Dodaj do ulubionych

off - alergie

13.06.12, 01:02
znacie się? bo jestem zieloniutka w temacie i wściekła coraz bardziej. proszę o instrukcję krok po kroku co mam zrobić. na razie piję wapno z kwercetyną. kurczę... nigdy nie dotyczyło mnie żadne stężenie zarodników cladosporium czy pylenie czego innego, ja laik. wlatywało jednym uchem podczas słuchania prognozy pogody i wylatywało drugim. można w wieku średnim zacząć być alergikiem? zaczęło się od wizyty u fryzjera. wróciłam i myślałam, że się zastrzelę. zwykłe strzyżenie, na koniec lakier (nienawidzę, właściwie powinnam jej o tym mówić). skóra głowy swędziała straszliwie. odłożyłam farbowanie, bo bym faktycznie się zastrzeliła. na co dzień używam kosmetyków dla alergików - są delikatne, tak lubię, a teraz to chyba konieczność. dziś rano koszono trawę. uwielbiam zapach, ale pod wieczór drobne plamki na czole, warczałam i drapałam się. trawa jest alergenem? upajałam ię zawsze zapachem, tylko pozytywne skojarzenia. dalej. nowy antydepresant, Miravil. żeby sprawdzić, co uczula robi się testy? mam ptaszki, ale są ze mną już 8 lat, zwariowalabym wcześniej, gdyby to było uczulenie na pierze. włosy jednak pomalowałam, fatalna farba firmy Londa (odradzam!), Wellaton jest super, nie jest agresywny i stosunkowo niedrogi. Ale nie było mojego koloru. Dziś robilam drobne ręczne pranie, w proszku. Pomijam, że odrzuca mnie zapach, agresywny, i zwykle piorę swoje rzeczy w Perle czy innym Perwoolu. Ale dziś gryzło podczas prania już strasznie.
Internista i skierowanie do alergologa? Rady proszę.

Przepraszam, musiałam się wypisać. Ogarnęła mnie wścieklizna...
Obserwuj wątek
    • ergo_pl Re: off - alergie 13.06.12, 03:04
      wszystko, co wymieniłaś, może uczulać.
      brałaś już sertralinę?
      kup coś antyhistaminowego bez recepty, zyrtec na przykład.
      no i jakby nie było lepiej, to lekarz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka