Dodaj do ulubionych

Robicie sobie badania ?

01.01.05, 16:33
Jak myslicie, skoro lykamy tyle tych prochow, czy konieczne jest robienie
sobie okresowych badan krwi ? Co na to wszystko watroba ? Robicie sobie
badania ?
Obserwuj wątek
    • reuptake Re: Robicie sobie badania ? 01.01.05, 16:43
      nie.
    • igepa Re: Robicie sobie badania ? 01.01.05, 18:26
      Nie wiem, jakie leki zazywasz, wiec trudno mi jest sie ustosunkowac. Jesli
      przyjmujesz lit, to na pewno badania krwi sa niezbedne. Mnie lekarz zalecil
      robienie sobie badan watroby raz na pol roku - poki co zwlekam i zyje wink
      (jestem na stabilizatorach - nie lit).

pozdrawiam

p.s. Zreszta, kompetentny lekarz sam winien Cie o tym poinformowac.
      • planasana Re: Robicie sobie badania ? 01.01.05, 18:32
        Rozna roznosci juz bralam. Od pol roku amizepin, od kilku tygodni efectin (300
        mg). Litu szczesliwie nigdy nie bralam.

Igepa, a jak dlugo chorujesz?

W jakiej fazie jestes teraz ?

pozdrawiam

planasana
        • igepa Re: Robicie sobie badania ? 01.01.05, 19:08
          Witaj.

choruje od poltora roku. Zaczelo sie mania, pozniej depresja (olbrzymia),
          remisja, mania i lekka depresja. Od 3 miesiecy jestem w stanie stabilnym, ale
          stabilizacja ta nie jest tym czym chcialabym, by byla. Mam wrazenie, ze
          zostalam odarta (byc moze przez leki) z entuzjazmu i wrodzonego optymizmu wobec
          zycia. Jakos jest mi wszystko jedno. Niektorzy twierdza (tu na forum), ze jest
          to jeszcze depresja, ale ci chyba nie maja na swym koncie prawdziwej depresji.
          Lekarka moja natomiast ocenia to jako stabilny stan i twierdzi, ze powoli
          wracam do normy...z tym ze wydaje mi sie, ze ta zamierzona norma osiagnieta juz
          zostala, a czesc mej osobowosci zostala stlamszona (ponoc jest to niemozliwe :-
          /) - pewnie wyrazam sie malo jasno, ale niestety odkad zaczelam sie leczyc
          nastapil zanik kreatywnosci i zdolnosci sensownego wyrazania swych mysli. Ongis
          lekkie pioro - stwardnialo ;-(

Pozdrawiam serdecznie i Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku zycze
          • planasana Re: Robicie sobie badania ? 01.01.05, 19:13
            > niestety odkad zaczelam sie leczyc nastapil zanik kreatywnosci i zdolnosci
            sensownego wyrazania swych mysli >

Myslisz, ze to wina prochow - stabilizatorow itp ?
            Wiesz, ja w depresji czuje sie umyslowo otepiala, wiec chyba podobnie jak Ty.

pozdrawiam noworocznie i obys w remisji byla, wszystkiego dobrego dla Ciebie,

planasana
            • igepa Re: Robicie sobie badania ? 01.01.05, 19:29
              ...albo stabilizatory albo pogoda... wink
              • planasana Re: Robicie sobie badania ? 01.01.05, 19:37
                > ...albo stabilizatory albo pogoda... wink>

na pewno pogoda winkte skoki cisnienia wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka