marysia_live 09.06.12, 19:54 Witam Was, dziś zastanowiło mnie jedno. Czy osoby, które wyjeżdżają za granicę np do pracy, czy macie tam swojego lekarza, skąd bierzecie leki, jeśli do kraju przyjeżdżacie rzadko? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
za_mszowe Re: ciekawość 19.06.12, 20:59 chodzi Ci o emigrację na stałe? znam ludzi co z USA/Kanady przylatują 3 razy do roku do PL do lekarza (chodziło chyba o nieprzyznanie się do choroby przy ubieganiu się o wizę) w obrębie kontynentu przy długim pobycie zagranicą po jakimś czasie może się udać trafić na dobrego lekarza, ale znajomy będąc sporadycznie w PL też czasem odbywa wizytę u psychia. zwykle chyba trzeba kilku miesięcy, jak nie więcej. zresztą, kto w Polsce trafił od razu na dobrego specjalistę? mi zajęło to z 7lat, jak nie więcej. Odpowiedz Link
mala03 Re: ciekawość 20.06.12, 15:54 Ja mieszkam w Anglii i w zasadzie swoich leków na astmę nie przywożę z Polski (tylko na początku), bo tu mam kartę i jestem pod kontrolą lekarza, raz na jakiś czas mam badania. Teraz nie mam pracy więc leki mam za darmo. Odpowiedz Link
za_mszowe Re: ciekawość 21.06.12, 22:10 ciekawskiej marysi_live chodziło raczej o prawdziwą sztukę znalezienia bardzo kompetentnego psychiatry zagramanicom Odpowiedz Link