zakratka 04.09.11, 20:15 Po jakim czasie nastąpiła u Was odczuwalna poprawa po tych lekach, o ile nastąpiła? |I przy jakich dawkach? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czareg Re: Depakine/Convulex 05.09.11, 09:55 Stabilizatory mają za zadanie tak zmniejszać skoki nastroju, by ich działanie było niezauważalne. Depakinę brałem 9 lat (z krótką przerwą na lit) i nigdy nie zauważyłem jakiś zmian (poprawy) z dnia na dzień. Zdarzały się depresje i hipomanie. jednak w porównaniu do czasów sprzed depakiny, były płytsze i łatwiej z nich wychodziłem (jedynie na początku "konsumpcji" potrzebowałem hospitalizacji). Obecnie jestem na lamotrixie (od stycznia) i on jakby lepiej mi służy, bo na depakinie zawsze potrzebowałem dodatkowo jakiś innych leków, a do lamotrixu na razie nie potrzebuję. Odpowiedz Link
zakratka Re: Depakine/Convulex 14.09.11, 15:51 czy stabilizatory - i konkretnie ten - mogą dawać efekt w postaci wydłużenia faz, np jak ktoś miał ultra rapid cycling to objawy mogą mu się rozciągać na coraz dłuższe fazy (oprócz tego, że np łagodniejsze)? Odpowiedz Link
kebli Re: Depakine/Convulex 14.09.11, 15:54 U mnie spowodowały wydłużenie faz. Też na początku miała rapid. Odpowiedz Link
ergo_pl Re: Depakine/Convulex 14.09.11, 18:45 dokładnie tak jak napisał Czareg. u mnie też wydłużenie faz. Odpowiedz Link