Dodaj do ulubionych

Trittico CR...?

02.02.12, 17:47
Dostałam receptę. Trochę się boję tego, bo to antydepresant. Ktoś zna, brał może?
Obserwuj wątek
    • xsenia Re: Trittico CR...? 02.02.12, 18:20
      spałam po tym praktycznie całą dobę
      • mart-tram Re: Trittico CR...? 02.02.12, 21:26
        Jej!
        Właśnie łyknęłam 25 czegoś tam (mg?), 1/3 tabletki w każdym razie. Zobaczę co to da wink
        • caray Re: Trittico CR...? 03.02.12, 22:55
          Na mnie za bardzo nie działa, ale w ogóle na mnie antydepy działają krótkoterminowo i słabo. Ale wiem, że to jest dobry lek.
        • czubata Re: Trittico CR...? 03.02.12, 23:08
          mart-tram napisała:

> Jej!
          > Właśnie łyknęłam 25 czegoś tam (mg?), 1/3 tabletki w każdym razie. Zobaczę co t
          > o da wink

Chyba tak cię ścięło że aż cię wcięło.
    • nowinka7 Re: Trittico CR...? 03.02.12, 18:15
      Wybitnie nasenne,na depresje nie pomogło niestety.
      • mart-tram Re: Trittico CR...? 04.02.12, 23:05
        Z depresją to jeszcze nie wiem, bo ona taka niemrawa i niewyraźna, ale co do snu, to nie bardzo skutkuje. Pobiorę jeszcze.
        • olga_w_ogrodzie Re: Trittico CR...? 05.02.12, 15:44
          a kwetiapina nie działa ?
          bo u mnie jest spadek nastroju i objawy czającej się depresji - chęć izolacji, niemożność jedzenia, ale sen ok. przy utrzymaniu tej samej dawki kwetiapiny.
          • mart-tram Re: Trittico CR...? 05.02.12, 20:25
            Ketrel działa "za dobrze". Już dawka 12,5 mg powoduje moje wyłączenie z życia przez 12 godzin i ciężkie dochodzenie do przytomności porannej, gdzieś tak około południa. Więc dziabię te pól na jeszcze pół, trochę to poprawia sytuację.
            • olga_w_ogrodzie Re: Trittico CR...? 08.02.12, 16:01
              ja też, choć tak długo te kwetiapinę biorę, stwierdzam, że już mała dawka może z nóg zwalić.
              czyli dowód - nie uzależnia.
              ciekawe, że, gdy jest źle i biorę więcej, to, wyraźnie, napięcie jest takie, że lek jest tylko w stanie je zmniejszyć, lęk nieco odpuszcza, ale spać się nie chce.
              by spać, biorę nieco więcej, ale to za zgodą lekarza.
              kupiłam sobie taki mały przyrząd w aptece do dzielenia tabletek.
              masz coś takiego ?
              dość wygodne to.
              • mart-tram Re: Trittico CR...? 08.02.12, 20:32
                Mam, ale wolę sama dziabać.
    • colourdreamma Re: Trittico CR...? 08.02.12, 20:47
      Cześć, zaczęłam brać trittico, nie masz się czego bać, wiadomo, że każdy organizm "zareaguje inaczej" lecz jeśli Cię to pocieszy biorę 16 dni z 3 stopniowym zwiększaniem dawki i czuję się zdecydowanie lepiej !
      • mart-tram Re: Trittico CR...? 09.02.12, 18:18
        Dzięki. Ja też się czuję lepiej, po tygodniu brania 1/3 tabletki. Od dziś przechodzę na 2/3.
        • kasborawska Re: Trittico CR...? 10.02.12, 18:27
          mi Trittico pomogło przetrwać ostatni etap dłuuugiej depresji. Bardzo dobre polecam mimo, iż nie zawsze usypia.
          • mart-tram Re: Trittico CR...? 12.02.12, 16:40
            Masz rację. Pomaga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka