thistle some language practice : 26.11.05, 17:18 Doc, you've gotta help me... my wife just isn't interested in sex anymore. Haven't you got a pill or something I can give her?" "Look, I can't prescribe..." "Doc, we've been friends for years. Have you ever seen me this upset? I am desperate! I can't think; I can't concentrate; my life is going utterly to Hell! You've got to help me." The doctor opens his desk drawer and removes a small bottle of pills. "Ordinarily, I wouldn't do this. These are experimental, the tests so far indicate that they're VERY powerful. Don't give her more than ONE, understand? JUST one." "I don't know, doc; she's awfully cold..." "One. No more. In her coffee. Okay?" "Um... okay." Our hero expresses gratitude, and departs for home, where his wife has dinner waiting. When dinner is finished, she goes to the kitchen to bring dessert. Our hero, in fumbling haste, pulls the pills from his pocket and drops one into his wife's coffee. He reflects for a moment, hesitates, then drops in a second pill. And then he begins to worry. The doctor did say they were powerful. Then an inspiration strikes: he drops one pill into his own coffee. His wife returns with the shortcake, and they enjoy their dessert and coffee, our hero with poorly concealed anticipation. Sure enough, a few minutes after they finish, his wife shudders a little, sighs deeply and heavily, and a strange smoky look enters her eyes. In a deep, throaty, near-whisper, in a tone of voice he has never heard her use before, she says, "I... need...a man..." His eyes glitter and his hands tremble as he replies, "Me... too.." Odpowiedz Link
petar2 Re: some language practice : 26.11.05, 18:02 VOCABULARY: baked beans*-pieczona fasolka w sosie pomidorowym.mmmniam palce lizać często jedzona jako czesc tzw English breakfast. he would never go for this carrying on-on nigdy nie zniesie takiego pobłażania sobie supreme sucrifice -najwieksze poswiecenie diner-small restaurant, fast food-przydrozny bar she putt-putted-she was having a fart- ona popierdywała :O) exclaimed delightedly-oswiadczył uradowanie a blindfold / to blindfold sb-opaska na oczy, zawiazać komuś oczy unbearable- difficult to stand- trudne do zniesienia she seized the opportunity-she took the chance- wykorzystała moment to seize a day = carpe diem = łap dzień a fertilizer truck running over a skunk in front of pulpwood mill:O)- skunks przejechany przez przyczepę pełną gnoju przed papiernią cheek- a part of your face or a part of your bottom= policzek /posladek farewells-old -fashioned good-bye to peek -podglądać BAKED BEAN INCIDENT Once upon a time there lived a women who had a maddening passion for baked beans*.She loved them but unfortunately they had always had a very embarrassing and somewhat lively reaction to her.Then one day she met a guy and fell in love. When it became apparent that they would marry she thought to herself, "He is such a sweet and gentle man, he would never go for this carrying on".So she made the supreme sucrifice and gave up beans. Some months later her car broke down an her way home from work.since she lived in the country she called her husband and told him she would be late because she had to walk home. On her way she passed a small diner and the odor of the baked beans was more than she could stand .Since she still had miles to walk, she figured that she would walk off any ill effects by the time she reached home.So, she stopped at the diner and before she knew it ,she had consumed three large orders of baked beans. All the way home she putt-putted.And upon arriving home she felt reasonably sure she could control it.Her husband seemed excited to see her and exclaimed delightedly, "Darling, I have a surprice for dinner tonight."he then blindfolded her and led her to her chair at the table.She seated herself and just as he was about to remove the blindfold from his wife, the telephone rang.He mad her promise not to touch the blindfold until he returned.He then went to answer the phone. The backed beans she had consumed were still affecting her and the pressure was becoming almost unbearable, so while her husband was out of the room she seized the opportunity, shifted her weight to one leg and let it go.It was not only loud , but smelled like a fertilizer truck running over a skunk in front of pulpwood mill. She took her napkin and fanned the air around her vigorously. Then , she shifted to the other cheek and ripped three more , which reminded her of cooked cabbage. Keeping her ears tuned to the conversation in the other room, she went on like this for another ten minutes. When the phone farewells signaled her the end of her freedom, she fanned the air a few more times with her napkin, placed it on her lap and folded her hands upon it, smiling contentedly to herself. She was a picture of innocence when her husband returned , apologizing for talking so long, he asked if she peeked, and she assured him that she had not.At this point, he removed the blindfold, and she was surpriced!!! There were twelve dinner guests seated around the table to wish her a " HAPPY BIRTHDAY!!!" Odpowiedz Link
thistle no glossary, I'm afraid;) 26.11.05, 18:13 A man returns from the doctor and tells his wife that the doctor has told him he has only 24 hours to live. Given this prognosis, the man asks his wife for sex. Naturally, she agrees, and they make love. About six hours later, the husband goes to his wife and says, "Honey,you know I now have only 18 hours to live. Could we please do it one more time?" Of course, the wife agrees, and they do it again.Later, as the man gets into bed, he looks at his watch and realizes that he now has only 8 hours left. He touches his wife shoulder, and asks, "Honey, please...just one more time before die." She says, "Of course, Dear," and they make love for the third time. After this session, the wife rolls over and falls asleep.The man, however, worried about his impending death, tosses and turns, until he's down to 4 more hours. He taps his wife, who rouses. "Honey, I have only 4 more hours. Do you think we could..." At this point the wife sits up and says,"Listen, I have to get up in the morning. You don't!" Odpowiedz Link
petar2 Thistle, speaking English kills you !!! 26.11.05, 18:30 (A) The Japanese eat very little fat and suffer fewer heart attacks than the British or Americans. (B) On the other hand, the French eat a lot of fat and also suffer fewer heart attacks than the British or Americans. (C) The Japanese drink very little red wine and suffer fewer heart attacks than the British or Americans. (D) The Italians drink excessive amounts of red wine and also suffer fewer heart attacks than the British or Americans (E) Conclusion: Eat & drink what you like. It's speaking English that kills you. Odpowiedz Link
thistle love it :))))))))))))))))))) 26.11.05, 20:07 reading, in turn, doesn't hurt at all :) It destroys one's nerves to be amiable everyday to the same human being. Odpowiedz Link
petar2 old, non-current but excellent 28.11.05, 14:24 Who is who Występują: - Hu Jintao, niedawno wybrany przywódca chiński, - Jaser Arafat, szef Palestyny, - Kofi Annan, sekretarz generalny ONZ, - George Bush, prezydent USA, - Condoleezza Rice, doradczyni Busha ds. bezpieczeństwa. George: Condi! Nice to see you. What`s happening? Condi: Sir, I have the report here about the new leader of China. George: Great. Lay it on me. Condi: Hu is the new leader of China. George: That`s what I want to know. Condi: That`s what I`m telling you. George: That`s what I`m asking you. Who is the new leader of China? Condi: Yes. George: I mean the fellow`s name. Condi: Hu. George: The guy in China. Condi: Hu. George: The Chinaman! Condi: Hu is leading China. George: Well, I`m asking you. Who is leading China? Condi: That`s the man`s name. George: Will you or will you not tell me the name of the new leader of China? Condi: Yes, sir. George: Yassir? Yassir is in China? I thought he was in Middle East. Condi: That`s correct. George: Then who is in China? Condi: Yes, sir. George: Yassir is in China? Condi: No, sir. George: Then who is? Condi: Yes, sir. George: Yassir? Condi: No, sir. George: Look, Condi. I need to know the name of the new leader of China. Get me the Secretary General of the UN on the phone. Condi: Kofi? George: No, thanks. Condi: You want Kofi? George: No. Condi: You don`t want Kofi. George: No. But now that you mention it, I could use a glass of milk. And then get me the UN. Condi: Yes, sir. George: Not Yassir! The guy at the UN. Condi: Kofi? George: Milk! Will you please make the call? Condi: And call who? George: Who is the guy at the UN? Condi: Hu is the guy in China. George: Will you stay out of China? Condi: Yes, sir. George: And stay out of the Middle East! Just get me the guy at the UN. Condi: Kofi. George: All right! With cream and two sugars. Now get on the phone. (Condi picks up the phone) Condi: Rice, here. George: Rice? Good idea! And a couple of egg rolls, too. Maybe we should send some to the guy in China? And the Middle East. Can you get Chinese food in the Middle East? Odpowiedz Link
anais_nin666 Re: dowcipy- czesc nastepna... 27.11.05, 16:07 Seryjny morderca ciągnie kobietę do lasu w wiadomym celu. Kobieta krzyczy przerażona: - Ale ponuro i ciemno w tym lesie! Bardzo się boję! Na to morderca: - No, a ja co mam powiedzieć? Będę wracał sam... Odpowiedz Link
anais_nin666 Re: dowcipy- czesc nastepna... 27.11.05, 16:09 Siedzi Bush i premier Pakistanu w knajpie wchodzi jakiś gość i pyta barmana: - Czy to nie Bush i premier Pakistanu? Barman na to: - Tak. Gość podchodzi do nich i pyta: - Co robicie chłopaki? - Planujemy wojnę w Afganistanie - I co się wydarzy? - Zabijemy 14 milionów Afganczykow i jednego mechanika rowerowego.... - Jednego mechanika rowerowego? Na to Bush do premiera: - Widzisz, mowiłem Ci, że nikogo nie obchodzi 14 milionów Afganczykow. Odpowiedz Link
petar2 Re: dowcipy- czesc nastepna... 27.11.05, 16:22 Na łożu śmierci leży stary gangster. Ostatkiem sił przywołał swojego jedynego syna i wręcza mu wyciągniętego z pod poduszki chromowanego colta: - Synu, masz tu mojego gnata. Dbaj o niego, a będzie ci długo służył i przypominał ojca... - Tato! Ale ja nie lubię broni!.. Może zamiast tego, dałbyś mi na pamiątkę swojego złotego rolexa?... - Posłuchaj chłopcze - szepce gangster - któregoś dnia dorośniesz, będziesz miał piękną żonę, kilkoro dzieciaków, pieniądze, willę, w ogóle wszystko... No i któregoś dnia wrócisz do domu, zobaczysz żonę w łóżku z obcym facetem, i co zrobisz? Spojrzysz na zegarek i wykrzykniesz - HEJ! PORA WSTAWAĆ?! Znajomy lekarz jechał autostradą i nagle odczuł pilną potrzebę odwiedzenia ustronnego miejsca. Dojechał do najbliższej stacji benzynowej i udał się do świątyni dumania. Kiedy już siedział i się koncentrował, usłyszal jak ktoś wchodzi do kabiny obok. Po chwili z tejże kabiny dobiegło pytanie: - Cześć, co tam u ciebie słychać? Nasz znajomy poczuł się głupio, na ogół nie rozmawiał bowiem z obcymi, a tu jeszcze w takim miejscu... Ale niepewnie odpowiedział: - Nic, wszystko w porządku... - Słuchaj, a powiedz mi co zamierzasz teraz zrobić? - No, nie wiem... - znajomy czuł się coraz bardziej skrępowany tą wymianą zdań. - Jadę do Gdańska a potem wracam do Katowic... - Wiesz co, zadzwonię do ciebie później... Jakiś głupek w kiblu obok odpowiada na wszystkie moje pytania. Odpowiedz Link
anais_nin666 Re: dowcipy- czesc nastepna... 27.11.05, 16:34 Ludożercy segregują złapanych białych: - Zdrowy? - Zdrowy. - Na mięso. Następny. - Zdrowy? - Zdrowy. - Na mięso. Następny. - Zdrowy? - Chory. - Na co? - Na cukrzycę. - Na kompot! Odpowiedz Link
fred.k.k Re: dowcipy- czesc nastepna... 28.11.05, 10:32 Przychodzi baba do lekarza i wchodzi pod biurko.Długo pani nie pociągnie bo zaraz koncze prace oznajmia lekarz. Odpowiedz Link
fred.k.k Re: dowcipy- czesc nastepna... 28.11.05, 10:34 Małżeństwo wchodzi do kawiarni i oddaje płaszcze w szatni,na jeden numerek pyta szatniarz?A nie nie my tylko na kawe odpowiada maż. Odpowiedz Link
dixia Re: dowcipy- czesc nastepna... 29.11.05, 15:52 Wraca facet do domu i od progu krzyczy: - Yessss wygrałem w lotto, jest udalo sie SZEŚĆ, SZOSTKAAA! wydziera sie zadowolony z siebie. Patrzy, a tu zona siedzi smutna i płacze. - Co sie stalo - pyta. Na to żona: - Mama mi dziś umarła. Facet wrzeszczy: - Yessssssssssss Ku***wa KUMULACJA!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
wydra38 Re: dowcipy- czesc nastepna... 30.11.05, 18:02 Siedza dwa psy w poczekalni u weterynarza. Pierwszy pyta: dlaczego tu jestes? No coz, dziecko draznilo mnie tak dlugo patykiem, az je ugryzlem, teraz chca mnie uspic. A ty? No coz, moja pani przy sprzataniu tak apetycznie wypiela pupe, ze nie moglem sie powstrzymac i ja przelecialem. I co? Teraz lekarz obetnie mi pazury... Odpowiedz Link
anais_nin666 Re: dowcipy- czesc nastepna... 29.11.05, 22:40 Był sobie facet, który dbał o swoje ciało. Pewnego razu stanął przedlustrem, rozebrał się i zaczął się podziwiać. Ze zdziwieniem stwierdził jednak, iż wszystko jest pięknie opalone oprócz jego członka. Nie podobało mu się to, więc postanowił coś z tym zrobić. Poszedł na plażę, rozebrał się i zasypał całe ciało piachem, zostawiając członka sterczącego na zewnątrz. Przez plaże przechodziły dwie staruszki. Jedna opierała się na lasce. Przechodząc obok zasypanego faceta ujrzała coś wystającego. Końcem laski zaczęła przesuwać to w jedną to w druga stronę. - Życie nie jest sprawiedliwe - powiedziała do drugiej. - Czemu tak mówisz? - spytała tamta zdziwiona. - Gdy miałam 20 lat byłam tego ciekawa, gdy miałam 30 lat bardzo to lubiłam,w wieku 40 lat już sama o to prosiłam, gdy miałam 50 lat już za to płaciłam,w wieku 60 lat zaczęłam się o to modlić, a gdy miałam 70 to już o tym zapomniałam - Teraz gdy mam 80 lat, te rzeczy rosną na dziko, a ja KURWA nawet nie mogę przykucnąć... Odpowiedz Link
dixia Re: dowcipy- czesc nastepna... 30.11.05, 14:32 - Fotograf umawia się z kolegami na poranny plener. Wstaje rano, ubiera się, wychodzi z domu, a tam ulewa z silnym wiatrem. Spogląda w niebo i mruczy do siebie: "Nie, kurczę, daruję sobie dzisiaj". Wraca do domu. Rozbiera się cichutko, z ulgą wsuwa pod kołdrę i przyrula się do śpiącej tyłem do niego żony. Żona pyta: - To Ty? - To ja - odpowiada fotograf. - Zmarzłeś? - Zmarzłem. - No widzisz, a ten idiota pojechał fotografować. Sąsiad pyta sąsiada, który lubi podróże i alkohol: - Gdzie ostatnio byłeś na wycieczce? - Nie wiem, jeszcze nie wywołałem filmów. Odpowiedz Link
sagittka Re: dowcipy- dla rodziców przedszkolaków 30.11.05, 14:47 Pani przedszkolanka pomaga dziecku założyć wysokie, zimowe butki. Szarpie się, męczy, ciągnie... - No, weszły! Spocona siedzi na podłodze, dziecko mówi: - Ale mam buciki odwrotnie... Pani patrzy, faktycznie! No to je ściąga, morduje się, sapie... Uff, zeszły! Wciągają je znowu, sapią, ciągną, ale nie chcą wejść... Uff, weszły! Pani siedzi, dyszy a dziecko mówi: - Ale to nie moje buciki... Pani niebezpiecznie zwężyły się oczy. Odczekała i znowu szarpie sie z butami... Zeszły! Na to dziecko : ...bo to są buciki mojego brata ale mama kazala mi je nosić. Pani zacisnęła ręce mocno na szafce, odczekała aż przestaną jej się trząść i znowu pomaga dziecku wciągnąć buty. Wciągają, wciągają ..... weszły!. - No dobrze - mówi wykończona pani - a gdzie masz rękawiczki? - W bucikach Odpowiedz Link
wydra38 Re: dowcipy- czesc nastepna... 04.12.05, 11:09 Po 15 latach pobytu w wiezieniu, skazany ucieka.Najpierw postanawia wlamac sie do jakiegos domu, aby zdobyc inna odziez, cos do jedzenia i byc moze bron. W trakcie przeszukiwania domu trafia w sypialni na spiaca mloda parke. Wyciaga mezczyzne z lozka i przywiazuje go do krzesla, nastepnie krepuje kobiete. Gdy konczy, caluje ja w szyje i znika w lazience. Maz pochyla sie w kierunku zony i szepce: - Kochanie, sadzac po ubraniu, ten facet prawdopodobnie uciekl z wiezienia i od lat nie byl z prawdziwa kobieta. Widziaialem jak cie pocalowal w szyje, on napewno chce sie z toba kochac. Niezaleznie od tego co sie zdarzy nie bron sie, rob wszystko co ci kaze i zaspokoj go. Ja wiem, on jest obrzydliwy, ale i bardzo niebezpieczny - niestety tylko w ten sposob mozemy wyjsc calo z tej sytuacji. Badz silna kochanie, pamietaj, ze kocham cie ponad wszystko! - Zona odpowiada: Kochanie on nie pocalowal mnie w szyje tylko wyszeptal do ucha, ze jest pedalem i uwaza ze jestes slodki. Pytal, gdzie znajdzie wazeline i powiedzialam mu, ze lezy w lazience. Badz silny kochanie, ja tez ciebie kocham.... Odpowiedz Link
petar2 Gdyby czas płynął w druga stronę 05.12.05, 08:26 Gdyby czas płynął w druga stronę to byłoby pięknie. Zaczynało by się od tego, że kilku ludzi przynosi Cię w skrzyneczce i oczywiście od razu trafiasz na imprezę. Żyjesz sobie spokojnie jako starzec. Stopniowo stajesz się coraz młodszy. Pewnego dnia dostajesz odprawę w postaci grubszej gotówki i idziesz do pracy. Pracujesz jakieś 40 lat i poznajesz uroki życia. Zaczynasz pić coraz więcej alkoholu, coraz częściej chodzisz na imprezy i coraz częściej uprawiasz seks. Jak już masz to opanowane, jesteś gotów żeby trafić na studia. Potem idziesz do szkoły. Coraz mniej od Ciebie wymagają, masz coraz więcej czasu na zabawę. Robisz się coraz mniejszy, aż trafiasz TAM gdzie pływasz sobie przez 9 miesięcy wsłuchując się w uspokajający rytm bicia serca mamy. A potem nagle twoje życie kończy się orgazmem (co prawda cudzym, ale zawsze). Odpowiedz Link
sagittka Re: dowcipy- czesc nastepna... 05.12.05, 18:23 Mówi baca do syna -mosz dwa wyjscia albo pójdziesz do wojska albo się ożenisz, jak sie ożenisz toś przepadł, a jak pójdziesz do wojska to mosz dwo wyjścia, albo cię zabiją, albo nie. Jak Cię nie zabiją toś przepadł, a jak Cię zabiją to mosz dwo wyjścia: albo cię pochowają w polu albo w lesie. Jak cię pochowaja w polu toś przepadł, a jak w lesie to mosz dwo wyjscia. Albo wyrosnie na tobie kszok albo drzewo jak kszok toś przepadł, a jak drzewo to mosz dwo wyjścia albo zrobią z ciebie papier toaletowy albo biurowy jak biurowy toś przepadł a jak toaletowy to mosz dwo wyjścia. Albo bedziesz w ubikacji męskiej albo w damskiej jak w męskiej toś przepadł, a jak w damskiej to mosz dwo wyjścia. Albo cie kobieta użyje z przodu albo z tyłu. Jak z tyłu toś przepadł, a jak z przodu to tak jak byś się ożenił. W aptece stoi nieśmiały chłopak. Gdy wszyscy klienci wyszli, aptekarz pyta: - Co, pierwsza randka? - Gorzej - odpowiada chłopak. - Pierwsza gościna u mojej dziewczyny. - Rozumiem - mówi aptekarz. - Masz tu prezerwatywę. Chłopak się rozochocił: - Panie, daj pan dwie, jej mama też podobno niezła laska. Po gościnie dziewczyna robi chłopakowi wyrzuty: - Gdybym ja wiedziała, że ty taki niewychowany, cały wieczór nic nie powiedziałeś i patrzyłeś na podłogę, nigdy bym ciebie nie zaprosiła. - A gdybym ja wiedział, że twój ojciec jest aptekarzem, to bym nigdy do was nie przyszedł! 12-letni synek, pyta ojca (w mieście otwarto właśnie agencje towarzyską): - Tato, a co właściwie robi się w takiej agencji? Ojciec mocno zakłopotany odpowiada: - Synku, ogólnie rzecz biorąc można powiedzieć, że robi się tam człowiekowi dobrze. Synek jest ciekawy. Raz dostaje od ojca pieniądze na kino, ale zamiast na film biegnie do owej agencji i dzwoni do drzwi. Otwiera mu zdziwiona pani: - A co ty chłopczyku chciałeś? - No, chciałem, żeby mi zrobić dobrze, mam nawet pieniądze! Pani zaprosiła chłopca do środka, następnie zaprowadziła go do kuchni, ukroiła trzy duże pajdy świeżego chleba, posmarowała masłem, miodem i podała chłopcu. Chłopiec wpada do domu i krzyczy: - Mamo, tato, byłem w agencji towarzyskiej Ojciec o mało co nie spadł z krzesła, mamie oczy na wierzch wyszły. - I co?! - pytają nieśmiało rodzice - Dwie zmogłem, ale trzecią już tylko wylizałem... Odpowiedz Link
dixia Treleterle... 06.12.05, 07:45 Poszedł filatelista na wojnę i... .... i dostał serię... Odpowiedz Link
orales73 świątecznie 06.12.05, 15:33 - Dlaczego młode kobiety wsadzają sobie kolczyk w pępek? - Żeby mieć gdzie na starość zawiesić choinkę zapachową. Odpowiedz Link
petar2 Nieoficjalne zasady wątków z dowcipami 06.12.05, 16:20 1. posty powinny być przynajmniej trochę śmieszne. 2. nie powinny przekraczać granicy dobrego smaku. 3. dobrze by było gdyby wywoływały uśmiech swoją treścią a nie wyraz politowania nad autorem. Odpowiedz Link
dixia Re: Nieoficjalne zasady wątków z dowcipami 06.12.05, 19:29 "Ilekroć człowiek uczyni coś kompletnie głupiego, to zawsze z najszlachetniejszych pobudek". 'Whnever a man does thotoughly stupid thing, it is always from the noblest motives' ----------------- Odpowiedz Link
dixia Re: dowcipy- czesc nastepna... 07.12.05, 09:41 Podczas intymnego "sam na sam" mezatki z kochankiem, rozlega sie pukanie do drzwi. - To mój maz! Wrócil! - mówi kobieta. Przerazony kochanek wybiega na balkon, przesadza jednym susem barierke, zwiesza sie na rekach i z przymknietymi oczyma oczekuje switu, aby ocenic wysokosc czekajacego go nieuchronnie skoku w dól... - Co pan tu robi?! - pyta o swicie dozorca. - Wisze... - odpowiada nieszczesny kochanek. - No to wis pan sobie, wis... Tylko móglbys pan nogi podkurczyc, bo zamiatac podwórka nie moge. Odpowiedz Link
petar2 loteria świąteczna 08.12.05, 10:16 Uwaga! Marzysz o wielkiej wygranej? Jeszcze nigdy nic nie wygrales? Masz wielka szansę! Wyślij SMS o treści "Ch...j wam w dupe" na numer 997 i czekaj spokojnie. Do wygrania darmowa jazda polonezem, trzy zdjecia oraz dwie bransoletki. Odpowiedz Link
dixia Re: dowcipy- czesc nastepna... 08.12.05, 14:41 Żona do męża: - Wiesz, dziś jak przechodziłam w przedpokoju to zegar spadł tuz za mną... Mąż: - zawsze się ku..a spóźniał.... Odpowiedz Link
petar2 Re: dowcipy- czesc nastepna... 08.12.05, 14:56 W zoo: - Tato dlaczego ta gorylica tak krzywo na nas patrzy? - Uspokoj sie synku, to dopiero kasa ... Odpowiedz Link
spatium Re: dowcipy- czesc nastepna... 08.12.05, 15:08 Hrabia puka do drzwi Hrabiny: - Hrabino azaliż mogę wejść? Hrabina na to: - A wejdź, a zaliż! Odpowiedz Link
tomek_abc Re: dowcipy- czesc nastepna... 08.12.05, 15:35 Mąż wraca nad ranem do domu. Żona pyta: - Gdzie byłeś? Całą noc czekałam i nie zmrużyłam nawet oka. Mąż zmęczonym głosem - A myślisz, że ja spałem? ******************* Kolega dzwoni do kolegi: - Wpadaj do mnie, sa dwie znajome, zabawimy sie!! - ladne??? - Wypijemy, bedzie ok... *********************** Wraca maz z polowania, a tu zona z kochankiem w lózku. - Wylaz z lózka! - krzyczy maz do kochanka. Kochanek wyskakuje i zaslania dlonmi swoje klejnociki. Maz ze spokojem celuje z dwururki w te klejnociki. Kochanek krzyczy: - Nie wyglupiaj sie, daj szanse! Na to maz do kochanka: - No dobra, rozbujaj Odpowiedz Link
tomek_abc Re: dowcipy- czesc nastepna... 08.12.05, 15:36 Rozmowy damsko - męskie _Wam mężczyznom to dobrze, nie macie okresu! - Chcesz to i ty możesz nie mieć! * * * - Kochanie, czy przed ślubem byli w twoim życiu jacyś mężczyźni? - Nie. - No popatrz, a w moim byli... * * * No dobrze, jestem się w stanie zgodzić, że kobiety są inteligentniejsze od mężczyzn, ale od tego kuchnia nie stanie się czystsza! Odpowiedz Link
dixia Analiza piosenki DISCO POLO (stare ale niezłe) 08.12.05, 21:13 Analiza Piosenki z nurtu Disco Polo Niebieskie oczy miała a potem wyjechała La la la la la la la La la la la la la la la Tak tak tak tak tak tak nie nie nie nie nie nie Zdradziła zdradziła MNIE I nic mi nie zostało zacząłem pić kakao La la la la la la la La la la la la la la la Tak tak tak tak tak tak nie nie nie nie nie nie Zdradziła zdradziła MNIE A kiedy powróciła do domu moja miła La la la la la la la La la la la la la la la Tak tak tak tak tak tak nie nie nie nie nie nie Zdradziła zdradziła MNIE W brzuchu jej coś siedziało cztery odnóża miało La la la la la la la La la la la la la la la Tak tak tak tak tak tak nie nie nie nie nie nie Zdradziła zdradziła MNIE Podmiot liryczny - dokładnie JA liryczne - jest w stanie załamania nerwowego. Często powtarzające się słowa "la la la...", świadczą o emigracji wewnętrznej, zadumaniu, romantycznym roztargnieniu, co nasze JA liryczne potwierdza brakiem zdecydowanego stosunku do sprawy ("tak tak... nie nie"). Bohater wiersza nie wie, czy ma ów rozdział swojego życia zamknąć za sobą: "zdradziła mnie...tak tak" chcę zapomnieć, zły i buńczuczny, ale nie potrafi zrozumieć. Chce, lecz nie może pogodzić się z tą myślą ("nie nie..."). Bohater niczym rozdarta sosna - widać tu nawiązanie do poezji Młodej Polski, modernistyczno-hedonistyczne podejście do życia. K. Przerwa-Tetmajer jest wyraźną inspiracją. Symbol rozdartej sosny odzwierciedla rozdarcie wewnętrzne naszego JA lirycznego. Nawiązanie do poezji Mlodej Polski widać również w drugiej strofie. Bohater wiersza topi swoje żale w używkach. Co prawda nie wspomina o nirwanie czy alkoholu, lecz stara się zapomnieć o ukochanej przez zatopienie się w innej pasji - jest nią picie kakao. Nasz bohater jest nowoczesny, prowadzi ekologiczny tryb życia, dlatego woli zdrowe, pełne energii białka kakao od destruktywnego alkoholu. Odpowiedz Link
dixia Miller i żółw.... 09.12.05, 10:17 Za czasów jak Miller był jeszcze premierem - pojechał z "niezapowiedzianą gospodarską wizytą" do jednego z zakładów pracy. Tam postanowili specjalnie go przyjąć i ugościc go zupą żółwiową. Jednak wynikł problem bo kucharz nie mógł ukatrupić żółwia. Co już się zabierał by tasakiem uciąć mu głowę - to żółw chował sie do skorupy... I tak w kółko. Tak to długo trwało, że głodny Miller zainteresował się sprawą i zapytał w czym problem. Gdy mu opowiedziano co jest - ten stwierdził, że sam to załatwi. Podszedł w jedną rękę wziął tasak i kiedy żółw znowu się schował ten włożył mu palec drugiej ręki w d... Żółw od razu wystawł łeb i ciach... Miller zebrał brawa za skuteczny sposób i fachowość. Kucharz szybko przygotował zupę i wszystko było OK. Podczas konsumpcji szef zakładu zapytał sie gdzie premier nauczył się takiego sposobu. Na co Miller odparł: - No to przecież proste! A wy myślicie, że jak Oleksemu krawat wiążemy? Odpowiedz Link
niezapominajka333 Re: Miller i żółw.... 09.12.05, 13:32 Matka poświęca 20 lat swojego życia, zeby zrobic z syna mężczyznę, a pierwsza lepsza kobieta robi z niego idiotę w ciągu 20 minut. Odpowiedz Link
dixia Re: Miller i żółw.... 09.12.05, 13:44 Szowinistyczno rasistowsko feministyczne!!! Odpowiedz Link
zonaniezona1 Re: Miller i żółw.... 09.12.05, 21:05 super:)))...a my wierzymy ,ze miałśmy facetów!!! :) Odpowiedz Link
petar2 Re: Miller i żółw.... 09.12.05, 22:32 oj Dixia, czyżby Twoje oburzenie potwierdzało tą tezę? A niech sobie kobietki myślą, że nas rozgryzły i nami sterują. Nie odmawiaj im tej ułudy. Odpowiedz Link
niezapominajka333 Re: Miller i żółw.... 10.12.05, 07:44 Autorem tego powiedzenia jest jakiś humorysta amerykański- facet (nazwiska nie pamiętam). Może to jego mądrośc życiowa... Odpowiedz Link
justusz prezerwatywa 10.12.05, 18:17 na innym forum wyszperałem takie cos.... ..................... Pamiętacie był taki dowcip... Onegdaj do dwóch drwali pracujących w lesie przy ścince podeszła cud panienka z propozyją coby ją zaspokoili. Warunek miała jeden, coby odziali prezerwatywy, bo jak im zakomunikowała, przyjemnośc to chce miec ale dzieci nie.. Panowie przystali na to rozwiązanie, oddali się rozkoszom cielesnym... i zaspokojona pani oddaliła się w swoją stronę. Po tygodniu mniej więcej, jeden z drwali mówi do drugiego, wiesz co Franuś, ja mam w d'upie, że ona nie chce miec dzieci, tak mi sie sikac chce, że sciągam tę gumę... Odpowiedz Link
wladek47 Re: dowcipy- czesc nastepna... 12.12.05, 11:43 Żona wraca z wizyty u seksuologa - no i co powiedział pyta mąż. Wiesz, mówi żona, to co braliśmy za orgazm było tylko atakiem astmy. Odpowiedz Link
dixia Re: dowcipy- czesc nastepna... 13.12.05, 14:16 Pyta mały yeti swojego ojca: - tato czy sa jeszcze ludzie? - ludzie się skończyli, jedz ser... Odpowiedz Link
dixia Re: dowcipy- czesc nastepna... 14.12.05, 13:48 Paweł Janas ogłosił, że Radosław Majdan zostanie powołany na najbliższy mecz reprezentacji Polski... ...będzie stał na bramce i wpuszczał ludzi na mecz... Odpowiedz Link
dixia Re: dowcipy- czesc nastepna... 14.12.05, 13:56 Pani doktor nie może zasnąć - rozum walczy w niej z sumieniem. Sumienie: "Nie można spokojnie zasnąć, kiedy się zdradziło męża!" Rozum: "A to niby dlaczego! Jeśli mąż wiecznie zajęty, nie ma czasu na seks z braku czasu - to i święta by uległa. Dobrze zrobiłaś... "śpij spokojnie, śpij"... Sumienie: "Zdrada zdradzie nierówna! Kopulować z pacjentem - to naruszenie etyki lekarskiej!" Rozum: "Tak? A przypomnij sobie Zalewską z Polikliniki. Ona regularnie sypia z pacjentami i wszyscy są zadowoleni, wszystkim jest dobrze." Sumienie milknie. Kobieta zapada powoli w sen... Nagle - sumienie odzywa się nieśmiałym szeptem: "No, ale Zalewska nie jest weterynarzem!" Odpowiedz Link