Dodaj do ulubionych

co mam zrobić

16.01.12, 19:40
powiedzcie mi co mam zrobić bo już niemam siły.
zostałam bez leków, długa historia, nie mam siły pisac, nie mam antydepa, wenla. lekarz dopiero za 2 tygodnie a i tak nie wiem czy bede miala siloy jechac

jestem sama. spie i rycze. mam zawrotgy glowy. chce sobie pomoc ale nie wiem jak. nie chce do szpitala. nie moge. ale dluzej tak jak jest tez juz nie moge
Obserwuj wątek
    • 39.a Re: co mam zrobić 16.01.12, 20:31
      Lekarz rodzinny i to szybciutko...
      Sama (zmuś się, rysując sobie gorszą wizję stanu zdrowia niż obecnie). Albo z kimś.
      Po 2 dniach będzie juz lepiej.
      • czubata Re: co mam zrobić 16.01.12, 20:54
        Lekarz rodzinny to chyba odeśle teraz z kwitkiem. Jedź na izbę przyjęć może i poproś o recepty.
        Może jaką historię choroby ze sobą weź, jeśli ciebie nie znają, nie byłaś hospitalizowana.
    • lolinka2 Re: co mam zrobić 16.01.12, 23:25
      napisałam na priva, odbierz, odpisz.
    • avi_co Re: co mam zrobić 18.01.12, 14:34
      Pędź do rodzinnego, przedstaw sytuację. Na pewno wypisze Ci receptę na potrzebne leki. Gdyby miał opory, zastosuj łagodne środki przymusu. Po co zaraz pchać się na oddział?
      • dzedlajga Re: co mam zrobić 18.01.12, 16:23
        dzięki, już mam leki i jest lepiej

największy problem był z tym, że wstawałam dopiero wieczorem. No i nie bardzo miałam siłę iść gdziekolwiek, najbardziej przez te zawroty głowy. No i w nocy prawie wszystko nieczynne. Zostawał tylko szpital. Ale wczoraj się udało i wszystko załatwione. Nie wiem jakie inni mają doświadczenia z wenla, ale wg mnie ona działa od pierwszej tabletki. Tak było za pierwszym razem, kiedy zaczęłam ją brać i tak jest za każdym kolejnym.

Dziś w ogóle nie płakałam - ani nad swoim życiem, ani nad niczym innym. W dużym stopniu dzięki Lolince udało mi się zmobilizować i dojechać do rodzinnej.
        • 39.a Re: co mam zrobić 18.01.12, 20:05
          brawo, Lolinka

przyznaję, że często żałuję, że normalne życie nie toczy się również w nocy.
          że nie można kupić świeżego chleba (i niech to będzie osiedlowy sklepik czynny non-stop)
          gazety, wyjść spokojnie i bezpiecznie na spacer głęboką nocą, tj. o 3:00) i spotkać dodatku innych ludzi, trzeźwych (a przynajmniej nie wygladających na mafioso) ale może nieśmiałych czy unikających światła, o! czynne biblioteki...
          i żeby normalnie można było pójść do lekarza, nie płacąc... rzecz jasna, po wcześniejszym ustaleniu terminu i sztywnym trzymaniu się go.
          • tlenoterapia Re: co mam zrobić 19.01.12, 00:25
            Niestety, wszystko jest pomyślane dla skowronków.
            Chociaż gdybyśmy mieli białe noce lub ciepły śródziemnomorski klimat ...
            • 39.a Re: co mam zrobić 19.01.12, 03:31
              Przepraszam za off-top, ale błogoslawiłam dziś Boga, że zaczynam pracę o 16:00, wtedy czuję, że podskórne wody żyją, czuję ruch, bodźce, jakkolwiek głupio to brzmi - życie się wtedy zaczyna... Mniam. Nie czuję się normalna, ale to nic.

Dzedlajga, zdrowia
              • dzedlajga Re: co mam zrobić 19.01.12, 12:07
                Oj, dobrze Cię rozumiem. Ja raz w tygodniu zaczynam o 10 i to jest duży problem. Normalnie pracuję popołudniami i to jest jedyny czas na pracę. Nie wyobrażam sobie znów pracować od 8. To był koszmar. Kilka lat temu byłam poniekąd zmuszona raz w tygodniu wstawać na 8 i to była porażka. Po prostu spałam.
                Ja mam jakoś przestawiony zegar biologiczny, bo już dawno zauważyłam, że w sumie nieważne o której pójdę spać - czy to będzie np 22 czy 3 nad ranem. Ważne żebym wstała ok. południa... Wtedy funkcjonuję.
                • avi_co Re: co mam zrobić 19.01.12, 13:58
                  Myślę, że to efekt uboczny przyjmowanych wieczorkiem leków. Sama potrzebuję 2 godzin po wstaniu, żeby się ogarnąć.
                  • caray Re: co mam zrobić 19.01.12, 17:33
                    Widzę, że nie jestem jedyny, który nie daje rady wstać rano...
        • avi_co Re: co mam zrobić 19.01.12, 08:52
          Dobra wiadomość smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka