Dodaj do ulubionych

OFF - czosnek

18.01.16, 12:52
Wonieje jak diabli i nie wiem, ile jeszcze wytrzymam jego codzienne jedzenie,
ale kurczę...działa. Chorowałam od początku grudnia, antybiotyk ledwie pomógł
i od nowa choroba. Ostatnio prawie płakałam, że nie wracam do zdrowia. Jem codziennie
od 3 dni i czuję, że wracam do żywych.
Piszę tu o czosnku, bo research dał jedno z pomocnych zdań "przywraca pamięć".
Wiele tu piszemy o kiepskiej pamięci. Może komuś się przyda, ja kurację kontynuuję.
Chociaż zaczynam wychodzić już z domu, więc nie chcę odstraszać wonią smile

Jak go jem: drobno posiekać jeden duży ząbek, a pod to bułka z masłem smile
nie nakładać miodu czy innego polepszacza smaku, bo chodzi o to, aby olejki lotne mocno
zadziałały na węch, gardło też (to w infekcjach górnych dróg oddechowych).
Ponoć wypicie później kawy kasuje "odorek" smile
Należałoby codziennie, trochę hardcore, ale spróbujmy smile
Uff. Miejcie sie dobrze, ładnie słońce świeci...
Obserwuj wątek
    • dzedlajga Re: OFF - czosnek 18.01.16, 16:36
      A gdzie kupujesz prawdziwy czosnek? Bo już nie pamiętam jak to jest z tymi kolorami, ale w marketach to tylko chiński. A ten nie ma takich właściwości podobno
      • za_mszowe Re: OFF - czosnek 18.01.16, 16:40
        Widuję czasem pochodzenia polskiego. Konsekwentnie jem czosnek od ponad roku (działanie p/bólowe ), "zagluszam"wink natką pietruszki. Nie sądzę by przywracal pamięć, dodatkowo zażywam Memotropil+zen szen+lecytyne a i tak ledwo kontaktuję poznawczo.
        • dzedlajga Re: OFF - czosnek 18.01.16, 18:55
          Podejrzewam, że co do pamięci to pewnie poprawia ale w przypadku zmian miażdżycowych. O ile dobrze pamiętam, czosnek odtyka naczynia krwionośne i jako rezultat poprawy ukrwienia może nastąpić poprawa pamięci. W naszym przypadku to jednak o co innego chodzi.

Ale zawsze może zapobiec miażdżycy czyli dalszemu pogorszeniu pamięci, więc jeść nie zaszkodzi.

39.a - dzięki za info o czosnku, poszukam. Może koleżanka będzie się wybierać na bazarek to ją poproszę, żeby się rozejrzała
          • 39.a Re: OFF - czosnek 18.01.16, 19:06
            A wiesz, możesz mieć rację z tą miażdżycą.
      • 39.a Re: OFF - czosnek 18.01.16, 17:17
        wyłącznie na targu w czw. albo sob. w warkoczach
        warzywa kupuję głównie w warzywniaku, ale czosnek mają jakiś podejrzany.
        prawdziwy: maly i różowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka