Dodaj do ulubionych

Praca dla chadowca

12.01.11, 17:43
Mam pytanie:w jakich zawodach nie może pracować chadowiec?
Pytam,bo chodzę do szkoły (liceum zaoczne) i choć dopiero pierwszy semestr kończę,to jednak z uwagi na to,że (nieskromnie powiem) idzie mi b.dobrze,zastanawiam się co dalej...
Myślałam,żeby zrobić studium w kierunku terapii alkoholików (sama jestem a.niepijącą),ale dowiedziałam się,że trzeba tam przejść przez testy psychologiczne i odpowiedzieć na1000 pytań związanych ze zdrowiem psychicznym....Mogę skłamać?

"Najokrutniejszym przekleństwem choroby jest także święta obietnica:
nigdy nie będziesz się czuła tak samo na stałe."

Terri Cheney
Obserwuj wątek
    • agnieszka3523 Re: Praca dla chadowca 12.01.11, 18:15
      Nigdy się szczerze mówiąc nad tym nie zastanawiałam. Ja kończę studia medyczne na kierunku lekarskim. Choruję na ChAD od kilku lat, ale leczę się od niedawna. Testów psychologicznych nie przechodziłam, ale jestem tak dobrze ustawiona na lekach, że jak ktoś nie wie, że się leczę, to nigdy w życiu na to nie wpadnie. Ale niestety nie jestem w stanie odp. na Twoje pytanie. Chyba każdy tą chorobę przechodzi inaczej. Musiałabyś chyba zapytać psychologa/psychiatrę. Pozdrawiam
      • 38takatam Re: Praca dla chadowca 12.01.11, 21:05
        Dziękuję.
        Kurcze...jestem też teraz dobrze ustawiona...ale patrz opis niżejsad

"Najokrutniejszym przekleństwem choroby jest także święta obietnica:
        nigdy nie będziesz się czuła tak samo na stałe."

Terri Cheney
    • just-me-online Re: Praca dla chadowca 12.01.11, 21:12
      > Mam pytanie:w jakich zawodach nie może pracować chadowiec?

Choroby psychiczne dyskwalifikują w zawodach wysokiego ryzyka takich jak pilot (nie zrobisz lub stracisz licencję poczynając od licencji pilota turystycznego PPL(A) w górę), żołnierz zawodowy (chyba nie wszystkie choroby psychiczne), może coś jeszcze.

W każdym innym przypadku Twój stan zdrowia podlega ocenie przez lekarza medycyny pracy i jeśli zostaniesz dopuszczona do wykonywania zawodu, to możesz pracować.

> [...] ale dowiedziałam się,że trzeba tam przejść przez testy psychologiczne i
      > odpowiedzieć na1000 pytań związanych ze zdrowiem psychicznym....Mogę skłamać?

Na rondzie też możesz skręcić w lewo ... tylko, musisz się liczyć z konsekwencjami.

Just Me

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka