Dodaj do ulubionych

Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 50-7

13.05.14, 21:15
50-70

Blaski i cienie, obserwacje, cokolwiek...
Obserwuj wątek
    • loppe Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 13.05.14, 21:30
      wyzwania...
      • zawle Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 13.05.14, 23:06
        A co się stało z tymi 40-50?;)
        • bigbadpig Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 01:24
          szara strefa
        • loppe Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 11:09
          zawle napisała:

> A co się stało z tymi 40-50?;)

Musiałem wyostrzyć żeby się nie zlewało. A przede wszystkim jednak kobiety po 40-tce to osobny przypadek. Wydaje mi się że dostają fioła na punkcie romansu w tym czasie, syndrom zatrzaskujących się drzwi, przypuszczam że ryczące czterdziestki dużo patrzą w lustro i widzą w nim... mega vampa superwoman!
          • loppe Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 11:11
            Więc

20-39 młódki
            40-49 megavampy superwomen
            50+ kobiety dojrzałe...
            • mojemail3 Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 11:19
              loppe napisał:

> Więc
              >
              > 20-39 młódki
              > 40-49 megavampy superwomen
              > 50+ kobiety dojrzałe...

Loppe, jesteś czarujący ;-)
              • loppe Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 11:22
                > Loppe, jesteś czarujący ;-)

A jak!!:)) Jestem Waszym wielbicielem...
                • anais_nin666 Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 11:23
                  loppe napisał:

> > Loppe, jesteś czarujący ;-)
                  >
                  > A jak!!:)) Jestem Waszym wielbicielem...

Aż prosi się o słowo 'towarzyszko" ;-)
                  • mojemail3 Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 11:45
                    anais_nin666 napisała:
                    > Aż prosi się o słowo 'towarzyszko" ;-)
                    >
                    A dlaczego nie? Nie tylko w znaczeniu towarzyszki w partii komunistycznej, ale też, proszę bardzo poeta muzułmański Rumi:

(...)" Jest przeznaczeniem każdej części świata tworzyć parę
                    ze swą towarzyszką
                    W oczach Mędrców Niebo jest mężczyzną a Ziemia
                    Kobietą
                    Ziemia chroni to,co spada z Nieba
                    gdy Ziemi brak ciepła to Niebo je zsyła
                    gdy utraciła
                    swą świeżość i wilgoć
                    Niebo je przywraca (...)"

• anais_nin666 Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 11:52
                      mojemail3 napisała:

> anais_nin666 napisała:
                      > > Aż prosi się o słowo 'towarzyszko" ;-)
                      > >
                      > A dlaczego nie? Nie tylko w znaczeniu towarzyszki w partii komunistycznej, ale
                      > też, proszę bardzo poeta muzułmański Rumi:
                      >
                      > (...)" Jest przeznaczeniem każdej części świata tworzyć parę
                      > ze swą towarzyszką
                      > W oczach Mędrców Niebo jest mężczyzną a Ziemia
                      > Kobietą
                      > Ziemia chroni to,co spada z Nieba
                      > gdy Ziemi brak ciepła to Niebo je zsyła
                      > gdy utraciła
                      > swą świeżość i wilgoć
                      > Niebo je przywraca (...)"

No pięknie, pięknie. Niemniej ja kunderowsko, towarzyszką;-)
          • mojemail3 Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 11:17
            loppe napisał:

> Musiałem wyostrzyć żeby się nie zlewało. A przede wszystkim jednak kobiety po 4
            > 0-tce to osobny przypadek. Wydaje mi się że dostają fioła na punkcie romansu w
            > tym czasie, syndrom zatrzaskujących się drzwi, przypuszczam że ryczące czterdzi
            > estki dużo patrzą w lustro i widzą w nim... mega vampa superwoman "

Tak coś w tym jest, ale jak jedne drzwi się zatrzaskują, to inne otwierają...
            Co do romansu,można znowu z własnym starym mężem, coż, ja też nie myślałam nigdy że z taki starym chłopem będę sypiać...
            Lustro, tak, już nie mówi,że jestem najpiękniejsza na świecie, ale...po 40 tce większość ludzi ( mężczyzn też;-) nabywa wady wzroku zwanej nadwzrocznością, w związku z czym, nie widzą bez okularów bliska tych pierwszych zmarszczek koło oczu ( syndrom długiej ręki przy czytaniu gazety...) jednak natura mądra jest;-)
    • kutuzow Wielki powrót Loppego 13.05.14, 23:46
      loppe napisał:
      ....obserwacje, cokolwiek...

Widzę, że Loppe nie próżnował i powrócił w wielkim stylu. Problem zapodany przez niego jest całkiem nowy, ciekawy i co ważne chyba jeszcze nie był dyskutowany na forum do tej pory. Pewnie bym się nabijał z Loppego bardziej, gdyby nie to, że troche mi go szkoda, bo tak sobie myślę, że może facet po zainteresowaniu odzewie koleżanek z forum, chce zmienić target na te wymienione 50-70? Co by nie pisać, to powinno być mu łatwiej (choćby dlatego że po 60-tce to zaczyna gwałtownie brakować facetów w populacji).

Tak zupełnie serio to temat-y które wrzuca Loppe budują napięcie niczym relacja Maślankiewicza w TV Republika -to słynne: "Policja! Jezus Maria, co się dzieje! Co się dzieje! Proszę państwa, co się dzieje" i "Został z niego tylko szalik".

Dla tych którzy nie kojarzą:
      www.newsweek.pl/wpadki-na-wizji-maslankiewicz-tv-republika-newsweek-pl,artykuly,275401,1.html
      www.youtube.com/watch?v=8bsOkgatE9I
      P.S. Loppe -żebyś nie płakał że się z Ciebie znów nabijam to chciałem zaznaczyć że sam zachęcałeś do wzięcia udziału w dyskusji: "obserwacje, cokolwiek..."
      • loppe Małe fascynacje Kutozova 13.05.14, 23:53
        Same Panie widzą z jakimi fenomenami interesujący mężczyzna miewa do czynienia... niepożądanymi bynajmniej a wyartykułowanymi namiętnie...
      • druginudziarz Re: Wielki powrót Loppego 14.05.14, 03:02
        kutuzow napisał:

>> loppe napisał:
        >> ....obserwacje, cokolwiek...
        >
        > Widzę, że Loppe nie próżnował i powrócił w wielkim stylu. Problem zapodany prze
        > z niego jest całkiem nowy, ciekawy i co ważne chyba jeszcze nie był dyskutowany
        > na forum do tej pory.

Taki eprowokacyjne wypowiedzi skończą sie tym, że za kilka lat wrzuci temat "seks z żywymi partnerkami a z martwymi, obserwacje, cokolwiek" ;)
    • bigbadpig Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 01:23
      20-40 (b)laski
      50+ podejrzewam cienie
      • hello-kitty2 Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 09:26
        bigbadpig napisał:

> 20-40 (b)laski
        > 50+ podejrzewam cienie

JEstes okrutny ;) Ciekawe na ile sam wygladasz, hehe
        • kag73 Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 09:49
          Hmm, to wszystko zalezy ile sam masz lat, poza tym od pozostalych relacji, czy kobieta nowa, na numerek, przelotna afera czy relacja z miloscia a partnerka dlugoterminowa i sypia sie z nia od lat. Poza tym zalezy od kondycji tychze osob, nastawinia i oczekiwan.
          Wydaje mi sie, ze jak najbardziej ludzie w podobnym wieku spoko moga ze soba sypiac i szafa gra.
          Co do duzych roznic wiekowych to juz inna kwestia, ale jak widzimy tez sie da, zazwyczaj ma sie jakas tam motywacje.
      • kag73 Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 09:55
        bigbadpig napisał:
        > 20-40 (b)laski
        > 50+ podejrzewam cienie

Niby tak, ale zastanow sie czy Twoja zona 50+ stanie sie nagle dla Ciebie 50+ cieniem? Wziawszy pod uwage, ze milo z nia sypiasz cale lata i razem sie starzejecie a dzieje sie to tak czyhaczem, ze az tak bardzo nie wali po twarzy. Jezeli nie staniesz sie impotentem a zwiazek bedzie nadal udany to zapewne bedziesz z nia nadal sypial, pod warunkiem, ze i ona zechce:)
        Znam przypadek, ze facet zostawil zone 40 dla kociety o 10 lat starszej, bo tamta byla mila, kochajaca itd a zona niestety dawala popalic. Niezbadane sa wyroki boskie. Jak ich seks wyglada oczywiscie nie wiem, ale przypuszczam, ze jak najbardziej moze byc udany, zwlaszcza na poczatku:)
    • loppe Re: Wielki powrót Loppego 14.05.14, 03:33
      Wystarczy 3 dupków podszczuwających jeden drugiego na Loppego i - przy oczywiście aktualnie obowiązującej znieczulicy społecznej - jest po Loppe na forum bo i on przy tej znieczulicy ma w dooopie użeranie się z trzema debilami
      • zawle Re: Wielki powrót Loppego 14.05.14, 08:30
        Ponieważ zbliżam się do wieku omawianego przez loppego, to dopytam. Nie wiem panowie czy dobrze zrozumiałam, proszę mnie poprawić. Seks z kobietą po 50 jest dla Was jak seks z martwa kobietą, ponieważ przestaje być ona po 50 laską?
        • burzowa.kejt Re: Wielki powrót Loppego 14.05.14, 09:05

> Seks z kobietą po 50 jest dla Was jak seks z martwa kobietą, ponieważ przestaje być ona po 50 >laską?

o ile wcześniej w ogóle była laską.
          może większości tutejszych panów zdaje się że są niczym Hugh Hefner i co miesiąc mogą mieć 20-letnią 'narzeczoną', ale to już nawet śmieszne nie jest, a żałosne raczej.
        • hello-kitty2 Re: Wielki powrót Loppego 14.05.14, 09:20
          zawle napisała:

> Ponieważ zbliżam się do wieku omawianego przez loppego,

Dwoja z zaokraglen?! W zaokragleniu to Ty masz 40 lat czyli tyle co ja w zaokragleniu. A wagowo to zaokraglam Cie do 30, na zaokraglenie do 20stki nie nadajesz sie, bo masz za duze cycki ;) Wiem wiem ja tez zawsze chcialam byc starsza ;)

• loppe Re: Wielki powrót Loppego 14.05.14, 10:12
            hello-kitty2 napisała:

> zawle napisała:
            >
            > > Ponieważ zbliżam się do wieku omawianego przez loppego,
            >
            > Dwoja z zaokraglen?! W zaokragleniu to Ty masz 40 lat czyli tyle co ja w zaokra
            > gleniu. A wagowo to zaokraglam Cie do 30, na zaokraglenie do 20stki nie nadajes
            > z sie, bo masz za duze cycki ;) Wiem wiem ja tez zawsze chcialam byc starsza ;)

Dwa razy prosiłem Zawle żeby została moją znajomą i dwa razy pozostała nieugięta... Może po 50. złagodnieje...
        • kutuzow Re: Wielki powrót Loppego 14.05.14, 10:01
          zawle napisała:

> Ponieważ zbliżam się do wieku omawianego przez loppego, to dopytam. Nie wiem pa
          > nowie czy dobrze zrozumiałam, proszę mnie poprawić. Seks z kobietą po 50 jest d
          > la Was jak seks z martwa kobietą, ponieważ przestaje być ona po 50 laską?

Zawle, się uniosłaś zupełnie bez sensu.
          Po pierwsze zarówno ja jak i nudziarz zwróciliśmy uwagę na tą męczącą manierę Loppego próby budowania "ciekawych" tematów. Znaki zodiaku, astrologia, cokolwiek co mu pozwoli "błysnąć" na chwilę na forum. Tym tematem wg mnie Loppe pobił rekord. Zarówno w ilości słów w wątku rozpoczynającym "dyskusje" (mało nawet jak na niego), jak i w doborze tematu (z przysłowiowej d***y).

Po drugie piszesz, że zbliżasz się do wieku "omawianego" przez Loppego, ale pytanie, którego wieku? Loppe tak szeroko rozłożył widełki (20-40; 50-70), że pewnie połowa populacji forumowej się w nich mieści.

Osobiście nie znam faceta który sam będąc w tym samym wieku miałby na koncie zarówno 20-tkę jak i 70-tkę.
          Bo porównywać swoje odczucia w czasie gdy w naturalny proces starzejemy się to chyba bez sensu. Co innego będzie czuł facet w wieku lat 20-tu gdy będzie seksił się ze swoją 20-to letnią partnerką a co innego gdy sam będzie miał lat 70 i jego partnerka (ta sama) też będzie miała tyle samo.

Nie miałbym nic przeciw gdyby Loppe miał jakieś własne obserwacje (jak np. Wont w wątku o PUA) i się nimi podzielił. Wtedy byłaby może podstawa do ciekawej dyskusji. Takie zaś budowanie sensacyjnych wątków z niczego jest wg mnie niczym to "Policjanci depczą mi po kablach" -budowanie atmosfery sensacji z tego co się ma pod ręką.
        • mojemail3 Re: Wielki powrót Loppego 14.05.14, 10:26
          zawle napisała:

> Ponieważ zbliżam się do wieku omawianego przez loppego, to dopytam. Nie wiem pa
          > nowie czy dobrze zrozumiałam, proszę mnie poprawić. Seks z kobietą po 50 jest d
          > la Was jak seks z martwa kobietą, ponieważ przestaje być ona po 50 laską?

Tak,staniemy się przezroczyste, niewidoczne, jak Anielice conajmniej ;-)
          A ja uważam,że temat jest ciekawy, seksualność kobiety nie kończy się na 40 roku życia, a z moich obserwacji wynika,że kobiety 50 plus bywają bardziej apetyczne niż panowie 50 plus...

Ale jasne, można sobie poużywać, ponabijać się ile wlezie ze starych bab...
          Tylko nie rozumiem jednego skoro oddzieliliśmy seks od prokreacji, to po cóż tak się rzucać na te w wieku rozrodczym, jak się planów rozrodczych nie ma???

Ostatnio rzuciła mi się w oczy okładka z Agatą Młynarską na okładce, własnie babką 50 plus w temacie:
          natemat.pl/99377,agata-mlynarska-dla-newsweeka-kobieta-dojrzala-tez-ma-prawo-do-radosci-zycia
          • kutuzow Re: Wielki powrót Loppego 14.05.14, 12:44
            mojemail3 napisała:

> Ale jasne, można sobie poużywać, ponabijać się ile wlezie ze starych bab...

mojemail, ale kto się nabija z kobiet?
            Zobacz, że nawet autor wątku nie prowadzi dyskusji na temat zadany w wątku tylko podnieca się jakąkolwiek uwagą forumowiczek skierowaną w jego stronę ("dyskusja" z Anais_nin)

Przecież metoda Loppego jest prosta jak konstrukcja cepa.
            Rzucić "ciekawy" temat, potem komplementować kogo się da przy okazji i nagle jest ulubieńcem kobiet.

Pokaż mi choć jedną wypowiedz w tym wątku która odnosi się do faktycznego tematu który zapodał Loppe -czyli porównanie seksu w tych dwóch grupach wiekowych.

> Ostatnio rzuciła mi się w oczy okładka z Agatą Młynarską na okładce, własnie ba
            > bką 50 plus w temacie:

Bo to wszystko zależy od tego czy kobieta dba o SIEBIE czy ma misje zadowalania całej RODZINY (swoim kosztem). Jeśli wybrała wariant Matki Polki i po odchowaniu dzieci zabiera się za odchowywanie wnuków, to sorry ale ani czasu ani pieniędzy pewnie nie będzie miała, żeby tak wyglądać jak Młynarska.

Co by nie mówić, to poza odpowiednimi genami (niektórzy wyglądają młodziej niż wskazuje metryka), to większość kobiet (i mężczyzn coraz częściej także) stosuje dużo zabiegów medycyny estetycznej. Efekty faktycznie widać. Zazwyczaj im większe sumy, tym bardziej wymyślne techniki, które pozwalają faktycznie oszukać czas.

• mojemail3 Re: Wielki powrót Loppego 14.05.14, 12:53
              kutuzow napisał:

(...)"Bo to wszystko zależy od tego czy kobieta dba o SIEBIE czy ma misje zadowalania całej RODZINY (swoim kosztem). Jeśli wybrała wariant Matki Polki i po odchowaniu dzieci zabiera się za odchowywanie wnuków, to sorry ale ani czasu ani pieniędzy pewnie nie będzie miała, żeby tak wyglądać jak Młynarska (...)"

Młynarska to akurat lepiej wygląda teraz niż 10-15 lat temu...To nie tylko kwestia dbania i inwestowania w siebie, ale też przemiany duchowej i jej dojrzałości. Niektóre kobiety niebywale zyskują z czasem ( Juliette Binoche,Julie Delphy) niektóre niestety nie, a zabiegi medycyny estetycznej nie mają tu aż takiego znaczenia...
              • loppe Re: Wielki powrót Loppego 14.05.14, 12:55
                Niektóre kobiety niebywale zyskują z czasem ( Juliette Binoche,Julie Delphy)
                > niektóre niestety nie, a zabiegi medycyny estetycznej nie mają tu aż takiego z
                > naczenia...

Dla mnie przykładem kobiet które stały się o wiele piękniejsze ok. 20 lat i więcej po tym gdy były dziewczynami są dwie słynne piękności aktorskie C.Denevue i B.Tyszkiewicz. Jako dziewczyny nie miały w twarzach tej wyjątkowości, klasy?, ona pojawiła się z życiem...
                • mojemail3 Re: Wielki powrót Loppego 14.05.14, 12:58
                  loppe napisał:

> Dla mnie przykładem kobiet które stały się o wiele piękniejsze ok. 20 lat i wię
                  > cej po tym gdy były dziewczynami są dwie słynne piękności aktorskie C.Denevue i
                  > B.Tyszkiewicz. Jako dziewczyny nie miały w twarzach tej wyjątkowości, klasy?,
                  > ona pojawiła się z życiem...

No akurat Catherine została przez rodaków odsądzona od czci i wiary bo sobie twarz zbotoksowała i zliftingowała...
                  • loppe Re: Wielki powrót Loppego 14.05.14, 13:03
                    > No akurat Catherine została przez rodaków odsądzona od czci i wiary bo sobie tw
                    > arz zbotoksowała i zliftingowała...

Nie no, o dzisiejszej Catherine nie mam zdania, ale o tej gdy miała 50-60 lat jak najlepsze...
              • kutuzow Przykłady aktorek 14.05.14, 13:57
                mojemail3 napisała:

> Młynarska to akurat lepiej wygląda teraz niż 10-15 lat temu...To nie tylko kwes
                > tia dbania i inwestowania w siebie, ale też przemiany duchowej i jej dojrzałośc
                > i.

Wiem że chciałabyś w to wierzyć (jak każdy z nas), że przemiana duchowa zapewni nam urodę, ale to tylko takie kobiece fantazje. Szukając zdjęć Młynarskiej sprzed tych wspomnianych przez Ciebie 10-15 lat w necie, natknąłem sie na sporo informacji że to nie przemiana duchowa a po prostu ręką chirurga plastycznego stoi za zmianą wyglądu Młynarskiej:

www.se.pl/rozrywka/plotki/nowa-twarz-agaty-mynarskiej_350688.html
                Podobny przykład to metamorfoza Rozenek:
                img.styl.fm/resize/c285x260//newsy/wp-content/uploads/2013/10/mini_pani.jpg
                Czyli tak jak pisałem-kwestia czasu na to żeby zadbać o siebie i odpowiednich środków.

Co do Juliette Binoche i Julie Delphy to troche słaby przykład.
                Po pierwsze to one nawet się nie mieszczą w tych wyższych widełkach Loppego (50-70). Delphy ma 44 lata, a Binoche ma 50-tkę od raptem dwóch miesięcy. Sądzę że skoro przedział obejmuje aż 20-lat to bardziej reprezentatywne będą osoby w okolicach 60-tki (średnia przedziału).

Po drugie nawet w przypadku tych młodych aktorek cięzko powiedzieć że teraz wyglądają lepiej. Na pewno wyglądają inaczej, bardziej dojrzale.
                Zobacz Delphy przed lat:
                www4.images.coolspotters.com/photos/96076/julie-delpy-profile.jpg
                i teraz:
                www1.pictures.zimbio.com/gi/Julie+Delpy+v6GJ8JiAil7m.jpg
                Binoche przed lat:
                images2.fanpop.com/image/photos/13600000/Juliette-Binoche-juliette-binoche-13667482-1024-768.jpg
                i teraz:
                static1.purepeople.com/articles/9/12/22/09/@/1146638-juliette-binoche-au-defile-santoni-a-950x0-1.jpg
                Niestety starzejemy się i to jest smutne. Każdy z nas ma ten problem. Przykłady aktorek pokazują jedynie że medycyna kosmetyczna pozwala nam wydłużyć znacząco czas gdy wyglądamy atrakcyjnie.

Dla mnie idealnym przykładem jest Sharon Stone. Która ma obecnie 56 lat -czyli nadal dolny poziom tych widełek 50-70.

Tutaj
                wersja sprzed lat:
                img1.wikia.nocookie.net/__cb20120903195239/disney/images/d/d1/Sharon.stone23434232.jpg
                Czas Nagiego Instynktu:
                www.amctv.com/polls.services/img/data/1490-309x316.jpg
                oraz wersja obecna:
                z makijażem:
                tvbythenumbers.zap2it.com/wp-content/uploads/2014/01/Sharon-Stone.jpg
                i bez:
                static1.beautifulshoes.org/wp-content/uploads/2013/05/Sharon-Stone-Without-Makeup-3.jpg
                • anbale Re: Przykłady aktorek 14.05.14, 14:15
                  Zauważyłam, również na przykładzie aktorek; bardzo często wręcz zaskakująco długo fajnie prezentują się kobiety, które w młodości nie były żadnymi seks-bombami.
                  Np. polska aktorka Ewa Skibińska, lata temu takie trochę brzydkie kaczątko, teraz powabna 50latka grzechu warta, moim zdaniem... A taka Katarzyna Figura, w młodości cud, miód i orzeszki, teraz tak trochę, hmm, nieszczególnie...
                  • loppe Re: Przykłady aktorek 14.05.14, 14:20
                    anbale napisała:

> Zauważyłam, również na przykładzie aktorek; bardzo często wręcz zaskakująco dłu
                    > go fajnie prezentują się kobiety, które w młodości nie były żadnymi seks-bombam
                    > i.
                    > Np. polska aktorka Ewa Skibińska, lata temu takie trochę brzydkie kaczątko, ter
                    > az powabna 50latka grzechu warta, moim zdaniem... A taka Katarzyna Figura, w mł
                    > odości cud, miód i orzeszki, teraz tak trochę, hmm, nieszczególnie...

Właśnie właśnie Anbale - Grażynka Szapołowska gdy po latach wstecznie świadomie zobaczyłem ją jako 20parolatkę w odcinku 40-latka (może ktoś wrzuci ten fragment dla ilustracji) była tylko tzw. zdrową pulchną dupą, trzeba było lat by zmieniła się w swego rodzaju tajemniczą piękność (nie, nie, tu bez fascynacji, ale nie dyskutujmy negatywnie o kobietach jeśli ktoś nie chwyta metamorfozy, panowie)
                    • anbale Re: Przykłady aktorek 14.05.14, 14:26
                      No, Szapołowska ma taki specyficzny urok kobiety, która nigdy nie była tzw. dzierlatką :)
                      • loppe Re: Przykłady aktorek 14.05.14, 15:05
                        anbale napisała:

> No, Szapołowska ma taki specyficzny urok kobiety, która nigdy nie była tzw. dzi
                        > erlatką :)

Tak i właśnie jest seria kobiet które ok. 50-tki jakimś cudem nabrały looku "jakby nigdy nie były dzierlatkami":), a przecież były. I to jest to jest właśnie niekiedy objawiająca się "siła wieku"... Teraz o mnie. Osobiście brzydzę się swoim starzeniem, nie uważam że coś zyskuję w prezencji z czasem, wolę siebie tamtego 20coś - Adonisa zajebistego...
                        • loppe Re: Przykłady aktorek 14.05.14, 15:12
                          www.google.pl/search?q=adonis&hl=pl&rlz=1T4WQIB_plPL531PL532&tbm=isch&imgil=q1TC2TQ5IXl9zM%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn2.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcSqleWRezUOyoCtatTh6IKWUfCBBb5p-BifG0IipNSSUiP1A63X%253B2592%253B3872%253BeLca0-4tIKWt7M%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fde.wikipedia.org%25252Fwiki%25252FAdonis&source=iu&usg=__OOZvJpxrlYWc-2LSEybqMHa0QSw%3D&sa=X&ei=VGtzU5SZHuHnygP-x4H4DQ&ved=0CEIQ9QEwBg#facrc=_&imgdii=_&imgrc=q1TC2TQ5IXl9zM%253A%3BeLca0-4tIKWt7M%3Bhttp%253A%252F%252Fupload.wikimedia.org%252Fwikipedia%252Fcommons%252F9%252F97%252FAdonis_Mazarin_Louvre_MR239_n2.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fde.wikipedia.org%252Fwiki%252FAdonis%3B2592%3B3872
                          Właśnie tak wyglądałem jak Adonis - trochę za wąskie barki, szczuplutki brzuch, silne uda. Wypisz wymaluj.
                          • zorzyk.gitarzysta.basowy A dzisiaj jesteś jak krasnal z bajki.... 14.05.14, 15:38
                            .... a konkretnie z bajki z krainy mchu i paproci.
                            O takim mniej więcej - albo wyższy, albo niższy - i przyglądasz się laskom ;)

www.youtube.com/watch?v=9wKdWPw5-Kg
                            ps. przyznasz chyba, że w porównaniu do opinii "debil" wystosowanej przez ciebie w stosunku do innych męskich uczestników forum powyższe stwierdzenie jest czystym dowodem potwierdzającym tezę iż jestem człowiekiem łagodnym, pełnym kultury, wyrozumiałości dla upływu lat i tego co przynosi nostalgia ;-)
                            • loppe Re: A dzisiaj jesteś jak krasnal z bajki.... 14.05.14, 15:43
                              Chodzi o to, moi drodzy, nie, moje drogie!, że małe narcyzki po prostu srają się po gaciach z podniecenia i zazdrości gdy widzą taki pokaz jak mój

www.insecula.com/contact/A004087.html
                              dojrzałego wyleczonego narcyza który wie...że i hercules kupa kiedy narcyzów kupa...
                              • loppe Re: A dzisiaj jesteś jak krasnal z bajki.... 14.05.14, 15:45
                                Żorżyk jest niesłychanie zaburzonym młodym narcyzem, który już nawet nie potrafi ani pisać ani nie pisać na Forum z sensem...
                              • loppe Re: A dzisiaj jesteś jak krasnal z bajki.... 14.05.14, 19:34
                                "małe narcyziki" powinno być zamiast "małe narcyzki"... sorki, nikt nie jest doskonały, przepraszam panie i jeszcze raz kieruję całą swoją moc lingwistyczną na kutasików!!!:))
                                • kutuzow "moc lingwistyczna" Loppe :-) 14.05.14, 20:26
                                  loppe napisał:
                                  > jeszcze raz kieruję całą swoją moc lingwistyczną n
                                  > a kutasików!!!:))

Loppe, taka "moc lingwistyczna" jaką Ty tu prezentujesz to starczy jedynie na jednego małego siusiaka.
                                  Jak chcesz mieć więcej mocy, to musisz krzyknąć niczym w Star Trecku: "Scotty we need more power"
                                  static.squarespace.com/static/51e3f76ee4b07f69602a6fcc/t/53177c63e4b0ab76f8ffae34/1394048115517/More%20Power.png
                • mojemail3 Re: Przykłady aktorek 14.05.14, 14:34
                  kutuzow napisał:

(...)"Niestety starzejemy się i to jest smutne. Każdy z nas ma ten problem. Przykłady aktorek pokazują jedynie że medycyna kosmetyczna pozwala nam wydłużyć znacząco czas gdy wyglądamy atrakcyjnie.(...)"

Niestety starzejemy się, bo...żyjemy po prostu, nie starzeją się ci, co odchodzą zanim się zestarzeją...
                  Co do zdjęć aktorek... Te z ich młodości zamieściłeś lekko retuszowane, rozświetlone,a po 20 latach, bez retuszu, a może być tak odwrotnie,że zasugeruję przekornie???
                  • kutuzow Re: Przykłady aktorek 14.05.14, 16:00
                    mojemail3 napisała:
                    > Niestety starzejemy się, bo...żyjemy po prostu,

Zgadzam się. Zaznaczyłem wcześniej tylko że teksty w stylu, że ktoś wygląda lepiej z czasem bo się rozwinął duchowo to można między bajki włożyć. Tuż obok zapewnień większości aktorem z Hollywood że nie miały operacji plastycznych.

> Co do zdjęć aktorek... Te z ich młodości zamieściłeś lekko retuszowane, rozświ
                    > etlone,a po 20 latach, bez retuszu, a może być tak odwrotnie,że zasugeruję prz
                    > ekornie???
                    Te fotki z lat ich młodości zamieściłem takie jakie są dostępne. Zobacz że na początku lat 90-tych nie było tyle paparazzi co teraz i młode (wtedy) aktorki publikowały te zdjęcia które same chciały pokazać. Teraz zaś obok tych "oficjalnych" mamy i te pstrykane z zaskoczenia (gdzie widać bardziej naturalny wygląd bo bez PS-a).
                    • mojemail3 Re: Przykłady aktorek 14.05.14, 16:56
                      kutuzow napisał:

(...)"Zaznaczyłem wcześniej tylko że teksty w stylu, że ktoś wygląda lepiej z czasem bo się rozwinął duchowo to można między bajki włożyć. Tuż obok zapewnień większości aktorem z Hollywood że nie miały operacji plastycznych (...)"

Może i można między bajki włożyć, a może ja po prostu pomyliłam kwestię atrakcyjności seksualnej z pięknem człowieka, kobiety czy mężczyzny.
                      Bo oczywiste jest,że kobieta 40 plus to już atrakcyjna seksualnie nie jest, bo szanse na zapłodnienie i donoszenie ciązy maleją ( a po to jest atrakcyjność seksualna, po nic innego)
                      ale nadal możemy mówić: "piękna kobieta".
                      Dla mnie takie piękne kobiety emanujące piękniem wewnętrznym to:
                      Danuta Szaflarska
                      www.filmweb.pl/person/Danuta+Szaflarska-3486
                      Anna Milewska
                      www.filmweb.pl/person/Anna+Milewska-8549
                      Anna Nehrebecka
                      www.filmweb.pl/person/Anna+Nehrebecka-466
                      Ale oczywiście wiem,ze na forum o seksie to przykłady bez sensu...
                      • anbale Re: Przykłady aktorek 14.05.14, 20:14
                        mojemail3 napisała:

> Bo oczywiste jest,że kobieta 40 plus to już atrakcyjna seksualnie nie jest, bo
                        > szanse na zapłodnienie i donoszenie ciązy maleją ( a po to jest atrakcyjność se
                        > ksualna, po nic innego)

No i myślę, że z powodu takiego głęboko zakorzenionego w naszej kulturze poglądu kobiety u nas w wieku 40+ wyglądają jak wyglądają, zachowują się jak własne prababcie no i nikt na nie nie leci...Polska kobieta 40+ za nic w świecie nie uwierzy, że ktoś w niej widzi obiekt seksualny, a jak ktoś dojrzy- to ona splunie za ramię i dwa razy się przeżegna. Bo wszystkie obowiązki rozrodcze ku chwale Boga i Ojczyzny już wypełniła, a teraz już tylko dzierganie skarpet dla wnuków, Klan i herbatka na zatwardzenie...
                        Zupełnie inaczej niż w krajach latynoskich, gdzie tak mniej-wiecej w okolicach 80-tki kobiety przestają puszczać oko do mężczyzn...:)

> ale nadal możemy mówić: "piękna kobieta".

Nie to ładne co śliczne, ale co się komu podoba:)
                        • zawle Re: Przykłady aktorek 14.05.14, 20:20
                          anbale napisała:Polska kobieta 40+ za nic w świecie nie uw
                          > ierzy, że ktoś w niej widzi obiekt seksualny, a jak ktoś dojrzy- to ona spluni
                          > e za ramię i dwa razy się przeżegna. Bo wszystkie obowiązki rozrodcze ku chwale
                          > Boga i Ojczyzny już wypełniła, a teraz już tylko dzierganie skarpet dla wnuków
                          > , Klan i herbatka na zatwardzenie...

Pewnie że nie uwierzy. Bo się człowiekowi może pomylić. I sympatię do starszej koleżanki odczyta jako sygnały seksualne, lub sygnały seksualne zbagatelizuje;) Nie jest łatwo. Co do dziergania..umiem. Jestem na etapie lewatywek...może kupię sobie zestaw z końcówkami stymulującymi?;)
                        • mojemail3 Re: Przykłady aktorek 14.05.14, 21:07
                          anbale napisała:

(...)"No i myślę, że z powodu takiego głęboko zakorzenionego w naszej kulturze poglądu kobiety u nas w wieku 40+ wyglądają jak wyglądają, zachowują się jak własne prababcie no i nikt na nie nie leci...Polska kobieta 40+ za nic w świecie nie uwierzy, że ktoś w niej widzi obiekt seksualnych(...)"

Anbale, myślę,że domyślasz się,że sarkazmem podszyta była moja wypowiedz o kobietach w wieku rozrodczym...Ale tak własnie u nas jest, jak kobieta przekroczy 40 tkę to na łopatkę i do pieca ją ;-) Z wyjątkiem mężczyzn koneserów, dla których cyferki w roczniku nie są dyskwalifikujące...
                          • sabat.77 Re: Przykłady aktorek 14.05.14, 21:13
                            Oj, oj, to zupelnie odwrotnie, tu widac odmienne podejscie pan. Brak mozliwosci rozrodczych u kochanki to ogromna zaleta. Nie rzutuje negatywnie na jej atrakcyjnosc, a wrecz przeciwnie.
                            • mojemail3 Re: Przykłady aktorek 14.05.14, 21:29
                              sabat.77 napisał:

> Oj, oj, to zupelnie odwrotnie, tu widac odmienne podejscie pan. Brak mozliwosci
                              > rozrodczych u kochanki to ogromna zaleta. Nie rzutuje negatywnie na jej atrakc
                              > yjnosc, a wrecz przeciwnie.

Taki paradoks, chcieć kobiety młodej, zdrowej, o parametrach urody i figury świadczącej o jej zdolności do wydania na świat potomstwa, ale nie chcąc przy tym dzielić z nią trudów życia, oraz nie mieć z nią potomstwa...Czyli mieć przyjemność bez ponoszenia kosztów. Dziwny jest ten świat.
                              • zawle Re: Przykłady aktorek 14.05.14, 21:50
                                mojemail3 napisała:
                                > Taki paradoks, chcieć kobiety młodej, zdrowej, o parametrach urody i figury świ
                                > adczącej o jej zdolności do wydania na świat potomstwa, ale nie chcąc przy tym
                                > dzielić z nią trudów życia, oraz nie mieć z nią potomstwa...Czyli mieć przyjem
                                > ność bez ponoszenia kosztów. Dziwny jest ten świat.

Ja tu nie widzę paradoksu ani niczego zdrożnego. Przyjemność bez kosztów...to dopiero przyjemność.Ja se mogę Klan włączyć, dziergać i herbatki pić w spokoju...za darmo;)
                            • zawle Re: Przykłady aktorek 14.05.14, 21:48
                              sabat.77 napisał:

> Oj, oj, to zupelnie odwrotnie, tu widac odmienne podejscie pan. Brak mozliwosci
                              > rozrodczych u kochanki to ogromna zaleta. Nie rzutuje negatywnie na jej atrakc
                              > yjnosc, a wrecz przeciwnie.

No to już przesada. Ja nadal się mogę rozmnażać. Wszystko co potrzeba do tego mam, oprócz chęci. Do tego powiem Ci sabaciku że większość moich koleżanek po 40 nie przypomina wieloryba. Ja noszę ten sam rozmiar co moja 19 letnia piękna córka. Co najwyżej mogę straszyć przodem i mądrością;)
                              • sabat.77 Re: Przykłady aktorek 14.05.14, 22:07
                                Wieloryb jest metafora konstrukcji psychicznej. Mi podobaja sie fizycznie kobiety po czterdziestce, a czesto nawet po piedziesiatce. I to niekoniecznie chude, wlasnie szczerze mowiac z przyjemnoscia wyruchalbym niejedna taka wypieta, slusznych rozmiarow dupcie.
                                Natomiast to jest w wielu dojrzalych kobietach zdecydowanie odpychajace, to ich doswiadczenia, leki, obciazenia, zyciowy cynizm, dystans, wycofanie. Dlatego skojarzylo mi sie to z ogromna, pozbawiona samostanowienia masa, swiadomie nieuczestniczaca w glownym nurcie zycia. Kobieta w pelni wieku to czesto kobieta rozczarowana i zdystansowana. Brak jej tej dziewczecej swiezosci, odrobiny naiwnosci i wdzieku, ktora maja mlode dziewczyny.
                                • wont Re: Przykłady aktorek 14.05.14, 22:58
                                  sabat.77 napisał:

> Wieloryb jest metafora konstrukcji psychicznej. Mi podobaja sie fizycznie kobie
                                  > ty po czterdziestce, a czesto nawet po piedziesiatce. I to niekoniecznie chude,
                                  > wlasnie szczerze mowiac z przyjemnoscia wyruchalbym niejedna taka wypieta, slu
                                  > sznych rozmiarow dupcie.
                                  > Natomiast to jest w wielu dojrzalych kobietach zdecydowanie odpychajace, to ich
                                  > doswiadczenia, leki, obciazenia, zyciowy cynizm, dystans, wycofanie. Dlatego s
                                  > kojarzylo mi sie to z ogromna, pozbawiona samostanowienia masa, swiadomie nieuc
                                  > zestniczaca w glownym nurcie zycia. Kobieta w pelni wieku to czesto kobieta roz
                                  > czarowana i zdystansowana. Brak jej tej dziewczecej swiezosci, odrobiny naiwnos
                                  > ci i wdzieku, ktora maja mlode dziewczyny.
                                  -------------------
                                  Sabat! To jest tylko maska. Rytualna, obronna maska, hełm - jak zwał tak zwał. Jak się przebijesz, jak dotrzesz do wnętrza to będzie jak z moim ulubionym tajskim owocem - mangostynem - dość twarda, nieprzyjemna skorupa, ale wnętrze miękkie, słodkie, troszkę kwaskowate... No kurwa, po prostu palce lizać. Nie ma nic lepszego. Jak byłem młody to wpierdalałem pomarańcze, bo słodkie. Później grejpfruty, bo gorzkie. Teraz solone i kwaszone ogórki - bo słone i kwaśne. Ale najlepsze są mangostyny, bo to dojrzała mozaika wszystkich, absolutnie wszystkich smaków jest. Uwielbiam mangostyny.
                                • anbale Re: Przykłady aktorek 14.05.14, 23:04
                                  Z drugiej strony kobietom po 40-50 radośnie seksownym przyczepia się od razu łatki typu "rycząca czterdziecha", "głowa siwieje dupa szaleje" i tym podobne.
                                  Pewnie dla wielu jest to zwyczajnie deprymujące, bezpieczniej wyglądać jak ciotka Paszczaka, nikt się nie będzie czepiał...
                                  • zawle Re: Przykłady aktorek 15.05.14, 09:43
                                    Jak to się nie będzie czepiał? Będzie Cię porównywać do znanych aktorek, mówić o pięknie wewnętrznym którego niestety nie masz;) I twierdzić że wystarczy trochę ćwiczeń i pogoda ducha;)
                                    • loppe Re: Przykłady aktorek 15.05.14, 10:22
                                      Co czujecie panie oglądając lesbijki w miłosnej akcji? Bo mnie się bardzo podoba jak się kiziają. I myślę że mężczyzna może się uczyć pieszczot od mistrzyń...

Np. "Strap On Specialists 4" teraz na dole pierwszej strony redtube.pl... :)
                                      • mojemail3 Re: Przykłady aktorek 15.05.14, 10:52
                                        loppe napisał:

> Co czujecie panie oglądając lesbijki w miłosnej akcji? Bo mnie się bardzo podob
                                        > a jak się kiziają. I myślę że mężczyzna może się uczyć pieszczot od mistrzyń...
                                        >
                                        > Np. "Strap On Specialists 4" teraz na dole pierwszej strony redtube.pl... :)

Loppe, nie przeginaj pały, tak szarmancko zacząłeś wątek a teraz z redtube wyskakujesz...
                                        Wbrew zalinkowanemu przez zawle artykułowi, jakobyśmy były wszystkie trochę homo, to tu na forum są panie zdecydowanie heteroseksualne...
                                        Choć jakby się zastanowić w mojej czwartej dekadzie nad mężczyznami, włączyć cynizm, zgorzknienie etc. to nie wiem, nie wiem ;-)
                                        • kag73 Re: Przykłady aktorek 15.05.14, 11:04
                                          mojemail3 napisała:
                                          > Wbrew zalinkowanemu przez zawle artykułowi, jakobyśmy były wszystkie trochę hom
                                          > o, to tu na forum są panie zdecydowanie heteroseksualne...
                                          > Choć jakby się zastanowić w mojej czwartej dekadzie nad mężczyznami, włączyć cy
                                          > nizm, zgorzknienie etc. to nie wiem, nie wiem ;-)

A ja powiem, ze mnie widok dwoch kobiet podczas milosnych (fizycznych) uniesien nie przeszkadza;) o ile sobie tergo nie moglam w mlodosci wyobrazic, o tyle teraz bym nie wykluczala. Chyba mi tak przyszlo z wiekeim, chociaz rozczarowana mezczyznami nie jestem. Tyle tylko, ze porno od lat nie ogladam.
                                          Polecam film "Tipping the Velvet".
                                          • mojemail3 Re: Przykłady aktorek 15.05.14, 11:08
                                            kag73 napisała:

(...)"A ja powiem, ze mnie widok dwoch kobiet podczas milosnych (fizycznych) uniesien nie przeszkadza;)"

Nie przeszkadza, ale też zupełnie nie rusza ;-)

(...)" Tyle tylko, ze porno od lat nie ogladam (...)"

A tu mnie zaskoczyłaś, myślałam że wszyscy oglądają ;-)
                                            • kag73 Re: Przykłady aktorek 15.05.14, 11:20
                                              Czy nie rusza? To zalezy od mojego nastroju, owszem moze i ruszac;)
                                              >
                                              > A tu mnie zaskoczyłaś, myślałam że wszyscy oglądają ;-)

No niektorzy koncentuja sie na wlasnych filmach i filmikach:)

• loppe Re: Przykłady aktorek 15.05.14, 11:49
                                                Jestem pod wrażeniem ruchów frykcyjnych tej blondyny z Strap On Specialists 4. Faceci to tak prosto liniowo robią, a ona taka rozkołysana, swingująca...
                                            • loppe Re: Przykłady aktorek 15.05.14, 11:52
                                              mojemail3 napisała:

> kag73 napisała:
                                              >
                                              > (...)"A ja powiem, ze mnie widok dwoch kobiet podczas milosnych (fizycznych) un
                                              > iesien nie przeszkadza;)"
                                              >
                                              > Nie przeszkadza, ale też zupełnie nie rusza ;-)

To pewnie dwóch facetów by Cię ruszało? (błee:))
                                            • loppe Re: Przykłady aktorek 15.05.14, 19:05
                                              Dla Najmi:)

www.youtube.com/watch?v=_H3Sv2zad6s
                                              Dzisiaj udało mi się, z samego rana gdy latała z tymi swoimi cycami na wierzchu, nazwać moją Partnerkę nowym słowem, cały czas chcę ją na nowo nazywać. No nie sądzę żeby to słowo tutaj kogoś zachwyciło, ale ja już kilkadziesiąt lat wymyślam i łatwo już było... Niedźwiadka!:)
                                              • mojemail3 Re: Przykłady aktorek 15.05.14, 19:24
                                                loppe napisał:

> Dla Najmi:)
                                                >
                                                > www.youtube.com/watch?v=_H3Sv2zad6s

Nie podlizuj się, podpadłeś ;-)

Ale to jednak telepatyczne, bo zastanawiałam się ostatnio, jak to jest z niewidomymi mężczyznami, na jakie bodzce zmysłowe oni reagują, no bo nie są zidiociałymi wzrokowcami chyba? Na co, na głos i jego barwę, na zapach, na dotyk?
                                                • loppe Re: Przykłady aktorek 15.05.14, 19:27
                                                  mojemail3 napisała:

> loppe napisał:
                                                  >
                                                  > > Dla Najmi:)
                                                  > >
                                                  > > www.youtube.com/watch?v=_H3Sv2zad6s
                                                  >
                                                  > Nie podlizuj się, podpadłeś ;-)
                                                  >
                                                  > Ale to jednak telepatyczne, bo zastanawiałam się ostatnio, jak to jest z niewid
                                                  > omymi mężczyznami, na jakie bodzce zmysłowe oni reagują, no bo nie są zidiocia
                                                  > łymi wzrokowcami chyba? Na co, na głos i jego barwę, na zapach, na dotyk?

Ciekawa sprawa, rzeczywiście, kim jest facet który nijak nie jest przepisowym wzrokowcem? Zapewne ulubieńcem kobiet:)
                                                  • mojemail3 Re: Przykłady aktorek 15.05.14, 19:35
                                                    loppe napisał:

(...)"Ciekawa sprawa, rzeczywiście, kim jest facet który nijak nie jest przepisowym wzrokowcem? Zapewne ulubieńcem kobiet:)"

Tak, mogłoby tak być...
                                                    Muszę przyznac,że nie okazuję zazdrości, ale... naprawdę niestety czuję czasem tak:

www.youtube.com/watch?v=3Q8OCG4YunM
                                                    (...)"Gdybym mogła schowałabym
                                                    Twoje oczy w mojej kieszeni
                                                    żebyś nie mógł oglądać tych
                                                    które są dla nas zagrożeniem(...)"
                                        • zorzyk.gitarzysta.basowy Re: Przykłady aktorek 15.05.14, 14:07
                                          MM3 - no daj żyć człowiekowi ;-)

Naprawdę nie widzisz, że jak już wyszumiał się w tym swoim love town, to teraz ma wielki comeback, szarmancko na forum "całuje twoją dłoń madame", nogami odgania się od sfory debili, dupków, narcyzów i innych nieudaczników zazdrosnych o jego niebotyczne powodzenie, intelekt i figurę - a w zaciszu domowym wspomina swe doszłe i niedoszłe romanse sprzed ćwierćwiecza w pixelowym towarzystwie "uduchowionych aktorek" z redtube....

• mojemail3 Re: Przykłady aktorek 15.05.14, 16:25
                                            zorzyk.gitarzysta.basowy napisał:

(...)"w pixelowym towarzystwie "uduchowionych aktorek" z redtube....(...)"

Tak. No i jak tu się dać olśnić mężczyznom, jak zawsze w końcu z nich tanie i pospolite gusta wylezą...
                                            To ja jednak pozostanę przy fascynacjach stareńkimi filozofami ;-)
                                            • sabat.77 Re: Przykłady aktorek 15.05.14, 17:38
                                              Kurcze, ja redtube od lat nie ogladalem. Jakos mi nie podeszlo, cienizna straszna. Ogolnie soft porno mnie nudzi, wyjatkowo usypiajace.
                                              • loppe Re: Przykłady aktorek 15.05.14, 17:44
                                                Nikt nie prześcignie mnie w krytycznym stosunku do pornografii naszych czasów... To ja napisałem na forum że pornografia jest w istocie niczym innym jak tabloidyzacją erotyki (powiedz coś co rozumie się samo przez się, ale zrób to jako pierwszy, a zostaniesz uznany za geniusza...)
                                                ;)
                                              • loppe Re: Przykłady aktorek 15.05.14, 17:51
                                                sabat.77 napisał:

> Kurcze, ja redtube od lat nie ogladalem. Jakos mi nie podeszlo, cienizna strasz
                                                > na. Ogolnie soft porno mnie nudzi, wyjatkowo usypiajace.

Ta blondyna widziałeś jak przeleciała mulatkę ze straponem?
                                      • kag73 Re: Przykłady aktorek 15.05.14, 11:06
                                        loppe napisał:

> Co czujecie panie oglądając lesbijki w miłosnej akcji? Bo mnie się bardzo podob
                                        > a jak się kiziają.
                                        Zapewniam Cie, ze nie jestes wyjatkiem wsrod mezczyzn. Jest niwielu, ktorym sie to nie podoba;)
                                        • mojemail3 Re: Przykłady aktorek 15.05.14, 11:12
                                          kag73 napisała:

(...)"Zapewniam Cie, ze nie jestes wyjatkiem wsrod mez zyzn. Jest niwielu, ktorym sie to nie podoba;)"

Czy to nie jest pochodna podejścia pt. a niech się same kobitki nakręcą,popieszczą a facet tylko bodzcami wzrokowymi, a potem hurra na gotowe ???

• kag73 Re: Przykłady aktorek 15.05.14, 11:17
                                            mojemail3 napisała:
                                            > Czy to nie jest pochodna podejścia pt. a niech się same kobitki nakręcą,popies
                                            > zczą a facet tylko bodzcami wzrokowymi, a potem hurra na gotowe ???

No nie wiem, moj maz mawia, ze kobieta to "rzecz" piekna a dwie kobiety razem to podwojne piekno a wiadomo, czesto, im wiecej tym lepiej:)
                              • hello-kitty2 Re: Przykłady aktorek 15.05.14, 09:54
                                zawle napisała:

> sabat.77 napisał:
                                >
                                > > Oj, oj, to zupelnie odwrotnie, tu widac odmienne podejscie pan. Brak mozl
                                > iwosci
                                > > rozrodczych u kochanki to ogromna zaleta. Nie rzutuje negatywnie na jej a
                                > trakc
                                > > yjnosc, a wrecz przeciwnie.
                                >
                                >
                                > No to już przesada. Ja nadal się mogę rozmnażać. Wszystko co potrzeba do tego m
                                > am, oprócz chęci. Do tego powiem Ci sabaciku że większość moich koleżanek po 40
                                > nie przypomina wieloryba. Ja noszę ten sam rozmiar co moja 19 letnia piękna có
                                > rka. Co najwyżej mogę straszyć przodem i mądrością;)

Przeciez i tak przez wiekszosc zycia bronimi sie nogami i rekami przed poczeciem potomstwa, wg mnie to normalne. 'Nienormalne' jest miec 10cioro dzieci ;-) Tez uwazam za Sabatem, ze moja spirala podnosi moja atrakcyjnosc ;) (w moich wlasnych oczach)
      • zorzyk.gitarzysta.basowy Re: Wielki powrót Loppego 14.05.14, 12:25
        Loppe, ty gentlemanie niestandardowy - nie 3 dupków/debili - tylko czterech.
        O mnie już zapomniałeś ?

Chyba skończył się nieodwołalnie twój turnus w Ciechocinku i stąd ten super temat ;-)
        • mojemail3 Re: Wielki powrót Loppego 14.05.14, 12:48

> Loppe, ty gentlemanie niestandardowy - nie 3 dupków/debili - tylko czterech.
          > O mnie już zapomniałeś ?

Ty to masz Zorzyk choć trochę pokory, chyba że się mylę ;-)
          • zorzyk.gitarzysta.basowy Re: Wielki powrót Loppego 14.05.14, 13:29
            No trochę chyba mam ;-)
            Poza tym jak widzę te ochy i achy Loppego nad Krakowem sprzed 20paru lat, jego zachwyty nad Ciechocinkiem oraz przeuroczy tekst o 2 romansach, z których jeden się nie odbył a był jednocześnie szansą na trzeci romans - to jak bym widział swojego ojca, z jego problemami z pamięcią i takim radosnym spojrzeniem jakie mają chyba tylko starzy ludzie gdy jakieś niespodziewane wydarzenie z tu i teraz spowoduje ich błogie wspomnienia sprzed lat...

"Anais wyszła za mąż - sto lat - niech żyją Ukrainki i piękna C.Denevue po XX operacjach plastycznych - a pamiętam jak kupiłem sobie płaszcz a ona nie przyszła pod pomnik" - wypisz wymaluj dialog wewnętrzny bohatera gotowy gdyby tylko ktoś chciał napisać scenariusz do filmu pod roboczym tytułem "Życie wewnętrzne polskiego mężczyzny po 70-tce".
            :)
            • mojemail3 Re: Wielki powrót Loppego 14.05.14, 13:36

(...)"Poza tym jak widzę te ochy i achy Loppego nad Krakowem sprzed 20paru lat(...)"

Te ochy i achy akurat rozumiem, studiowałam właśnie w latach 94-99 no to pamiętam... "tą naszą młodosć, ten szczęsny czas(...)"...
    • loppe Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 10:59
      Wydaje mi się że seks z partnerkami po 50 to jak seks z profesorką seksu. Ona już po habilitacji, wszystko wie. Z drugiej strony dojrzałość sprawia zapewne że jest wreszcie mniej wymagająca od partnera, wie że to tylko mężczyzna i takie tam.
      • anais_nin666 Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 11:01
        Ale może mieć uwagi do swego ciała i nie chcieć hasać w każdym świetle;-)
        • loppe Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 11:17
          anais_nin666 napisała:

> Ale może mieć uwagi do swego ciała i nie chcieć hasać w każdym świetle;-)

Tak, myślę że już nie będzie latać po mieście i romansować, jak czterdziestka:)
          • anais_nin666 Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 11:18
            loppe napisał:

Tak, myślę że już nie będzie latać po mieście i romansować, jak czterdziestka:)

Rozmawiamy o seksie czy o lataniu po mieście;-)?
            • mojemail3 Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 11:20
              anais_nin666 napisała:

> Rozmawiamy o seksie czy o lataniu po mieście;-)?
              >
              o seksie w wydaniu 40 letnich latawic ;-)
            • loppe Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 11:21
              anais_nin666 napisała:

> loppe napisał:
              >
              > Tak, myślę że już nie będzie latać po mieście i romansować, jak czterdziestka:)
              >
              > Rozmawiamy o seksie czy o lataniu po mieście;-)?

Seks może być stacjonarny i niestacjonarny, czyż nie?:)
      • anbale Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 11:14
        Poznałam kiedyś 56-letią kobietę, która przeżyła swój pierwszy orgazm w wieku 48 lat a potem prowadziła bujne i satysfakcjonujące życie seksualne ze swoim kochankiem 13 lat młodszym.
        Miała ładne, wysportowane ciało. Włosy zawsze idealny blond, żadna siwizna się nie przemkneła.
        Ale to nie było w Polsce...:)
        • loppe Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 11:16
          > Miała ładne, wysportowane ciało. Włosy zawsze idealny blond, żadna siwizna się
          > nie przemkneła.
          > Ale to nie było w Polsce...:)

Ach te Ukrainki:))
          • anbale Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 11:49
            loppe napisał:

> Ach te Ukrainki:))

Nie, nie, to była Hiszpanka:))
            Zresztą, pomieszkałam kiedyś trochę na tej hiszpańskojęzycznej wyspie i tam mężczyźni nie mają takich mrocznych dylematów jak Polscy. Tam takie forum nie miałoby racji bytu, tam tak nie rozkminiają, szkoda czasu, wolą się bzykać :)
            • mojemail3 Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 11:53
              anbale napisała:

(...)"Tam takie forum nie miałoby racji bytu, tam tak nie rozkminiają, szkoda czasu, wolą się bzykać :)"

Tak, np. Almodovar i "Drżące ciało" bez podziałów na młodych, starych, chorych, zdrowych czy heteroseksualnych... Afirmacja życia i zmysłowości, lubię pasjami ;-)
              • anais_nin666 Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 11:55
                mojemail3 napisała:

> anbale napisała:
                >
                > (...)"Tam takie forum nie miałoby racji bytu, tam tak nie rozkminiają, szkoda c
                > zasu, wolą się bzykać :)"
                >
                > Tak, np. Almodovar i "Drżące ciało" bez podziałów na młodych, starych, chorych,
                > zdrowych czy heteroseksualnych... Afirmacja życia i zmysłowości, lubię pasjami
                > ;-)

O tak. Almodovar potrafi afirmować życie we wszelkich jego formach.
              • anbale Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 12:02
                mojemail3 napisała:

>
                > Tak, np. Almodovar i "Drżące ciało" bez podziałów na młodych, starych, chorych,
                > zdrowych czy heteroseksualnych... Afirmacja życia i zmysłowości, lubię pasjami
                > ;-)

No i dokładnie tak to wygląda. Szok kulturowy dla zahukanej Polki, przyzwyczajonej, że mężczyźni na forach internetowych dyskutują czy 30-latka to staruszka, czy jeszcze do czegoś się nadaje:) No i do tego, że na dyskusji na ogół się kończy...;)
            • loppe Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 12:23
              Anbale, Twoja seksualność wydaje się być w rozkwicie. Jest nieskrępowana i bujna? Jesteś po rozwodzie i masz ok. czterdziestki? Pytam w imieniu wszystkich przestraszonych facetów na forum...
              • anbale Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 12:40
                Nie sądzę, żeby ta informacja coś wniosła do dyskusji : ]
                • loppe Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 12:45
                  anbale napisała:

> Nie sądzę, żeby ta informacja coś wniosła do dyskusji : ]

Kiedyś miałem dwa romanse w Krakowie, z tym że jeden niespełniony - ona nie przyszła pod pomnik Mickiewicza na Rynku (piszę z pamięci), a ja tamtego wieczoru dla niej się wyrwałem od stolika gdzie miałem całkiem dobre szanse na trzeci romans. Spełniony wydarzył się tuż przed przylotem Brytyjczyków do Krakowa, a więc w czasach niższych cen i starodawniejszej atmosfery w pięknym mieście. Na jedną z randek jechałem pociągiem ekspresowym z samym Sławomirem Mrożkiem! To były czasy, to były randki...:)
                  • mojemail3 Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 12:54
                    loppe napisał:

(...)"starodawniejszej atmosfery w pięknym mieście (...)"

Starodawniejszej ??? w Krakowie? takiej swojsko-galicyjskiej przed inwazją wyspiarzy ;-)
                    • loppe Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 13:02
                      mojemail3 napisała:

> loppe napisał:
                      >
                      > (...)"starodawniejszej atmosfery w pięknym mieście (...)"
                      >
                      > Starodawniejszej ??? w Krakowie? takiej swojsko-galicyjskiej przed inwazją wysp
                      > iarzy ;-)

Ja byłem bardzo zaskoczony gdy poznałem Kraków u schyłku lat 90. Poprzednia wizyta w '91 i niezapomniany zupełnie wieczór w Starym Teatrze wystawiającym Ślub Gombrowicza-Jarockiego z Glubiszem, Talarem i całą tą plejadą w obsadzie... Mój jedyny raz w Starym... Kilkanaście lat później poszedłem do Narodowego w Wwie gdzie... pokazywano filmową rejestrację tego przedstawienia i Jarocki był obecny na sali, odpowiadał na pytania...

Otóż u schyłku lat 90. w Krakowie było śmiesznie tanio w porównaniu z Wwą (restauracje, hotele, sklepy odzieżowe - płaszcz sobie kupiłem), a ludzie w night clubach - sorry - ale uważali że mogą zająć sobie miejsce przy...barze zostawiając tam drinka gdy szli na parkiet tańczyć...:)
                      • loppe Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 13:41
                        PS. Chcę dodać że Kraków '91 - dwa dni - to było w ramach podróży autokarowej do Włoch, z Krakowa. Kraków był dla mnie integralną częścią tej podróży i z dumą włożyłem zdjęcia do albumu obok Rzymu etc.
                  • anbale Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 12:58
                    No tak, były czasy, teraz to jedynie laska z różowym parasolem na rynku pod Cocomo się na Tobie uwiesi...Teraz jak ktoś chce oszczędzić na Tajlandii, to może kupić bilet na ekspresowy do Krakowa, tak się porobiło z tą słynną atmosferą i Mrożkiem...
                    • loppe Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 13:33
                      Tak, więc już 10 lat nie byłem w Krakowie i właściwie nie chcę chyba już....Gdy pierwszy raz byłem zimą w połowie lat 80. wrażenie było niesamowite... Śnieg, mróz, weszliśmy z moją przyszłą żoną do jednej ze starodawnych architektonicznie kafajek żeby się napić gorącej herbaty... Jacyś piękni ludzie zaczytani, kontemplujący coś, zupełnie nie zwracający uwagi na nieznajomych przybyszów... Wieliczki nie widziałem... co myślisz o Wieliczce?
                      • mojemail3 Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 13:38
                        loppe napisał:

(...)" Wieliczki nie widziałem... co myślisz o Wieliczce? (...)"

Małe prowincjonale galicyjskie miasteczko, ale kopalnia genialna, miałam okazję być tam niedawno...na ślubie znajomych...
                        • loppe Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 13:42
                          ...na ślubie znajomych...

Impreza pod ziemią - czy z zespołem muzycznym?
                          Słuchaj a dla klaustrofobików tam są warunki, czy ja już w windzie jadącej ponad 100m dostanę palpitacji ewentualnie?
                          • mojemail3 Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 13:47
                            loppe napisał:

> ...na ślubie znajomych...
                            >
                            > Impreza pod ziemią - czy z zespołem muzycznym?
                            > Słuchaj a dla klaustrofobików tam są warunki, czy ja już w windzie jadącej pona
                            > d 100m dostanę palpitacji ewentualnie?

ŚLUB w kopalni,impreza w knajpie na Szewskiej;)

Raczej dostaniesz palpitacji, ciasna winda, wąskie korytarze. Specyficzna atmosfera...
                            • loppe Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 14:01
                              Dzięki Najmi (you're a friend:)
              • zorzyk.gitarzysta.basowy Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 12:40
                Pytam w imieniu wszystkich przestraszonych facetów na forum...

Znaczy się wyłącznie raczej w swoim imieniu.
        • anais_nin666 Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 11:17
          Przypomina mi to powieść W. Whortona Spóźnieni kochankowie.
    • loppe Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 11:56
      Annais już wyszła za mąż! Gratulacje, szczęścia życzymy!
    • sabat.77 Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 17:59
      Na temat samego seksu nie mam nic do powiedzenia, ze zrozumiałych względów. Mnie bardziej interesuje kwestia uwiedzenia. Paradoksalnie, mężczyzna chyba ma większe szanse przekonać do siebie dziewczynę młodą, niedoświadczoną, niż wymagającą, pozbawioną złudzeń starszą kobietę. Mam wrażenie, że kobiety generalnie z wiekiem zdecydowanie tracą zainteresowanie facetami. Pewnie mają mniejsze "parcie" na seks, poza tym mają co do mężczyzn mniej złudzeń, znają ich wady i trudniej je na tyle obudzić emocjonalnie, by mogły się jakimś chłopem na poważnie zainteresować.
      Ja bym to określił mianem seksualnej apatii. Z jednej strony mają większą wiedzę na temat siebie samych i seksualności jako takiej, z drugiej dużo większy dystans do mężczyzn, z wiekiem powiększa się ich zgorzknienie i cynizm, a także odczuwają mniejsze parcie na dowartościowanie się kontaktem z facetem. Gdy dojdzie do tego rosnąca niechęć do swojego starzejącego się ciała, pojawiające się z czasem kompleksy i zahamowania, to mamy postać istoty otaczające siebie samą niedostępnym kokonem. Widzę całe mnóstwo takich kobiet.
      Smutny to obraz. Szklące się oczy umierającego wieloryba wyrzuconego z morza na brzeg pustyni rzeczywistości, któremu brak już sił i witalności by ruszyć chociażby płetwą.
      • zawle Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 19:27
        sabat.77 napisał: > Smutny to obraz. Szklące się oczy umierającego wieloryba wyrzuconego z morza na
        > brzeg pustyni rzeczywistości, któremu brak już sił i witalności by ruszyć choc
        > iażby płetwą.

Umarłam:)))
        Wzruszający obraz kobiety dojrzałej. Nic dodać, nic ująć:)))
        • wont Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 19:48
          zawle napisała:

> sabat.77 napisał: > Smutny to obraz. Szklące się oczy umierającego wieloryb
          > a wyrzuconego z morza na
          > > brzeg pustyni rzeczywistości, któremu brak już sił i witalności by ruszyć
          > choc
          > > iażby płetwą.
          >
          >
          > Umarłam:)))
          > Wzruszający obraz kobiety dojrzałej. Nic dodać, nic ująć:)))
          -----------------
          Wszystko zależy od tego, czy kobieta w wieku lat 30, 40, 50 czy 60 czuje się atrakcyjna i szczęśliwa. Reszta to detale. O resztę da się, z odrobiną chęci i wysiłku, zadbać. Kurde, ja często widuję kobiece, atrakcyjne pięćdziesięcioparolatki, takie laski, że jak taka się na mnie spojrzy to nie wiem, czy mam już iść po chusteczkę... Ale masa kobiet, zresztą nie tylko kobiet ludzi w ogóle, jest smutna i nieszczęśliwa. I nieatrakcyjna, bo smutna i nieszczęśliwa.

O dwudziechach się nie wypowiadam, bo to nie mój target. Kobiety to tam ze świecą szukać.
          • zawle Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 20:15
            wont napisał: > Wszystko zależy od tego, czy kobieta w wieku lat 30, 40, 50 czy 60 czuje się at
            > rakcyjna i szczęśliwa.

I tylko tyle? ;)
            • wont Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 20:21
              zawle napisała:

> wont napisał: > Wszystko zależy od tego, czy kobieta w wieku lat 30, 40, 50
              > czy 60 czuje się at
              > > rakcyjna i szczęśliwa.
              >
              > I tylko tyle? ;)
              ---------------
              No nie... :) Ale to jest baza, na której można stawiać nadbudowę :))))

A tak na poważnie - ćwiczenia fizyczne, duuuużo ćwiczeń fizycznych :))))
              • wont Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 20:32
                Grażyna Wolszczak ma 55 lat. Wiem, bo sprawdziłem :)

A jakbym ją dorwał jeszcze parę miesięcy temu, kiedy nie byłem tak porządny jak dziś, to... ho ho leciałyby drzazgi z tyłka Yennefer :))
                • sabat.77 Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 20:36
                  Ty, Yen to chyba miala 94 lata, wiec nie wiem czy sie miesci w widelkach Loppego. Ale wychodzi, ze w tym wieku jeszcze niektore baby sa jebliwe, wiec dobra nasza, chlopaki :)
          • kutuzow Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 20:29
            wont napisał:
            > Wszystko zależy od tego, czy kobieta w wieku lat 30, 40, 50 czy 60 czuje się at
            > rakcyjna i szczęśliwa. Reszta to detale. O resztę da się, z odrobiną chęci i wy
            > siłku, zadbać. Kurde, ja często widuję kobiece, atrakcyjne pięćdziesięcioparola
            > tki, takie laski, że jak taka się na mnie spojrzy to nie wiem, czy mam już iść
            > po chusteczkę... Ale masa kobiet, zresztą nie tylko kobiet ludzi w ogóle, jest
            > smutna i nieszczęśliwa. I nieatrakcyjna, bo smutna i nieszczęśliwa.

Dobrze napisane. Podzielam.
        • sabat.77 Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 20:30
          Prosze Panstwa!? Ale coz to? Nagle do wieloryba podbiega umiesniony osobnik, w niebieskim trykocie z litera S na szerokiej klatce piersiowej, dzierzac w dloni imponujace, sterczace utensylia! Coz to za widok, jaka szkoda, ze Panstwo tego nie widza! Wtem zaczyna spychac oburacz oniemialego z zaskoczenia olbrzymiego ssaka wprost w kierunku morskich glebin. Tak, teraz dokladnie to widac - to dorodny kaszalot.
          • wont Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 20:39
            sabat.77 napisał:

> Prosze Panstwa!? Ale coz to? Nagle do wieloryba podbiega umiesniony osobnik, w
            > niebieskim trykocie z litera S na szerokiej klatce piersiowej, dzierzac w dloni
            > imponujace, sterczace utensylia! Coz to za widok, jaka szkoda, ze Panstwo tego
            > nie widza! Wtem zaczyna spychac oburacz oniemialego z zaskoczenia olbrzymiego
            > ssaka wprost w kierunku morskich glebin. Tak, teraz dokladnie to widac - to dor
            > odny kaszalot.
            -----------------
            Sabat, mi to się trochę pierdoli to całe drzewko więc nie wiem czy do mnie pijesz. Zresztą właśnie - pijesz w ogóle? Jak nie, to zacznij. Jak tak, to przestań. OK, ad rem - jeśli pijesz do mnie to mnie chłopie w ogóle nie znasz... Ja to bym, jak jeszcze byłem nieporządny, podkreślam - w tym trykocie wykorzystał seksualnie umierającego wieloryba. Bo znam lepsze miejsce na dzierżenie imponujących, sterczących utensyliów niż dłoń! :) Ha! :)
            • sabat.77 Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 14.05.14, 20:53
              Owszem, jest pare bardziej intrygujacych miejsc, ale genitalia umierajacego wieloryba raczej nie naleza do tego zbioru :)
    • loppe Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 15.05.14, 18:54
      Kupiłem sobie w maju Vansy, Conversy i PepeJeans. Wszystko trampki. Chyba mi kryzys wieku średniego odpala?
      • zorzyk.gitarzysta.basowy Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 15.05.14, 23:49
        Nie skądże znowu.
        Ależ na pewno nie.
        Bynajmniej, gdzież by tam.
        TOBIE LOPPE ????
        No zwyczajnie niemożliwe.

;-)
    • midnight_lightning Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 15.05.14, 21:48
      @sabat
      "Natomiast to jest w wielu dojrzalych kobietach zdecydowanie odpychajace, to ich doswiadczenia, lęki, obciazenia, zyciowy cynizm, dystans, wycofanie. Dlatego skojarzylo mi sie to z ogromna, pozbawiona samostanowienia masa, swiadomie nieuczestniczaca w glownym nurcie zycia. Kobieta w pelni wieku to czesto kobieta rozczarowana i zdystansowana"

Zaraz, zaraz, przecież każdy ma prawo do szczęścia, a nawet i do seksu. Dojrzałych kobiet nikt przecież nie wyklucza. Wystarczy się wykazać inicjatywą, nie bać się odrzucenia, to przecież nic takiego, i próbować. Nie poddawać się, nie wyjdzie setny raz z kolei, spróbować po raz setny pierwszy i dalej, aż do skutku.
      • sabat.77 Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 15.05.14, 22:16
        Kolego szanowny, alez one same siebie wykluczaja. Ich najwiekszym wrogiem sa one same i czas, ktorego boja sie panicznie.
        Cos ci zdradze. Najwiekszym problemem kobiet nie sa faceci, oraz brak zainteresowania z ich strony. One maja facetow w dupie. Dla nich mezczyzni to takie male pieski, co zawsze beda sie gdzies obok krecic, jak nie ten to inny.
        One rywalizuja ze soba nawzajem. O kiecke, o faceta, ktora szczuplejsza, ktora ma fajniejsze tipsy, ktora rezolutniejszego bobaska. Swiat kobiet kreci sie wokol... kobiet :) Tak, tak, wokol nich samych. To sa skonczone egoistki. Faceci sa w tym swiecie tylko rekwizytem, drogi ML.
        I teraz wyobraz sobie, jak jedna z drua trafia szlag, ze nie moga np. z racji uplywajacego czasu sprostac wizerunkowi narzuconemu przez popkulture. To juz woli sie sama odciac od tych spraw, zamiast brac udzial w tej smiesznej degrengoladzie zwanej starzeniem sie.
        • zawle Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 15.05.14, 22:40
          sabat.77 napisał: > Kolego szanowny, alez one same siebie wykluczaja. Ich najwiekszym wrogiem sa on
          > e same i czas, ktorego boja sie panicznie.
          > Cos ci zdradze. Najwiekszym problemem kobiet nie sa faceci, oraz brak zainteres
          > owania z ich strony. One maja facetow w dupie. Dla nich mezczyzni to takie male
          > pieski, co zawsze beda sie gdzies obok krecic, jak nie ten to inny.
          > One rywalizuja ze soba nawzajem. O kiecke, o faceta, ktora szczuplejsza, ktora
          > ma fajniejsze tipsy, ktora rezolutniejszego bobaska. Swiat kobiet kreci sie wok
          > ol... kobiet :) Tak, tak, wokol nich samych. To sa skonczone egoistki. Faceci s
          > a w tym swiecie tylko rekwizytem, drogi ML.
          > I teraz wyobraz sobie, jak jedna z drua trafia szlag, ze nie moga np. z racji u
          > plywajacego czasu sprostac wizerunkowi narzuconemu przez popkulture. To juz wol
          > i sie sama odciac od tych spraw, zamiast brac udzial w tej smiesznej degrengola
          > dzie zwanej starzeniem sie.

Boże..co Ci się stało? Z pracy wywalili? Sąsiad kupił nowy samochód?
          • loppe Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 15.05.14, 22:45
            > Boże..co Ci się stało? Z pracy wywalili? Sąsiad kupił nowy samochód?

I ja przycisnę tego faceta dzisiaj bo czas na niego...
          • sabat.77 Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 16.05.14, 17:25
            Nic mi sie nie stalo. To tylko ewolucja i otwieranie oczu na swiat.
        • midnight_lightning Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 16.05.14, 01:07
          ach Sabat, rozbroiłeś minę własnym ciałem, poświęcenie godne podziwu.

Aczkolwiek i tak nie spodziewałem się reakcji żadnej z kobiet, ich "inteligencja emocjonalna" jest nad wyraz przereklamowana i żadna by się nie skapnęła.

P.S. skoro już, to poruszę inny temat.
          O wiele łatwiej wyrwać 40+ niż 20-kę. Wiem, co mówię. Tylko, czy warto iść pod prąd zasadom Natury? dla tych uwielbianych przez kobiety panów z 15% najlepszych panie już po 30-ce to stare próchno. A to w końcu wygrani i do tego kochani przez kobiety, czyli mają rację.

P.P.S.S. zniknął pewien wątek, więc będzie prywata odnośnie Natury. Owszem, samice garną się do dysponentów zasobów, tak często agresorów, morderców, uzurpatorów. To jest zrozumiałe, te samice, które miały Godność wolały umrzeć niż się nadstawić, i nie przekazały swoich cennych genów.
          Jednak z mężczyznami na szczęście jest inaczej, nie wszyscy mężczyźni zabiegają w sposób obrzydliwy o te mityczne zasoby kuszące samice, nie wszyscy się szmacą. Ty Sabacie też tego nie robisz. Szacunek.

Mężczyźni mają o wiele silniejszy kręgosłup moralny, zasady, których nie sprzedadzą za wygodniejsze życie czy zamoczenie kija w młodym ciałku. Seks trwa krótko (najwyżej godzinę), a miłości i tak one w sobie nie mają.

• zawle Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 16.05.14, 08:27
            midnight_lightning napisał: Owszem, sam
            > ice garną się do dysponentów zasobów, tak często agresorów, morderców, uzurpato
            > rów. To jest zrozumiałe, te samice, które miały Godność wolały umrzeć niż się n
            > adstawić, i nie przekazały swoich cennych genów.

A jak było z Twoją matką? Oddała swe dziewictwo najmniejszemu z najmniejszych? Wyprodukowała następny taki sam egzemplarz? Była pozbawioną inteligencji emocjonalnej i godności samicą i pozwoliła się zbyzknąć najbardziej pijanemu i najlepszemu w remizie? Bo chyba nie zginęła z Godnością? Hmmm.....Jest jeszcze inna możliwość. Ty nie masz matki.
          • sabat.77 Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 16.05.14, 17:21
            Ze ja nie zabiegam o zasoby?? Nie szmace sie?? Stary, ja bym sie z radoscia zeszmacil dla pieniedzy, tylko nie mam pojecia jak to zrobic... Chociaz w sumie, to zeszmacilem sie i bez pieniedzy, wiec jest jeszcze smieszniej :)
            • midnight_lightning Re: Seks z partnerkami 20-40 a seks z partnerkami 17.05.14, 00:22
              "Ze ja nie zabiegam o zasoby?? Nie szmace sie?? Stary, ja bym sie z radoscia zeszmacil dla pieniedzy, tylko nie mam pojecia jak to zrobic... Chociaz w sumie, to zeszmacilem sie i bez pieniedzy, wiec jest jeszcze smieszniej :)"

To, że nie ma się pojęcia, jak to zrobić, to jeszcze nic, gorzej, że jak okazja sama będzie się pchać w rączki, to te wredne imperatywy nie pozwolą skorzystać ...

z pamięci:

Grzegorz P.: ...przekonałem się, jak ciężko jest dobrym ludziom

Maurycy P.: Sami sobie są winni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka