świąt życzę Wszystkim. Pozdrawiam;)

Ach i jeszcze "Prawdziwe męstwo" braci coen jak nie widziałaś- bardzo lubię ten film, zawsze mnie wzrusza i znowu obejrzę przy okazji.
        • zawle Re: z powodu braku seksu;) 21.12.13, 20:54
          Marek i kitty..te oglądałam...dajcie coś jeszcze:) Ja od siebie polecam Siedmiu psychopatów, Party Monster, La femme Dernière.
          • hello-kitty2 Re: z powodu braku seksu;) 22.12.13, 00:24
            zawle napisała:

> Marek i kitty..te oglądałam...dajcie coś jeszcze:) Ja od siebie polecam Siedmiu
            > psychopatów, Party Monster, La femme Dernière.

To byl jedyny film, ktory wpadl mi w oko chyba od 2 lat, poza tym bylo tylko pare szmatlawcow science fiction z ostatniego roku, nic godnego polecenia. Powiem szczerze: oszczedzam na kinie i na rozrywce. Za bilet do kina kupisz ze 4 butelki najtanszego wina. Szczerze? Wole sie napierdolic :) A ogladanie filmu w domu to dla mnie juz nie to, co wyjscie do kina. Poza tym sztuka to nie tylko film. Gdybym byla bogata kupowalabym obrazy. Moze rzeczywiscie wybrac sobie Historie sztuki na specjalizacje zamiast czegos praktycznego.
            • kag73 Re: z powodu braku seksu;) 22.12.13, 02:31
              hello-kitty2 napisała:
              . Moze rzeczywiscie wybrac sobie Histori
              > e sztuki na specjalizacje zamiast czegos praktycznego.

Nie polecam, kitty, bo biede bedziesz klepac i/albo bedziesz finansowo zalezna od faceta. Nie trzeba studiowac historii sztyuki, zeby sie nia interesowac i kiontemplowac. To moje zdanie oczywiscie:)
              • hello-kitty2 Re: z powodu braku seksu;) 22.12.13, 10:28
                kag73 napisała:

> Nie polecam, kitty, bo biede bedziesz klepac i/albo bedziesz finansowo zalezna
                > od faceta. Nie trzeba studiowac historii sztyuki, zeby sie nia interesowac i ki
                > ontemplowac. To moje zdanie oczywiscie:)

To tylko specjalizacja, co oznacza, ze i tak juz studiuje gowniany kierunek :) Biede i tak juz klepie, juz mi nic nie pomoze:) Chyba musze to zaakceptowac. W koncu to nie takie odosobnione ani straszne to uzaleznienie finansowe, a ja nie musze placic nawet seksem. Przeciez ja mam tu prawie wszystko. Juz mi sie nie chce patrzec w przyszlosc, patrze tylko na ksiazke, ktora lezy przede mna i chce, zeby byla fajna. Obnizam wymagania od siebie i od zycia :) W sumie fajnie jest sie starzec, juz Cie nic nie goni. Tylko patrzec jak zaczne chodzic do kosciola, hehe. Nie wiem dlaczego Kaizer nie zainteresuje sie religia zamiast seksem, przeciez moglby sie przez to zblizyc do zony.
                • zawle Re: z powodu braku seksu;) 22.12.13, 11:00
                  hello-kitty2 napisała:W
                  > koncu to nie takie odosobnione ani straszne to uzaleznienie finansowe, a ja nie
                  > musze placic nawet seksem. Przeciez ja mam tu prawie wszystko. Juz mi sie nie
                  > chce patrzec w przyszlosc, patrze tylko na ksiazke, ktora lezy przede mna i chc
                  > e, zeby byla fajna. Obnizam wymagania od siebie i od zycia :) W sumie fajnie je
                  > st sie starzec, juz Cie nic nie goni. Tylko patrzec jak zaczne chodzic do kosci
                  > ola, hehe. Nie wiem dlaczego Kaizer nie zainteresuje sie religia zamiast seksem
                  > , przeciez moglby sie przez to zblizyc do zony.

Wszyscy jesteśmy od czegoś uzależnieni. Najgorsze są jednak te pęta, które sobie sami zakładamy. Im mniejsze wymagania od życia, tym większe szanse na zadowolenie. Nikt nie obiecywał że będzie po równo. Kiedyś sobie pomarudzimy razem;))
                • bgz0702 Re: z powodu braku seksu;) 22.12.13, 11:16
                  hello-kitty2 napisała:

> To tylko specjalizacja, co oznacza, ze i tak juz studiuje gowniany kierunek :)
                  > Biede i tak juz klepie, juz mi nic nie pomoze:) Chyba musze to zaakceptowac. W
                  > koncu to nie takie odosobnione ani straszne to uzaleznienie finansowe, a ja nie
                  > musze placic nawet seksem. Przeciez ja mam tu prawie wszystko. Juz mi sie nie
                  > chce patrzec w przyszlosc, patrze tylko na ksiazke, ktora lezy przede mna i chc
                  > e, zeby byla fajna. Obnizam wymagania od siebie i od zycia :) W sumie fajnie je
                  > st sie starzec, juz Cie nic nie goni. Tylko patrzec jak zaczne chodzic do kosci
                  > ola, hehe. Nie wiem dlaczego Kaizer nie zainteresuje sie religia zamiast seksem
                  > , przeciez moglby sie przez to zblizyc do zony.

ktoś napisał za ciebie czy melancholia świąteczna cię dopadła? ;) Mój syn wymiotował kilka razy w nocy, teraz śpi. Córka po drugiej nospie leży pozwijana w łóżku, a miało być bardzo przyjemnie
            • zawle Re: z powodu braku seksu;) 22.12.13, 08:04
              hello-kitty2 napisała:

> zawle napisała:
              >
              > > Marek i kitty..te oglądałam...dajcie coś jeszcze:) Ja od siebie polecam S
              > iedmiu
              > > psychopatów, Party Monster, La femme Dernière.
              >
              > To byl jedyny film, ktory wpadl mi w oko chyba od 2 lat, poza tym bylo tylko pa
              > re szmatlawcow science fiction z ostatniego roku, nic godnego polecenia. Powiem
              > szczerze: oszczedzam na kinie i na rozrywce. Za bilet do kina kupisz ze 4 bute
              > lki najtanszego wina. Szczerze? Wole sie napierdolic :)

Ja wolę z domu, dlatego jestem zalogowana na kinomaniaku, biorę sobie winko do sypialni, podnoszę zaplecnik, przykrywam się kołdrą, a obok (180x220) układam to co lubię. Jest zajebiście, pełen relaks.....no i mogę ryczeć bez skrępowania.

W kinie zbieram zawsze przypał, bo śmieję się nie z tego co wszyscy, albo w innym czasie i ludzi mają mnie za zakłucacza ;)
      • zawle Re: dla loppego 22.12.13, 18:02
        www.filmweb.pl/film/Ukamienowanie+Sorayi+M.-2008-495511
    • t.akaja Re: z powodu braku seksu;) 21.12.13, 21:50
      "Red Riding Hood" www.youtube.com/watch?v=PM8V3cHdSC4

"Elizabeth" www.youtube.com/watch?v=0wNboYbgYjo

"Jane Eyre" www.youtube.com/watch?v=e8PLpXvhtlc

"Girl with a Pearl Earring" www.youtube.com/watch?v=dIcrCFh0aM8

"Fanny Hill" www.youtube.com/watch?v=YojjEOVuyCs

"Elysium" www.youtube.com/watch?v=EJ-bYOyQ46Y

"The Other Boleyn Girl" www.youtube.com/watch?v=2YoiWr-yvws

"The Duchess" www.youtube.com/watch?v=FFg-oduezDs

komedia (super!) "Grown Ups 2" www.youtube.com/watch?v=YhOWtVElqfw
    • bcde Re: z powodu braku seksu;) 21.12.13, 23:13
      Na stronie głównej gazety masz dzisiaj za darmo "Pianistkę" w Kinoplexie. Jeśli jeszcze nie oglądałaś, to obejrzyj.
      Pozdrawiam.
    • 3rd_sin Re: z powodu braku seksu;) 22.12.13, 00:04
      Też mam nadzieję nadrobić trochę kinowych zaległości, ale z tego, co przychodzi mi do głowy, to polecam: Atlas chmur, Życie Pi, Closer, Little Miss Sunshine, Plan doskonały (chociażby dla samego Owena), Secret life of words, Billy Elliot, Droga do szczęścia, To właśnie miłość (ma na mnie cudownie kojący wpływ, chyba jako jedyna "komedia romantyczna"), Małe dzieci, a propos wspomnianego "Prestiżu" to polecam tez "Iluzjonistę", z kina skandynawskiego zdecydowanie "Rekonstrukcję", Incepcję, rosyjski "Powrót" jest niesamowity (także zdjęciowo), Winda na szafot, zawsze i w każdej ilości American beauty. Tyle z tego, co sama chętnie znowu bym odświeżyła :) SPOKOJNYCH :)
    • kotoshi Re: z powodu braku seksu;) 22.12.13, 08:30
      Polecam "Zawieście czerwone latarnie" (reż. Zhang Yimou)
      Wklejam streszczenie:

"Historia osadzona jest w realiach Chin z lat 20. ubiegłego wieku - opowieść o dziewczynie, która wychodzi za mąż za bogacza.
      Młodziutka Songlian przybywa do jego posiadłości. Pięćdziesięcioletni Chen ma już trzy żony. Każda z nich żyje w osobnym zamku i wychowuje dzieci swojego "pana". Co wieczór przed domem jednej z żon służba zapala czerwone latarnie. To znak, że z nią właśnie Chen spędzi noc.
      Jeden mężczyzna i cztery kobiety, z których każda chce być najlepsza i faworyzowana. Nietrudno zgadnąć, że miejsce, w który znalazła się Songlian to siedlisko intryg, gdzie między zazdrosnymi kobietami toczy się nieustanna walka."
      • kotoshi Wklejam trailer 22.12.13, 08:43
        od 6 sekundy:
        www.youtube.com/watch?v=vivaoPZhIH8
        • zawle Re: Dla kotoshi 22.12.13, 17:59
          www.filmweb.pl/Kochanek/descs
          • bgz0702 Re: Dla kotoshi 22.12.13, 21:45
            zawle napisała:

> www.filmweb.pl/Kochanek/descs

ja też o tym pomyślałam od razu kiedy zobaczyłam propozycje Kotoshi. Fajny film
      • bcde Re: z powodu braku seksu;) 22.12.13, 21:27
        kotoshi napisała:

> Polecam "Zawieście czerwone latarnie" (reż. Zhang Yimou)

Też polecam. Ten film się pamięta.
    • bgz0702 Re: z powodu braku seksu;) 22.12.13, 21:52
      Ja jeszcze polecam "Bańkę mydlaną" skoro krążymy w klimatach GLBT i Islamu
    • urquhart Re: z powodu braku seksu;) 23.12.13, 03:05
      Ostatnio z godnych polecenia?
      www.filmweb.pl/film/Atlas+chmur-2012-580801#
      Stary i dobry a do tego rozczulający damskie serca
      www.filmweb.pl/Dobry.Rok
      • zorzyk.gitarzysta.basowy Re: z powodu braku seksu;) 23.12.13, 12:52
        Dużo (ale nie wszystkiego !) dobrego na Święta :)
        www.youtube.com/watch?v=kTMESOC_7EE
        i coś z naszych okolic - czeski humor i dobry film w jednym :)
        • zawle Re: z powodu braku seksu;) 26.12.13, 10:31
          Podciągam....dawajcie coś jeszcze. Mam tyle wolnego, że odleżyny mi się na plecach robią:))))
          • kotoshi Re: z powodu braku seksu;) 26.12.13, 11:58
            Polecam:
            „Grabvica”, prod. Serbia, Niemcy, Austria, reż. Jasmila Zbanic:

www.youtube.com/watch?v=hQiMvSdLk_4
            To jest tak wzruszający i trudny do opowiedzenia film, że nawet nie wklejam streszczenia, bo ono niczego nie pokazuje. Wklejam tylko to:

„Film uhonorowany Złotym Niedźwiedziem na festiwalu w Berlinie oraz nominowany do Europejskiej Nagrody Filmowej oraz do nagrody na festiwalu Sundance. Jeden z najlepszych i najważniejszych filmów ostatnich lat.”
            • kotoshi "Grbavica" - sorry za literówkę 26.12.13, 12:00
              Jw.
          • leebanka Re: z powodu braku seksu;) 26.12.13, 15:05
            'Wróg numer jeden' - o polowaniu na Bin Ladena,świetny.
            'Koneser' o miłości starszego,zdziwaczałego mężczyzny do młodej kobiety,w roli gł. znakomity Geoffrey Rush.Wciagający.
            'Biały pałac' - stary,ale naprawdę niezły z Susan Sarandon i Jamesem Spaderem i także z nim 'Sekretarka'.
            I jeszcze przyszło mi do głowy 'Życie za życie' z Winslet i Kevinem Spacey - naprawdę zaskakujący.
    • t.akaja Re: z powodu braku seksu;) 26.12.13, 19:43
      Całkiem bym zapomniała o moim jednym z ulubionych filmów "Gabriel" www.youtube.com/watch?v=bbs_TiENOAk
      • urquhart Re: z powodu braku seksu;) 26.12.13, 20:12
        t.akaja napisał(a):
        > Całkiem bym zapomniała o moim jednym z ulubionych filmów "Gabriel" rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=bbs_TiENOAk

Też strasznie lubiłem Andiego Whitfielda...
        Ale po Armii Boga wszystkie i Gabrielu Christophera Walkena walki wszystkie następne sequele i filmy o walkach aniołów były już dla mnie tylko rozczarowujące. :)
        www.youtube.com/watch?v=AOvg7AeQS80
        www.filmweb.pl/film/Armia+Boga-1995-3929
        • t.akaja Re: z powodu braku seksu;) 26.12.13, 21:06
          Masz rację. Również uwielbiałam Andiego Whitfielda. Powody były dwa: niezwykle piękny mężczyzna i bardzo dobry aktor. Uwielbiałam go w roli Spartakusa...mocny serial.
          www.youtube.com/watch?v=NJwYKlXqeO4
    • bgz0702 Re: z powodu braku seksu;) 28.12.13, 12:24
      Byłam wczoraj z rodziną na Hobbicie 2. Syn jest fanem Władców Pierścienia, więc trzeba było dla dziecka zaliczyć. Nie wiem o co chodzi z tym szałem pał, nikt się tu już specjalnie nie starał żeby było wybitnie, film nie dorasta do pięt Władcom;(
    • ksiezniczka_od_7_bolesci Re: z powodu braku seksu;) 29.12.13, 03:20
      Chetnie sama skorzystam z podanych tytulow bo mi oczy od przereklamowanej komercji wiedna.

A Tobie polece z czystym sercem (nie wiem skad takowe wezme ale mniejsza z tym)
      - klasyka - Chlopiec w pasiastej pizamie,
      - mocne - Pogorzelisko,
      - kataatroficzne ale pokrzepiajace - Niesamowite,
      - ciekawe - Iluzjonista.

Pzdr.
      • zawle Re: z powodu braku seksu;) 29.12.13, 09:26
        ksiezniczka_od_7_bolesci napisała:

> Chetnie sama skorzystam z podanych tytulow bo mi oczy od przereklamowanej komer
        > cji wiedna.
        >
        > A Tobie polece z czystym sercem (nie wiem skad takowe wezme ale mniejsza z tym)
        > - klasyka - Chlopiec w pasiastej pizamie,
        > - mocne - Pogorzelisko,
        > - kataatroficzne ale pokrzepiajace - Niesamowite,
        > - ciekawe - Iluzjonista.

To ja podciągnę...z Polski - Sztuczki, Mała moskwa
        www.filmweb.pl/Jasminum
        www.filmweb.pl/film/33+sceny+z+%C5%BCycia-2008-341466
        www.filmweb.pl/film/Bejbi+blues-2012-606190
        I coś co mnie poruszyło.....
        www.filmweb.pl/film/Amen.-2002-33394
        • ksiezniczka_od_7_bolesci Re: z powodu braku seksu;) 29.12.13, 19:22
          A ja dzis zupelnym przypadkiem obejrzal Bejbi Blus i... depresyjne to klimaty. Nie wiem czy warte polecenia.

Obejrzalam tez Panaceum. Niezle.
          • zawle Re: z powodu braku seksu;) 29.12.13, 19:46
            Ja lubię depresyjne klimaty...mi sprzyjają. W nich czuje się jak u siebie:)
            • ksiezniczka_od_7_bolesci Re: z powodu braku seksu;) 29.12.13, 20:40
              To konicznie obejrzyj "Pogorzelisko". Jeden z mocniejszych filmow jakie dane mi bylo zobaczyc. Kino niszowe, produkcja chyba kanadyjsko-iracka czy jakos tak.
              • zawle Re: z powodu braku seksu;) 29.12.13, 20:45
                Oglądałam....większość filmów niestety
                • marek.zak1 Re: z powodu braku seksu;) 29.12.13, 21:30
                  No to obejrzyj ,,Porachunki". Mój wpis:

Wczoraj byłem na najnowszym filmie Bessona ,,Porachunki” (The family, Malavita) z Robertem de Niro i Michelle Pfeiffer. Czarny humor, mafijne klimaty i zupełnie spektakularne nieprzewidzialności. Dla kogoś, kto lubi takie klimaty, czyli dla mnie – mistrzostwo świata. Jeśli ktoś woli komedie romantyczne, albo S-F – niech trzyma się z daleka.
                  A de Niro, w ustach którego słowo ,,fuck” może znaczyć fantastyczną potrawę, małe zmartwienie albo najazd gangsterów po prostu przechodzi samego siebie.
                  • zawle Re: z powodu braku seksu;) 29.12.13, 23:31
                    marek.zak1 napisał:

> No to obejrzyj ,,Porachunki". Mój wpis:

Ja pierdolę..przechodzisz sam siebie. To szczyt cytować siebie samego.
                    • urquhart Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 02:00
                      zawle napisała:
                      > Ja pierdolę..

No to ja w temacie pierdo... może dalej, jak już wszystko widziałaś może jeszcze coś z rożnych gatunków? Może jednak czegoś nie widziałaś czegoś co mi utkwiło ostatnio w pamieci jako wyróżniające się?

Powalony . Bestia Borowczyka.
                      www.youtube.com/watch?v=wAqIr7aEVac
                      Powalone light-owo
                      Lie With Me
                      www.youtube.com/watch?v=YEkkL6-MWTA
                      Sekretarka
                      www.youtube.com/watch?v=t4kf8i3ocd0

SciFi
                      In Time (Amanda Seyfried niepodobna do siebie jako nie blondynka, mmm)
                      www.filmweb.pl/film/Wy%C5%9Bcig+z+czasem-2011-587175
                      Komedie romantyczne rodem z karykaturą mainstremowych problemów forum:
                      This Is 40 (bardzo seksy milf Leslie Mann)
                      www.youtube.com/watch?v=2NvTjCELbrk
                      The Ugly Truth (2009) zabawnie o politycznie poprawnej wizji zwiazku, vs skuteczny męski, rodem z PUA szowinizm , niestety oczywiście z politycznie poprawnym happyendem
                      www.youtube.com/watch?v=AT26V34QuKY
                      Dramat:
                      Don Jon (niezły klimat polsko-włoskiego MiL, uzależnienie od porno w kontrakcie z konsetwatywną wiarą KK , seks jako nieakceptowane odurzajace profanum, obrzydliwe porno leprze vs realna kobieta - zaskakujące zakończenie)
                      www.youtube.com/watch?v=bcGO_oAahV8

Słodkich snów
                      • hello-kitty2 Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 11:50
                        Kiedy Wy macie czas na ogladanie tych wszystkich filmow? :-)

Czy ogladanie filmow nie polega na zyciu przez chwile zyciem kogos innego?
                        • zawle Re: z powodu braku seksu;) 31.12.13, 07:11
                          hello-kitty2 napisała:

> Kiedy Wy macie czas na ogladanie tych wszystkich filmow? :-)
                          > Czy ogladanie filmow nie polega na zyciu przez chwile zyciem kogos innego?

Dokładnie wtedy, gdy nie robię nic innego:) A co złego jest w życiu życiem kogoś innego? Nie jest gorzej żyć tylko swoim życiem?
                          • hello-kitty2 Re: z powodu braku seksu;) 31.12.13, 14:05
                            zawle napisała:

> Dokładnie wtedy, gdy nie robię nic innego:) A co złego jest w życiu życiem kogo
                            > ś innego? Nie jest gorzej żyć tylko swoim życiem?

Nie wiem. Chcialam tylko wiedziec czy potwierdzasz, ze taka jest funkcja ogladania filmow.
                            • zawle Re: z powodu braku seksu;) 31.12.13, 14:39
                              Na pewno odcięcie się od swojego świata, ale i poznanie cudzego.
                              • marek.zak1 Re: z powodu braku seksu;) 31.12.13, 15:17
                                Cała beletrystyka to bajki, ktore zaczynaja się bajkamki dla dzieci. Potem są bajki dla dorosłych.
                              • urquhart uruchamianie neuroprzekaźników 31.12.13, 15:25
                                zawle napisała:
                                > Na pewno odcięcie się od swojego świata, ale i poznanie cudzego.

Przede wszystkim Tanie i Bezpieczne przeżywanie emocji.
                                Przeżywanie emocji uruchamia neuroprzekaźniki.
                                Dlatego debilne horrory i slashery szokują i mają publikę, uruchamiają adrenalinę.
                                (Zresztą poradniki horrory strach i adrenalina piszą że to pragmatycznie świetny katalizator zakochania i pożądania na randkę - dokładnie odwrotnie niż bezpieczeństwo życia rodzinnego).
                                Podobnie działają komedie romantyczne, szokujące tematy ala rozmowy w toku czy pornosy, było o tym wiele badań do których sięgają producenci filmów, co jak i kiedy się w mózgu wydziela wiekszości badanych...

W zależności od osobistej piramidy Maslowa niektórzy szukają filmów z refleksją o ile ich piramida sięga sfery przeżyć duchowych.
                                :)
                    • marek.zak1 Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 11:57
                      Nie, szczyt byłby cytowanie własnej opinii o wlasnym dziele. Ten film mi sie bardzo podobał, ale, niestety, nie miałem w jego tworzeniu żadnego udziału, tak wiec jestem w tym wzgledzie osoba neutralną i podalem jedynie adres, gdzie moją opinię wyraziłem.
                      • bgz0702 Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 12:13
                        marek.zak1 napisał:

> Nie, szczyt byłby cytowanie własnej opinii o wlasnym dziele. Ten film mi sie ba
                        > rdzo podobał, ale, niestety, nie miałem w jego tworzeniu żadnego udziału, tak w
                        > iec jestem w tym wzgledzie osoba neutralną i podalem jedynie adres, gdzie moją
                        > opinię wyraziłem.

Marek ty jesteś zabawny i bardzo poważny w tym jak walczysz;)) narcyzm jest złym doradcą dla ciebie chyba. I z niewiadomych przyczyn skojarzył mi się Dorwać Małego;)) nie te realia i inny klimat ale po tym rysie gdzieś tam by cię obsadziła teraz między Hackmanem a DeVito, tak mi się skojarzyło a propos, nie miej mi za złe;)) czekam na propozycje dla siebie, chętnie się dowiem co widzisz;))
                        • marek.zak1 Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 12:49
                          Mam mało danych, a wlaściwie żadnych. Widzisz, mnie w życiu nic, w tym kobiety, nie przyszło łatwo i trudności uwazam za stan normalny i naturalny. Walczę z nimi jak mogę, na miarę mozliwosci.

M.
                          • bgz0702 Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 13:02
                            marek.zak1 napisał:

> Mam mało danych, a wlaściwie żadnych. Widzisz, mnie w życiu nic, w tym kobiety
                            > , nie przyszło łatwo i trudności uwazam za stan normalny i naturalny. Walczę z
                            > nimi jak mogę, na miarę mozliwosci.
                            >
                            > M.

OK, przepraszam, myślałam że dasz się wciągnąć do zabawy. Taka samotna litera M. jest zawsze znakiem dla mnie ze się nie bawisz. Stawiasz ja zawsze kiedy myślisz że twój rozmówca to adwersarz i napawa mnie to smutkiem- jej widok;) przepraszam, nie jestem twoim adwersarzem i nie wyrosłam w zamku otoczonym murem, mój ojciec nie był królem a poddani nigdy nie istnieli, nic mi też nie spadło z nieba na głowę. Wierzę że miewasz swoje smutki i trudności a ode mnie dostajesz tylko życzenia wszystkiego co najlepsze, mimo niezrozumiałych żartów
                            • marek.zak1 Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 13:28
                              Naprawde nie żartuję z Ciebie. Jesli tak to odebrałas - przepraszam. Nie traktuje Cie jako adwersarza.
                              Marek :)
                              • bgz0702 Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 13:34
                                marek.zak1 napisał:

> Naprawde nie żartuję z Ciebie. Jesli tak to odebrałas - przepraszam. Nie traktu
                                > je Cie jako adwersarza.
                                > Marek :)

a nie, nie odebrałam tak tego, gdzieś tam się rozjechaliśmy chyba;) chciałabym się podpisać imieniem, ale musi ci B. wystarczyć Mareczku, pozdrawiam;)
                                • marek.zak1 Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 13:49
                                  BG to była moja koleznka w szkole 219 i w Batorym. Najladniejsza laska w szkole. Nie mialem wtedy szans.
                                  • bgz0702 Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 14:03
                                    marek.zak1 napisał:

> BG to była moja koleznka w szkole 219 i w Batorym. Najladniejsza laska w szkole
                                    > . Nie mialem wtedy szans.

;)) no dzięki, to było miłe chociaż to nie mogę być ja;)
                            • bgz0702 Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 13:36
                              bgz0702 napisała:

a ode mnie dostajesz
                              > tylko życzenia wszystkiego co najlepsze, mimo niezrozumiałych żartów

o to ci chodzi? miałam na myśli moje żarty mało zrozumiałe chyba;) na to wygląda
                              • zawle Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 13:50
                                Straszam Młynarska powiedziała że nigdy nie wybaczyłaby mężczyźnie braku poczucia humoru. Ja niestety też. Wie o tym mój syn, który urabia mnie jednym słowem
                                • bgz0702 Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 14:06
                                  zawle napisała:

> Straszam Młynarska powiedziała że nigdy nie wybaczyłaby mężczyźnie braku poczuc
                                  > ia humoru. Ja niestety też. Wie o tym mój syn, który urabia mnie jednym słowem

mam w domu to samo, uczę potomków nawet że dużo łatwiej rozładować napięcie jednym krótkim tekstem czy gestem. Szkoda ich zeby się stresowali niepotrzebnie;)
                                  • loppe Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 15:54
                                    Jutro cały rok się kończy, a Wam tylko żarciki w głowie:)
                                    • urquhart Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 16:00
                                      loppe napisał:

> Jutro cały rok się kończy, a Wam tylko żarciki w głowie:)

Żeby nie powiedzieć : pieprzenie.
                                    • bgz0702 Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 16:03
                                      loppe napisał:

> Jutro cały rok się kończy, a Wam tylko żarciki w głowie:)

bo to śmiech przed płaczem;) jak mówiła moja mama kiedy już nie miała siły znosić naszej głupoty
                                      • loppe Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 17:31
                                        Co do tego Hobbita, oczywiście się nie wybieram o czym za chwilę, to przypomniałaś mi B dramatyczne wyjście do kina na ten Pierścień kilkanaście lat temu. Po kilkunastu minutach salwowaliśmy się ucieczką, bo moja maluczka się przeraziła tymi potwornościami na ekranie. Ja - też zdegustowany - oceniałem potem film tak: nie podobają mi się okropieństwa na ekranie, nawet te niezwykle imponujące jak we Władcy Pierścienia (bo film rzeczywiście imponujący był!).
                                        • loppe Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 17:48
                                          Nie wiem czy zauważyliście. Coraz częściej słyszy się taką formę wypowiedzi - "w latach 80. XX wieku". To "XX wieku" wydaje mi się tam zbędne, bo lat 80. obecnego wieku jeszcze długo nie będzie, więc nic się nie pomyli chyba w komunikacji...

A jak to się mówi ludzie - lata naste, tak?, o tej obecnej dekadzie? Lata trzydzieste, lata dwudzieste, lata naste, tak?, i lata jakie, dwatysięczne?
                                        • bgz0702 Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 18:47
                                          loppe napisał:

> Co do tego Hobbita, oczywiście się nie wybieram o czym za chwilę, to przypomnia
                                          > łaś mi B dramatyczne wyjście do kina na ten Pierścień kilkanaście lat temu. Po
                                          > kilkunastu minutach salwowaliśmy się ucieczką, bo moja maluczka się przeraziła
                                          > tymi potwornościami na ekranie. Ja - też zdegustowany - oceniałem potem film ta
                                          > k: nie podobają mi się okropieństwa na ekranie, nawet te niezwykle imponujące j
                                          > ak we Władcy Pierścienia (bo film rzeczywiście imponujący był!).

ja osobiście nie lubię sf i w całą akcje tylko syn mnie potrafił wkręcić więc oczywiscie zobaczyliśmy wszyscy klika razy trylogię a ja dziś pamiętam i tak najbardziej Obieżyświata bo był najbardziej przystojny, choć film trzeba to przyznać, zrobiony byl na wysoki połysk. Ja nawet tytuł przekręcam(jak wiele innych rzeczy zresztą) co ty zgrabnie poprawiłeś;)) Jak Władca leciał w kinie to moje dzieci były za małe żeby na nim mogły wysiedzieć ale Hobbit to juz inna sprawa i też jednak lżejsze obrazy. A moja córka była wyjątkowo znudzona na filmie wiec rozsiadła się na fotelu półleżąco i sobie układy taneczne w kinie ćwiczyła bo z racji swiąt ma przewę w treningach więc mi tam rękoma przed nosem wywijała żebym też nie usnęła z nudy, chociaż innym widzom film bardzo się podobał;)
                                          • bgz0702 Loppe 31.12.13, 13:34
                                            bgz0702 napisała:

> ja osobiście nie lubię sf i w całą akcje tylko syn mnie potrafił wkręcić więc o
                                            > czywiscie zobaczyliśmy wszyscy klika razy trylogię a ja dziś pamiętam i tak naj
                                            > bardziej Obieżyświata bo był najbardziej przystojny, choć film trzeba to przyzn
                                            > ać, zrobiony byl na wysoki połysk. Ja nawet tytuł przekręcam(jak wiele innych r
                                            > zeczy zresztą) co ty zgrabnie poprawiłeś;)) Jak Władca leciał w kinie to moje d
                                            > zieci były za małe żeby na nim mogły wysiedzieć ale Hobbit to juz inna sprawa i
                                            > też jednak lżejsze obrazy. A moja córka była wyjątkowo znudzona na filmie wiec
                                            > rozsiadła się na fotelu półleżąco i sobie układy taneczne w kinie ćwiczyła bo
                                            > z racji swiąt ma przewę w treningach więc mi tam rękoma przed nosem wywijała że
                                            > bym też nie usnęła z nudy, chociaż innym widzom film bardzo się podobał;)

napisałam ci ze moje dzieci były zbyt małe żeby wysiedzieć w kinie na Władcy a moich dzieci nie było na świecie;)) przyśniła mi się nasza konwersacja, ale jajo nie? ta rozbieżność wcale niezamierzona przeze mnie jakoś tak wyszła bezmyślnie po prostu, gniotła mnie chyba całą noc skoro mi się przyśniła;)) i pomyślałby ktoś że ja taka uczciwa jestem;)))
                                            • loppe Re: Loppe 31.12.13, 15:57
                                              Wiesz, ja się może trochę zdziwiłem, że dziewczyna w czasie studiów dwoje dzieci rodzi, a głównie pomyślałem - No tak, dzieci odchowane, ona... hi hi
                                              • zawle Re: Myśl jak facet. 10.01.14, 12:31
                                                www.filmweb.pl/film/My%C5%9Bl+jak+facet-2012-625623
                                                fajnie byłoby poznać wasze opinie, nie na temat jakości filmu, tylko głównej myśli:))
                                                • mojemail3 Re: Myśl jak facet. 10.01.14, 12:49
                                                  zawle napisała:

> www.filmweb.pl/film/My%C5%9Bl+jak+facet-2012-625623
                                                  > fajnie byłoby poznać wasze opinie, nie na temat jakości filmu, tylko głównej my
                                                  > śli:))

Główna "myśl" czyli "Myśl jak facet" ?
                                                  Ale po co?
                                                  • zawle Re: Myśl jak facet. 01.03.14, 14:41
                                                    www.filmweb.pl/film/Ludzie+z+P%C3%B3%C5%82nocy-1992-106237/descs
                                • urquhart Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 14:09
                                  zawle napisała:
                                  > Straszam Młynarska powiedziała że nigdy nie wybaczyłaby mężczyźnie braku poczuc
                                  > ia humoru. Ja niestety też. Wie o tym mój syn, który urabia mnie jednym słowem

Tak piszą ci o psychoewo o cechach alfa czy tam Bonda, arogancki i z poczuciem humoru.
                                  Poczucie humoru bowiem to umiejętność rozładowania sytuacji konfliktowej przy jak najmniejszych statach każdej ze stron.
                                  Ale u ciebie coś cięta riposta ostatnio góruje
                                  • zawle Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 14:12
                                    urquhart napisał:
                                    > Ale u ciebie coś cięta riposta ostatnio góruje

Masz jakieś teorie? Nigdy nie byłam dyplomatyczna.

• urquhart Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 15:43
                                      zawle napisała:
                                      > > Ale u ciebie coś cięta riposta ostatnio góruje
                                      > Masz jakieś teorie? Nigdy nie byłam dyplomatyczna.

Syndrom niedopchnięcia?
                                      :)
                                      • zawle Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 16:57
                                        urquhart napisał:
                                        > Syndrom niedopchnięcia?
                                        > :)

to pojechałeś...sztampowo;))
                                        • zawle Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 16:58
                                          Sugar Man

świetna muza, optymizm
                                          • hello-kitty2 Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 21:54
                                            zawle napisała:

> Sugar Man
                                            >
                                            > świetna muza, optymizm

Mnie sie podobala uzyta przez Ciebie ostatnio ta "Magia Swiat" :-)
                                      • loppe Re: z powodu braku seksu;) 31.12.13, 00:09
                                        > Syndrom niedopchnięcia?
                                        > :)

W nadchodzącym roku życzmy sobie również Dopchnięcia
                                        • loppe Re: z powodu braku seksu;) 31.12.13, 00:29
                                          Jak przystało na forum (Brak) (Do)Pchnięcia w Związku
                      • zawle Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 13:52
                        marek.zak1 napisał:

> Nie, szczyt byłby cytowanie własnej opinii o wlasnym dziele. Ten film mi sie ba
                        > rdzo podobał, ale, niestety, nie miałem w jego tworzeniu żadnego udziału, tak w
                        > iec jestem w tym wzgledzie osoba neutralną i podalem jedynie adres, gdzie moją
                        > opinię wyraziłem.

Każdy ma swoje szczyty:) O tym Twoim nawet nie myślałam że istnieje;)
                        • marek.zak1 Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 14:12
                          Dla jednego szczyt dla drugiego bzdet. Na pierwszej stronie gazety jest zresztą o tym filmie i większośc komentarzy to zwykle plucie.
                          Pozdrawiam
                          Czas na sport
                          Marek
                          • bgz0702 Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 14:21
                            marek.zak1 napisał:

> Dla jednego szczyt dla drugiego bzdet. Na pierwszej stronie gazety jest zresztą
                            > o tym filmie i większośc komentarzy to zwykle plucie.
                            > Pozdrawiam
                            > Czas na sport
                            > Marek

a ja miałam się dzisiaj wybrać z męzem ale jakieś lenistwo mnie straszne dopadło, nawet mi się nie chce z domu wychodzić
                          • hello-kitty2 Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 14:28
                            marek.zak1 napisał:

> Dla jednego szczyt dla drugiego bzdet.

Dla jednego zart dla drugiego belkot :-)
                            • marek.zak1 Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 15:56
                              trafilaś Kitty w sedno. Jesli na pastisz, komedię, jaką są ,,Porachunki" wybierze sie osoba bez poczucia humoru, będzie to dla niej bełkot.
    • bianka02 Re: z powodu braku seksu;) 30.12.13, 16:08
      Poranek kojota
      Chłopaki nie placza
      Kiler i dwóch
      Miś
      Vabank 2
      Nie lubię poniedziałku
      Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz?
      Kogel – Mogel
      Brunet Wieczorową Porą
      Kochaj, albo rzuć
      Ile waży koń trojański?
      Francuski Numer
      Fuks
      Poranek Kojota
      Kariera Nikosia Dyzmy
      Komedia Małżeńska
      Zróbmy Sobie Wnuka
      Vinci
      Och Karol
      • pan-xxx Re: z powodu braku seksu;) 17.03.14, 00:45
        Ja zpowodu braku sexu, coraz wiecej czasu spedzam na takich stronach:
        www.goshow.tv/profil/analna_sunia_20
        • zawle Re: z powodu braku seksu;) 17.06.14, 07:58
          www.kinoman.tv/film/wilgotne-miejsca
          • bcde Re: z powodu braku seksu;) 18.06.14, 03:01
            Dzięki, zawle. Miałem się wybrać do kina, ale nie miałem czasu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka