Dodaj do ulubionych

znaki zodiaku

16.09.16, 14:37
wiedzoholik.pl/nasa-aktualizuje-znaki-zodiaku-i-dodaje-jeden-nowy-spodziewajcie-sie-sporych-zmian/
Obserwuj wątek
    • czasrefleksji Re: znaki zodiaku 16.09.16, 16:29
      Oh Zawle! Odkrycie w 21. wieku Wężownika przez NASA posuwa nas do przodu, ale nie łudźmy się... nadal niewiele wiemy:)
      • marek.zak1 Re: znaki zodiaku 16.09.16, 16:51
        czasrefleksji napisał(a):

> Oh Zawle! Odkrycie w 21. wieku Wężownika przez NASA posuwa nas do przodu, ale nie łudźmy się... nadal niewiele wiemy:).
        -------------------
        Ja jestem urodzony 6 marca i wiem, że jestem rybą. To się czuje :)
        • czasrefleksji Re: znaki zodiaku 16.09.16, 17:09
          marek.zak1 napisał:

> czasrefleksji napisał(a):
          >
          > > Oh Zawle! Odkrycie w 21. wieku Wężownika przez NASA posuwa nas do przodu,
          > ale nie łudźmy się... nadal niewiele wiemy:).
          > -------------------
          > Ja jestem urodzony 6 marca i wiem, że jestem rybą. To się czuje :)

Absolutnie. Poza tym prawdziwe rewelacje poznamy dopiero gdy zodiakiem zajmie się druga topowa instytucja - NSAgency:)
        • aandzia43 Re: znaki zodiaku 16.09.16, 20:10
          Żadnej Ryby się nie czuje, czuje się Lwa. Gdzie masz.Ascendent?
          • marek.zak1 Re: znaki zodiaku 16.09.16, 20:28
            aandzia43 napisała:

> Żadnej Ryby się nie czuje, czuje się Lwa. Gdzie masz.Ascendent?
            -----------------
            Nie mów rybie, ze nie czuje ryby :). Jestem w samym środku znaku - 6.03 i woda to mój żywioł.
            • aandzia43 Re: znaki zodiaku 16.09.16, 20:37
              marek.zak1 napisał:

> aandzia43 napisała:
              >
              > > Żadnej Ryby się nie czuje, czuje się Lwa. Gdzie masz.Ascendent?
              > -----------------
              > Nie mów rybie, ze nie czuje ryby :). Jestem w samym środku znaku - 6.03 i woda
              > to mój żywioł.

Ja się pytam gdzie masz Ascendent, a nie co czujesz ;-) O której się urodziłeś? Tuż przed zachodem słońca?
              • marek.zak1 Re: znaki zodiaku 16.09.16, 20:42
                aandzia43 napisała:
                Ja się pytam gdzie masz Ascendent, a nie co czujesz ;-) O której się urodziłeś?
                > Tuż przed zachodem słońca?
                --------------------------
                Rodziłem się, a wszystkie dzwony w kościołach biły. To było dzień po śmierci Stalina i kościołom kazano bić w dzwony na żałobę. Moja matka była w szoku.
                Nie wiem kiedy to było, czyli o której godzinie.
                • zawle Re: znaki zodiaku 16.09.16, 22:46
                  A ja nadal panna:))

www.crazynauka.pl/czy-nasa-naprawde-zaktualizowala-znaki-zodiaku-dementujemy-plotke/?f
    • aandzia43 Re: znaki zodiaku 16.09.16, 20:15
      Pfffy! Nie z takimi drobiazgami astrologia sobie radziła :-P Odkrycie Urana, Nptuna i Plutona łyknęła jak gęś kluskę. Degradacją Plutona też się nie przejęła. Ma wyrąbane na nowinki, a każdą obraca na swoją korzyść ;-)
      • czasrefleksji Re: znaki zodiaku 16.09.16, 20:21
        aandzia43 napisała:

> Pfffy! Nie z takimi drobiazgami astrologia sobie radziła :-P Odkrycie Urana, Np
        > tuna i Plutona łyknęła jak gęś kluskę. Degradacją Plutona też się nie przejęła.
        > Ma wyrąbane na nowinki, a każdą obraca na swoją korzyść ;-)
        >

Astrologia jest bardzo rozwijająca dla prawej półkuli mózgu i jest atakowana przez lewopółkulowców - choć Zawle wymyka się z tej klasyfikacji - imho ma bardzo fajny umysł, inny niż te typowe podziały, jest niezwykła
    • kruche_ciacho Re: znaki zodiaku 19.09.16, 14:04
      zmiany zmianami, ja nadal zostaje lwica
      wolalabym byc waga
    • djhenne Re: znaki zodiaku 25.09.16, 15:26
      A może ktoś polecić jakieś dobre książki o astrologii? Takie, żeby totalny laik cokolwiek skumał? ;>
    • dongonczarko Re: znaki zodiaku 13.11.16, 23:20
      Przy okazji - Donald Trump, Bliźniak.

Bliźniaki są pełne inwencji i świetne w komunikowaniu się. Wszechstronnie uzdolnione mają kłopot z wyborem zawodu. Bywa, że zmieniają go nawet kilka razy w życiu. Nie czują się jednak przy tym nieszczęśliwe, gdyż w ich naturze leżą ciągłe zmiany i chęć poznawania nowych obszarów wiedzy.
      Główną sferą zainteresowania Bliźniąt jest zbieranie informacji i przekazywanie ich. Są zmienne i elastyczne. Sprytne i błyskotliwe, lubią intelektualne konwersacje. Mają skłonność do żonglowania faktami:

www.youtube.com/watch?v=TNfp9lguHSU

W miłości lubią silne emocje i nowe doznania, dlatego dbają o to, aby nie popaść w rutynę. Chęć ciągłych zmian i nowych wrażeń popycha je często do zdrady i porzucenia partnera. Kobieta Bliźniak jest typem błyskotliwej intelektualistki, ciekawej świata, a jednocześnie nieco chłodnej.
      Mężczyzna Bliźniak to dowcipny, uroczy, błyskotliwy flirciarz. Niestały w uczuciach. Typ Piotrusia Pana, wieczny chłopiec.
      • dongonczarko Re: znaki zodiaku 14.11.16, 07:19
        Zapoznałem się ze statystykami wyborów prezydenckich. Jak wiadomo to Hilary zdobyła więcej głosów:), natomiast zwycięzca wyborów dostał więcej niż Hilary głosów od whites - od białych mężczyzn i od białych kobiet. Hilary przegrała tylko wśród białych kobiet i białych mężczyzn.
      • aandzia43 Re: znaki zodiaku 14.11.16, 11:00
        Noweśśs, aż zajrzałam temu panu do horoskopu. Chromolić powietrzną energię Bliźniaka wzmocnionego jeszcze koniunkcją Słońca z Uranem - Słońce w X domu w trygonie z Jowiszem, prawie wszystkie planety w pierwszej i czwartej ćwiartce, Ascendent w Lwie w koniunkcji z Marsem - chłopina jest skazany na sukces ;-)
        • dongonczarko Re: znaki zodiaku 14.11.16, 11:05
          aandzia43 napisała:

> Noweśśs, aż zajrzałam temu panu do horoskopu. Chromolić powietrzną energię Bliź
          > niaka wzmocnionego jeszcze koniunkcją Słońca z Uranem - Słońce w X domu w trygo
          > nie z Jowiszem, prawie wszystkie planety w pierwszej i czwartej ćwiartce, Ascen
          > dent w Lwie w koniunkcji z Marsem - chłopina jest skazany na sukces ;-)
          >

Tak jest, very successful Andziu:). Ja obejrzałem jakieś materiały dokumentalne o nim gdy został prezydentem żeby bliżej poznać i tam on prawie 30 lat temu w wywiadzie telewizyjnym mówi, że trzeba tutaj dużo zmienić w kraju i on ma nadzieję że ktoś się tym zajmie, bo on nie chce startować na prezydenta, ale "jak będzie trzeba to w końcu wystartuję, i wygram, bo ja zawsze wygrywam!" hahaha!
          • kag73 Re: znaki zodiaku 14.11.16, 14:03
            Tak jest, very successful Andziu:). Ja obejrzałem jakieś materiały dokumentalne o nim gdy został prezydentem żeby bliżej poznać i tam on prawie 30 lat temu w wywiadzie telewizyjnym mówi, że trzeba tutaj dużo zmienić w kraju i on ma nadzieję że ktoś się tym zajmie, bo on nie chce startować na prezydenta, ale "jak będzie trzeba to w końcu wystartuję, i wygram, bo ja zawsze wygrywam!" hahaha!

A nie mowilam, ze wygra. Hillary miala wiecej glosow a on wygral, no ciekawe jak to sie stalo :)
            Z ciekawostek w najnowszym wywiadzie powiedzial, ze wyplata za urzad prezydenta sie dla niego nie liczy (370 000 Euro na rok). Chce za swoj job jako prezydent 1 dolara na rok.
            • dongonczarko Re: znaki zodiaku 14.11.16, 20:31
              Takie wyrzekanie się pensji wydaje mi się trochę za sprytne, bo robi wrażenie pijarowe warte wielokrotnie więcej, on jako miliarder oczywiście niczego cennego dla siebie konkretnie to się w ten sposób nie wyrzeka, no i na koniec: jak tu wymagać od pracownika który pracuje za darmo:)

Zapraszam wszystkich do wysłuchania za godzinę audycji radia maryja w doborowej obsadzie, bo będzie prof. dr hab. Marek Chmielewski, Katedra Duchowości Systematycznej i Praktycznej KUL, prof. Przygoda (m.in. praca naukowa Negacja miłości w dziele Nietschego). Potrwa aż 2 godziny od 21:30 więc myślę że będzie się działo. Zaprosiłem już żonę:).

Można słuchać w internecie:

www.radiomaryja.pl/
              • kag73 Re: znaki zodiaku 14.11.16, 20:33
                Nie za darmo, za dolara w roku :)
                Moze obawia sie, ze posprawdzaja przy okazji jego podatki :)
                • dongonczarko Re: znaki zodiaku 14.11.16, 20:37
                  kag73 napisała:

> Nie za darmo, za dolara w roku :)
                  > Moze obawia sie, ze posprawdzaja przy okazji jego podatki :)

On jest bardzo clever i to mimo że złamał kilka kanonów prowadzenia kampanii prezydenckiej uważanej przez opinię profesjonalną za podstawowe. A jak sprytnie ścigał Meksykanów w kampanii wewnątrzrepublikańskiej gdzie to hasło dało mu przewagę, żeby się potem z tego stopniowo cofać w miarę jak musiał zdobywać poparcie nie republikanów.
                  • stokrotka_a Re: znaki zodiaku 15.11.16, 08:22
                    dongonczarko napisał(a):

> On jest bardzo clever i to mimo że złamał kilka kanonów prowadzenia kampanii pr
                    > ezydenckiej uważanej przez opinię profesjonalną za podstawowe.

To zwykły populista, szczwany lis, a przy tym zwykły idiota i ignorant zapatrzony w siebie. Narcyz jednym słowem.
                    • kag73 Re: znaki zodiaku 15.11.16, 11:52
                      "To zwykły populista, szczwany lis, a przy tym zwykły idiota i ignorant zapatrzony w siebie. Narcyz jednym słowem."

Ta idiota. To najpierw mu dorownaj, jest multimiliarderem i prezydentem USA :))
                      • aandzia43 Re: znaki zodiaku 15.11.16, 13:19
                        kag73 napisała:

> "To zwykły populista, szczwany lis, a przy tym zwykły idiota i ignorant zapatrz
                        > ony w siebie. Narcyz jednym słowem."
                        >
                        > Ta idiota. To najpierw mu dorownaj, jest multimiliarderem i prezydentem USA :))

Czy to nie Napoleon powiedział, że głupota nie przeszkadza w zajmowaniu się polityką? :-P
                        • marek.zak1 Re: znaki zodiaku 15.11.16, 13:21
                          aandzia43 napisała:

> Czy to nie Napoleon powiedział, że głupota nie przeszkadza w zajmowaniu się polityką? :-P
                          ----------------
                          A mądrość o nie jest umiejętność osiągania wyznaczonych celów?
                          • aandzia43 Re: znaki zodiaku 15.11.16, 15:48
                            -
                            > A mądrość o nie jest umiejętność osiągania wyznaczonych celów?

Niekoniecznie. Zależy od celów i okoliczności. Dla osiągnięcia niektórych celów wystarczy brak skrupułów, socjopatia, prymitywny spryt.
                            • marek.zak1 Re: znaki zodiaku 15.11.16, 15:53
                              aandzia43 napisała:

> -
                              > > A mądrość o nie jest umiejętność osiągania wyznaczonych celów?
                              >
                              > Niekoniecznie. Zależy od celów i okoliczności. Dla osiągnięcia niektórych celów wystarczy brak skrupułów, socjopatia, prymitywny spryt.
                              -----------------------------------
                              To czym jest mądrość?
                              >
                        • kag73 Re: znaki zodiaku 15.11.16, 13:30
                          "Czy to nie Napoleon powiedział, że głupota nie przeszkadza w zajmowaniu się polityką? :-P"

Ale on to raczej biznesmen a nie polityk byl do tej pory chyba.
                          Niemniej jednak na minus mu, ze jest multimiliarderem, no pazerny jest. Po co mu multi? Nie starczylby miliard albo pare milionow? ;) Moze teraz chciec dalszych miliardow, niestety :(
                          No ale moze chce wszystkich szczodrze obdarzyc, w koncu ma te 5 tke dzieci.
                          • stokrotka_a Re: znaki zodiaku 15.11.16, 13:47
                            kag73 napisała:

> No ale moze chce wszystkich szczodrze obdarzyc, w koncu ma te 5 tke dzieci.

O tak, na pewno chce obarzyć wszystkich, zdzierając forsę z inwestorów, pracowników zatrudnianych nielegalnie i unikając płacenia podatków. No popatrz, jaki szczodry pan!
                            • kag73 Re: znaki zodiaku 15.11.16, 14:01
                              "O tak, na pewno chce obarzyć wszystkich, zdzierając forsę z inwestorów, pracowników zatrudnianych nielegalnie i unikając płacenia podatków. No popatrz, jaki szczodry pan!"

Ano, zycie to nie je bajka :(
                              Co nie zmienia faktu, ze Clinton tez swieta nie jest. Oni wszyscy po jednych piniadzach, Ci powiem.
                              • stokrotka_a Re: znaki zodiaku 15.11.16, 14:16
                                kag73 napisała:

> Co nie zmienia faktu, ze Clinton tez swieta nie jest. Oni wszyscy po jednych pi
                                > niadzach, Ci powiem.

Clinton nie jest święta, bo świętych nie ma. Jednak to ona płaci uczciwie podatki, a Trump wykorzystując przepisy o bankructwie unikał płacenia podatków przez co najmniej 10 lat, mimo że nie ogłosił nigdy bankructwa osobistego. Ogłaszał bankructwa swoich porzedsięwzięć, co dawało mu możliwość unikania spłacania części długów (oszukiwanie inwestorów) i migania się od należności podatkowych względem fiskusa, czyli de facto amerykańskiego społeczeństwa. Nie dość, że działała na niekorzyść innych podatników bez żadnych skrupułów, to jeszcze ci oszukani podatnicy na niego zagłosowali. To majstersztyk przebiegłości i zero skrupułów moralnych.
                                • kag73 Re: znaki zodiaku 15.11.16, 15:04
                                  "Nie dość, że działała na niekorzyść innych podatników bez żadnych skrupułów, to jeszcze ci oszukani podatnicy na niego zagłosowali. To majstersztyk przebiegłości i zero skrupułów moralnych."

Az nasuwa sie pytanie: kto jest wiekszym idiota? Ten idiota czy ten idiota, ktory poszedl za idiota? :)
                                  • stokrotka_a Re: znaki zodiaku 15.11.16, 15:12
                                    kag73 napisała:

> Az nasuwa sie pytanie: kto jest wiekszym idiota? Ten idiota czy ten idiota, kto
                                    > ry poszedl za idiota? :)

Nasuwa mi się pytanie, kto jest bardziej zakłamany i bardziej zdemoralizowany. Odpowiedź niestety nie jest korzystna ani dla USA, ani dla naszej części świata.
                      • stokrotka_a Re: znaki zodiaku 15.11.16, 13:42
                        kag73 napisała:

> Ta idiota. To najpierw mu dorownaj, jest multimiliarderem i prezydentem USA :))

Tak, to idiota. Jest miliarderem, bo po pierwsze - dostał od ojca miliony na start, po drugie - to szczwany lis (co nie wyklucza idiotyzmu), a po trzecie - potrafi manipulować ludźmi. Dzięki temu został również wybrany na prezydenta USA, uzyskując nota bene mniej głosów niż jego rywalka.
                        • kag73 Re: znaki zodiaku 15.11.16, 13:57
                          "Tak, to idiota. Jest miliarderem, bo po pierwsze - dostał od ojca miliony na start..."

Mial szczecie/dobry start i z milionow zrobil miliardy. Nie przehulal majatku :)

" - to szczwany lis (co nie wyklucza idiotyzmu), a po trzecie - potrafi manipulować ludźmi. Dzięki temu został również wybrany na prezydenta USA, uzyskując nota bene mniej głosów niż jego rywalka."

Cala polityka to manipulowanie ludzmi. Co do ilosci glosow, tutaj winny jest system wyborczy Stanow, zostal wybrany jak kazdy inny prezydent przed nim, na tych samych zasadach. Nic sie nie zrobi. Wygrana jest wygrana. Zobaczymy jakim bedzie prezydentem. A w polityke i politykow juz dawno przestalam wierzyc :(
                          • stokrotka_a Re: znaki zodiaku 15.11.16, 14:08
                            kag73 napisała:

> Mial szczecie/dobry start i z milionow zrobil miliardy. Nie przehulal majatku :
                            > )

To prawda, ale to nie przeczy, że jest idiotą. Nie ma takiej reguły, która wykluczałaby możliwość dorobienia się ogromnego majątku przez idiotów.

> Cala polityka to manipulowanie ludzmi.

To częściowo prawda, bo nie cała polityka to manipulowanie ludźmi. A poza tym manipulowanie w oparciu o populistyczne hasła, nienawiść do obcych w celu zdobycia władzy za wszelką cenę to nie to samo, co manipulowanie opinią publiczną, żeby zaakceptowała wymagający ale konieczny plan reform upafającej gospodarki.

> Co do ilosci glosow, tutaj winny jest sy
                            > stem wyborczy Stanow, zostal wybrany jak kazdy inny prezydent przed nim, na tyc
                            > h samych zasadach. Nic sie nie zrobi. Wygrana jest wygrana.

To też prawda. Ja tylko stwierdziłam fakt. System ten przyczynił się do wygranej przez Trumpa. W wyborach bezpośrednich przegrałby, więc jego sukces nie jest taki znów wielki. Może go zawdzięczać wadliwemu systemowi wyborczemu, głupocie ludzi i własnej umiejętności grania na ludzkich emocjach.
                    • dongonczarko Re: znaki zodiaku 15.11.16, 12:55
                      Występował za wielkie pieniądze, miliony grube, w telewizyjnym reality show Apprentice.
                      Strasznie nieprzyjemne:

www.youtube.com/watch?v=pBHJkbDPW6U&t=4s
                      • dongonczarko Re: znaki zodiaku 15.11.16, 13:19
                        Reality show Apprentice - na początku wieku gdy stały się takie modne - polegał na tym że Trump wybierze zwycięzcę reality show który za 250k rocznie poprowadzi jedną z jego firm. Za jeden odcinek programu Trump dostawał od telewizji 50k, ale wkrótce program zyskał tak wielką popularność że zaczął czardżować milion dolarów za odcinek. Odcinków było bardzo dużo.
              • stokrotka_a Re: znaki zodiaku 15.11.16, 08:19
                dongonczarko napisał(a):

> Zapraszam wszystkich do wysłuchania za godzinę audycji radia maryja w doborowej
                > obsadzie, bo będzie prof. dr hab. Marek Chmielewski, Katedra Duchowości System
                > atycznej i Praktycznej KUL, prof. Przygoda (m.in. praca naukowa Negacja miłości
                > w dziele Nietschego). Potrwa aż 2 godziny od 21:30 więc myślę że będzie się dz
                > iało. Zaprosiłem już żonę:).

Różne są zboczenia...
                • dongonczarko Re: znaki zodiaku 15.11.16, 15:20
                  Masz ubogi język albo mylisz pojęcia, np. otwartość na nowe doświadczenia ze zboczeniem... albo ekstrawagancję z dewiacją, w sumie neodulszczyzną - ciasnota umysłowa i nietolerancja są dla niej charakterystyczne - z Twojej krótkiej a niemądrej wypowiedzi powiało Stokrotko
                  • stokrotka_a Re: znaki zodiaku 15.11.16, 15:49
                    dongonczarko napisał(a):

> Masz ubogi język albo mylisz pojęcia, np. otwartość na nowe doświadczenia ze zb
                    > oczeniem... albo ekstrawagancję z dewiacją, w sumie neodulszczyzną - ciasnota u
                    > mysłowa i nietolerancja są dla niej charakterystyczne - z Twojej krótkiej a nie
                    > mądrej wypowiedzi powiało Stokrotko

No proszę, z trzech krótkich słów o żartobliwej wymowie wyciągnąłeś tak wiele wniosków dotyczących mojej skromnej osoby. Zastanów się, czy neodulszczyzną nie powiało z twojej znacznie bardziej rozbudowanej i pełnej przytyków osobistych wypowiedzi.

To się nazywa w erystyce prowadzenie dyskusji za pomocą argumentów ad personam, mój drogi panie.
                    • dongonczarko Re: znaki zodiaku 15.11.16, 16:00
                      Twoja żartobliwa natura jakoś słabo daje znać o sobie tak w pierwszej, jak w drugiej wypowiedzi, zastanów się czy nie potrzebujesz popracować nad swoim poczuciem humoru, zastanów się Stokrotko.
                      • stokrotka_a Re: znaki zodiaku 15.11.16, 16:15
                        dongonczarko napisał(a):

> Twoja żartobliwa natura jakoś słabo daje znać o sobie tak w pierwszej, jak w dr
                        > ugiej wypowiedzi, zastanów się czy nie potrzebujesz popracować nad swoim poczuc
                        > iem humoru, zastanów się Stokrotko.

Druga wypowiedź nie jest i nie miała być żartobliwa, pownieważ odnosiła się do twojej wypowiedzi pełnej wycieczek osobistych w stosunku do mojej skromnej osoby. A co do pierwszej wypowiedzi, to zupełnie przestrzeliłeś z jej interpretacją, bo ja miałam na myśli jedynie twoje nocne zaproszenie żony do czegoś, co na forum o seksie brzmi zabawnie. Spuść zatem powietrze i nie brnij już w ten gąszcz argumentów ad personam.
                        • dongonczarko Re: znaki zodiaku 15.11.16, 16:18
                          A co jest zboczonego we wspólnym słuchaniu audycji? Ty jesteś normalna?
                          • stokrotka_a Re: znaki zodiaku 15.11.16, 16:27
                            dongonczarko napisał(a):

> A co jest zboczonego we wspólnym słuchaniu audycji?

Przecież wyjaśniłam, co jest w tym zabawnego w kontekście tego forum, i jeśli nadal nie chwytasz żartu, to przyjmij do wiadomości, że nie użyłam słowa "zboczenie" w dosłownym sensie.

> Ty jesteś normalna?

Naprawdę musisz? Nie stać cię na nic lepszego?
                            • dongonczarko Re: znaki zodiaku 15.11.16, 16:34
                              Czyli - rekapitulując - żartobliwie nazwałaś zboczeniem, w kontekście tego forum, zaproszenie żony do wspólnego wysłuchania audycji. Nie do seksu tylko do słuchania.
                              No dobra...

• stokrotka_a Re: znaki zodiaku 16.11.16, 08:18
                                dongonczarko napisał(a):

> Czyli - rekapitulując - żartobliwie nazwałaś zboczeniem, w kontekście tego foru
                                > m, zaproszenie żony do wspólnego wysłuchania audycji. Nie do seksu tylko do słu
                                > chania.
                                > No dobra...

Uff...

PS. A tak na marginesie - jeśli chodzi o wspomnianą przez ciebie tolerancję i Radio Maryja, to jedno kłóci się z drugim. To stacja szerząca zabobon, kołtuństwo oraz niechęć a nawet nienawiść do obcych i inaczej myślących. Wybitnie szkodliwa społecznie instytucja.
                                • dongonczarko Re: znaki zodiaku 16.11.16, 09:08
                                  Przede wszystkim Twój atak na stację jest neokołtuński, ponieważ - przyznasz - nie słuchałaś nawet 200 godzin:))) audycji, a wystawiasz nienawistne świadectwo tym ludziom. To tak na marginesie.

Poziom kulturalny stacji jest bardzo wysoki, tylko program 2, 3 Polskiego Radia jak je pamiętam z dawnych czasów gdy słuchałem można tu zestawiać. Stacje komercyjne są o wiele słabsze intelektualnie. No i w ogóle nie ma reklam, po prostu inny lepszy świat Stokrotko. Pozdrawiam!:)
                                  • stokrotka_a Re: znaki zodiaku 16.11.16, 09:39
                                    dongonczarko napisał(a):

> Przede wszystkim Twój atak na stację jest neokołtuński, ponieważ - przyznasz -
                                    > nie słuchałaś nawet 200 godzin:))) audycji, a wystawiasz nienawistne świadectw
                                    > o tym ludziom. To tak na marginesie.

Nie, mój atak nie jest kołtuński, ponieważ słucham tej stacji wystarczająco długo, żeby wyrobić sobie o niej zdanie. I nie chodzi o słuchanie konkretnej audycji w tej stacji tylko całości. Ta stacja propaguje ciemnotę, uprzedzenia, antysemityzm i pogłębia podziały społeczne.

> Poziom kulturalny stacji jest bardzo wysoki, tylko program 2, 3 Polskiego Radia
                                    > jak je pamiętam z dawnych czasów gdy słuchałem można tu zestawiać. Stacje kome
                                    > rcyjne są o wiele słabsze intelektualnie. No i w ogóle nie ma reklam, po prostu
                                    > inny lepszy świat Stokrotko. Pozdrawiam!:)

Ja nie porównuję Radia Maryja z innymi stacjami. Ja tylko oceniam ogólny poziom tej stacji, a jest on skandaliczny. A jeśli chodzi o reklamy, to są, tylko, że nie nazywają się reklamami. Typowe katolickie zakłamanie.
                                    • dongonczarko Re: znaki zodiaku 16.11.16, 09:48
                                      To już nie są czasy dawne kiedy rzeczywiście często gościł tam antysemityzm na antenie, a tacy jak Ty dzwonili do stacji i mówili na antenie: "Chuj ojcom w dupę!" i odkładali słuchawkę. Teraz jest wysoka kultura. Stacja i jej prowadzący rozwinęli się ogromnie i właściwie...dopiero słuchając RM można dziś zrozumieć w pełni dlaczego z nimi - katolikami polskimi - nie daje się wygrać na dłuższa metę... Mają powera intelektualno-kulturalnego!:)
                                      • stokrotka_a Re: znaki zodiaku 16.11.16, 09:59
                                        dongonczarko napisał(a):

> To już nie są czasy dawne kiedy rzeczywiście często gościł tam antysemityzm na
                                        > antenie, a tacy jak Ty dzwonili do stacji i mówili na antenie: "Chuj ojcom w du
                                        > pę!" i odkładali słuchawkę. Teraz jest wysoka kultura.

Doskonały tekst! Pokazałeś właśnie czym jest "wysoka kultura" w wykonaniu polskiego katolika. Brawo! :-D

> Stacja i jej prowadzący
                                        > rozwinęli się ogromnie i właściwie...dopiero słuchając RM można dziś zrozumieć
                                        > w pełni dlaczego z nimi - katolikami polskimi - nie daje się wygrać na dłuższa
                                        > metę... Mają powera intelektualno-kulturalnego!:)

Power intelektualno-kulturalny w wykonaniu ludzi zamkniętych na inne poglądy to doprawdy ewenement. To coś takiego jak gorący lód mniej więcej. ;-) A jeśli chodzi o to wygrywanie z katolikami polskimi, to historia pokazuje liczne przykłady, gdy ci katolicy dołożyli sobie sami, a wrogowie przyszli i zgarnęli gotowe łupy.
                                        • dongonczarko Re: znaki zodiaku 16.11.16, 10:08
                                          A Ty Stokrotko jaką stację radiową byś nam poleciła? Kto tak pięknie formuje Twoją umysłowość?:)
                                          • stokrotka_a Re: znaki zodiaku 16.11.16, 10:52
                                            Mojej umysłowości nie formuje żadna stacja radiowa ani telewizyjna. Nie formują jej też ludzie narzucający innym dogmaty.
                                            • dongonczarko Re: znaki zodiaku 16.11.16, 10:58
                                              A książki? Kilka najważniejszych książek Twojego dorosłego życia plse?
                                              • stokrotka_a Re: znaki zodiaku 16.11.16, 12:00
                                                Nie ma kilku najważniejszych książek. Są ksiażki ważne i interesujace, np. Lema, Kołakowskiego, Davis'a, Sebaga Montefiore, Hawkinga i wielu innych oraz Biblia. Biblia nie jest jednak dla mnie źródłem dogmatów, tylko podstawą do własnych przemyśleń i wyciągania wniosków.
                                            • sabat3 Re: znaki zodiaku 16.11.16, 11:13
                                              stokrotka_a napisała:

> Mojej umysłowości nie formuje żadna stacja radiowa ani telewizyjna. Nie formują
                                              > jej też ludzie narzucający innym dogmaty.

Gratuluję nieprzemakalności. Mnie formatuje bez przerwy cała rzeczywistość, ogarnia mnie i pochłania swoją pajęczą morfą... znaczy, formą...
                                              Bezustannie znajduje w sobie dogmaty innych, a kiedy uda mi się z nich oswobodzić, z przerażeniem odkrywam, że w międzyczasie wkradły się następne.
                                              Walka o siebie jest walką z góry skazaną na porażkę. Ale umrę próbując ;)
                                              • stokrotka_a Re: znaki zodiaku 16.11.16, 11:50
                                                sabat3 napisał:

> Gratuluję nieprzemakalności. Mnie formatuje bez przerwy cała rzeczywistość, oga
                                                > rnia mnie i pochłania swoją pajęczą morfą... znaczy, formą...
                                                > Bezustannie znajduje w sobie dogmaty innych, a kiedy uda mi się z nich oswobodz
                                                > ić, z przerażeniem odkrywam, że w międzyczasie wkradły się następne.

Nie jestem nieprzemakalna, ale mam naturę przekorną. Z zasady kwestionuję dogmaty i objawione prawdy. Nie ufam ludziom mówiącym mi, w co wierzyć i jak myśleć. Natomiast korzystam z mądrości ludzi, którzy uczą innych zadawania ważnych pytań i samodzielnego formułowania odpowiedzi.
                                                • sabat3 Re: znaki zodiaku 16.11.16, 12:00
                                                  stokrotka_a napisała:
                                                  > Nie jestem nieprzemakalna, ale mam naturę przekorną. Z zasady kwestionuję dogma
                                                  > ty i objawione prawdy. Nie ufam ludziom mówiącym mi, w co wierzyć i jak myśleć.
                                                  > Natomiast korzystam z mądrości ludzi, którzy uczą innych zadawania ważnych pyt
                                                  > ań i samodzielnego formułowania odpowiedzi.

To tak jak ja. Z tym że to też jest rodzaj pozy życiowej/formy. Uciec od społecznej klasyfikacji można tylko w kaftanie bezpieczeństwa...
                                                  A nawet wtedy... Człowiek ma już nadzieję na coś oryginalnego, pyta, a tu kolejny Napoleon Bonaparte.
                                                  • dongonczarko Re: znaki zodiaku 16.11.16, 12:14
                                                    Społeczeństwa i mniejsze społeczności zwalczają odchylenia od swojej jakiejś normy, ponieważ nie mogłyby funkcjonować gdyby składały się z indywidualistów. Więc ścigają tacy nieindywidualiści-konformiści indywidualistów gdy tylko się pojawią na horyzoncie, bo dzisiaj kilku a jutro kilkuset, jak się nie zrobi z tym porządku. Na szczęście przenikamy oraz świadomie akceptujemy pewne wpływy i jakoś się żyje, nawet dość ciekawie czasem.
                                                  • dongonczarko Re: znaki zodiaku 16.11.16, 12:17
                                                    Jezus był jednym z największych nonkonformistów
                                                  • stokrotka_a Re: znaki zodiaku 16.11.16, 12:26
                                                    dongonczarko napisał(a):

> Jezus był jednym z największych nonkonformistów

Wątpię. Nie ma na to dowodów.
                                                  • dongonczarko Re: znaki zodiaku 16.11.16, 12:33
                                                    stokrotka_a napisała:

> dongonczarko napisał(a):
                                                    >
                                                    > > Jezus był jednym z największych nonkonformistów
                                                    >
                                                    > Wątpię. Nie ma na to dowodów.

Jesteś pierwszą osobą jaką znam która przestudiowała wszystkie materiały na Jego temat.
                                                  • stokrotka_a Re: znaki zodiaku 16.11.16, 12:38
                                                    dongonczarko napisał(a):

> Jesteś pierwszą osobą jaką znam która przestudiowała wszystkie materiały na Jeg
                                                    > o temat.

A stwierdziłam gdzieś, że przestudiowałam wszystkie materiały na jego temat?
                                                  • stokrotka_a Re: znaki zodiaku 16.11.16, 12:21
                                                    sabat3 napisał:

> To tak jak ja. Z tym że to też jest rodzaj pozy życiowej/formy. Uciec od społec
                                                    > znej klasyfikacji można tylko w kaftanie bezpieczeństwa...
                                                    > A nawet wtedy... Człowiek ma już nadzieję na coś oryginalnego, pyta, a tu kolej
                                                    > ny Napoleon Bonaparte.

Dla mnie nie jest to rodzaj pozy. I nie twierdzę wcale, że wymykam się społecznej klasyfikacji, ani że jestem całkowicie niezależna. Wprost przeciwnie. Nie silę się też na oryginalność dla oryginalności. Mogę być nieoryginalna w swoich poglądach, ale ważne jest, w jaki sposób do nich dochodzę.
                                    • gogol77 Re: znaki zodiaku 16.11.16, 14:15
                                      stokrotka_a napisała:
                                      > Ta stacja propaguje ciemnotę.... >
                                      Ja też słucham, bo mi podnosi adrenalinę, poprawia mi samopoczucie - bo czuję się wtedy jak geniusz wśród idiotów. A geniuszem nie jestem (choć chciałbym być).
                                      Wczoraj jakaś pani psycholog z tytułami (oni kochają wyliczać tytuły!) udowadniała w temacie ustawy o przemocy w rodzinie (której RM jest fundamentalnie przeciwne!), że na przemoc to ziółka, wyszczególniała nawet szczegółowo ich skład. A jak ziółka nie pomogą to....egzorcysta.
                                      Więc Stokrotko, jaką ciemnotę ;-)? Wiedzę!!!
      • dongonczarko Re: znaki zodiaku 15.11.16, 12:46
        Prezydent Obama - Lew.

Z Lwów tryska duża energia i radość życia.

Lwy są osobami szczerymi i prostolinijnymi. Wspaniałomyślne, nie chowają urazy. Mają gest i są szczodre nawet dla nieznajomych. Uwielbiają być podziwiane.

W tym co robią są szczere. Brzydzą się oszustwem.
        Przez swoją królewską szlachetność nie potrafią się długo gniewać.

Próżne i dumne Lwy narażone są na przykrości, ponieważ wydaje im się, że pozjadały wszystkie rozumy.

Lew przez długie lata eksperymentuje w sferze związków z innymi ludźmi. Przechodzi przez wiele związków, zanim postanowi się ustatkować. Kochliwy i wymagający. Musisz pokazać Lwu, że jest dla ciebie najważniejszy. Nie możesz go lekceważyć i traktować jako kogoś, kogo da się kontrolować.
        Dla Lwa nie jest najważniejsze piękne ciało, lecz fascynująca osobowość. Lew nie myśli za dużo o seksie. Zamiast zastanawiać się, po prostu inicjuje stosunek.
        • dongonczarko Re: znaki zodiaku 15.11.16, 16:10
          I ta radość życia i wspaniałomyślność Lwa jest świetnie widoczna w przemówieniu prezydenta Obamy w dniu w którym ogłoszono zwycięstwo Trumpa w wyborach:

www.youtube.com/watch?v=0SLfCkXDAf8

Z przyjemnością oglądałem to wystąpienie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka