Dodaj do ulubionych

odstawiłem leki

14.06.12, 13:09
Witam wszystkich forumowiczów.Co prawda na forum jestem od kilku lat to muszę przyznać ,że głównie w roli osoby czytającej.Dziś jednak chciałbym podjąć temat zaprzestania brania lekarstw w naszej chorobie.Otóż mam zdiagnozowaną chad od 5 lat z różnymi epizodami głównie depresja,chociaż i mnia nie była mi obca/pobyt w szpitalu/.Od około 5-6 miesięcy zaprzestałem brać jakiekolwiek stabilizatory , oczywiście bez wiedzy lekarza i muszę przyznać ,że posuniecie to było, jak na razie, strzałem w 10-kę.Straciłem zbędne kilogramy które wg. mojej oceny w znacznym stopniu przczynialy sie do mojej depresji , nastrój wg. mojej oceny w normie tylko trochę więcej piję alkocholu.Proszę o kontakt osoby które mają podobne doświadczenie jednak nie koniecznie na otwartym forum.memyja0445@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • 39.a Re: odstawiłem leki 14.06.12, 13:51
      "zaprzestałem brać jakiekolwiek stabilizatory"

czy jakieś inne leki np. antydepresant bierzesz?
      gratuluję nastroju
    • czubata Re: odstawiłem leki 14.06.12, 13:55
      No trochę więcej alkoholu,to brzmi jak "zamienił stryjek siekierkę na kijek". Skoro potrzeba więcej alkoholu teraz, no to chyba nie jest do końca ok.
      • avi_co Re: odstawiłem leki 14.06.12, 17:45
        Dokładnie to samo pomyślałam.
        • deelandra Re: odstawiłem leki 15.06.12, 11:58
          no ja też o tym pomyślałam, w okresie depresji - tak na początku ostatniej, więc kilka lat temu piłam bardzo dużo, uważam, że zagrażał mi już zwykły alkoholizm, więc postanowiłam odstawić alkohol całkowicie, oczywiście depresja potem się rozbujała na całego, ale do alkoholu nie wróciłam, teraz się stabilizuję i alkoholu też nie piję, raz to zrobiłam i ululałam się na całego i zaczełam straszliwie "gwiazdorzyć", żenada, mąż mnie musiał siłą prawie wyprowadzić...., więcej sobie tego nie zrobię, a leków nie odstawię na pewno przez dłuuugi czas, takie życie, że trzeba brać, żeby jakoś się kupy trzymać i względnie nad sobą panować, bo chociaż przez tyle lat mi się udawało trzymać w ryzach, to w ostatnim okresie choroba pokonała mnie całkowicie, ja bym nie odstawiała leków samodzielnie, tylko porozumiała się z lekarzem
        • 39.a Re: odstawiłem leki 15.06.12, 13:32
          ja bardziej, że przy braniu leków działa mniej lub bardziej silnie (słabo) czerwone światełko "nie pij". nie biorę leków = mogę pić.
    • mart-tram Re: odstawiłem leki 14.06.12, 17:08
      Może masz źle postawioną diagnozę?
      W chad nie należy odstawiać stabilizatorów, tylko znaleźć lekarza, który umie je dobrze ustawić i zmienić dawki w miarę potrzeby.

Jeśli masz chad, to taka samowolka źle wróży.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka