hd_vision 09.03.12, 13:10 Bo mnie się wydaje że tak, nawet bardzo...... A jak jest u Was. W pracy dowiedzialam sie je jestem ' Najmniej zyjaca osoba jaka zna moj szef" A jak jest u Was. Jesteście energiczni? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
avi_co Re: Czy lit Was "zamula"? 09.03.12, 17:44 hd_vision napisała: > Jesteście energiczni? Już zapomniałam, na czym polega stan, o który pytasz. Odpowiedz Link
drugikoniecswiata Re: Czy lit Was "zamula"? 10.03.12, 01:54 brak energii przypisuję raczej depresji jako takiej, tym niemniej lit a) stabilizuje mnie pod kreską (podobnie jak wcześniej depakina), vel radzi sobie z górkami, ale nie radzi z depresją oraz b) pojechał mi ostro po intelekcie (zdolność koncentracji, podzielność uwagi, przetwarzanie informacji, syntezowanie ich - duża zmiana) Jedno i drugie bez dwóch zdań. Ale i bez dwóch zdań przyznam, że z koszmarnym rapid cyclingiem poradził sobie nieźle. I że póki co pomimo wspomnianych istotnych niedogodności niechętnie widzę w nim sens. Z czasem człowiek pokornieje............ A, zdecydowanie najgorsze były pierwsze miesiące, faktycznie byłam wtedy mocno zmulona, ale tak jak napisałam, raczej widzę to tak, że zmulenie było konsekwencją ściągnięcia ostro w dół. no ale jak wiadomo jajka i kury nie rozstrzygniemy. Odpowiedz Link
avi_co Re: Czy lit Was "zamula"? 10.03.12, 13:36 drugikoniecswiata napisała: > niemniej lit ... > b) pojechał mi ostro po intelekcie (zdolność koncentracji, podzielność uwagi, p > rzetwarzanie informacji, syntezowanie ich - duża zmiana) Też to odczuwam. Lit łykam od 12tu lat. Dodałabym jeszcze pamięć krótkotrwałą, której w zasadzie już nie posiadam. Odpowiedz Link
hd_vision Re: Czy lit Was "zamula"? 11.03.12, 12:10 Dzięki za odpowiedź. Mam dokładnie takie same odczucia jak Wy... Odpowiedz Link
mart-tram Re: Czy lit Was "zamula"? 12.03.12, 00:06 To jeszcze dodam, że lit mi "spłaszczał emocje". Zero niepokoju i zero przyjemności z czegokolwiek. Mąż się zbuntował, tak się zmieniła, z żywej aż za bardzo na chodzący manekin. Teraz biorę Lamitrin (50 - 0 - 50) i Ketrel 25mg. Jest nieźle. Odpowiedz Link
avi_co Re: Czy lit Was "zamula"? 12.03.12, 10:43 mart-tram napisała: > To jeszcze dodam, że lit mi "spłaszczał emocje". To nie musi być wina litu; depresja tak działa. Odpowiedz Link
mart-tram Re: Czy lit Was "zamula"? 12.03.12, 16:50 Nie u mnie. Jak jest depresja, to widać po mnie, smutna jestem i lękliwa. A tu byłam cały czas zadowolona lub nie, bez różnicy. Wszystko dobrze wykonywałam z zadań domowych i zawodowych. Bez emocji, zombi. Odpowiedz Link